שובה של האפרסקה (המצודדת)

אפרסקה

New member
שובה של האפרסקה (המצודדת) ../images/Emo9.gif

אהלן כולן, חזרתי לעבודה וגם לפורום. אני קצת-הרבה מצודדת ולכן קצת אפופה ולא ממש בעניינים. מקווה להתאושש עד השבוע הבא. מה שלום כולן? עדכונים מעניינים? אצלי- מחר אני מתחילה איקקלומין בפעם הראשונה, קצת יש לי פרפרים אבל מקווה לטוב. כל הדיון על הסיכוי לתאומים קצת הלחיץ אבל בינתיים לא חושבת על זה. אגב, יש לי בת כיתה שהרתה עם טיפולים וילדה שלישיה!! נו שויין ממש לא בשבילי... אנסה להתעדכן קצת. מיכלי - מה שלום הזקיק המוביל? מקווה שהוא מתנהג יפה. ביי ביי, אפרסקה. נ.ב. שאלה אינפורמטיבית - קיבלתי גם מרשם לזריקת כוריגן אחרי האיקקלומין. האם יש כאלה שלוקחות איקקלומין בלי הזריקה? ממה נובע ההבדל בטיפול? (נדמה לי שמיכל אמרה שאינה לוקחת זריקה?) אגב, מצאתי מרפאה יותר קרובה לעבודה וכנראה אעשה בה זקיקים. אמנם אצטרך לקום מאוד מוקדם וזה קצת סיפור עם אוטובוסים, אבל אני מקווה שזה יגרום לכך שלא אצטרך להגיע לעבודה באיחור.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

פּוֹנְג

New member
אפרסקה

גם אני קיבלתי מרשם לזריקה אבל לא השתמשתי בה. אני לא יודעת אם זה היה משום שהרופאה שכחה את קיומה
או שמשום שהיה יותר מזקיק אחד והיא לא רצתה ליצור סיכון רב יותר להריון מרובה עוברים. לא יודעת.

אפרסקה

New member
תדעי לך שבתור ילדה תמיד חלמתי שיהיו

לי תאומים, בן ובת
, זה נראה לי מדהים. ותמיד אמא שלי אמרה שלי שאני לא יודעת מה אני מדברת ושזה נורא קשה ועדיף אחד אחד... כמובן שממחים על מה שבא אבל אני מבינה היום שזה ממש לא קל. יש לבת דודתי תאומים (מטיפולים...) ומאוד מאוד קשה לה. כמובן שהיא שמחה ומאושרת אבל מצד שני זה תיק לא קטן.

פוקית27

New member

אפרסקה

New member
קצת מבולבלת ../images/Emo12.gif אשמח להבהרות

ניסיתי לדבר עם הרופאה שלי לגבי תוצאות בדיקת הפרוגסטרון, היא אמורה ליצור איתי קשר מאוחר יותר, בינתיים ביקשה למסור שהבדיקה תקינה. לדעתי הכוונה היא שהיה ביוץ (קיבלתי מחזור בכל מקרה אבל העניין הוא שביוץ התקיים). כאמור אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות, ולכן אני אמורה לקחת איקקלומין. בהנחה שאכן לפעמים יש לי ביוץ (גם אם לא פעם בחודש), מה בדיוק האיקקלומין אמור לעשות? להסדיר ביוץ? לעשות מחזור יותר מסודר? מה זה אומר כשיש זקיק מוביל? האם זה אומר שעם האיקקלומין בטוח יהיה ביוץ ואז השאלה היא בעצם רק האם הביוץ יוביל להריון? או שיכול להיות שלא יהיה ביוץ למרות איקקלומין? (בהנחה שהבעיה היא פוליציסטיות ולא מרעין בישין אחרים) תודה מראש!

ואני בכלל מבדיחה אחרת...

יותר נכון - אני מהפורום השכן, פורום פוריות, אבל גם אני ממש בהתחלת הבלאגן, מטופלת באיקק'. מטרת האיקק' היא להגדיל את כמות הזקיקים ולא להסדיר מחזור. כוריגון היא זריקה שמטרתה לסייע ב"פקיעת" הביצית ולהגדיל את הסיכויים לביוץ. אני מציעה לך להיכנס אלינו לפורום ולחפש בסרגל למעלה קצת על האיקק' - תוכלי לשמוא שם המוווווווווון אינפורמציה , אבל בתנאי אחד - שאחרי שאת משוטטת בפורום שלנו, את יוצאת משם ולא חוזרת - רק לפורום הריון!!!

פּוֹנְג

New member
הרשי לי לחדד

מטרת האיקק. היא לתזמן את הביוץ: להקדים ביוץ למי שיש לה ביוץ מאוחר או לדחות ביוץ למי שיש לה ביוץ מוקדם. או לעזור ביצירת ביוץ למי שאין לה ביוץ. אחת מהתופעות של האיקק. היא הגדלת כמות הזקיקים. שזה טוב למקרים של שאיבות בהם רוצים לשאוב כמה שיותר ביציות.

הרשי לי לתקן ../images/Emo13.gif

איקקלומין לא משמש למקרים בהם מבצעים שאיבת ביציות. האיקקלומין פועל על ההיפופיזה והשליטה על זמן הביוץ כשההיפופיזה פעילה אינה מספיק מדויקת כדי לבצע שאיבת ביציות. כשמגיעים לשלב המתקדם הזה, מדכאים את ההיפופיזה כדי שלא תפעל ונותנים הורמונים בצורה מלאכותית וכך משיגים גם שליטה מדויקת יותר בזמן הביוץ.

אפרסקה

New member
אני לא מתה על מה שזה עתה עשיתי...

התקשרתי לחברה והתבכיינתי... תראו, אני ממש מנסה לקחת את כל עניין האיקקלומין בקלות. וידוע שחצי מהעניין שעלול לעכב הריון הוא לחץ, ואין ספק שאני לא מצטיינת בהורדת הלחץ. אבל החלטתי לא לספר על העניין לאף אחת ולכן קצת קשה "להתאורר" מידי פעם. ובעבודה אי אפשר (וגם לא רוצה) להגיד. ועם בעלי אני מנסה לא לדסקס יותר מידי כי אני לא רוצה להפוך את זה ל-issue, אני יודעת שאני מאוד מלחיצה את עצמי ואני לא רוצה להלחיץ גם אותו. ומזל שיש את הפורום הזה שמציל אותי ונותן כתף. בכל מקרה... יש לי חברה טובה, היא גרה די רחוק ממני ולכן אנחנו לא יותר מידי מתראות, הקשר הוא בעיקר טלפוני והאמת היא שמי שמתקשרת זו בעיקר אני (היא פשוט לא הטיפוס המתקשר, מעולם לא הייתה). ויוצא לנו לדבר לפעמים רק פעם בחודש או משהו כזה. אבל אנחנו מאוד מתקשרות טוב ושמורה לה בליבי פינה חמה. אז כבר כמה ימים החלטתי שנורא נורא בא לי לספר למישהו שאני מתחילה "טיפולייט"... והפור נפל עליה. ומאוד התלבטתי כי מצד אחד זה לפתוח נושא לדיון שאולי לא ממש בא לדבר עליו, וזה גם דבר מאוד אינטימי לחלוק. מצד שני, מאוד מאוד הרגשתי צורך לחלוק... אז התקשרתי, ואחרי עשר דקות של סמול-טוק (שבמהלכן היו לי דפיקות לב משוגעות) סיפרתי לה, ותוך כדי גם התחלתי לדמוע (אני יושבת לבד במשרד סגור אז יכולתי להרשות לעצמי), והיא הייתה מאוד נחמדה (כצפוי) ואני נרגעתי אחרי קצת דמעות. אבל בסופו של דבר אני לא מרגישה מעולה עם זה שסיפרתי. לא יודעת, איכשהו מרגישה שזה היה אולי אינטימי מידי. או שיותר מזה אני חושבת שעיצבן אותי נורא שבכיתי. ואני הרי מנסה להיות מאוד קולית בעניין. אבל פתאום קלטתי שממחר אני מתחילה כדורים ופתאום זה הפחיד אותי. אז עכשיו היא יודעת וזה בסדר, אין לי ספק שזה לא יוצא ממנה, אבל אני כבר לא יודעת אם זה היה רעיון טוב לספר. נ.ב. אני ממש חייבת למצוא דרכים להרגע. חייבת

פּוֹנְג

New member
את מכירה את זה

כשאת נורא רוצה להרדם, ואת כל הזמן אומרת לעצמך אני חייבת לישון אני חייבת להרדם, וכל מה שמעסיק אותך זה ההכרח הזה להרדם, והנה עוד חצי שעה עברה ולא נרדמת, והשעון מתקדם בצעדי ענק ואת מוכרחה להרדם אבל השינה ממך והלאה... אז ככה זה עם הלחץ. את מרגישה שאת חייבת להיות cool ולשחרר קצת לחץ, אבל מרוב זה שאת חושבת על זה כל הזמן את מלחיצה את עצמך עוד יותר. אז תרגעי
תרשי לעצמך להיות בלחץ. יום, יומיים, שלושה אפילו חודש, אבל תפסיקי להכריח את עצמך. זה הכי טבעי שבעולם להיות לחוצה מכך שאת מגלה שהגוף שלך 'בוגד' בך. אל תעשי לעצמך חיים קשים בגלל שסיפרת לחברה, את חייבת להקל על הלב שלך ולספר לעוד מישהו. ובטח ובטח אל תעשי לעצמך נו נו נו בגלל שבכית... מה הפלא שאת בוכה? את לחוצה, לא יודעת מה יקרה, מתי זה יקרה, איך זה ישפיע עליך וכו. מותר לך לבכות וטוב שדיברת עם החברה הזו. טוב מאד אפילו. ועוד משהו קטן - אל תהיי גיבורה על יד הבעל, תני לו להיות הגיבור. לך מותר להיות חלשה ופוחדת ושזה יהיה ה ISSUE כי זה ה ISSUE עכשיו. אין מה לעשות. אבל עוד כמה חודשים ה ISSUE יבכה לך בלילה... וגם את את מתבקשת לספר לבעל, את לא היחידה שצריכה לקום להחליף לו את החיתול המלא.

אפרסקה

New member
פונג, יקירתי, שעשעת אותי! ../images/Emo51.gif

תודה על התשובה, היה מעודד וגם מבדח. וכן, אני מכירה את המצב עם השינה... אני מאוד מקווה שלא הוצאתי את בעלי מניאק או משהו כזה. הוא בעל מאוד תומך, והיתרון הגדול הוא שהוא טיפוס רגוע באופן יחסי (לעומתי הנוטה להלחץ בקלות, בלי קשר לנושא הספיציפי הזה) ואני מנסה לא להכניס לחץ מיותר מעבר למה שממילא יש. אני דווקא מרגיש טוב שיש מי שמרגיע קצת האווירה. אז אני משתפת אבל לפעמים אני מנסה לסנן קצת את התדירות, שזה לא יהיה הדבר היחיד שמדברים עליו. ולגבי החברה שלי - כנראה שאם האינסטינקט הוביל לזה, זה היה המעשה הנכון. אם כי אני לא מרגישה מי יודע מה איתו. תודה שוב.

אפרסקה

New member

gudaiva

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

אחת לאחת. מותר להיות חלשה, ולהלחץ, ולבכות, וגם לדסקס עם הבעל את כל הפחדים. אל תשכחי שמזל שבשביל לעשות ילד צריך שניים - גם למימד הגופני וגם למימד הנפשי. קבלי חיבוק ענקי, התעטפי בו עד שיחזור לך הכוח. (וגם קבלי נשיקה)

למעלה