שואלת בשביל חברה

שואלת בשביל חברה

בחיי!
חברתי הממש טובה ( מזה עשרים ומשהו שנים) הינה רווקה, חסרת ניסיון זוגי ומיני לחלוטין. הצער בדבר הוא שהיא בת 42.
לא אלאה אף אחד בפרטים מיותרים, אבל אציין שהיא היתה בשלב ה״מלאה+״ רוב חייה, וכיום היא ממש בסדר, רזתה כ 30 קג ונראית טוב.
אז כל הזמן היא האשימה את זה שהיא שמנה ואף גבר לא ירצה אותה. ועכשיו...היא מאוד רוצה קשר אבל לדעתי זה כבר בעייתי כי אפקט הביצה והתרנגולת נכנס לתוקף...היא לא ממש יודעת איך למצוא קשר ואם הקשר ימצא אותה היא לא תדע מה לעשות עם זה כי היא לא תזהה שיש שם משהו...

אני עצובה , רוצה לעזור, שלחתי אותה לאתרי הכרויות, לא עלה דג בחכה, אמרתי לה : חוגים, חדר כושר, מפגשי פורומים ..היא לא רוצה( או יותר נכון פוחדת)

יש עיצה? אני רוצה ממש לעזור, כל השנים ניסיתי ...לא הולך...תודה מראש!

Hawkgirl

New member
אם היא לא מנסה לעזור לעצמה..

איך אחרים יוכלו לעזור לה...?
אני מאמינה שבגילה היא עובדת, אך רוב בני גילה כבר נמצאים במערכת יחסים כזו או אחרת...
אתרי הכרויות ופורומים הם דרך נהדרת להכיר. לא רואה סיבה לא לרצות או לפחד מהשיטות האלו אם היא מעוניינת להכיר.
היא לא חייבת להזדהות. כך שמה מונע ממנה מלנסות...? (לא קונה את ה-"פוחדת" ).
אגב, גם שידוך בעיניי זו אחלה דרך. אם את מכירה מישהו שיוכל אולי להתאים לה, שתתן לזה הזדמנות.

אגב, משקל הוא בהחלט סיבה שבגללה אנשים לא פוסלים בחורה. חוויתי את זה על בשרי.
ועל אף שירדה במשקל, לשנות את החיצוניות זה לא מספיק. כמו שאת מתארת, היא כנראה עדיין משדרת החוצה את אותה בחורה שמנה, סגורה, וביישנית שהייתה.
שתעבוד גם על הפנימיות, ותתנסה בדברים חדשים כדי להכיר את עצמה והגבולות שלה. זה אף פעם לא מאוחר.

תודה על התגובה, ניסיתי הכל

כשהייתי רווקה/ נשואה טרייה עוד היו בחורים פנויים סביבי וניסיתי לשדך ולצאת יחד איתה, אבל כיום אני במצב משפחתי שונה ממנה כך שהסביבה שלי בעיקר מורכבת מאנשים בזוגיות וילדים והרבה רווקים לא מזדמנים לסביבתי ( אולי עוד כמה שנים יתחילו להתגרש...) מאוד עצוב לי שהשנים שלה עברו חלפו והיא במצב שלא נראה שישתנה בקרוב...

alona 27

New member
הרבה גברים דוחים נשים בגלל גיל

לגברים מאוד חשוב יופי, ואישה נראית יותר טוב ככל שהיא צעירה יותר. לכן לאישה בת 42 מאוד קשה למצוא גבר שירצה לצאת איתה, אלא אם כן הוא כבר ממש ממש זקן.

Hawkgirl

New member
אני מאמינה בזוגיות שבטווח הגיל לכל אחד..

אם היא בת 40+ שתחפש בני זוג בני 40+.
אותו הדבר גם ההפך...
כך שאני מאמינה שכל עניין ה.. "איך היא נראית" מקבל משמעות קצת אחרת בקרב בחורים שנמצאים בטווח הגיל שלה.
וחוץ מזה.... גם בגיל 40+ ו-50+ ו-60+ אפשר להראות טוב, מטופח, ואלגנטי.

מן הסתם שאם היא תחפש בחורים צעירים זה משהו אחר, למרות שגם לזה יש שוק.
אני יכולה להעיד על עצמי שלא אענה לבחור שגדול ממני ב-10 שנים או יותר. זו דעתי בנושא בכל אופן.

כן, אבל

בגיל 40+ יש פחות גברים פנויים באופן כללי, והרבה פחות גברים פנויים מנשים פנויות. באופן כללי רוב הגברים מחפשים נשים צעירות מהם, וחלק גדול מהם גם מוצאים.
אם נוסיף לזה את העניין שרוב הגברים הפנויים בגיל 40+ ו-50+ הם גרושים עם ילדים, זה שם אותם במקום מאוד שונה מאשר אשה בת 42 ללא כל נסיון. זה לא הופך את הקשר לבלתי אפשרי, אבל ללא ספק יוצר פער די מרתיע... לומר שמספיק להראות טוב בכדי למצוא זוגיות זו אמירה שטחית ביותר.

וכן, גם בגיל 40+ ו-50+ ו-60+ יש גברים ונשים שנראים מצויין, אבל איכשהו אחוז הנראים מצויין הולך ופוחת ככל שהגיל עולה.

Hawkgirl

New member
ציינתי את עניין המראה..

כי הבחורצ'יק שהגבתי לו ציין שזאת הסיבה בגללה בחורים מבוגרים דוחים נשים.

dori78

New member
תשלחי אותה לפה

את לא באמת יכולה לעזור לה אם היא לא תתחיל לחיות בעצמה.

turangaleela

New member
לדעתי הבעיה פה מראש הייתה אחרת

כי גם אישה מלא + היא ממש בסדר, ואישה (או גבר לצורך העניין) לא צריכה לרדת 30 קילו כדי להיות ראויה לאהבה או זוגיות או סקס.

כנראה שהיא עדיין לא באמת מאמינה שהיא ראויה, וחבל

ilmed23

New member
אני והיא באותה סירה

אני אמנם בן 23.. אבל עשיתי את אותו השינוי לא מזמן. ואני כל כך מבין אותה! מי שלא היה מלא+/שמן לא יבין כמה זה מגביל. לאורך השנים פשוט לא האמנתי שזוגיות זו בכלל אופציה. ובאיזשהו מקום זה היה מאוד מאוד נוח, לשקוע בעיסוקים אחרים בחיים ופשוט לחיות אותם בהבנה שזוגיות היא לא אופציה. ופתאום אתה משיל את הקילוגרמים, מקבל מחמאות והתפיסה משתנה - אפשר לפתוח את דלת הסתרים הזו סוף סוף, רק שמיד אחר כך מגיעה ההבנה שלמצוא את המפתח לדלת זו משימה לא פשוטה בכלל, ובגלל שלא ניסית לחפש אותו כ"כ הרבה זמן אתה כבר לא בטוח שאתה יודע איך. אני עכשיו שם, מנסה בכל הכוח לשנות את התפיסה שלי. לגשת לבחורות, אתרי היכרויות, לבקש מחברים. בינתיים לא הולך הכי טוב בעולם, אבל הייתי עם מישהי חודשיים, יצאתי לדייט, היום התחלתי עם מוכרת בחנות שהייתה תפוסה ואני אמשיך לנסות. משהו הרי חייב להצליח. חברה שלך חייבת להבין שהיא צריכה לשנות את החשיבה שלה, היא צריכה לרצות לעזור לעצמה. אבל יחד עם זאת תמשיכי לתמוך בה. אני יודע שאני נשען הרבה על חברים שלי בתהליך, ויש לזה משמעות אדירה!

אני מאחל לה ולי המון בהצלחה, יש לאנשים כמונו הרבה מה לתת, ומגיע לנו לשם שינוי גם קצת לקבל.

prue3

New member
פשוט תיארת לי את עצמי...

אני בדיוק ככה, אמנם שינויים קלים (בן 24, הורדתי כמעט 70 ק"ג)
ואני עדיין מרגיש "שמן" בקטע הזה של זוגיות, ככה שהמחסום הפיזי נפתר, אך המכשול הפסיכולוגי עדיין חיי וקיים...

דיבבלעס

New member
אולי בתור שלב ראשון לכתוב פה?

לפני מפגשי פורום ואולי בנוסף לחוגים/חדר כושר וכאלה שזה תמיד טוב...
שתבוא לפה, תכתוב, תכיר קצת אנשים ואולי מפה יצמח לה קשר...
לדעתי זה העיצה הכי טובה שאפשר לתת במקרה הזה בנסיבות הללו...

isola bella

New member
שלום לך

יפה מאד מצידך שאת רוצה לעזור לחברתך
אף פעם לא מאוחר (לא חסרים כאלו שהכירו גם בגילאי 40+ ו 40++...)
אני דוקא הייתי שוקלת להציע לה לבוא איתה למשרד שידוכים ולהתעניין יחד איתה איך יכולים לעזור לה
על אתרי היכרויות אני לא כל כך ממליצה (...)
לעומת זאת אני ממליצה בחום שתתחיל לכתוב בפורומים בנושאים שמעניינים אותה = פוטנציאל גם להגדלת מעגל חברתי וגם להכרות רומנטית
+ היא תוכל להכיר אנשים בהדרגה בהתחלה בצורה וירטואלית דרך התכתבויות בפורום עצמו...,לעבור למסרים אישיים...,אח"כ להעביר את הקשר לחיים עצמם .?.
אני אישית יצא לי ככה לצאת עם 2 בחורים (לא יצא כלום) וגם להכיר מישהי שהפכה להיות חברה נפלאה

בברכה
איזולה בלה

תודה, אני אציין את האופציה שוב

למרות שאני פעילה שנים רבות בתפוז היא ממאנת להצטרף...ננסה שוב ..

Hawkgirl

New member
תנסי יחד איתה

תשבו יחד מול המחשב דרך המשתמש שלך ותחפשו דברים להגיב להם יחד {:
שתכיר קצת איך הדברים עובדים ותראה כמה הם לא מזיקים {:

דיבבלעס

New member
נקודה למחשבה

יתכן שאי העשיה שלך לגבי דבר פשוט כמו כניסה לאתר אינטרנט כמו תפוז מעיד על אי עשיה כללית שלה בנושאים שונים.
יתכן וברגע שקבעו איתה היא לא רצתה או באיזשהו שלב כזה או אחר ויתרה או לא עשתה מספיק אולי אפילו ברמה של לשלוח מעט אם בכלל הודעות באתריי ההכרויות ואולי לצפות שיפנו רק אליה(סתם כדוגמה)...

למעלה