שדה-בוקר. חצי שעה של גשם זלעפות

יפה

Radio1

New member
יפה מאד - ושאלה

האם הארוע הזה נחשב לגשם קייצי? או גשם של עונות מעבר?
הרי הוא ירד מעננות בינונית...ולא מדובר בגשמי בוקר של חוף.

shlomobar

New member
ענית בעצמך

הגשם היה "גשם קייצי" היות וירד בקיץ.
רוב הגשמים (יותר נכון טפטופים מקומיים בד"כ) יורדים בקיץ מעננות נמוכה בעקבות התרוממות מספקת של המרינית בהגיע אויר קריר (יחסית) בשכבות הנמוכות.
גשמים כמו אלה של שלשום קשורים בחדירה מספקת של אפיק רום בשכבות הבינוניות לאזורנו, שמתרחשת מידי פעם ביוני.

Radio1

New member
תודה ועוד שאלה

ארוע שכזה יכול להתרחש גם ביולי?
אני זוכר שלאחר מלחמת לבנון השנייה ב 2006 באוגוסט היה ארוע דומה בקרית שמונה

shlomobar

New member
תשובה

כן, אבל בהסתברות הרבה יותר קטנה.
אירועים בולטים בעבר הם 2/7/95, 4/7/81, 4/7/77 ואולי עוד.
באוגוסט - 20/8/06, 28/8/70, 30/8/72, 30/8/65 ואולי עוד.
אני מניח שהחבר'ה פה ייזכרו בעוד כמה. מעניין אם היה כזה בחצי השני של יולי והחצי הראשון של אוגוסט, שאז הרמה הסובטרופית בשיאה - לא זכור לי.

Radio1

New member
ת.

בכלל ביולי 1995 היו כמה ימים גשומים כולל גשמי בוקר חזקים כמה ימים ברצף

drs99

New member
היו מקרים כאלה במחצית שניה של יולי

היו מקרים גם ב: 20/7/1992, 30/7/1984, 7/8/1997

termometer

New member
כל התאריכים האלו הם נחמדים...

כי ירד בהם גשם איפושהו בצפון ואולי גם במרכז. אבל מתי בפעם האחרונה זה קרה בדרום בקיץ??

Eladmegahail

New member
כן ,היו מקרים כאלה גם במחצית השנייה של יולי .

הבטחתי סקירה קצרה לגבי גשם ביולי . מקרים של של אירועי גשם במחצית השנייה של יולי אירעו ביולי 1989 -אני חושב שב 20 לחודש בקיבוץ אלוני הבשן במזרח הגולן ירדו כ 45 ממ ב 25 דקות בסערת גשמים ,סור וברד כבד. גם בחרמון ירדו גשמים עזים -משהו שקרוב ל 50 ממ. בחוף הצפוני קיבלו גשמי בוקר חזקים בתחילת אותו יום. ב 16/7/1993 או 94 -גשם מרכז ובשרון -מס ממ גשם -כ 5-6 ממ של גשמי קיץ די חזקים. ב 20 ליולי 1991 וגם ב 1992 -גשם עז ביבנה ובלוד-רמלה לחצי שעה באופן פתאומי בכמות של כמעט 20 ממ ביבנה. גם יולי 95-אין צורך להזכיר-גשם חזק ב 2 לחודש ומערכת גשם בתפרוסת רחבה מ 10 -12 ליולי מלווה סור ואף ברד צפון הארץ-צפ הנגב עם 15-40 ממ . ב 15 ביולי 2009 אירע אירוע גשם בשפלה בקו יבנה -רמלה כאשר באותו בוקר ירד ברמלה וברחובות ממטר סוחף וב 20 דקות ירדו כ 12 -14 ממ שגרם להצפות מקומיות באיזור שוק רמלה ואפילו ברד מה שנדיר מאוד בגשמי קיץ בשפלה. לגבי גשם באוגוסט בחציו הראשון:2 אירועים ב 1-2 באוגוסט 1994 -מערכת גשם אמיתית במרכז ובשפלה עם 6-9 ממ -ביבנה ,רחובות ,לוד וגם בשרון . אחכ ב 6.8.94 -שוב גשם בשפלה שהיה די חזק. גם ב 6/8/97- גשם חזק מאוד בשפלה באותם איזורים. אני זוכר גם גשם ב 4 באוגוסט בשנות ה-90 -לא זוכר איזו שנה-כנראה ב 4.8.99 . 15-17 באוגוסט 2001-גשמי קיץ די משמעותיים בשפלה ובגוש דן -יבנה,ראשלצ,אור יהודה,ק.אונו,לוד ,יהוד ובית דגן וגם ברמת השרון והרצליה-מס ממ של גשם. גם באוגוסט 2002 סביב 18 באוגוסט ירד גשם מקו קיסריה לאורך כביש החוף ועד אשדוד באותו בוקר. גשמים קונבקטיביים בהרי הצפון התרחשו גם ב 26/8/1991 עם כמויות של 10-15 ממ מקומית וכללו סור. גם ב 12.7.65 ו ב 20 ביולי 1960 ירדו גשמים חזקים מאוד במרכז הארץ ולפי מה שדוד שלי סיפר- ב 1965 ירדו סביב 25 ממ בתא בשעה של גשם שגרם שם הצפות ודבר דומה אירע בתא גם ב 1960 . -דרך אגב -סור נדירות אך באירועי שנות ה 60 היו גם סור -נדיר בחוף בגלל שרוב הקיץ המרינית שולטת.

Eladmegahail

New member
כן -בהחלט.

תקרא בשרשור בתגובתי לשלמה בר. היו לא מעט אירועי גשם ביולי -המשמעותי ביותר קרה ביולי 1989-ב 20 לחודש - 45-55 ממ ברמת הגולן ובחרמון בחצי שעה עם סור וברד כבד. גם בקריות ירדו אז גשמי קיץ חזקים. ביולי 1995- 4 ימי גשם בתפרוסת רחבה עד צפון הנגב ואף סור ורוחות ערות עם 15-40 ממ -בחיפה, בשפלה ובגוש דן וגם בגליל המערבי. היו עוד -אבל פירטתי בתגובה לשלמה בר. לגבי גשם באוגוסט -אתן סקירה לקראת סוף יולי.

אתה כנראה מתבלבל לגבי יולי 1989

ממפות הרה-אנליזיס לא נראה שהיה משהו מיוחד ב-20 בחודש.

Eladmegahail

New member
אולי -אבל זכור לי אירוע גשם משמעותי מאוד.

אולי לא ב 20 ליולי- אבל איפושהו ביולי 89 באיזורים שציינתי היה אירוע גשם משמעותי מאוד באלוני הבשן ובחרמון בדקדה השלישית של יולי -ייתכן שממש בסוף החודש -אירוע שהתחיל בחוף הצפוני-גשמי בוקר קייציים ובשעות הצהרים -קובקציות הר שהתפתחו פתאומית כמו שאירע באוגוסט 2006 -רק שכמויות הגשם בגולן ובחרמון היו גבוהות מאוד -מעל 45 ממ בפרק זמן של חצי שעה. אם יש לכם ריאנליזיס של יולי 89 יהיה מעניין לבחון מתי זה אירע בדיוק.

אוריג

New member
להבנתי מדובר בגשם טרופי

יש הסבר מפורט אצל המקצוענים למעלה

gal oz

New member
פרדסיה 24.3 מע' 85% לחות

פשוט חנק בחוץ, האוויר עומד!

כמויות משתנות של עננות נמוכה בשמיים.

love rain

New member
חסר לכם 40 מ"מ לכמות הממוצעת

אחרי אתמול מי יודע אולי החוסר יושלם......

למעלה