שואה אשכנזית

deebeebee

New member
הנצחה ותעוד

של קהילות החל על ידי ניצולים מקהילות שונות והם אלה שיזמו ודאגו לכך. היו קהילות שלא ניצל מהן אף אחד או שלא רצו לזכור ולכן לא עשו זאת. התעוד המאורגן של ארגונים כמו שפילברג ואחרים הוא דבר שקיבל תאוצה רק בשנים האחרונות כשהמטרה בסופו של דבר היא כן להביא לתעוד ופרסום של כל הקהילות החרבות. לשם כך גויסו הרבה מתנדבים שאוספים מידע ועדויות. לא מעט ניצולים, גם מאותן קהילות שהוזכרו כאן, שבגלל נסיונות הדחקה לא פצו פה במשך עשרות שנים. יותר ויותר מהם "יוצאים מהארון" ומספרים דברים חדשים שלא ידענו על קהילות שלא ידענו, אפילו על מחנות שלא היו ידועים. טוב שכך משום שדור השואה הולך ופוחת ואם לא נתעד ונפרסם זאת עכשיו נאבד הכל.

ישרון

New member
ליעל שלום

במיפגש היסוד של עמותת דורות ההמשך הועלו טענות מסוג אלו שהעלית לגבי קהילות רבות. התלונות נסבו בעיקר על התנהלות מערכת החינוך הממלכתית העושה רבות להנחלת מורשת השואה ולהנצחתה כארוע היסטורי רב משמעות בתולדות עמנו. והנה רוב כמעט מוחלט של מסעות בתי הספר נוסע למסע שואה בפולין,וחוזר עם התרשמות כאילו השואה התרחשה אך ורק בפולין ,ולמעשה כשלוש שנות השואה הראשונות נעלמות כלא היו במערכת החינוך,כל הרוגי מבצע ברברוסה שנירצחו בבורות המוות ביערות הארצות הבלטיות אוקראינה ליטא לטביה אסטוניה רוסיה ועוד כמעט ולא מוזכרים,למעשה הדגש במערכת הוא על הרצח המתועש בעקבות ועידת "ואנזה". אכן השואה לא היתה ארוע אשכנזי כלל וכלל אמת היסטורית היא החיסול הכמעט מוחלט של קהילות יהדות הבלקן,ואף יהודי צפון אפריקה לא יצאו חלקים מידם הארוכה של הנאצים,

האם תוכל לספר לנו על קהילת סנו

בבלרוס פרטים נוספים + תמונות לפני השואה, בשואה ואחריה. תודה מראש.

Sarika

New member
מנהלי הפורום ולכולם-שואת יהודי יוון

ראשית יישר כח על היוזמה, הנושא חשוב מאד !!! כבת להורים יוצאי סלוניקי שאיבדו את משפחתם בשואה, הייתי מצפה מפורום כזה שכותרתו "תיעוד והנצחה" שיכיל בין קישוריו גם קישור על "יהדות יוון הקהילות והשואה" אפשר לצרף גם את מאמרה החשוב של ברכה ריבלין. להלןקישורים לשני אתרים בנושא - 1. דור ההמשך להנצחת שואת יהודי יוון ובו ניתן למצוא - עדויות מפי ניצולים, זכרונו, שירים ועוד... 2. ארגון יוצאי יוון בארץ ובעולם ובו ניתן למצוא - מידע על קהילות יוון ועוד...

שריקה ברוכה הבאה לפורום

אין בעיה אני יוסיף קישורים מיוחדים ליהדות יוון. הקישורים, מאמרים וגלריות אני פותח לפי ביקוש מחברי הפורום. כל אחד מוזמן להוסיף שיודיע לי. לגבי מאמר יש לשלוח אלי ואפשר גם להוסיף תמונה אחת לכל מאמר. נבנה קטגוריה מיוחדת ליהדות יוון. אין קיפוח של אף קהילה. בברכה

Sarika

New member
תודה בני ../images/Emo45.gif

את המאמר של רבקה ריבלין הביא החברה אנימו, ראה בהודעה שלו למעלה.

אנימו

New member
סריקה-../images/Emo51.gifשנתת לי הקרדיט. לידע

אישי אני זו היא ולא הוא...
אבל זו טעות שחוזרת אז תרגישי טוב.

שרהB

New member
יהודי סלוניקי

אני בת לניצולי השואה מסלוניקי לידיעתכם קיים ארגון ניצולי יוון בישראל אני חברת הנהלה

הכנסתי למדור "אירגונים שונים"

הכנסתי למדור "אירגונים שונים" שני קישורים בנושא יוון. אם ישנם עוד קישורים אנא תידעי אותי. אפתח בקישורים גם מדור עצמאי "שואת יוון" אנא תדאגו לחומר. בברכה

עב

New member
ואם אפשר להציע קישור נוסף

בוקר טוב פורום יקר, מאז הפתיחה לא ביקרתי כאן. אני מתרשמת שאתם מתפתחים יפה. נתקלתי בדיון על יהדות יוון ובתור נצר ליהדות הונגריה אני מבקשת לתרום לינק שמתאר את שואת יהדות יאנינה, העיר הכי יפה ביוון (לדעתי). אחד מבני העיר הזאת היה משורר ידוע ביוון בשם יוסף אליה על שמו יש רחוב בעיר וגם פסלו מוצב בגן המרכזי. יש עדיין שרידים של הקהילה הזאת שגרים על יד חומת העיר וכן בית כנסת ישן וגם חדש ובית עלמין גדול. בעיר יש יד זיכרון במקום בו רוכזה הקהילה לפני שילוחה. מאחורי יד הזיכרון סיפור עצוב של תושבי העיר שניסו לדבר על ליבם של מנהיגי הקהילה לברוח להרים, אך הם מאנו. גם בבית העלמין יש מצבה כללית. במוזיאון העירוני יש הרבה הרבה פריטים על הקהילה.

למעלה