שדרוג מגורים למשפחה - האם עדיף למכור את הדירה הנוכחית?

sergi0

New member
גם אם רוצים לבנות הון - לא בטוח שזו הדרך

אם הדייג חושב שצפויה עליית מחירים משמעותית, אז אכן יש על מה לדבר.
אם הוא מניח עליית מחירים טבעית (שבסופו של דבר מתכנסת למדד המחירים הרגיל) - הרי שעסקה כזו יכולה רק לסבך אותו... משכנתא של 2M שקל מטבעה תהיה ארוכה מאוד (מר דייג תקן אותי אם אני טועה - אבל לא נראה לי שאתה מכוון להחזר של 15K ומעלה בחודש) וכנראה גם די יקרה.
&nbsp
המיסוי חייב להלקח בחשבון פה. מס הרכישה פה גבוה מאוד, בטח כשלוקחים בחשבון שהוא ישולם לאורך חיי המשכנתא, כך שהוא יהיה עוד גבוה יותר נומינלית.
&nbsp
התעסקות עם שוכרים היא לא חגיגה גדולה לרוב, ולא ברור אם היא משתלמת תמורת תשואה שנעה בין 2.5 ל3 אחוז כיום (אם תהיה ירידת מחירים, התשואה על השכירות אולי תעלה, אבל זו תהיה כמובן חרב פיפיות כיוון שלדייג יהיה חוב של כ2.5M שקלים אמיתיים)
&nbsp
שקול צעדייך דייג יקר, זהו אכן צעד לא פשוט, מאחל לך בהצלחה בכל שתבחר!
&nbsp
&nbsp

אני מסכים עם yoni007

לפני שבאים לבחון אם עסקה טובה או לא, השואל המקורי צריך להחליט אם הוא רוצה להשקיע או לא. אם הוא מחליט שהוא רוצה להשקיע, אז ורק אז כדאי לבחון את ההשקעה הזאת כנגד הדקעות אלטרנטיביות.

johndeere2

New member
אופציה נוספת שלא הועלתה

אתה אכן יכול למכור את הדירה הנוכחית, לקנות את הדירה החדשה עם מינוף קצת יותר גדול ממה שאתה באמת צריך ואת העודף עם משכנתא נוספת להשקיע בדירה נוספת להשקעה שתרכוש לאחר המכירה של הדירה הנוכחית.
בדרך זאת השגת כמה תוצאות:
1. חסכת מס רכישה יקר מאוד על הדירה החדשה ושילמת מס רכישה זול יותר על הדירה להשקעה.
2. אתה עדיין יכול להרוויח משכירות על הדירה הזולה יותר להשקעה כנראה בתשואה יותר טובה מאשר נכס יקר להשקעה.
3. לא מינפת את עצמך נדל"נית באופן כל כך גדול אלא בדיוק במידה בה אתה חפץ.
בהצלחה

למעלה