שוב ארבע קו באילת...

y lenard

New member
שוב ארבע קו באילת...

שוב ירדנו לאילת לצפות ולחקור בעלי נוצות וכנפיים וזכינו גם במפגש עם זוחל חביב ביותר-ארבע קו. הנחש הכי נפוץ בפארק הצפרות באילת (מתחרה צמוד לאפעה). הנחש נלכד במלכודת ציפורים (לכל אלה שמייד יקפצו ויכעסו על שלכדנו אותו... זה הוא שנלכד במלכודת לא לו ואנחנו רק שיחררנו אותו חזרה למקומו, לטבע). ארבע קו ארוך למדי, מאוד זריז אך אחד הרגועים... כמה דקות הוחזק וצולם ולאחר מכן זינק במהירות לעץ סמוך. סתם מתוך סקרנות- הוא לא אמור ללכת לישון? עד מתי ניתן למצוא אותם ערים? (אין לו נוצות=אני לא יודעת עליו מספיק...) יעל

y lenard

New member
שאלה- ארבע קו מצרי, איך מזהים אותו?

אחרי הכל... אם נתקלים לא מעט בארבע קו לא יזיק לשמוע מה ההבדל בינו לבין המצרי... הצלחתי קצת להבין שהמצרי ארוך יותר, עם ראש גדול יותר ומשהו שונה עם הקו בעין שלו. אני ממש לא סגורה על זה ומתנצלת על הבורות בתחום נטולי הנוצות...

y lenard

New member
ישן ואולי לא מאוד מעניין זעמן שחור ברמת הנדיב

אני יודעת שאלו כבר חדשות ישנות אך בראשית החודש, יום שבת ה-6.10.07 בעין צור שברמת הנדיב נמצא נשל של זעמן שחור בתוך בריכת המעיין. הנשל הוצא מהמים לאחר שילדים החלו להתעסק בו ורצו "להתחלק בשלל". סה"כ 76 ס"מ של נשל... אם זה לא ממש מעניין תנו רמז יעל

dreaming h

New member
היי יעל!

תודה רבה על הדיווח והתמונות. לגבי שאלתך, היות ולא נתקלתי לצערי, עד היום, בארבע קו מיצרי קשה לי לעמוד על ההבדלים. אם כי, אני מוכרחה לציין כי הפרט הזה נראה גדול ביחס לפרטים של הארבע קו שראיתי עד היום. אולי מישהו אחר יוכל לענות.

HyperViper

New member
זיהוי

שמעתי על המפגש הזה בדיוק שהייתי באילת, כששמעתי שמדובר בארבע קו באורך של יותר ממטר ישר חשבתי בכיוון של ארבע קו מצרי וזרקתי צרור קללות לאוויר. בהסתכלות מעמיקה בתמונות אפשר להגיד שזהו "רק" ארבע קו מובהק. לארבע קו מצרי בטן שנוטה יותר לחום\אדמדם והבטן בתמונות נוטה ללבן. בכל מקרה יצור מדהים! :)

y lenard

New member
תודה רבה!

הנחתי שמדובר בארבע קו "רגיל" משום שבעבר העלתי לפה תמונות של ארבע קו אחר שלכדנו בפארק והפרט הזה היה זהה לו באופן כללי (גם אם הוא מעט ארוך יותר). אני מניחה ששמעת עליו משחר אבל זהו ניחוש פרוע ולא מבוסס על שיחת טלפון שאני זוכרת... :) איפה באזור אילת כולם רואים את כל הנחשים המדהימים הללו כל הזמן (כמעט כל כמה ימים עולות לפה תמונות מעולות של נחשים מאזור אילת, אני משתדלת לעקוב קצת)? אני ואחי נמצאים באזור אילת עשרות ימים בשנה (למרבה האושר- בלי הגזמה בכלל) וזה נשמע מאוד מעניין לראות קצת נחשים (כן, למרות שהם לא ציפורים. נקווה שאפחד מפורום צפרות לא יעלה עלינו...) יעל

uncle litchi

New member
פה-פם עליתי עליכם!

סתם סתם, גם ציפורים הם זוחלים רק קצת יותר מתוחכמים!! ויותר קשה לצלם אותן... הארבע קו הזה נראה ענק, לא חושב שנתקלתי אי פעם בארבע קו בגודל כזה...

HyperViper

New member
איזור אילת

למען האמת נוכחתי לגלות שמציאת זוחלים באילת היא לא פשוטה כ"כ. הצפיפות של אוכלוסית הזוחלים באיזור אילת קטנה מאוד, אבל הזוחלים שכן נמצאים בה שווים את המאמץ. וכן, שחר הוא זה שהדליף את המידע :) אם תבקשי יפה משחר אני בטוח שהוא ישמח להראות לך קצת נחשים, הוא בקיא באיזור הרבה יותר ממני.

Blackstart

New member
מעל מטר?

דיי קשה לזהות מצרי, יש פרטים המראים סימנים מעורבים. יש מצרים עם דגם צבע 'שונה' ואז הם בולטים, אבל בעיקרון זה לא פשוט. לפרט בתמונה נראה דגם פסים דיי ברור, בכל זאת שווה לבדוק אחד הסימנים הוא האורך היחסי של המגינים באזור פתחי הנחיריים, נראה גבולי באחת התמונות. אפשר כמובן 'לחתוך' לפי מספר מגיני הגחון וכיו"ב, אם יש תמונות כאלה. בכל אופן - מעל מטר שווה בדיקה, נשמח לראות עוד תמונות. אם זה מצרי - זכית, אם מובהק - אולי שברת (הוא שבר) שיא.

naja

New member
אני לא לגמרי בטוח.

אין לי תצפיות בארבע קו מיצרי, ואין לי יותר מידי תצפיות בארבע קו מובהק בגודל הזה. בנוסף, לפעמים התמונות קצת משנות\ מעוותות. אני נוטה לחשוב שמדובר בארבע קו מיצרי, אבל לא הייתי חותם על זה בודאות.

HyperViper

New member
ניגודיות

גם לי אין עדיין תצפיות בארבע קו מצרי אבל לפי תמונות שראיתי הניגודיות בצבע בין הגחון לגב של ארבע קו מובהק גדולה בהרבה (כמו בתמונות של יעל) מאשר זו של ארבע קו מצרי שבו הגחון הוא כמעט אותו צבע של הגב רק בהיר יותר. מעבר לזה צריך לזכור שארבע קו מצרי נדיר בהרבה מארבע קו מובהק לכן הסיכויים נוטים למובהק.

y lenard

New member
עקב גילויינו אנו נאלצים להימלט מהפורום...

טוב, אולי לא ממש. בהחלט מדובר בארבע קו ארוך ממטר. חבל שלא חשבנו למדוד אותו... יש לי 23 תמונות שלו לאחי יש עוד תמונות. אפשר הסבר- אילו תמונות יכולות לעזור? סליחה על הבורות אבל "מגיני גחון"?! מה המשמעות של זה? איפה הם נמצאים? אלו פשוט קשקשים שנמצאים בגחון הנחש? S: ואת האורך היחסי של המגינים באורך פתחי הנחיריים אפשר לראות מגחון הנחש או מחלקו העליון? אין לי כל כך תמונות של צידו התחתון. רק תמונות פרופיל. מישהו זרק משהו על דגם פסים- בהחלט נראו עליו פסים די ברורים. בענין הגודל- אולי פרופורציות בתמונות מטעות ואולי לא ראיתי יותר מידי פרטים של ארבע קו בחיים אבל זה הכי שמן והכי ארוך שראיתי (מתוך לפחות חמישה, לא ספרתי) אורכו יותר או סביב מטר... לגבי אזור אילת- אני ממש לא מחפשת יותר מידי זוחלים או יונקים ומתעסקת רוב הזמן עם ציפורים ובכל זאת אני נתקלת כל הזמן בזוחלים (כמעט כל ביקור באילת ארבעקו/אפעה, שממיות שונות, חרדוני צב (גם הדור), חרדונים שונים ומשונים (אני יודעת שיש להם שמות, אני פשוט לא זוכרת בדיוק איזה שם יש לאיזה חרדון) ועוד. אני חייבת להודות שהם מאוד מעניינים כל הזוחלים האלו שלכם ואני מאוד שמחה להיתקל בהם ו"ללמוד עליהם בעל כורחי" (הסקרנות הרגה את הצפר). תודה רבה על כל ההסברים והתגובות יעל

Blackstart

New member
תמונות

תמונת פרופיל של הראש תספיק, רק גדולה יותר מאלו שהעלית כאן. כמובן שאם יש תמונות טובות מלמטה זה יעזור. המגן - קשקש - שבו נמצא הנחיר מחולק לשניים. המגן שלפניו (יותר לכיוון העין) נקרא loreal - אצל ארבע קו מצרי הוא ארוך יותר מזה של הנחיריים, אצל מובהק הוא פחות או יותר באותו אורך. בתמונה שהעלית הוא נראה מצרי. בכל אופן לזה התכוונתי. לגבי מה שנכתב כאן על הניגודיות בין הגחון לגב - קודם כל, אני לא רואה את הגחון בתמונות. שנית, אני מסכים שבדרך כלל המצרי נראה 'שונה' אך זה לא מוזכר בספרות שאני מכיר (מגדירים פשוטים בלבד) כסימן זיהוי. לעומת זאת קראתי שיש פרטים המראים דגמי ביניים ושקשה מאוד להגדיר אותם, כך שכדאי להיזהר. בכל אופן אם הוא בפירוש ארוך ממטר במידה ניכרת סביר שזה מצרי. נחכה לראות תמונות נוספות

בעז שחם

New member
בהחלט לא פשוט אבל אפשרי להבדיל

בעקבות לחץ חברתי אני אנסה לענות בשם הארבע-קוים באשר הם... אכן כפי שהזכירו מספר אנשים, ארבע קו מצרי נבדל מארבע קו מובהק במספר סממנים ובהם: 1. צורת הראש - במצרי אמור להיות "גבוה" יותר ממה שאצל המובהק; 2. דגם הגב - במצרי לא אמורים להיות קווים בכלל, אולי רק מעין שורות של נקודות, בעוד שאצל המובהק תמיד ניתן להבחין בקווים או ב"צל" שלהם; 3. דגם הגחון - במצרי זה אמור להיות גוון כתום-אדמדם (מה שנקרא באנגלית צבע "בריק" brick) לעתים זרוע כתמים כהים; לעומת המובהק ששם הגחון לבן בצדדיו ובמרכזו פס צהבהב או אפרפר (לעתים, גם בערבה, הגחון כולו צהוב בלי לבן); 4. כמות מגיני הגחון - זה משהו שקצת בעייתי, אבל אפשרי, לספירה בנחש חי ומתפתל; במצרי אמורות להיות מעל 190 מגיני גחון, במובהק מתחת ל 180 מגינים (מגיני גחון = קשקשי הרוחב הגדולים המכסים את הבטן, סופרים מהקשקש הראשון באזור הגרון שרוחבו עולה על גובהו ועד לקשקש האחרון שאיננו מכסה על פתח הביב של הנחש). 5. אורך (יחסי) של הזנב - במצרי הזנב מהווה כרבע מהאורך הכללי (כלומר היחס בין הגוף והזנב בערך 1:3), לעומת המובהק שאצלו הזנב מהווה קרוב לשליש מהאורך הכללי (כלומר 1:2). זה אמין בעיקר בבוגרים, כי הפרופורציה של הזנב שונה בצעירים; וכמובן, בהנחה שלא הייתה קטיעה של חלק מן הזנב (תופעה נפוצה למדי בארבע קו)! מהתבוננות בתמונות, בהן דגם הקווים (הדהוי) מאד ברור, אני חייב להודות שמדובר כנראה בארבע קו מובהק, אם כי פרט גדול למדי. השיא האישי שלי (מתוך למעלה מ 500 נחשים שמדדתי עד היום) היה 123 ס"מ, ארבע קו מובהק מאזור חולות יבנה. בארצות אחרות במזרח התיכון קיימים דיווחים על א"ק מובהק שמגיעים גם ל 150 ס"מ, ובמצרים היו דיווחים על א"ק מצרי באורך 180 ס"מ. בכל מקרה - ערכי מכסימום לא עוזרים כשמדובר בנחשים צעירים או קטנים... זה לא עוזר לקבל אבחנה. כדאי מאד (אם יש הזדמנויות כאלה - נחש שנלכד במלכודת) למדוד בכל מקרה, ואז רצוי למדוד לחוד גוף (מקצה החרטום עד לפתח הביב) וזנב (מהביב ועד לקצה הזנב). אחלה תמונות!

למעלה