שואל בשביל חבר J1

NBrownie

New member
שואל בשביל חבר J1

אשתו והילדים על J2 קיבלו דחייה מהרשויות מאחר ותוקף הדרכונים פחות משנה מהיום. מה עליהם לעשות? האם הם צריכים להוציא דרכונים חדשים בקונסוליה ואז הויזה מוארכת על הדרכונים החדשים?

NBrownie

New member
הכוונה לדחייה להארכת הויזה

הגיעו באוגוסט 17 לארה"ב.

Boston Guy

New member
כמה זמן נמשכה מלחמת ששת הימים?

הצורה שבה אתה מציג את העניין - שדחיית הבקשה של החברים שלך היא בגלל תוקף הדרכונים - הופכת את השאלה שלך למאוד מוזרה.
ברור שאם הם רוצים לקבל הארכה הדרכונים שלהם צריכים להיות בעלי תוקף שעונה לדרישות של משרד ההגירה.

מצד שני, אין לי מושג אם מה שאתה כותב הוא תמונת המצב המלאה.
למה?
כי לא ברור לי מדוע בעל ויזת J1 שנמצא בארה"ב פחות מ 7 חדשים צריכים כבר להאריך את הויזה שלהם - זה גם מוזר מאוד.
ולא ברור לי מי האדם שיוצא לרילוקיישן ארוך כשהדרכון שלו תקף לפחות משנתיים...

Fellowship

New member
מה הבעיה עם דרכון שתוקפו פחות משנתיים?

אנחנו יצאו עם ויזת J1 מוטבעת על דרכון שתוקפו בזמן הטבעת הויזה היה לא הרבה יותר משנה וחצי.
גם אילו רצינו, טכנית אי אפשר להנפיק דרכון חדש לפני הנפקת הויזה, מכיוון שדרכון חדש ניתן להנפיק רק כאשר נותן לו פחות מ 6 חודשים.
כאשר ישאר לדרכון 6 חודשים פחות יום, ננפיק דרכון חדש,
ויזת ה J1 תשאר על הדרכון הישן שתמיד יהיה צמוד לדרכון החדש.

תוקף ה J1 במקור היה לשנתיים, כלומר, ארוך יותר מתוקף הדרכון,
סביר להניח שנאריך בשנה נוספת את אישור השהייה (DS-2019).

1. האם יש בעיה עם הארכת אישור השהייה, בהנחה שלאחריו לא נרצה לצאת ולהכנס חזרה לארה"ב?

2. במידה ונרצה לצאת ולהכנס שוב לארה"ב בשנת ההארכה, לאחר שהויזה פגה,
האם נצטרך לפני כן (מארה"ב?) להוציא ויזות חדשות לכולם? (J1/J2)?

Boston Guy

New member
חכם לא נכנס לצרות שפיקח מצליח לחלץ עצמו מהן

אפשר לחדש דרכון לפני הענקת הויזה - ואז לקבל את הויזה על דרכון שתוקפו 10 שנים למבוגר או 5 שנים לילד,
ואפשר למצוא את עצמך בחו"ל בעוד חצי שנה מנסה לחדש דרכון רק כדי לגלות שבדיוק פרץ עוד סיכסוך עבודה במשרד החוץ או במשרד הפנים ואין עם מי לדבר... וסיכסוכי עבודה זה משהו שקורה בממוצע פעם בשנתיים.

וזה נכון אפילו לאדם כמוני או כמוך שגר במרחק 20 דקות נסיעה ברכבת התחתית מהקונסוליה הישראלית המקומית (טוב, אצלך זה 40 דקות).
יש אנשים שגרים במרחק יומיים נהיגה מקונסולייה, וצריכים לעבוד דרך הדואר. . מה שבכלל תענוג בזמן עיצומים.

Fellowship

New member
כבר חידשנו חלק מהדרכונים

הנושאים ויזות J2 ללא בעיה, למזלנו לא היו עיצומים, אבל אי אפשר לשחק עם המזל הזה יותר מידי

בכל מקרה, אתה צודק, אבל אשמח לקבל התייחסות לשתי הנקודות שהעלתי, אם אפשר.

אי אפשר להוציא ויזה מארה"ב.

כל עוד אתם נשארים בארה"ב מספיק להאריך את הסטטוס פה. אם תצאו לאחר שתוקף הויזה פג (המדבקה בדרכון), תצטרכו לחזור על התהליך המקורי: להגיש בקשה לויזה ולגשת לנציגות אמריקאית מחוץ לארה"ב עם כל המסמוך (בהעדפה בישראל) על מנת לקבל ויזה חדשה.

Fellowship

New member
כלומר, אם נאריך את ה DS-2019 בשנה נוספת

ובשנה הזו נרצה לבקר שבועיים בישראל,
אז בתוך השבועיים הללו אנו אמורים להספיק גם להוציא ויזה חדשה?
(תוקף הויזה הנוכחית הוא כתוקף ה DS-2019 הנוכחי)
&nbsp
הסיטואציה נשמעת לי קצת בעייתית, אין פתרון עוקף?

gidishemer

New member
אכן כן, וכאן גם נכנסת בעיית ה- tal

זה קורה לא פעם לישראלים שמבקרים בארץ, מנסים לעשות ויזה חדשה ואז נתקעים בגלל ה- tal הארור

gidishemer

New member
אופציה נוספת

היא להצפין קלות לקנדה ולעשות את הפרוצדורה משם. לפחות בעבר זו היתה אופציה פחות מומלצת. אני לא יודע מדוע. ייתכון והיו יותר סירובים מאשר בארץ, אבל שווה לבדוק

Fellowship

New member
גם כאשר מדובר על רופאה, לא מתכנת בתחום אבטחת מידע, כימיה

וכו', אלא בתחום התמחות שלא יכול להוות איזה עניין מיוחד מבחינת הרשויות,
מה גם שכבר קיבלנו את הויזה בעבר, שום דבר לא השתנה מאז.

בנוסף, מה המשמעות בכלל לתהליך הענקת ויזה (מפתח כניסה), לאחר שבארה"ב כבר האריכו לנו את אישור השהייה?
כלומר, הרשויות בארה"ב מאשרות לנו להשאר, אבל אם נצא נצטרך לבקש אישור מהמזכירות ולהראות את הפתק למורה בכיתה?

כאילו שבשבועיים הללו הספקנו לאסוף סודות מדינה ורכשנו ידע יחודי.

נשמע שיא האטימות הבירוקרטית שיכולה להיות.

gidishemer

New member
קודם כל, תתפלא, וזה שלא היה tal אז, זה לא מחייב

הויזה היא אישור כניסה. ה- ds2019 הוא אישור שהיה.
אתה יכול להיכנס לארה״ב עם ויזה בתוקף שמועד הפקיעה שלה יהיה יומיים אחרי הכניסה. אין בעיה. אסור יהיה לך לשהות בארה״ב מעבר לאותם יומיים.
באותה מידה, יכול להיות לך אישור שהייה, אבל כדי להיכנס בשערי ארה״ב, אתה חייב ויזה בדרכון. האישור שהייה הוא לא מספיק. הוא חומר נדרש בשביל לקבל את הויזה אבל הוא לא מספיק בעצמו

Fellowship

New member
את זה אני מבין, אני רק מצביע על האבסורד שבו

ארה"ב מאשרת לי להשאר, אבל אם אני יוצא ורוצה להכנס שוב בתוך זמן קצר,
כמובן בתוך טווח הזמן שכבר אישרו לי להשאר בו, עדיין אני צריך להוציא מפתח כניסה חדש.

gidishemer

New member
עיצה ידידותית מאיש קשיש ממך

אל תשקיע יותר מדי אנרגיות בלנסות להבין מה הטעם בחוקי מערכת שאתה לא יכול לשנות אותם. לפעמים יש דווקא הגיון מסוים שאנחנו לא מכירים אבל הרבה פעמים זו סתם אבולוציה של בירוקרטיה.
אתה יכול להסביר לי מדוע כשהגעתי לפה ונכשלתי בטסט נהיגה אמריקני (פספסתי שם שלט מגביל של מהירות), אז יכולתי לעלות מיד בחזרה לאוטו שלי עם הרשיון הישראלי ולנסוע עד לשבוע הבא, לטסט הנוסף? הרי אם אני לא כשיר לעלות על הכביש אני לא כשיר לעלות על הכביש. נקודה. אבל זה החוק. רוטנים משהו וממשיכים הלאה

Alfa156 GTA

New member
זה באמת היה אחד הדברים הלא מובנים.

הגעתי לבוסטון, שבוע אחרי זה קניתי רכב, מותר לי לנהוג בו, ונהגתי בו - לטסט שלי....הזוי זאת לא מילה...

Fellowship

New member
אגב, המשמעות הפרקטית של הנושא הזה היא

שמעבר לתוקף הראשוני של הויזה, במידה ונשאר יותר ונאריך את אישור השהייה,
בתקופת ההארכה לא נוכל לצאת מארה"ב, אלא אם אנו מוכנים לצאת ללא וודאות מתי נוכל להכנס שוב.

שמענו על הטריק של "לקפוץ" לקנדה, הבנתי שזה רלוונטי רק במקרים ספציפיים,
לדוגמא אם רוצים לבצע שינוי של משהו טכני בתוך ויזת ה J1, אבל אני לא בטוח שזה רלוונטי להנפקה של ויזה חדשה,
וגם עבור השינוי הטכני הזה, עדיף שאני לא אכתוב מה דעתי על הצורך לטוס לגבול של מדינה אחרת,
במקום לבצע את השינוי במשרד ממשלתי במדינה בה אני גר

gidishemer

New member
זו אכן השמעות הפרקטית

אם הארכתם אישור שהייה וכבר פקע תוקף הויזה אתם חייבים ויזה חדשה במידה ותצאו

Fellowship

New member
אגב, אלא אם נוציא ויזה מסוג אחר, מתוך ארה"ב, נכון?

לדוגמא, יש לנו אופציה שאנו מנסים לחמוק ממנה, למרות שזו ההעדפה של ה NIH, לעבור מ J1 ל H1B.
אם (בשל שיקולים אחרים) נחליט לעבור ל H1B (לדוגמא, כנראה היחידה(?)), זה גם יפתור את הבעיה המדוברת.
לא שנעשה זאת בשל כך, אבל רק להבנה כללית מתי הוצאה ויזה חדשה תתאפשר רק מחוץ לארה"ב.

gidishemer

New member
לא, זה לא ישנה כלום

גם אם תחליפו ל- h1b, תצטרכו להוציא ויזת כניסה מחודשת אחרי שתצאו מארה״ב. הויזה היא תלוית אישור שהייה והויזה שלכם כרגע תלוית j

למעלה