konforty25
Active member
להלן קישור
[URL unfurl="true"]https://www.bhol.co.il/news/1633182[/URL]
[URL unfurl="true"]https://www.bhol.co.il/news/1633182[/URL]
וגם פה, כמו בקווים החדשים של סופרבוס בירושלים, הקו החדש הוא קו מעגלי, ולא הלוך-חזור.להלן קישור
[URL unfurl="true"]https://www.bhol.co.il/news/1633182[/URL]
זה לא בדיוק מעגלי אלא יותר קו "מקופל"וגם פה, כמו בקווים החדשים של סופרבוס בירושלים, הקו החדש הוא קו מעגלי, ולא הלוך-חזור.
למה עושים עדיין קווים כאלו? חשבתי שהפסיקו עם זה לפני 10 שנים בערך!
זה לא בדיוק מעגלי אלא יותר קו "מקופל"
החסרון העיקרי של קו מעגלי הוא שכיון אחד לוקח יותר זמן מהכיוון השני
חיסרון מישני הוא לו"ז לא אמין. בקווים קצרים, ערים לא פקוקות או כשהקו פועל בתדירות גבוהה החיסרון הזה הוא שולי
סיבות להפעלת קו מעגלי יכולות להיות מחסור במסופים, רצון לנצל יותר טוב את המשאבים, או שיש כמה נקודות עניין שלא ניתן לקו מעגלי מנגיש אותם טוב יותר, וגם קו מעגלי יכול לתת מענה טוב יותר בזמני עומס (כי אפשר להשתמש גם בכיוון הנסיעה ההפוך)
בנתיבות (וגם בקו 3 באופקים) למשל, בגלל הרצון להמנע מקו מעגלי, הקווים עוצרים באחד מכיווני הנסיעה כמה מאות מטרים מהרכבת, אילו הקווים היו ממשיכים עד לרכבת, הנגישות בין הרכבת לאזור המסחר הייתה עולה משמעותית, והניצול של התשומות לטובת הנוסעים היה עולה.
האוטובוסים מגיעים לרכבת.העיריות בנגב המערבי דרשו להרחיק את המסילה מהערים.
האוטובוסים מגיעים לרכבת.
בשביל שהקווים לא יהיו מעגליים, בצד אחד הקווים מתחילים ליד הרכבת, אבל במקום גם לסיים ליד הרכבת, יצרו מסוף בשוק העירוני, שהוא הקצה של האזור המסחרי, וכך הקישור בין הרכבת לאזור המסחרי גרוע.
כי חוץ ממרכזית חדרה אין לך בעיר תחנות קצה מסודרות. זה למה כל קווים העירוניים בעיר הם מעגליים.וגם פה, כמו בקווים החדשים של סופרבוס בירושלים, הקו החדש הוא קו מעגלי, ולא הלוך-חזור.
למה עושים עדיין קווים כאלו? חשבתי שהפסיקו עם זה לפני 10 שנים בערך!
מה עם מול החוף וילג'? 704 היה מתחיל שם ומשום מה שונה למרכזית חדרהכי חוץ ממרכזית חדרה אין לך בעיר תחנות קצה מסודרות.
יש שם חניה לאוטובוסים? 704 הועבר למרכזית חדרה, כדי לתת קישור יותר טוב מהעיר לקו שנוסע ריק ותכלס השימוש שלו הוא ב-5 בבוקר לפני ש-852 הראשון מגיע לחדרה באזור 05:45.מה עם מול החוף וילג'? 704 היה מתחיל שם ומשום מה שונה למרכזית חדרה
כי חוץ ממרכזית חדרה אין לך בעיר תחנות קצה מסודרות. זה למה כל קווים העירוניים בעיר הם מעגליים.
כיום לא מאשרים שום תחנת קצה, אם אין במקום תשתית שתאפשר מנוחה לנהגים. כלומר השאיפה היא בכל מקום יהיה מבנה (גם אם זה קרוואן) בו לנהגים יהיה שירותים, מטבחון, פינת ישיבה ומזגן, בו הנהגים יוכלו לנוח לקראת הנסיעה הבאה. עיריות שאמורות להקים את המתקנים האלה שונאות תחנות קצה מסיבות של נימבי.אתם חייבים לעבור / לחזור לשיטה של מסופונים. בירושלים של שנות השמונים והתשעים קווי גילה והגבעה הצרפתית היו מסתיימים בנקודות קצה בשכונות, ומתחילים מחדש שם. בגילה הקווים הסתיימו בגן העץ, בגבעה הצרפתית היה מסופון עם צריף לבן קטן בקצה רחוב בר כוכבא.
בשיטה כזו אין צורך ביותר ממקום ל 2-3 אוטובוסים בכל מסופון. אפשר לסיים כל קו במקום אחר - מה שמונע הצטברות אוטובוסים במסלולים מיותרים למסופי ענק.
כיום לא מאשרים שום תחנת קצה, אם אין במקום תשתית שתאפשר מנוחה לנהגים. כלומר השאיפה היא בכל מקום יהיה מבנה (גם אם זה קרוואן) בו לנהגים יהיה שירותים, מטבחון, פינת ישיבה ומזגן, בו הנהגים יוכלו לנוח לקראת הנסיעה הבאה. עיריות שאמורות להקים את המתקנים האלה שונאות תחנות קצה מסיבות של נימבי.
תיאורטית אתה צודק. ולמשל ניתן לראות את זה בנקודת הקצה של 276 בתחנת הדלק בצומת ברנר. הבעיה מתחילה בהקצאת חניות לאוטובוסים שזה משהו שעיריות מאוד לא אוהבות לתת. גם כולם רוצים למקם את תחנות הקצה הרחק מכל מבנה ציבורי קיים בצורה שלא תפריע לאף אחד.אפשר למקם תחנות כאלו באזורים של סופרמרקטים או מרכזים מסחריים בקצות הערים. בקנה מידה של חניונים ציבוריים מדובר אולי ב 6 עד 9 מקומות חנייה. בעיית המנוחה יכולה להפתר בהסתמכות על תשתיות מסחריות ציבוריות, תלושים שיאפשרו לנהגים קפה + מזון במסעדות הרגילות או חדרי הצוות של המקומות האלו. במודל הלונדוני חלק מתחנות הרצה נמצאות במקומות שנקודת המנוחה לא ברורה ב 100% לציבור, ולעיתים המסוף המסודר נמצא באמצע המסלול והנהגים מוחלפים בתחנת ביניים מול המסוף בעוד הנוסעים נמצאים על האוטובוס בעת המתנה בתחנת ויסוט בקו.
ריכוז הקווים לנקודות סיום ספורות של מוספים גדולים מהווה מכשול גדול יותר משום שהוא לא מאפשר הפעלת כיוונים שלמים לפי לו"ז, מרכז יותר מדי קווים למיקום יחיד תוך שירות מיותר על חשבון אזורים אחרים.
בתל אביב ההסתמכות על שלושת המסופים העיקריים יוצרת מצב שבו רחוב המסגר מלא באוטובוסים ריקים יחסית לתמח"ת, קווי הכרמלית ורדינג יוצאים X שמנפח את גודלה של העיר מ 2.5 ק"מ מהאיילון לים לכדי 5 ק"מ מההגנה לרדינג ומפארק הירקון לכרמלית, וזה לפני שמדברים על החיבור ההזוי של קו 5 מסבידור דרך כל הצפון הישן.
בלונדון קווי xx ו 1xx שלא חוצים את מרכז העיר נוטים להסתיים במסופונים במרכזה אחרי שעשו ציר מרכזי ישיר כזה או אחר מכביש הטבעת פנימה. זה מקצר אותם לקילומטר או שניים בגדה הצפונית. דוגמאות לכך: 29, 91, ובעבר 134 (שכיום מסתיים בתחנה ממש על כביש הטבעת הפנימית בתוך מרכז העיר, אך בעבר היה מסתיים במכדל סנטרפויינט בצומת טוטנהאם קורט רוד ואוקספורד סטריט). ביישום כזה בגוש דן קווי ה 6x מעבר הירקון היו הופכים לקווים מזינים ישירים מתחנות האיילון מערבה, קווים מאזור ההגנה היו מסתיימים במתחם התחנה או יפו, היו יותר קווים מהשלום לים ותחנה זו היתה הופכת שימושית יותר ממרכז ת"א במקום שהקווים יקחו את הנוסעים לסבידור או להגנה. נוסעים מהרכבת היו יורדים בתחנה שמתאימה לקווי הרוחב שלהם. יוממים מהפרברים שמכירים את העיר היו יורדים בכביש האורך הרלבנטי ומחליפים לקווי האורך שם - ובעתיד הקרוב לקווים הירוק והסגול.
תיאורטית אתה צודק. ולמשל ניתן לראות את זה בנקודת הקצה של 276 בתחנת הדלק בצומת ברנר. הבעיה מתחילה בהקצאת חניות לאוטובוסים שזה משהו שעיריות מאוד לא אוהבות לתת. גם כולם רוצים למקם את תחנות הקצה הרחק מכל מבנה ציבורי קיים בצורה שלא תפריע לאף אחד.
לגבי תל אביב, מסכים שיש יותר מדי קווים על צירים מסוימים וסתם מושכים קילומטרים למסופים, אבל אתה לא יכול להעמיד אוטובוסים באמצע הרחוב. גם אם יש למפעיל "דיל" עם הקיוסק הסמוך שיספק צרכים של הנהגים, סיטואציות כמו שיש למשל בתחנת הקצה ליד Royal Free Hospital למשל, לא יתאפשרו בארץ. תרבותית. גם כי נהגים של מוניות ורכבים פרטיים יעמדו ליד החניות של האוטובוסים בטענה של "אני רק שניה קונה משהו", וגם בעל העסק שאוטובוסים חונים לו מול הפרצוף לרוב יראה את האוטובוסים כמפגע. וזה מבלי להתייחס לכך שרוב הישראלים רואים באוטובוסים שחונים להם מול הבית או מול מבנה ציבור כלשהוא כמפגע סביבתי (במידה רבה של צדק). ומה קורה בשעות הערב שבית העסק לא פועל? לכן אוטובוסים שחונים במסוף מאולתר ברחוב זה רע. וכן יש צורך ליותר תחנות קצה מסודרות בעיר, אבל אף אחד לא להקים כאלה. גם במקרה של חדרה, היא חייבת מסוף בבית אליעזר ומסוף באולגה.
גם אם מדובר בקו אחד, כל עוד התדירות שלו היא לפחות כל 15 דקות, זה מבטיח שהמסופונים יהיו תמיד מאוישים באוטובוסים.בלונדון כתוב Bus stand ומסומן מפרץ עצירה. כיאה לארץ שהמציאה את 1984 - הכל נאכף במצלמות במעגל סגור ומי שרוצה לתרום ₪500 ומעלה לרשויות על חניה במקום אסור חופשי לעשות זאת.
המיקום בהאמפסטד מאד טיפוסי למסופון רחוב בפרברים הפנימיים. כיכר עירונית קטנה המאפשרת את הסיבוב בסוף המסלול. במסופונים שאני מכיר במרכז העיר מדובר במקום ל 2-3 אוטובוסים (תחנת מוצא ומקום חניית אוטובוס או שניים מאחוריה) ברחוב צדדי יחסית (לא בחזיתות לרחובות המסחריים העיקריים) כאשר הסיבוב בקצה הקו בנוי על שימוש ברחובות סמוכים.
בדרך כלל לא תראה יותר מאוטובוס אחד במוספונים האלו, לעיתים נדירות שניים, ובמקרים רבים הם יהיו ריקים. זה אפשרי משום שהם בדרך כלל משמשים קו יחיד.
גם אם מדובר בקו אחד, כל עוד התדירות שלו היא לפחות כל 15 דקות, זה מבטיח שהמסופונים יהיו תמיד מאוישים באוטובוסים.
גם אם מדובר בקו אחד, כל עוד התדירות שלו היא לפחות כל 15 דקות, זה מבטיח שהמסופונים יהיו תמיד מאוישים באוטובוסים.
עוד דבר המפעילות מאוד אוהבות את השימוש במסופים מרכזיים בגלל היעילות התפעולית. כך אין צורך להצמיד אוטובוס לקו (במיוחד שהוא לא תדיר). לא הייתי מצמיד אוטובוסים לחניות ספקים של מבני ציבור כי החניות האלה לא קיימות שם סתם וצריך אותם. למעט קווים 54 ו-88 שניתן להקים להם מסופון בכיכר השעון (דבר כמו שהסברתי בעייתי פוליטית) לשאר הקווים יש חשיבות שיסעו לכרמלית ורידינג בגלל החשיבות של נמל תל אביב ושוק הכרמל בהתאמה לנוסעים בקווים המגיעים אליהם.בתל אביב אפשר להסתכל למשל על אזור המלונות ולמקם את המוספונים ברחובות מזרח-מערב הצמודים לאזורים תפעוליים של המלונות כמו אולמות, מטבחים, כניסות חניונים ורכבי אספקה (כל עוד יש מרחב מספיק) במקומות שאינם חזית המלון אלא אזור שממילא אינו נעים במיוחד כיום.
בנוסף יש מספר כיכרות וגנים כמו גן לונדון, החיבור בין הירקון להרברט סמואל, הכניסה למרינה באזור ההילטון וכן גן העצמאות שאפשר למקם בהם מוספונים של קו יחיד.
אם לוקחים את 10 הקווים העירוניים הלא מפרקיים החזקים ביותר, ומשחררים אותם מהכפיפות למסופים - אפשר לקצץ בזמני נסיעה עירונית - 2.5 ק"מ במקום 5, לשחרר מקום במסופים לקווים העירוניים של התחנה המרכזית, וליצור מערכת גריד על בסיס האיילון שתייעל את ההגעה לעיר. בנוסף - זה ישחרר שעות נהג.
עוד דבר המפעילות מאוד אוהבות את השימוש במסופים מרכזיים בגלל היעילות התפעולית. כך אין צורך להצמיד אוטובוס לקו (במיוחד שהוא לא תדיר). לא הייתי מצמיד אוטובוסים לחניות ספקים של מבני ציבור כי החניות האלה לא קיימות שם סתם וצריך אותם. למעט קווים 54 ו-88 שניתן להקים להם מסופון בכיכר השעון (דבר כמו שהסברתי בעייתי פוליטית) לשאר הקווים יש חשיבות שיסעו לכרמלית ורידינג בגלל החשיבות של נמל תל אביב ושוק הכרמל בהתאמה לנוסעים בקווים המגיעים אליהם.
עוד דבר המפעילות מאוד אוהבות את השימוש במסופים מרכזיים בגלל היעילות התפעולית. כך אין צורך להצמיד אוטובוס לקו (במיוחד שהוא לא תדיר). לא הייתי מצמיד אוטובוסים לחניות ספקים של מבני ציבור כי החניות האלה לא קיימות שם סתם וצריך אותם. למעט קווים 54 ו-88 שניתן להקים להם מסופון בכיכר השעון (דבר כמו שהסברתי בעייתי פוליטית) לשאר הקווים יש חשיבות שיסעו לכרמלית ורידינג בגלל החשיבות של נמל תל אביב ושוק הכרמל בהתאמה לנוסעים בקווים המגיעים אליהם.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.