שוב ארבע קו באילת...

naja

New member
בעז, מה לגבי דגם הראש?

זכור לי מאחד הספרים, שדגם הראש אצל המובהק הוא בעל פסים ברורים, גם אצל פרטים בעלי מופע חסר פסים. לפרט הזה יש אמנם דוגמא על הראש, אבל היא לא מסודרת בצורת פסים.

Blackstart

New member
שאלה

לגבי ה- loreal - בספרות מצאתי התייחסות אליו כאל סימן, לפרט בתמונה המגן נראה מוארך בהשוואה לזה שלפניו. איך (אם בכלל) יודעים? לגבי הגחון - לא ראיתי בתמונות שהועלו כאן, הדגם בגב - במדריך של מצרים כתוב שיש שונות רבה ונשמע שהפרט בתמונה עונה על התיאור. איך, במידה ולא סופרים את המגינים בגחון ובהנחה שיש מגוון מופעים, אפשר להגדיר מצרי?

Blackstart

New member
עברתי (עוד) קצת על תמונות

ויש מובהקים שלהם המגן האמור גם הוא יחסית מוארך. בועז - עזרתך בעניין, בבקשה - איך, בהנחה שלא סופרים מגיני גחון, מודדים גוף/זנב ושיש שונות רבה בצבע, מזהים את הדבר הזה?

y lenard

New member
תודה רבה לכולם! גם מובהק זה מעולה :)

העיקר- החכמתי. בעז- תודה רבה ותודה רבה גם לכל מי שלחצו עליו להגיב... יהיו מי שיהיו יעל

woma

New member
אי שם בשנות השמונים המוקדמות מאד של

המאה הקודמת, בטיול פרידה מסיני לכדתי ארבע קו מצרי באיזור שרם-א שיח. הנחש הובא כלאחר כבוד לפרופ' היינריך מנדלסון ז"ל שהגדיר אותו כארבע קו מצרי, מיד החרים אותו והעניק לי בתמורה מטבעונית. הדבר היחיד הזכור לי מהפרט הזה (שהיה באורך של כ 90 ס"מ) הוא שאכן הגחון היה בצבע אדמדם (וזה היה הדבר היחיד שהצלחתי להבין מהסבריו המלומדים של הייקה הנ"ל לשאלתי מה ההבדל בינו לבין ארבע קו מובהק שלכדתי לא אחת בנגב באותה תקופה. בועז, תודה על ההבהרות לגבי שאר ההבדלים להם לא הייתי מודע.

למעלה