שדה קרב ארץ

וולבי

New member
זה כן, אבל רגע!

בד"כ אני מציצה עליכם בשקט מהצד, אבל פה אני חייבת להתערב. מדובר פה באחד מהמקרים העצובים ביותר של עיבוד קולנועי מחורבן באופן סופני לספר טוב. הסרט משתמש במסגרת החיצונית והפשטנית של העלילה, משמיט את הרוב המכריע של הטכנולוגיה, ההיסטוריה, הדיפלומטיה, המלחמה, ובקיצור- כל תוכן ממשי שהיה בספר. בנוסף, התסריטאי לקח לעצמו חופש לשנות עובדות ובכלל, לחרב לחלוטין את הרעיון המקורי. אחי ואני, שקראנו את הספר, ראינו יום אחד את הסרט ובחשש מסויים (ומוצדק, מסתבר) לקחנו אותו לצפייה. אחי לא מדבר על זה עד היום (הוא *ממש* אהב את הספר),אולי יום אחד הוא יסכים להוציא את זה החוצה... זהו. הייתי חייבת...

גרומיט

New member
תיקון חשוב אחד

מדובר בעיבוד קולנוע גרוע לספר מבדר אבל רע. שדה קרב ארץ הוא אחד הספרים היומרניים ביותר שיצא לי לקרוא. הוא מתיימר לכסות, בהרבה יותר מדי עמודים, את כל הנושאים המדעיים, הפוליטיים, והכלכליים שעלו אי פעם במוחו הקודח של הבארד. לרוע המזל, הבארד לא ממש עומד ביומרות שלו - הסיפור אמנם מכסה המון נושאים, אבל בכולם הוא מצליח להכניס אינספור שגיאות מדעיות, סתירות עלילתיות, וסתם קלישאות. הסיפור הוא סיפור נוסחאתי מאוד על הגיבור שמתחיל מאפס ועולה לגדולה, בהקצנה הגדולה ביותר שיכולה להיות - עד כדי אבסורד. אלמלא הרצינות שבה הבארד מתייחס לעצמו, היה הרבה יותר קל להתייחס לעניין בציניות הראויה לפרודיה ספרותית משובחת. בעוונותי אני חייב להודות שדוקא נהניתי מהספר. הוא כל כך גרוע עד שיש בו איכויות של קאלט. אם מתעלמים מכובד הראש שבו הבארד מתייחס לעצמו, אפשר ליהנות מהאקשן הרב-אם-כי-מופרך-בעליל שבו הספר רווי, ולקרוא אותו כקלילון חביב. זה אפילו לא דורש יותר מדי הדחקות ושאר אמצעי הגנה פרוידיאניים - המוח כבר יכבה את עצמו בזמן הקריאה

wasaby

New member
יש עוד סדרה

של מד"ב (באופן תאורטי) של ל. רון הבארד. למרבה הצער נשמט ממני שמה אבל היא מונה שמונה כרכים והסמל על הכריכה הוא משהו כמו יד מחזיקה כדור. זה עוסק באיזה אימפריה מושחתת לחלוטין ומשום מה נשלח לשם איזה שליח לכדור הארץ וכאן הוא מתחזה לסטודנט בקולג´ אמריקאי ומשועשע מאוד מרמתנו הנמוכה בפיסיקה. אין לי מושג מה קורה בהמשך כי התייאשתי.

Y. Welis

New member
אותו ´כיבוי´ שציינת עבד אצלי גם עם

הסרט - ואפילו נוספה עוד הנאה כי עברו 10 שנים מאז שקראתי את הספר.. מהבחינה הזו אני חושב שלסרט יש פחות יומרות.

ברנן

New member
זה בהחלט ספר קאלט

קריאה מהירה וקולחת אם לא איכפת לך שהעלילה מטופשת והגזע האנושי ניצל מהרס במקרה קצת יותר מדי פעמים ...

וולבי

New member
מסכימה

ולוקחת את הניסוח שלי בחזרה. ספר טוב זה לא, קולח ומשעשע- בגדול.

L67

New member
עוד הבארד

הבארד כתב לא מעט מד"ב - כולל הסדרה הגדולה שלו mission earth וסיפורים קצרים. הסיפורים לא רעים - אבל לא מדהימים. לא קראתי את הסדרה. לגבי הספר עצמו - אני מסכים לחלוטין עם גרומיט. האקשן סוחף מספיק וההיגיון מטופש מספיק בשביל להפוך אותו לקאלט, או כך לפחות הוא זכור לי (הפעם האחרונה שקראתי אותו היתה לפני שנים). רשימה ביבליוגרפית של המד"ב שלו אפשר למצוא כאן: http://www.fantasticfiction.co.uk/authors/L_Ron_Hubbard.htm

dusk

New member
גם אני חושב שזה ספר טוב

מד"ב איכותי מהסגנון הישן.עד היום יושב אצלי על המדף.

גרומיט

New member
טוב? איכותי? לחלוטין לא

לכל היותר מבדר. כל קשר בינו לבין איכות הוא מקרי בהחלט.

למעלה