שוב אני והשאלות הקשות שלי...

דבר אחד חשוב ועקרוני להדגיש:

חברה שלך היתה מנומסת מספיק בשביל לשאול אותך אם היא יכולה להביא מישהו, בניגוד לחברה שלי, שפשוט קבעה עובדה בשטח, שהיא מביאה מישהו ושאני אקפוץ. ההבדל הוא מאד משמעותי.

*שיר

New member
אני מסכימה בקטע הזה

אם ההזמנות הן אישיות ואם היא חברה טובה, מן הראוי היה לשאול אותך אם אכפת לך. והאמת, זה ממש מוזר, שהיא מכירה את החברים ועדיין מתעקשת להביא מישהי זרה לחלוטין. אני די מרחמת על החברה מהעבודה שהיא גוררת איתה.

היא אומרת שכולם אצלינו הם זוגות

מה שלא נכון, אבל סידרנו לה לצאת עם איזה חמישה חברים גברים בודדים, שהיא לא מעוניינת בהם. צ בכל אופן, אפילו עם חברה הכי טובה לי היא יצאה והיסתובבנו יחד בכיף. וכפי שציינתי היא חברה די חדשה, רק שנה, בניגוד לחברות שלי מהתיכון. אני מצאתי פה טעם לפגם ואנוכיות מצידה, שלא ראויה במיקרה הזה.

שירי71

New member
זה כבר קשור לעניין עקרוני יותר

וכאן אולי תשאלי את עצמך האם יש עוד קטעים עם החברה הזו, שמראים שהיא חסרת התחשבות? אם כן, ואם זה כל כך מפריע לך אז עולה שאלה של עד כמה את רוצה אותה בתור חברה, אולי את בכלל לא?! אבל - ואבל גדול, אם זה משהו שעלה רק בקשר לחתונה הייתי מבליגה ומוותרת וזוכרת יעל, שכולנו לפני החתונה מאד לחוצות ולפעמים הרגשות שלנו (מנסיון אישי) גואים ומתבלגנים ואז אנחנו עושות טעויות בשיקול הדעת (לפחות אני) ובמבט לאחור עלולות להצטער על דברים שחתכנו מהר מידי.... אני עדיין עם הרעיון של לוותר ולאפשר לה, יתכן והחתונה אצלכם מעלה אצלה זכרונות כאובים על המפגש הראשוני שלכם כשהיא היתה עם החבר מה שמקשה עליה עוד יותר את ההגעה לבדה...(ואולי כל הספקולציות שלי שטוטיות) יעל, אני הייתי מאפשרת לה!

אכן איפשרתי לה, אבל לא אהבתי את

זה שהיא כפתה עלי את הנקודה. אני לא חושבת שאני רגישה מידי בתקופה זו, ואני לא מתכוונת לחתוך איתה את היחסים רק בגלל הנקודה הזו. באופן ספציפי לנקודה זו אני חושבת שהיא התנהגה לא לעיניין. תארו לעצמכם חברה שאומרת שאם לא מאפשרים לה לבוא עם מישהו היא תבוא לשעה או לא תבוא בכלל.... וכמו שנאמר, לא מאיימים על יונה עם יין - והמבין יבין...

סיגל2

New member
אני גם חושבת שכדאי להסכים לחברה

בודדה שתביא איתה עוד מישהו בין אם זה חבר או חברה, אך אותה חברה צריכה לבקש ולא להעמיד את הכלה בפני עובדה שהיא מביאה מישהו איתה לחתונה. זו לדעתי הנקודה שעצבנה אותך יעל, נכון? אכן, מן הנימוס היה שהיא תבקש אותך רשות להביא מישהו נוסף לחתונה שלא קשור אליך ישירות ושלא תעמיד אותך בפני עובדה.

ababab

New member
מצד אחד את צודקת

זו לא יפה להעמיד אותך במצב לא נעים, זה אכן כסף עוד מנה, ואם את רוצה חתונה אינטימית זה באמת לא הכי במקום. מצד שני אם אתם חברות כנות היא כנראה הרגישה בנוח כן לבקש ממך. עוד בן אדם זה ממש לא סוף העולם. אני אישית גן מעדיפה חתונה לא גדולה אבל לא אכפת לי שיבואו עוד צעירים כי זה עוד שמח, וככל שיש יותר צעירים ככהיש סיכוי שהחתונה תהיה ממושכת יותר לתוך הלילה. בגלל שזה מקרה בודד לפי דעתי תוותרי לה כי חבל שהיא/את תרגישו לא נעים. אולי אפילו שהיא מכירה שם אנשים היא כנראה מרגישה בצורך של עוד מישהו שיהיה איתה (אפילו שבגלל זה היא תשלם יותר). לי יש כמה חברות שאני יודעת שלמרות שהן מכירות כמה אנשים עדיין ירצו מישהו שקצת יותר קרוב אליהם וככה יהנו יותר.

היא חברה טובה למדי, אבל הנקודה

היא ש היא לא ביקשה!!!! היא קבעה עובדה!! וזה כל ההבדל. נכון, זה לא ביג דיל, ומה זה סה"כ עוד אדם, אבל זו חוצפה להעמיד אותי בסיטואציה כזו!!

יעלי2

New member
ועוד בענין של החברה של החברה ../images/Emo15.gif

אני ממליצה לשלוח לחברה הלא מוכרת אימייל עם לינק לפורום שלנו. אני מבטיחה לך יעלי שתוך 10 דקות תיפטר לך הבעיה מעצמה. אופציה ב´ למצוא הזדמנות עם טאקט ולהגיד לחברתך (אולי אחרי חתונה והשיק)שבאופן עקרוני תכננתם "X" ובאופן עקרוני לא היית מתנגדת להזמנת הנספחת, אבל היית יותר מאושרת אם היא היתה שואללת אותך מאשר מכתיבה לך (ויכול להיות שהיא חששה שאם היא תישאל, התשובה תהיה לא).

שירי71

New member
יעל,

אם היא חברה מספיק קרובה לך, (זו שאלה ואולי הנחה מוקדמת שלי) אז הייתי מבינה למה היא מתכוונת. מצד שני חבל שהיא לא מרגישה מספיק נוח עם החברים שלכם אבל זה מאוחר מידי לשנות את זה. זה המצב וכנראה רק ככה היא תרגיש נוח. לא הייתי עושה מזה עניין, באמת, למרות המנה.

dvorah

New member
לדעתי אל תעשי מזה עניין גדול

לבוא לחתונה לבד זה לא כל כך נעים. אני לחתונה שלי הוצאתי הזמנה זוגית לכל המוזמנים גם כאלה שידעתי שאין להם מישהו בעת שהכנו את מערך המוזמנים. הרי אם לחברה שלך היה בן זוג היית מזמינה אותו ולא מצפה ממנה להשאיר אותו בבית עדי לחסוך לך עלויות נכון? אז רק בגלל שבעיתוי הספציפי הזה היא לבד, לא מגיעה לה הזמנה זוגית? אני בטוחה שמבחינת עלויות היא תפצה אותך במתנה שתביא ותיתן יותר משהיתה מביאה לו באה לבד. אבל גם אם לא, חברות קודמת לכסף ושווי של מנה לא מצדיקה פגיעה בחברה קרובה.

דבורה, רציתי להתאפק ולא השתלטתי

על עצמי: אני מבקשת שתיקראי את השירשור שמתחיל מההודעה הראשונה שלי בנושא. אם תיקראי, תיראי שהבעיה שלי היא לא הכסף (למרות שזה חשוב) ולא שאני לא רוצה שהחברה שלי תהנה, ואני לא רוצה לפגוע בה בכלל, וברור שחברות קודמת לכל, ודי כבר עם סיסמאות האלה.... הנקודה שהפריעה לי, ואני אומרת את זה בפעם האחרונה, כי נישבר לי כבר לחזור על זה: הפריעה לי העובדה שהחברה שלי, שאמורה להתחשב בי ביום החתונה שלי, לא שאלה אותי אם היא יכולה לבוא עם חברה כי היא לא רוצה להיות לבד, אלא העמידה בפני אולטימטום: היא באה עם חברה שאני לא מכירה בכלל, או שהיא לא באה בכלל, או באה רק לשעה, כי היא לא תהנה. אנשים, תנסו בבקשה להבין.... מה כל כך קשה..

אלונהב

New member
יעל , רוצים להבין אותך כמובן, קודם ../images/Emo24.gif

כל ,אבל גם את צריכה לקחת את זה בקלות יותר- החברה שלך לא אמורה להציב לך תנאים, אם היא מספיק חברה, והיתה לי חברה כזו - שהציבה לי תנאים לגבי איזה מסיבת יומולדת שלי ומאז היא חברה ממעגל שלישי או רביעי ,אבל בסופו של דבר כולנו רק רוצות לעזור לך להתגבר על הסיפור הזה ושלא תגיעי כועסת לחתונה של עצמך בגללה. הבנתי שהיא אמורה להיות אחראית על הפרחים או משהו- קחי ממנה את ה"אחריות" הזו ותני אותה למישהי אחרת וכך אם היא מרגישה שהיא "עושה" טובה לך או לבעלך לעתיד ,היא לא תרגיש ככה יותר ותהיה פנויה לעשות כרצונה..... והעיקר שתהיה חתונה מקסימה ושאתם תהנו מכל רגע....

אלונהב

New member
יעל , רוצים להבין אותך כמובן, קודם ../images/Emo24.gif

כל ,אבל גם את צריכה לקחת את זה בקלות יותר- החברה שלך לא אמורה להציב לך תנאים, אם היא מספיק חברה, והיתה לי חברה כזו - שהציבה לי תנאים לגבי איזה מסיבת יומולדת שלי ומאז היא חברה ממעגל שלישי או רביעי ,אבל בסופו של דבר כולנו רק רוצות לעזור לך להתגבר על הסיפור הזה ושלא תגיעי כועסת לחתונה של עצמך בגללה. הבנתי שהיא אמורה להיות אחראית על הפרחים או משהו- קחי ממנה את ה"אחריות" הזו ותני אותה למישהי אחרת וכך אם היא מרגישה שהיא "עושה" טובה לך או לבעלך לעתיד ,היא לא תרגיש ככה יותר ותהיה פנויה לעשות כרצונה..... והעיקר שתהיה חתונה מקסימה ושאתם תהנו מכל רגע....

למעלה