שוב בענייני אוכל

מיכל @

New member
שוב בענייני אוכל ../images/Emo21.gif

בעקבות ההודעה של קרן התחלתי לחשוב, וסליחה אם אני דורכת פה על כמה יבלות, אבל נושא השרשור שלי הוא השמנת יתר. האם קיים דבר כזה השמנת יתר בתינוקות? האם זה לא בריא? האם אפשר לטפל? יובל תינוק שמן. הוא נולד גדול (3200) וכבר בגיל שלושה חודשים היה תינוק ממש שמן. תמיד שבר את כל עקומות הגדילה. בביקור האחרון שלנו בטיפת חלב, האחות נלחצה כי לא היה מקום כל כך גבוה בעקומה כדי לסמן את הנקודה שאליה הגיע יובלון.
הוא בן שנה ושבעה חודשים. גובהו כ-84 ס"מ והוא שוקל 14.5 ק"ג. להבדיל, עומר, שאני בכלל לא מודאגת ממנו, שוקל 14 ק"ג שמתפרשים על 87 ס"מ. הוא כבר קיבל מבנה גוף של ילד והלדעתי הוא רזה. ליובל יש ממש כרס גדולה. אז נכון שזה נורא חמוד והוא עדיין נראה תינוקי וכיף למשמש אותו, אבל אני קצת מודאגת. אמרו לי שכל השומן ירד כשהוא יתחיל לזחול. הוא זחל ונשאר שמן. אמרו לי שירד כיתחיל ללכת ולרוץ. התחיל ללכת ועכשיו הוא גם מתחיל ללמוד לרוץ, והשומן לא ירד. הוא לא עצלן. הוא לא יושב כל היום בלי לזוז. הוא מתרוצץ, הוא אוהב לעלות ולרדת מדרגות, אוהב מאוד את שיעורי השחיה ומפעיל את עצמו יפה. הרופאה לא נראית מודאגת, ואפילו אחות טיפת חלב רק נאנחת אבל לא מוציאה מילה. יובל אוכל בעיקר בקבוקים, אם כי נושא המוצקים השתפר מאוד לאחרונה. הוא אוכל בערך 5 בקבוקים ביום (בערך 250-270 מ"ל), ארוחת בוקר שכוללת בעיקר קוטג', ארוחת פירות וארוחת ערב (לא תמיד) שכוללת קוטג' ועגבניה ותירס או אפונה או פסטה או מה שמתחשק לי להכין באותו יום. היום בבוקר הוא ראה אותי אוכלת עוגיה וביקש גם. הושבתי אותו בכיסא ונתתי לו עוגיה. הוא היה מאושר, החזיק אותה חמש דקות בלי להכניס אפילו לפה, ואז ביקש לרדת מהכיסא והשאיר את העוגיה שלמה. הוא לא אוכל חטיפים וממתקים. גם כשמציעים לו הוא בד"כ מאבד עניין מהר מאוד. אוכל הוא לא נושא מרכזי אצלו. (אני משווה לעומר, שאצלו המוצץ עף מהפה ברגע שהוא רואה מישהו אוכל, או משהו שדומה לאוכל, גם אם הוא לא רעב) אז למה הוא עדיין כל כך שמן?

דנשי12

New member
לא מומחית אבל

לא נראה לי ששומן ינקות גורם לעודף משקל בהמשך. מה שחשוב זה הרגלי האכילה והאם יש לכם נטיה להשמנה במשפחה. את יודעת, קצת מוזר לי שיובל אוכל 5 בקבוקים ביום. עד כמה שאני זוכרת, הילדים שלנו בני אותו גיל בערך - שנה וחצי. 5 בקבוקים ביום נשמע לי הרבה. כל הפורמולות האלה נורא מנפחות (בעיקר האנפמיל AR שיש לנו). אצלנו הם אוכלים בקבוק בבוקר ובקבוק בערב. לדעתי כדאי מאד להפחית בהדרגה את כמות הבקבוקים. גם אם יהיה קשה בהתחלה - הוא יתרגל לאכול בעיקר מוצקים.

אני גם חושבת שאולי הבקבוקים אשמים

אם כי את אומרת שהם לא תוספת אלא תחליף לאוכל "אמיתי". אבל, וואו, הוא שותה כמות ענקית בכל בקבוק. אולי באמת תנסי להעביר אותו למוצקים? הוא כבר גדול. את אומרת שאת לא נלחמת עם הילדים על אוכל, ושתמיד אפשר לתת בקבוק במקום, אבל אולי כך יצרת לעצמך ולו בעיה. הוא למד שהוא תמיד יקבל בקבוק במקום ולא יישאר רעב וכך ויתר על המוצקים ונשאר עם הבקבוקים. בעצם, זה לא שונה בהרבה מהעוגה שליהיא של קרן מקבלת במקום ה"אוכל הבריא", אם תחשבי על זה...כמובן שזה לא אותו דבר מבחינתך, כי את יודעת שבפורמולה יש הרבה יותר ערך מאשר בעוגת שוקולד, אבל מבחינתו זה בעצם אותו דבר, כי זה הדבר שהוא מעדיף במקרה שלו והוא יודע שיקבל אותו בסוף בכל מקרה.

שירוק

New member
עם כל הלחץ שלי בעבודה

אני מצליחה לצחוק מההודעות שלך, אחלה תמשיכי כך.

טל של 4

New member
יקירתי...

אני לא חושבת שיש דבר כזה "דיאטה לילדים". אני כן חושבת שצריך לנסות להקנות לילדים הרגלי אכילה נכונים. 250 מ"ל חלב חמש פעמים ביום זה המוןןןןןןןןןן!!! לדעתי האישית זה הרבה יותר מדי. זה כמו העוגה של ליהיא בסוף הארוחה זה הפתרון הנוח מבחינת יובל ומבחינתך, למה להתאמץ ולאכול כל מיני מוזרים כאלה אם תמיד יש חלב בסוף. אצלינו הבנות כבר הרבה זמן לא מקבלות יותר מ-180 מ"ל חלב בבקבוק, ולא יותר מ-2-3 פעמים ביום (בוקר ערב תמיד ולפעמים אחר"צ - כשאני מאוד לא מעודדת את זה להפך, תמיד מנסה להציע מים פרי או בסקוויט במקום). אני גם הפסקתי לחלוטין את כל הדייסות למינהן, ושוקלת להתחיל לדלל להן את החלב, כלומר פחות אבקה על אותה כמות מים. אצלי יש בעיה שהחלב הוא תחליף מוצץ (הן שתיהן לא לקחו מוצץ מעולם) אחרת כבר מזמן לא היו בקבוקים. מעבר לכל זה אם הרופאה לא מודאגת אז גם את יכולה להיות רגועה.

נירית1

New member
עד לפחות גיל שנתיים בכלל

לא מדברים על דיאטה לילדים - ובטח לא כאלו שנולדו מעל לעקומות מההתחלה היתה בידיעות כתבה על זה השבוע אני יודעת שאסור להכניס כתבות סרוקות - אני אבדוק עם זה מופיע בynet ברגע שיהיה לי זמן.

שירוק

New member
אוכל אוכל

כמו טל, אני חושבת שלרא צריך לתת בקבוק עם יותר מ- 180cc ולהשלים עם אוכל ופירות. אצלי שניהם ביחד נהנים מהאוכל, כל מה שאתן להם הם פותחים את הפה בתאווה, את הבקבוק הם כבר לא כל כך אוהבים במהלך היום. ושניהם בעקומת האחזון ה- 70. אני לא מודאגת כי אני בתור תינוקת היתי שמנה ובערך בגיל 7 התחלתי לצמוח על חשבון השומנים.

yamashita

New member
מיכל - הוצאתי עכשיו מהגינזך את

הפנקס של דור וראיתי שהוא היה כמעט במימדים של יובל (טיפה יותר גבוה), כן אני יודעת שהוא גדול יחסית לבני גילו אבל אני גם יודעת שהתזונה שלו נכונה. הוא לא אוכל בין הארוחות (בד"כ)אבל בארוחה עצמה הוא אוכל כמות גדולה, כן יכול לגמור כמעט קופסא של גבינה לבנה 5% - אבל זה אוכל ואם הוא רוצה לאכול בארוחה - אני לא מגבילה בידיעה שהוא מפסיק לאכול כאשר הוא שבע.לא מודאגת מהסיבה הפשוטה שאני מאפשרת לו לאכול את הדברים הנכונים. הוא אוהב אוכל רגיל אז אולי זה ההבדל הוא גם מוציא המון אנרגיה וגם גדל וכו' בנוסף לכך אנחנו לא אנשים קטנים אז יש גם את עניין התורשה. בקיצור - זה באמת עניין של הקניית הרגלים וקביעות שחשובים מאוד לילד. הכי חשוב לא לפתח פרנויות שעוברות באופן ישיר לילד. אפשר לכוון לדבר הנכון.

shirar1

New member
כמו כולן, מפנה "אצבע מאשימה" לבקבוק

מהתפריט שתיארת נשמע שזה הדבר המשמין בו (לפי חישוב שעשיתי מהזכרון, זה איזה 900 קלוריות ביום רק מהבקבוקים). בגיל הזה, גם לפי המלצות של רופאים שאני מכירה, אמורים כבר להפחית מאד את כמות הפורמולה. לא חושבת שמישהו עושה בגיל הזה דיאטת הרזיה לתינוקות, אבל בטח שאפשר לעבור לתפריט מאוזן יותר, שכולל בעיקר מוצקים כמקור מזון, ויותר מים מאשר פורמולה לשתיה. עד כמה שזכור לי, נטע אוכלת בערך מגיל שנה וקצת רק 2 בקבוקים ביום, בבוקר ובערב, וכל השאר - מים. אם הולכים אצלנו לקיצוניות השניה, גל, שמפוטם עד היום בבקבוק מועשר במליון דברים, לא היה בולע מוצקים עד לפני חצי שנה. דהיינו, עד גיל שנתיים וחצי. מאמינים? הוא אהב ללעוס אוכל מגוון, אבל ירק הכל בסוף, כשהתזונה שלו באה בעצם מ- 4-5 בקבוקים ביום (בכמויות קטנות בהרבה מיובל, אבל בערך עם אותה כמות קלוריות). איזה בדיקות לא עשינו בגלל זה - כולל צילום תהליך הבליעה שלו בוידאו+בריום והמלצות מפולפלות לכל מיני תרופות וניתוחים.. בסוף, הדיאטנית הגאונה שלו (באמת!), עשתה עם עצמה חושבים, והחליטה שפשוט נרעיב אותו במשך היום, כלומר, שנשאיר לו את הבקבוק רק בבוקר ובערב, ושלגן יילך בלי בקבוק, יאכל עם כולם, וכשיהיה מספיק רעב - יתחיל לבלוע. תוך שבוע זה מה שהיה, והיום הוא אוכל יותר טוב מכולנו, והקץ להפרעות האכילה שליוו אותנו במשך שנתיים וחצי. בקיצור מיכל, אני בטוחה שאם תפחיתי מהבקבוקים הוא גם יאכל יותר טוב וגם יתבגר במבנה הגוף כמו עומר.

אין לי תשובות חכמות, אבל...

הם ענקיים!!! עכשיו אני קצת מקנאה. את מדברת על זה שהם לא מדברים, אבל הם ממש גדולים (אני יודעת שאין קשר...) מעין, שלדעת כולנו וגם לדעת אנשים אחרים היא ענקית, שוקלת 11.700 בגובה 85 ס"מ. ניצן, שהיא פיצפונת, שוקלת 10.200 בגובה 79 ס"מ. והם בדיוק באותו גיל!!! את נותנת ליובל דייסה בבקבוק, או רק פורמולה? אם את נותנת דייסה אולי כדאי להוריד אותה. ושאלה לגמרי לא קשורה: הם אוכלים קוטג' לבד בכפית או שאת מאכילה אותם? אצלי לא יודעות לאכות בכפית ולא מוכנות שאני אאכיל, והתוצאה ילדות רעבות, מטבח מלוכלך, ואמא עצבנית. הדס

מיכל @

New member
בבקבוקים אין דיסה

למה שתהיה? הוא שבע מהבקבוקים ובטח לא צריך את עודפי הקלוריות. לגבי קוטג' - מאכילה בכפית. הן לא מוכנות שאת תאכילי אותן בשום דבר, או שזו רק שריטה בעניין הקוטג'? כי אם יש בעיה כללית, אז תעשי מה שטל עושה - לבד! בידיים, בכפית, העיקר שייכנס אוכל לפה. גם קוטג' אפשר לאכול בידיים.

לגבי הקוטג'...

הן לא מוכנות שאני אאכיל אותן בשום דבר! לא מעדנים, לא מרק, לא אורז... מה משותף לדברים שציינתי? שקשה לאכול אותם עם הידיים! עם כפית כאמור הן לא יודעות לאכול, כך שהן די נמנעות ממוצרי חלב (חוץ מגבנ"צ) ודברים נוזליים. בעיקרון הן אוכלות לבד עם הידיים כבר די מזמן, כך שהן רגילות רק ככה ולא מוכנות שיאכילו אותן. לאכול קוטג' עם הידיים זו הבעיה שלי - לי יש בעיה עם הלכלוך... הדס

שלף אוכל הכל עם הידיים:

אורז, ממרח חומוס, סלט ביצים...נראה לי שגם עם קוטג' הוא היה מסתדר אם היה אוכל מוצרי חלב. לאחרונה מצליח לאכול קצת לבד בכפית מעדן.

מיכל @

New member
הבהרות ותיקונים

קודם כל, ספרתי לא נכון. יובל אוכל 4 בקבוקים ביום ולא 5 - בוקר וערב, צהריים ואחרי שנת צהריים (גם עומר מקבל בקבוק אחרי שנת צהריים). שנית, אין שום סיכוי שאני אכריח אותו לאכול מוצקים ע"י סירוב לתת לו בקבוק כמו שיעצו לי פה, או אדלל את הבקבוקים. זה ישאיר לי ילד רעב וכועס. NO WAY גם אני דאגתי מאוד בעניין המוצקים, אבל באמת חל לאחרונה שיפור גדול. רק מה? ארוחת צהריים הוא לא מוכן לאכול. כועס ומתרגז. מכיון שאני לא אחראית על ארוחות הצהריים בד"כ אלא המטפלת, אני לא בשליטה מלאה. אני יודעת שהיא מציעה (ומן הסתם מנסה לשדל) אבל לפי הוראה שלי לא מכריחה! גם אם הוא מסכים לשבת ולאכול, הארוחה נגמרת אחרי שני ביסים והוא דורש בקבוק. בסופי שבוע המצב קצת יותר טוב, אב לא בהרבה, ותמיד הארוחה נגמרת בבקבוק. אני לא יודעת למה יש לו כזאת התנגדות לארוחת צהריים. אני יודעת שהוא לא אוהב בשר, ובאופן כללי לא מטורף על אוכל מבושל. אבל הרי אם היתה לו התנגדות למוצקים באופן מוחלט אז גם פירות וארוחת ערב הוא לא היה אוכל, נכון? כי תמיד יחכה לו הבקבוק. לא יודעת מה לחשוב.

אני חושבת שכדאי להניח לו

רוצה בקבוק ? שישתה בקבוק. באופן אישי אני לא חושבת שההשמנה נובעת מהבקבוקים, ביחוד כשהחלב הוא ללא תוספות של דייסה. לורי וליאם לא שמנים - לורי שוקלת 9.5 ק"ג וליאם 11.5 והם עוד חודש בני שנתיים. הם שותים בקבוק של 240 מ"ל בבוקר עם 3 כפיות דייסת שיבולת שועל אח"כ הם אוכלים ארוחת בוקר וארוחת צהריים בגן , כשאנחנו חוזרים מהגן ב-12:30 הם דורשים ומקבלים עוד בקבוק , הפעם מדולל 240 מ"ל מים ושתי כפיות איזומיל . הגננות אומרות שהם אוכלים טוב ואני מאמינה להן , אני חושבת שפשוט יש כאן ענין של הרגל. ובערב לפני השינה , אחרי ארוחת ארבע וארוחת ערב הם מקבלים בקבוק של 300 מ"ל עם ארבע כפיות דייסת שיבולת שועל. יתכן שכשהוא ילך לגן ויראה מסביב את שאר הילדים יושבים ואוכלים הוא ירצה להצטרף .

מיכל @

New member
ובמחשבה שלישית...

ספרתי וגם עומר מקבל בד"כ ארבעה בקבוקים ביום (אם כי לא גדולים כמו של יובל), כי הוא אוהב להירדם בצהריים עם בקבוק. אז זהו? ליובל יש נטייה להשמנה וככה הוא יישאר?

למעלה