שוב אני פה, עם משהו מוזר...

Athaclena

New member
אני נוטה להסכים.

עולם הדיסק כתוב בתור ספר-שטויות. אין מוסר השכל, הכל בכיף וסבבה ולפעמים טרי מנסה פשוט להכניס כמה שיותר בדיחות. זה די ככה אפילו בספרים היותר רציניים (החל מסביבות האלים קטנים ועד הספרים העכשויים) שהמטרה היא להצחיק ולא להעביר מסר. הנומים ואנשי השטיח כתובים גם בקטע של צחוקים אבל הרבה יותר בולט שיש אמירה ויש מסר גם בספר/סדרה בגדול וגם במקרים קטנים יותר. וזאת אף על פי (או אולי בגלל) שזה נכתב לילדים. כנ"ל על מוריס, דרך אגב.

The Mad Hatter

New member
דווקא הספרים המאוחרים יותר

לפחות רובם, הם כן עמוקים ואולי אין בהם בדיוק מסר מסוים, אבל הם מעבירים רעיונות מסוימים וכתובים בצורה די אפלה. למרות שלדעתי גם הנומים פחות מתאימים לילדים. בעוד שסדרת הנומים...היא כתובה בצורה של הספרים המוקדמים של עולם הדיסק-בלי שום גוון אפל ועם פוטנציאל לא-ממומש לפאנץ'-ליינים, אבל היא עמוקה הרבה יותר. והספרים הראשונים...העומק שבהם באמת מתחבא מאחורי הרבה פאנץ'-ליינים. למרות שאפשר להבחין בו בקלות. כמו במורט, שומרים שומרים, איש הקציר וכו'. P:

ויימס

New member
../images/Emo4.gif זה לא נכון...

כמעט בכל הספרים (חוץ מ- ?no worries, eh) יש מוסר השכל. או לפחות איזו אמירה בקשר לחיים/לעולם/לאנשים. המטרה היא כן להעביר מסר. זה שהוא עושה את זה עם הרבה בדיחות בדרך לא אומר שזה ספר שטויות. זה לא פריקזויד (לא שיש לי בעיה עם פריקזויד). זה לא המדריך לטרמפיסט לגלקסיה (לא שיש לי בעיה עם המדריך). זאת אומרת, אור מופלא זה על המכשף הכושל שמציל את העולם, נכון? פולחני כשף זה על שיוויון זכויות. הספרים על מוות הם, טוב, אתם יודעים, על מוות (גם הדמות וגם הרעיון). אחיות הגורל זה על כוחן של מילים (בין השאר). מעשי קסמים זה על התאווה ההרסנית של אנשים לכוח וכמו כן על אנשים שמנסים להיות משהו שהם לא (קונינה, נייג'ל וקריאוסוט בנוסף לסתמרוח). 'שומרים!' זה על טבעה של האנושות, ושוב, האנטי גיבור התורן שמציל את היום. תיקחו את אריק, שהוא יחסית לשאר לא רציני ובסך הכל מה שקורה בו זה שהמכשף מסתבך בצרות ושוב הוא בורח ושוב רודפים אחריו... אבל אפילו שם יש קטעים רציניים. בקיצור, אל תגידי שאלו ספרים שהמטרה היחידה שלהם זה להצחיק, כי זה ממש לא ככה.

Athaclena

New member
לא בדיוק

לא אמרתי שאין, אמרתי שהוא משני. לי זה נראה ככה, זה ממש בדיחה כל שניה. המדריך לטרמפיסט?!?!?!? זו פרה קדושה, אל תגעי בה אפילו! ואפרופו פרות החלק הכי טוב הוא במסעדה עם הפרה, ובטח שיש שם מסר איך את מעיזה???

ויימס

New member
../images/Emo80.gif

שוב, לא אמרתי שיש לי בעיה עם המדריך, רק ציינתי שיש הבדל בין ספר שבו המטרה היחידה היא להצחיק (כמו הספרים של דאגלס אדאמס), לבין הספרים של טרוש הממוש (ברובם), ואני לא חושבת שהמטרה להעביר מסר היא משנית, וזה גם ממש לא כל שניה בדיחה.

DviRincewind

New member
אווווווווווף

היום ראיתי בסטימצקי שני עותקים של Night Watch בפייפרבק ולא קניתי כי המחיר כבר עלה ל-60 שקל! מה הם חושבים שאני, מליונר?!

limilu

New member
השאלה היא../images/Emo187.gif|סאם|ארוון|

למה הם בכלל לא תירגמו את אריק? הוא היה ממש בהתחלה! הנה, אני עכשיו יורדת לבדוק באיש הקציר אם זה רשום שם! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ אין! אתם קולטים את זה? אין! יאללה! ישר אחרי שאני מסיימת את סול מיוזיק (זה יהיה עוד הרבה זמן) אני עוברת לאריק! (כן, יש לי אותו, אם שאלתם. וכן, אני מתכוונת שזה באנגלית, אם לא שאלתם
)

ויימס

New member
הם לא תירגמו אותו בגלל בעיה בזכויות

יוצרים. בגלל זה גם לקח לספר באנגלית כל כך הרבה זמן להגיע לארץ.

limilu

New member
איזו בעיה../images/Emo187.gif|סאם||ארוון|

בזכויות יוצרים? מה כבר יכול להיות?

למעלה