שואה אשכנזית

yael2221

New member
שואה אשכנזית

שמתי לב שבכל הפורומים הנוגעים לשואה בעיקר מזכירים את שואת יהודי פולין ,הונגריה, גרמניה ומעט מאוד מדברים על יהודי יוון,בולגריה, לוב,האם גם השןאה סובלת מאפליה עדתית? תחשבו על זה

יעל ברוכה הבאה לפורום

אם תקראי קצת בהודעות קודמות הזכירו וגם כתבתי שכל הארצות שנפגעו מהשואה מוזמנים. המידע לפורום מגיע מחברי הפורום. אין שום הפליה. כל חבר מוזמן לכתוב להנציח. אם יש צורך לפתוח גלריה או מאמר, אני פותח לפי צרכים ובקשות של חברי פורום. אם יש לך מה לכתוב את מוזמנת ברצון.

deebeebee

New member
הקשר שלי לשואה הוא אישי בעיקר

ומכיוון שמוצאי מפולין אני יכולה לספר רק על משפחתי מפולין מנקודת מבט אישית.

אנימו

New member
מסכימה עם דיביבי. וזוכרת את סיפורו

של המתאבק מסלוניקי כמדומני שגם נכתב עליו ספר וגם הוקדש לו סרט. דמות מיוחדת במינה. מקוה שאני לא עושה פה מיש-מש.... בכל אופן ידועה העובדה שיהודי הבלקן נפגעו בשואה ויעלו ויבואו אלה שיכולים להנציחם בפורום. להלן מחקרה של ברכה ריבלין אודות יהודי יון בשואה: יון

rifka1

New member
אנימו תודה שהבאת את מחקרה של

ברכה ריבלין הודות יהודי יוון בשואה.

שרהB

New member
ברכה ריבלין

אני רוצה לקרוא את המחקר על יהודי יוון תודה

יעל, אני משתדלת להביא מידע הקשור

לשואת יהודי יוון ובולגריה. בעמוד זה למטה תראי תחת הכותרת: "טחנות הצדק טוחנות לאט" - התייחסות לשואת יהודי בולגריה. כמו כן, אם תבדקי בעמודים הקודמים, תראי את המלצתי להצגה "גולגותא" הועסקת בשואת יהודי יוון. (בעבר כתבתי בכינוי matanpt). כמו כן, ביקשתי מחבריי שעוסקים בלאדינו לפרסם כאן את כתב העת שלהם שעוסק בשואת יהודי יוון. הפורום נועד כדי להעלות עדויות מן השואה. אני מזמינה אותך להעלות עדויות בכתב ובתמונה של יהודי יוון ובולגריה מן השואה.

p a l o m a

New member
בשנים האחרונות דוקא מאד מתיחסים

אצלנו בשיחות על נושא השואה- לשואת יהודי יוון סלוניקי ובולגריה (בבולגריה לא הגנו בחירוף נפש על היהודים?). שנים באמת לא ידענו על כך... אבל לאחרונה הדברים משתנים לדעתי. למשל בשואת יהודי הונגריה ("האשכנזית"..) גם נודע רק לאחרונה על דבר הטבעתם של היהודים בנהר הדנובה. לא ידענו על כך...ככה שכל הזמן מתגלות עוד ועוד זוועות..

deebeebee

New member
אני כל הזמן למדה דברים חדשים

אני מתרגמת עדויות של ניצולי שואה ובכל עדות אני מגלה דברים שלא ידעתי קודם על השואה.

yael2221

New member
השואה ביוון

נהוג לומר יהודי סלוניקי אבל היו יהודים רבים ממקומות אחרים ביוון רודוס, מקדוניה, כרתים, קהילות שלמות נעלמו כלא היו אפילו תמונות לא נימצאו על מנת להנציח אותם......

Annie46

New member
הקהילות שהושמדו כליל

לצערנו - לא תמיד יש מי שינציח, ולא תמיד הכל ידוע. אם יש לך מידה - אנא שתפי אותנו בזה. אין טעם לבוא בתלונות. עדיף לעשות משהו פרודוקטיבי במקום. לידיעתך - לפני המון שנים היה לי חבר יהודי ממוצא סלוניקאי, והוא ומשפחתו, מעולם לא הזכירו את השואה, ומעולם לא דיברנו בינינו בתחום, למרות שהוא ידע כי אימי שרידת שואה, היתה בגטו וילנה ולאחר-מכן במחנה ריכוז אחד ובשני מחנות עבודה. רק בזכות הדיסקים המרגשים של יהודה פוליקר נהייתי מודעת לא רק לשואת יהודי יוון - אלא לכך כי אני דור-שני, דור שנושא צלקות, דור שצריך מזור - ובזכותו הדברים צפו בי, ומן הסתם שיריו היו אולי המצת של כל הפורומים בתחום השואה שהחלו לקום בשנים האחרונות, עם התפתחות האינטרנט וכניסתו לכל בית. כל טוב לך ושבת שלום.

../images/Emo51.gifאנני, ששיתפת אותנו, כאן המקום

לציין את הסרט של אורנה בן-דור: "בגלל המלחמה ההיא" בהשתתפות יהודה פוליקר ויעקב גלעד. כשראיתי את הסרט, גם אני כמו אנני הבנתי שאני חלק מדור שלם של אנשים שחוו באופן פסיבי את השואה, והיא נצרבה בהם.

Annie46

New member
אוי - איך שכחתי ../images/Emo6.gif

כמובן - הסרט המדהים בגלל המלחמה ההיא. אחד הסרטים היותר טובים (אם לא הטוב ביותר), המדבר על השואה ממבט של בן הדור-השני. תודה ענת שהזכרת זאת! שבת-שלום

לשרהB - באתר יש רק איזכור של הסרט

ראיתי את הסרט לפני למעלה מעשר שנים, אינני יודעת איך אפשר לראות אותו עכשיו, אולי הוא קיים בוידיאו או dvd.

אפר ואבק - בגלל המלחמה ההיא

על התקליט/דיסק והסרט של יהודה פוליקר ויעקב גלעד, מתוך פורום דור שני/שלישי - תמיכה.

yael2221

New member
תלונות? חלילה!

אני מעריכה את האנשים הנוגעים בנושא הכאוב והטעון הזה אלא שרציתי להביא לתודעה על קיומן בעבר של קהילות קטנות ורבות שנידחקו לפינה שאינן מוזכרות בדרך כלל כמו למשל קהילת יאנינה שמנתה לדעתי כ-1000 איש או יותר,הקהילה בקואלה, בקסטוריה,ועוד שבת שלום

Ivan Ivanov

New member
מה ידוע לך על קהילת סנו בבלרוס?

האם שמעת על עיירה זו שמנתה גם היא יותר מ 1000 נפש?

למעלה