שדה קרב ארץ

נאד

New member
שדה קרב ארץ

איפה אני מוצא עוד ספרים של הסופר של "שדה קרב ארץ" או בסגנון הזה?

mermit

New member
הסופר שכתב את הספר הוא רון ל. הבארד

שידוע יותר בתור מייסד דת הסיינטולוגיה. תוכל למצוא עוד הרבה ספרים שלו בסניף התנועה הקרוב לביתך, אבל אני אישית *ממש* לא ממליץ... א. זה לא יהיה מד"ב. ב. אני לא מתיימר להיות מומחה לסיינטולוגיה, אבל ממה ששמעתי על הדת הזאת היא נבזית להפליא, מיסיונרית להחריד, וצינית בצורה שלא תאמן (בקיצור, הם רוצים את הנשמה שלך ואת הארנק שלך בעסקת חבילה מלוטשת היטב). לא קראתי את "שדה קרב ארץ", אבל הבנתי שזה על פלישת חייזרים לכדור הארץ, ובנושא הזה מומלץ (אם עוד לא קראת) "המשחק של אנדר" מאת אורסון סקוט קארד.

mermit

New member
כן, יש. מה איבדת שם?

אאל"ט הוא נמצא בשד´ רוטשילד בת"א. אם יש לך מספיק ביטחון בחוסן הנפשי שלך, וסתם בא לך לצחוק קצת, לך לשם. אם אתה מרגיש חוסר במסגרת רוחנית, לך תעשה טאי-צ´י או משהו. אני פשוט סובל מחוסר אמון מובנה נגד דתות ששולחות אהבלים מסכנים למכור ספרים ברחובות, מחב"ד עד סיינטולוגיה דרך הארי קרישנה.

Boojie

New member
וכל זה, כמובן, להבדיל משאר הדתות

שלא רוצות את נשמתך, את ארנקך ואת השד יודע מה עוד... תעשה טובה, בחיאת.

mermit

New member
טובה בוג´י, טובה... ../images/Emo108.gif

את צודקת, כרגיל. אוף איתך!

ronita

New member
למעט אולי?

זאת דיעה די יוצאת דופן, בהתייחס לעובדה שאת (boojie) אלה וורלונית קדומה

Boojie

New member
לתשומת הלב: אלוהות לא מחייבת דת.

עקרונית, יכולה להתקיים אלוהות בלי שתתקיים דת שהולכת עם זה. מעבר לזה - מעולם לא טענתי שאם הייתי מקימה לעצמי דת, היא לא היתה גוזלת מההמונים את כספם ונשמתם. אחרת בשביל מה לטרוח בכלל? ואגב, לגבי דת הג´דיי - לדעתי זה נושא לויכוח רציני אם זו אכן דת או לא. למיטב הבנתי, הג´דיי אינם עוסקים בסגידה לכוח עליון, אלא בדרך חיים מוסרית שעושה שימוש נאות בכוח. אני מתקשה מאד להגדיר את זה דת.

המממ. גם דת לא מחייבת אלוהות

בעיקרון הרבה דתות מן המזרח הרחוק אינם עוסקות בסגידה לאלוהות (בודהיזם, שינטו...) לכן אין מניעה שדת הג´דיי תחשב לדת לכל דבר. אני חושבת שנצטרך להישאר עם הגדרת הדת כ"אירגון המבקש ליטול את כספך, זמנך ונישמתך בעיסקת חבילה אחת". במחשבה שניה, אולי הג´דיי באמת לא דת.

hazgul

New member
מסכים איתך

הבודהיסטים למשל, לא מאמינים בבודהה כאל אלא מאמינים שכתביו צריכים להנחות את חייהם. האזגול

Boojie

New member
נגיד, כמו...

"אגודה ישראלית למד"ב ולפנטסיה"???

MuadDib

New member
תיאור קצר

קראתי את הספר בעברית, ואני זוכר שהוא בא בשני כרכים. שדה קרב-ארץ מתאר את סיפורו של כדור הארץ שנים רבות לאחר מתקפת חייזרים. ביקום של שדה קרב ארץ מצויים גזעים רבים של חייזרים אך ישנו גזע אחד ששולט על כולם (ואני לא זוכר את שמו...), והוא משתלט גם על כדה"א. החייזרים האלה משמידים את רוב אוכלוסיית העולם, ורק אחוזים בודדים שורדים ובורחים אל ההרים. ככה מגיע כדה"א למצב שבו החייזרים שולטים בו, כורים בו את המתכות שהם צריכים והאנושות חיה במאות גרעינים מפוזרים ומבודדים באיזורים הרריים נידחים. החייזרים לא משתלטים על איזורי ההרים כי יש בהם אורניום - יסוד היוצר ריאקציות מסוכנות עם גז הנשימה שלהם אך מאידך יסוד זה גורם להתפשטות של מחלות סרטניות בקרב מה שנשאר מהאנושות. שדה-קרב ארץ מתאר את סיפורו של ג´וני, בן-אנוש מדנוור הבורח מהקהילה הקטנה שלו והופך בסופו של דבר לגיבור שינהיג את האנושות כנגד החייזרים. ספר מד"ב נחמד לדעתי, לקרוא ולהנות. כתיבה קולחת, היגיון פנימי מבוסס ושימוש רב בתחבולות. אולם, הדמויות לא עמוקות במיוחד, ואין לדעתי מספיק תיאור של מה קורה אצל החייזרים, אלה רק מהזווית האנושות, דבר שלדעתי קצת פוגע באמינות.

Cartman

New member
המממ, זה לא הספר שעליו מבוסס הסרט..

עם ג´ון טרבולטה? כי הסרט היה גרוע. ממש גרוע. ממש ממש ממש ממש גרוע. רק הכריכה של הספר בעברית, שזהה לפוסטר הסרט, מעבירה בי חלחלה ורצון לרגום את העובדות הזקנות בסטימצקי בספרי זבנג 12.

למעלה