שוב בענייני אוכל ../images/Emo21.gif
בעקבות ההודעה של קרן התחלתי לחשוב, וסליחה אם אני דורכת פה על כמה יבלות, אבל נושא השרשור שלי הוא השמנת יתר. האם קיים דבר כזה השמנת יתר בתינוקות? האם זה לא בריא? האם אפשר לטפל? יובל תינוק שמן. הוא נולד גדול (3200) וכבר בגיל שלושה חודשים היה תינוק ממש שמן. תמיד שבר את כל עקומות הגדילה. בביקור האחרון שלנו בטיפת חלב, האחות נלחצה כי לא היה מקום כל כך גבוה בעקומה כדי לסמן את הנקודה שאליה הגיע יובלון.
הוא בן שנה ושבעה חודשים. גובהו כ-84 ס"מ והוא שוקל 14.5 ק"ג. להבדיל, עומר, שאני בכלל לא מודאגת ממנו, שוקל 14 ק"ג שמתפרשים על 87 ס"מ. הוא כבר קיבל מבנה גוף של ילד והלדעתי הוא רזה. ליובל יש ממש כרס גדולה. אז נכון שזה נורא חמוד והוא עדיין נראה תינוקי וכיף למשמש אותו, אבל אני קצת מודאגת. אמרו לי שכל השומן ירד כשהוא יתחיל לזחול. הוא זחל ונשאר שמן. אמרו לי שירד כיתחיל ללכת ולרוץ. התחיל ללכת ועכשיו הוא גם מתחיל ללמוד לרוץ, והשומן לא ירד. הוא לא עצלן. הוא לא יושב כל היום בלי לזוז. הוא מתרוצץ, הוא אוהב לעלות ולרדת מדרגות, אוהב מאוד את שיעורי השחיה ומפעיל את עצמו יפה. הרופאה לא נראית מודאגת, ואפילו אחות טיפת חלב רק נאנחת אבל לא מוציאה מילה. יובל אוכל בעיקר בקבוקים, אם כי נושא המוצקים השתפר מאוד לאחרונה. הוא אוכל בערך 5 בקבוקים ביום (בערך 250-270 מ"ל), ארוחת בוקר שכוללת בעיקר קוטג', ארוחת פירות וארוחת ערב (לא תמיד) שכוללת קוטג' ועגבניה ותירס או אפונה או פסטה או מה שמתחשק לי להכין באותו יום. היום בבוקר הוא ראה אותי אוכלת עוגיה וביקש גם. הושבתי אותו בכיסא ונתתי לו עוגיה. הוא היה מאושר, החזיק אותה חמש דקות בלי להכניס אפילו לפה, ואז ביקש לרדת מהכיסא והשאיר את העוגיה שלמה. הוא לא אוכל חטיפים וממתקים. גם כשמציעים לו הוא בד"כ מאבד עניין מהר מאוד. אוכל הוא לא נושא מרכזי אצלו. (אני משווה לעומר, שאצלו המוצץ עף מהפה ברגע שהוא רואה מישהו אוכל, או משהו שדומה לאוכל, גם אם הוא לא רעב) אז למה הוא עדיין כל כך שמן?
בעקבות ההודעה של קרן התחלתי לחשוב, וסליחה אם אני דורכת פה על כמה יבלות, אבל נושא השרשור שלי הוא השמנת יתר. האם קיים דבר כזה השמנת יתר בתינוקות? האם זה לא בריא? האם אפשר לטפל? יובל תינוק שמן. הוא נולד גדול (3200) וכבר בגיל שלושה חודשים היה תינוק ממש שמן. תמיד שבר את כל עקומות הגדילה. בביקור האחרון שלנו בטיפת חלב, האחות נלחצה כי לא היה מקום כל כך גבוה בעקומה כדי לסמן את הנקודה שאליה הגיע יובלון.