שואל בשביל חבר J1

Fellowship

New member
אם נוציא ויזות H1B/H4 לכולנו, בזמן שאנו בארה"ב

להבנתי ויזות ה J1/J2 שלנו יבוטלו ובמקומן יודבקו לנו בדרכון ויזות H1B/H4.
האם זה נכון? (אם לא, אז הבנתי למה התכוונת).
או שאולי סוג הויזה ישתנה אבל לא התוקף.

gidishemer

New member
אם תעשו h1b, אתם תעשו שינוי סטטוס בארה״ב

לא זוכר בדיוק את הטופס. אני חשוב שזה היה 129 (עשיתי את זה בשלב מסוים) ואז, אם תצאו לישראל, תצטרכו לעשות בקשה לויזת כניסה לארה״ב בקונסוליה, בדיוק כמו להארכת תוקף לויזת j.
בארה״ב לא מטפלים בויזה ובדרכון. מטפלים באישור שהייה. בקונסוליה האמריקנית מטפלים בדרכון ובויזת כניסה.

Fellowship

New member
הבנתי, תודה רבה! אגב, טוב לדעת, מכיוון שיתכן

שנצטרך לשנות סטטוס ל H1B/H4 בקרוב, כך שהשאלה הופכת להיות רלוונטית יותר.
בהנחה ואין טריק דרך קנדה, אני באמת לא מבין מה מצפים, שנטוס ללא ידיעה מתי ובתוך כמה זמן נוכל לשוב?
&nbsp
כן, אני מבין שזו המציאות והבעיות שלי לא ממש מעניינות אותם,
אבל זו אכן בעיה

Kender00

New member
אתה מבלבל בין מושגים ולכן נובעת האי הבנה (לדעתי)

וזה גם קשור למשרדי ממשלה שונים
&nbsp
ויזה (חותמת בדרכון) יכולה להוציא רק מחלקת המדינה האמריקאית, כאשר יש ויזות שאחריות הקונסוליה (לפי ידעתי ללא צורך של אישור מוקדם מרשות אחרת) כגון ויזה B1/B2
ויזות אחרות מחייבות אישור מקדים מרשות אחרת לרוב מ USCIS (נראה לי ש J ו F לא צריך אישור פרטני מ USCIS אב״ יכול להיות ואני טועה)
אבל האישור הסופי הוא של הקונסול של מחלקת המדינה שמראיין אותך.
&nbsp
הדבר השני הוא סטטוס השהייה שלך בארה״ב (כמובן בזמן השהייה בלבד) הוא נגזר מויזה שאיתה נכנסת לארה״ב ומאישור לקצין ההגירה ששייך ל HS, כאשר אתה בארה״ב אתה יכול להחליף סטטוס או להאריך סטטוס, על ידי הגשה של טופס רלוונטי ל USCIS במקרה של שינוי סטטוס או תלוי ויזה במקרה של הארכה (שוב לפי ידעתי ויכול להיות שאני לא מדייק פה)
&nbsp
היות ובמקרה שאתה מבצע שינוי סטטוס מחלקת המדינה לא בתמונה, לכן שאתה יוצא אתה חייב לעבור דרכה אם אתה רוצה להכנס בסטטוס החדש, אתה עדין יכול לנסות להכנס בסטטוס אחר אם הויזה של אותו סטטוס בתוקף, תוקף הויזה היא לא רק התאריך שמוטבע בה הוא גם קשור לסוג הויזה (למשל בויזה H-1B רשום שם המעסיק אז אם החלפת מעסיק יש צורך בויזה חדשה לפי ידעתי וכדומה)

Fellowship

New member
נכון, פשוט כאשר מציעים

שנחליף ויזה לויזה H1B, עדיין משתמשים בטרמינולוגיה של ״ויזה״, שמבחינתי היא דף המודבק בדרכון.
עדיף היה שיאמרו שנשנה את סטטוס השהייה ל H1B.

Kender00

New member
ההצעה שלהם היא נכונה היות והם לא משנים לכם את הסטטוס

הם מספקים אישור שאתם יכולים להוציא ויזה או להשתמש באישור על מנת לשנות סטטוס וכמובן אותו אישור ישמש יותר מאוחר להוצאת הויזה אם תרצו לצאת ולחזור שוב על אותו סטטוס...

Fellowship

New member
אבל הם לא רק מספקים לנו מסמכים לעתיד

הם ממש מעבירים אותנו לויזת H1B.
עכשיו קצת מוזר להשתמש במילה ויזה,
אבל אחרי שינוי הסטטוס אנחנו נהיה כאן על H1B.
אני רק אומר שאני מבין את ההבדלים, רק ציינתי שזה מבלבל שמשתמשים בטרמינולוגיה הכוללת את המילה ויזה כאשר בפועל בויזה בדרכון לא תתבצע הדבקה.

Kender00

New member
שוב הם לא מעבירים אותכם לויזה h

הם מבקשים אישור לויזה h בשביל אישתך ואם האישור מתקבל אז ניתן או לשנות סטטוס או להוציא ויזה (כמובן ששינוי סטטוס לא מבטל את האפשרות להוצאת הויזה)
מקום העבודה של אשתך יכול להגיש בשמכם את הבקשה לשינוי סטטוס היות ומה שנדרש מכם זה רק חתימה על הטפסים, אם היה להם את האפשרות להוציא לכם גם את הויזה אז הם היו עושים את זה, אבל ויזה מחייבת שליחת המסמכים לקונסוליה אמרקאית מחוץ לארה״ב כולל דרכונים, והקונסוליה מחייבת ראיון פיזי של מבקש הבקשה (את זה הם לא יכולים לפתור בלי לשלוח אותכם פיזית)

Fellowship

New member
תודה רבה, אני בהחלט מבין את זה

אני מבין שבפועל מה שהם יבצעו עבורינו (עם חתימתינו) הוא הגשה וביצוע שינוי סטטוס.
אני גם מבין שהוצאה של ויזת H זה תהליך שאנו צריכים לבצע בעצמינו, פיזית, מחוץ לארה"ב.
הדבר היחיד שאמרתי הוא שהטרמינולוגיה מבלבלת, בכל השיחות הטרמינולוגיה שב NIH משתמשים בה היא "נעביר אתכם לויזת H",
כאשר המילה ויזה לא רלוונטית כאן, הם ישנו לנו את הסטטוס, אבל ויזה, אם נרצה, נצטרך להוציא לבד, בעזרת המסמכים שהם יספקו לנו.
&nbsp
בכל מקרה, נושא הטרמינולוגיה זניח

תודה.

Fellowship

New member
קראתי מה שג'ון כתב על TAL לפני אי אילו שנים:

"מה שהם חוששים ממנו זה לא בדיוק ריגול תעשייתי אזרחי אלא ריגול בנושאי טכנולוגיה צבאית/בטחונית. המקצועות שנמצאים אצליהם ברשימה הם מקצועות שקשורים ישירות או בעקיפין לטכנולוגיה צבאית כגון פיתוח אמל"ח, מהנדסי פיזיקה גרעינית, מהנדסי טילים, ביולוגים בתחומים שעשויה להיות להם נגיעה כלשהי לפיתוח לוחמה ביולוגית וכן הלאה."

זה יכול להיות רלוונטי לרופאה רדיולוגית?
האם יש רשימה סגורה של מקצועות?

עריכה: בעצם הבדיקה תתכן גם עלי, אני מתחום ההייטק,
אמנם לא אבטחת מידע, אבל בהייטק אני מניח שהגבולות פחות ברורים, אם בכלל יש רשימה סגורה של מקצועות.

John the Savage

New member
גם אני בתחום ההייטק, ולא היתה לי בעיה עם TAL

בזמנו, פרסמו רשימת מקצועות. אבל הרשימה האחרונה שפרסמו היא מ-2002, ומאז החליטו שזה צריך להיות חסוי ולא מפרסמים יותר את הרשימה המעודכנת. ועדיין, אם אתה רוצה לקבל רושם כללי, אז הינה הרשימה מ-2002:
http://www.bu.edu/isso/files/pdf/tal.pdf

בגדול, אם לא נפלת על TAL בפעם הקודמת זו אינדיקציה מסויימת שיש סיכוי סביר שזה גם לא יקרה בפעם השניה. אבל מכיוון שזה תלוי בהחלטה של הנציג הספציפי בשגרירות, ויתכן שתשתמש במילות מפתח מסויימות שלא השתמשת בהם בפעם הקודמת, אי אפשר לדעת בוודאות.

באופן כללי, בהנחה שאין TAL, אין שום בעיה לעשות את זה בשבועיים שאתה בישראל. אפשר לקבוע תור עוד כשאתה בארה"ב ליום אחרי שאתם נוחתים, ואז יהיה די והותר זמן לקבל את הדרכונים בחזרה. זה מה שאנחנו עשינו כשהיינו צריכים להאריך את ה-J1.

Fellowship

New member
תודה רבה. אתה יודע האם זה חייב להיות בישראל

או שאפשר לעשות את הטריק עם קנדה?
אני לא רוצה לסנדל את עצמי ללו"ז צפוף אם יש פתרון פשוט יותר.
הרי תמיד יכולים להיות עיכובים או אם אפילו יהיה, גם אם בסיכון נמוך, TAL,
אנחנו יכולים להתקע בישראל שבועות ארוכים וחודשים, ואז ביטול כרטיס החזור תהיה הבעיה היותר קטנה שלנו.

John the Savage

New member
לא יודע במקרה של שינוי קטגוריה

אני יודע שאפשר לעשות את זה במקרה של חידוש ויזה (מאותו סוג כמו הויזה הקיימת), אבל צריך לבדוק מה הנהלים הספציפיים של השגרירות בקנדה במקרה הזה.

בכל מקרה, קח בחשבון שגם אם עושים את זה בקנדה זה לא בהכרח מקטין את הסיכון אלא להיפך. גם בקנדה יש סיכון ליפול על TAL. וברגע שמגישים בקשה לויזה חדשה, בין אם הבקשה נדחית או רק מעוכבת, כבר לא ניתן להיכנס בחזרה לארה"ב עם automatic revalidation. במקרה כזה תצטרכו או לחכות בקנדה שבועות או חודשים בלי יכולת לחזור לארה"ב, או לחלופין אם ידחו לכם את הויזה (ובהליך TCN יש אחוז דחיה גבוה יותר) תצטרכו לטוס מקנדה לישראל ולהגיש שם בקשה נוספת.

Fellowship

New member
להבנתי לא באמת עוברים לקנדה, לא?

מישהו שעשה שינוי מסויים בויזת ה J שלו, סיפר שהגיע לגבול עם קנדה,
אבל בפועל הפעולה בוצעה כשהוא נמצא על אדמת ארה״ב ולא עבר את הגבול.
פשוט הפעולה נדרשת לביצוע במשרד שנמצא בגבול אבל ללא דרישה לעבור אותו.
&nbsp
מצד שני, הוא סיפר את זה כדרך אגב אז יתכן שהפרטים לא מלאים.

John the Savage

New member
אתה בטוח שבמקרה שלו מדובר בהוצאת ויזה?

בכדי להוציא ויזה, צריך לפנות לשגרירות/קונסוליה. אין קונסול אמריקאי במעבר הגבול. יותר סביר שמדובר בתיקון פרטים באשרת הכניסה (I94), ואת זה אפשר לעשות במעבר הגבול.

Fellowship

New member
לא תיקון פרטים.

את זה גם אנחנו עשינו, אלא ממש שינוי בויזה.
אבל אני לא בטוח שהוא לא עבר לקנדה, אנסה לברר.
תודה.

gidishemer

New member
ללא קשר

אם יש לך זמן וכח, תיכנס לפורום השכן. יש שם דיון בענייני הליברלארטס (תנסה לפסוח על המדרשים הזועמים של בופלומן ולהתמקד בדיון על חשיבות הליברלארטס).
מעניין אותי אם בתור אחד שמכיר את המערכת אבל בא מתחום שונה משלי אז דעתך דומה או שונה.
אם יש לך זמן

guy56782

New member
לגבי ה tal וזמן השהות בארץ

ללא tal אין בעיה להוציא J חדשה תוך שבועיים.
יש לי חבר שידע שיצטרך לעבור tal בהסתברות גבוהה, והוא חידש את ה J באופן הבא:
1. עבר ראיון בתא, נאמר לו שיצטרך tal.
2. נכנס בחזרה לארה״ב עם ה J הישנה (שעוד נשאר לה קצת תוקף).
3. בסוף ה TAL שלח את הדרכון בפדקס לשגרירות בתא (מארהב).
4. הדרכון עם הויזה החדשה נשלח להוריו, ומשם בפדקס אליו בארהב.
כל התהליך הזה לא היה מתחת לאפם של האמריקאים, אלא בתאום (הוא התכתב איתם מראש לוודא שזה אפשרי). ככה שאם אתם מודאגים מ tal, זו בהחלט אופציה.

אם אני חוזר על דברים שכבר נאמרו, סליחה - השרשור הזה קצת ארוך לי מדי...

Fellowship

New member
כלומר, אם יש צורך ב TAL בכל מקרה לוקחים חזרה

את הדרכונים, הויזות שעדיין יש עליהן נשארות תקפות ומותר פרקטית גם להשתמש בהן כדי להכנס לארה"ב במהלך ה TAL?
אם כן וזה תהליך מוגדר ורשמי, אז זה פותר חלק גדול מהבעיה.

guy56782

New member
זה כמובן מותנה בזה שמבקשים ויזה חדשה כשהקודמת עדיין בתוקף

למעלה