שואה

• פותח הנושא al-x
  • פורסם בתאריך

al-x

New member
שואה

קומיקס חדש שנכתב על ידי ואוייר ע"י תום אבן (e v e n).

comicsgirl

New member
תקראו

לי מפגרת, תקראו לי בורה, תגידו שיש לי הומור מוזר (וזה דווקא נכון...)-אבל ממש לא הבנתי.

al-x

New member
אני אסביר

הרעיון פה הוא לא לצחוק או לזלזל בשואה, ניספי השואה, או ניצלוי השואה, אלא להעביר ביקורת על אותם אנשים שמשתמשים במילה 'שואה' בהקשרים שרירותיים.

al-x

New member
תוספת-

את הביקורת בחרנו לעשות לא בדרך של "נו נו נו" אלא בדרך של הדגמה, שאולי מישהו יקרא את הקומיקס ויפקח את העיניים.

Cartman

New member
אה, טוב

זה נראה יותר כאילו אתם מנסים להראות שזה מגניב.

Cartman

New member
רוצה להחליף שטיקים?

אתה יכול בקומיקס הבא של באני אקסטרים להראות את רבין בגהנום מקבל בתחת או משהו.

Cartman

New member
לפני שקראתי את ההודעה שלך

הייתי בטוח שזו לא העברת ביקורת, אלא זה נראה יותר כמו עידוד. איזו ביקורת בדיוק אתם מעבירים פה? באלו אמצעים אתם מעבירים את הביקורת הזאת?

al-x

New member
קיווינו שהקומיקס ישמש "מראה" לאנשים

שהוא אמור לשמש להם, אבל מסתבר שאחרים רואים אותו כעידוד. עידוד למה בדיוק?

Cartman

New member
זה נראה יותר כמו

"תראו איזה מגניבים אנחנו! אנחנו אומרים שואה כסלנג! אפשר להשתמש בזה בהרבה דרכים, מגניב, לא?" הרבה אנשים שאני מכיר מתנהגים בדיוק כמו בקומיקס, וזה נראה יותר כמו ניסיון להראות כמה זה מגניב מאשר להעביר ביקורת על זה.

e v e n

New member
אז קצת חבל..

חבל לי שאיכשהו העברנו מסרים לא נכונים, יש לך רעיון איך אפשר לשנות את הקומיקס שיעביר את המסר שביקשנו להעביר? בכל מקרה לדעתי הפריים האחרון עם היטלר שהיה לי מאוד קשה לצייר,הרבה יותר מעביר ביקורת על החברה מאשר אומר "איזה מגניבים אנחנו!", לא יודע, ככה נראה לי, בכל מקרה הייתי שמח שקצת פחות תתקוף אותנו ויותר תתן עצות לשיפור.

Cartman

New member
באמת שאין לי מושג

איך אתם יכולים לעשות את זה בלי לצאת צדקניים מדי. אתם בעצם צריכים לחשוב למה זה שמשתמשים ב'שואה' כסלנג זה מעשה פסול. לא יודע, אתם יכולים למשל לעשות קומיקס על מישהו שמדבר עם חבר שלו והם כל הזמן אומרים שואה כסלנג ואז הסבתא ניצולת השואה שלו שומעת את זה ומתאבדת או משהו, אנע עארף, למרות שסביר להניח שזה דווקא יצחיק את אלה שזה אמור להעביר עליהם ביקורת.

e v e n

New member
קיצוני מידי, לא חושב? :)

סבתא שמתאבדת?, ח'ברה שמדברים בסלנג עם שילוב שואה? אם אני הייתי קורא קומקיס כזה הייתי אומר "הם לגמריי שרוטים" צוחק קצת ומראה לחברים, ביקורת ומן רעיון לא היה עובר כאן. בכל מקרה אני מודה נושא קשה מבחינת תוכן, קשה מבחינת ההעברה. לסיכום: אל תיקח את זה אישי מידי אבל בבקשה תתקוף קצת פחות ותנסה לעזור, אנחנו לא מראים בפורום בשביל להשוויץ ולפרסם, אלא בשביל לקבל ביקורות בונות, ללמוד ולהבין איפה אנחנו טועים.

glendon

New member
מעט מדי כדי להיות ביקורתי

הי תום.נראה בעיקר כמו משחקים צורניים. בתור שכזה הרבה פחות מוצלח מהקודם (עם הסבתא) לא ממש נראה לי כמו ביקורת על משהו. הפעם גם הציור וגם המסר - מאד שטחיים. שואה זה עניין מורכב אתה יודע. כדי להגיד משהו שמוסיף משהו למה שכבר נאמר ונאמר ונאמר על מה שנאמר תצטרך לעשות קצת יותר מארבעה פריימים ועשר מילים. כרגע זה נראה קוריוז

למעלה