שוב בענייני אוכל

אני חייבת לומר לך בענין הכרס, שיש

כאן גם מבנה גוף שמשתנה עם הזמן. תמוז היתה באחוזון 50 גובה ומשקל עד לגיל שלוש, ועכשיו היא ב- 75 גובה ומשקל - כלומר מאוזנת. עם זאת, היתה לה כרס עד לפני חצי שנה, ועכשיו היא מתחילה לקבל גוף של ילדה. התייעצתי עם אורטופד, והוא אמר שעד גיל 4 כרס (לא שומן, קשה כזו) היא בפירוש סבירה. אז אולי צריך לבדוק לו ב"צמיג" מה זה... מעבר לזה, יש לי חברה עם ילדות שהיו תמיד ענקיות ושמנות. הגדולה היום מעל אחוזון 97 בגובה והיא ממש חתיכה (כבר על ילדה בגיל 3 אפשר לראות את זה) והשניה בגיל של עומר ויובל ועדיין בטטית למדי. החברה שלי 1.80 ושוקלת בערך כמוני, ותעשי ת'חישוב לבד (מילה אחת: לובשת 38 במידת המכנסיים...) והיא מספרת שהיתה גם מפוטמת למדי כילדה. לפי דעתי הלא מלומדת, אם גם יש מקום להורדת כמות הבקבוקים (ואולי להתחיל בדילול הבקבוק בסוף ארוחת הצהריים), כל עוד מה שהם כן אוכלים הוא תזונה נכונה, וזה אומר גם כמות סבירה של פירות ולא יותר, הייתי מחכה לפני שהייתי ממש דואגת.

*שיר

New member
שאלת תם

אם הוא לא אוהב בשר ואוכל מבושל, למה לא לתת לו בצהריים פירות וירקות טריים? אז נכון שזה לא כל אבות המזון שהוא צריך, אבל בין לא לאכול בכלל או לאכול פירות וירקות (וקוטג'
), אני חושבת שעדיף לאכול פירות. אולי תנסי בשיטה הזו? ככה לפחות הוא יתרגל לקונספט של ארוחת מוצקים בצהריים. לגבי התפריט, אצל ילדים הוא משתנה מיום ליום. מה שהוא לא רצה אתמול, הוא ישמח לאכול מחר. הוא בטח ישתנה כשהוא יילך לגן וירצה לאכול את אותו האוכל כמו של כולם.

מיכל @

New member
זה רעיון טוב ואני איישם אותו

ואדווח על ההתקדמות. לגבי גן - יש לנו עוד הרבה זמן. הייתי רוצה שירזה קצת עד אז.

*שיר

New member
../images/Emo13.gif עכשיו נפל לי האסימון!

פשוט יש לך ילד טבעוני בבית
(זה לא פלא עם כל הביקורים האלה אצל טל...חחחחח....
)

../images/Emo26.gifמיכלי , במיקרה שלי .....

הבת הבכורה והקטנה היו מאוד עגולות בתור תינוקות עם כרס "מכובדת" וגם דאגתי אבל לא ראיתי שום סיבה מיוחדת שביגללה הם מלאות אז נתתי לזמן לעשות את שלו ובגיל שנתיים וחצי בערך לאט לאט התחיל מבנה גופן להשתנות . והיום הקטנה שהיא בת 4 וחצי יש לה גוף של ילדה "רגילה" לא שמנה ,בהחלט לא שמנה אבל לא מקל.... נורמאלי....וגם הגדולה שהיא בת 15 לא שמנה, יש לה גוף טוב. שני ילדי האחרים לא היו מלאים,וכולם קיבלו את אותו דבר.... יכול להיות של תאום אחד יש נטיה להשמין ולשני לא ,אבל לא נראה לי כי הם עדיין קטנים בשביל לקבוע זאת ומבנה הגוף שלהם עדיין תינוקי.... יש המון אנשים רזים שהיו תינוקים מלאים ולהפך..... אני הייתי מורידה לחץ לעת העתה כי זה נראה לי בסדר.אבל ממשיכה לפקוח עין ולהתייעץ עם האחות או הרופא לאורך הדרך....

shirar1

New member
הבהרה קטנה לפני שיצחק קדמן עולה עלי

לא דיברתי על לסרב לתת בקבוק לילד רעב. באותה תקופה גל בכלל לא ידע מה זה לבקש אוכל. בכל רגע שהיה נראה לנו שעברו מספיק שעות מהבקבוק הקודם, מייד היינו מפטמים אותו בבקבוק נוסף (כמעט בכפיה), וזה היה עוד חלק מהבעיה - עד גיל שנתיים וחצי הוא לא ידע מה זו תחושת רעב, וגם זה לדעתי הרגל לא נכון, למרות שהוא טופח ושוכלל על ידי מיטב הרופאים. היום כשהוא רוצה אוכל הוא מבקש (והרבה), ואת הבקבוקים של הבוקר והערב הוא טורף. אגב, לגבי התפריט של יובל, אולי הוא פשוט לא אוהב מה שמוגש בארוחת הצהריים ומוצקים אחרים הוא כן היה אוכל? הרי אם החלופה היא שהוא אוכל בסופו של דבר בקבוק, מה רע בלהציע לו משהו שהוא כן אוהב? חוץ מזה, עדיין אני חושבת שחלק גדול זה עניין של הרגל. אם הוא התרגל לאכול בקבוק בשעות מסוימות, אז זה מה שהוא מבקש באותן שעות (ביצה ותרנגולת). בשבוע שעבר כששאלתי את הדיאטנית שאלה דומה לגבי נטע (במסגרת הביקור עם גל, לא שאני לוקחת אותה לדיאטנית, אני אפילו לא יודעת את המשקל שלה בשנה האחרונה), שלדעתי לא אוכלת מגוון מספיק ונצמדת למבחר מצומצם של סוגי אוכל, כמו פיתות עם קוטג' - היא אמרה שאם רוצים לגוון באוכל, הרבה פעמים אין ברירה אלא להוריד קצת את הדבר שהילד נצמד אליו. אם תציעי לו כמה ימים באותה שעה רק דברים אחרים, אולי זה ישתנה? עם נטע זה עבד, ותוך שבוע ארוחות הערב נראות הרבה יותר מגוונות. אחרי יומיים שהיא צעקה עליי: "פיתה עם גבינה!" היא עברה לאכול ברצון דברים שהיא לא טעמה קודם. אוף, נראה לי שמשתמעת מפה איזו קשיחות שלי עם אוכל, אבל זה ממש לא ככה. אני לא אוכלת מגוון בעצמי ככה שקשה לי לבוא בטענות לילדים שלי, אבל לפעמים אני מנסה לשנות בעדינות מה שנראה לי כמו הרגלים רעים שאני מקנה להם בעצמי. ולגבי "הרעבת גל בגן", זו היתה העצה החכמה ביותר שקיבלתי והיא גרמה לתפנית גדולה בחיים שלנו, כי האוכל הפסיק להיות מלחמה מאותו רגע.

מיכל @

New member
תראי,

מכיוון שהוא לא מדבר, יובל לא אומר מה הוא רוצה, רק מה הוא לא רוצה. אני יכולה להוציא את כל המקרר, והוא יעשה לא עם הראש, עד שנגיע למשהו אחד שהוא רוצה. ולפעמים לא. אז כמובן שאני לא יכולה למנוע ממנו את הבקבוק כעונש על זה שלא אכל מוצקים. לכן, יש לי בעיה למנוע ממנו דברים ספציפיים (כמו קוטג'), כי הוא פשוט יסרב לכל הדברים האחרים וילך ישר לבקבוק. לאחרונה אני מציעה את הקוטג' אחרון. מנסה להציע קודם דברים אחרים. אפילו את העוגיה הבוקר הוא לא אכל! וזה אחרי שהוא ביקש. אוכל לא מעניין אותו. הוא רוצה את הבקבוק שלו כדי להרגיע את העצבנות בבטן וזהו. אני כל כך רואה את ההבדל ביניהם, כי עומר מתעניין באוכל, מוכן לנסות דברים חדשים ואוכל עבורו זו חוויה. אצל יובל האוכל זה בד"כ מעמסה. הוא בעצם מתנהג כמו ילדים שלא אוהבים לאכול. אבל הוא שמן!

נראה לי שזה באמת עניין של מבנה גוף

לא נראה לי שליטר תמ"ל (בלי בכלל דיסה) זה כל כך משמין. נראה לי גם שאי אפשר לכפות מעבר למוצקים. כן כדאי לדעתי (כרגיל) להתייעץ עם רופא ודיאטנית רק לוודא שהוא מקבל כל מה שהוא צריך מהתמ"ל (אולי צריך תוספת ברזל או ויטמינים אחרים?). דוקא זה שהוא לא כל כך מתעניין באוכל אולי יעזור לו עם השנים (אם זה באמת עניין של מבנה גוף).

ruthip

New member
יובלון השמנמן

שלום מיכל גידלתי 3 בנות כולם היו שמנות בינקותם ועכשיו הן לתפארת חתיכות אמתיות אל תדאגי ליובלון בהצלחה

קרן משם

New member
הייתי פה יקירה../images/Emo24.gif

אם הרופאים לא נלחצים מזה את צריכה לחשוב למה את כן? [מחזירה בהפוכה שלא במתכוון] האם תצליחי לדעתך להוריד לו בקבוק? ואם לא להוריד לו בקבוק להוריד לו מהתוספות שאת שמה בהם.... עיצות חכמות מנסיון אין לי [היה ברור לא?] אבל לומדת שאיך שלא יהיה כך או אחרת תמיד יהיה לנו בשביל מה לדאוג ולקטר:)

רז2

New member
לא נורא בכלל

כאן בנזוגה של רז2 אשר עונה בעניין הקרוב לעיסוקי. אין שום משמעות לתינוק "שמן" לגבי השלכות ארוכות טווח. השמנה מעל גיל 3 שנים נוטה "להגרר" לגילאים המאוחרים אך לא השמנה בגיל זה. כמובן שרצוי לתת לפעוטות תזונה בריאה ולהמנע ככל האפשר מ="קלוריות ריקות" כגון מיצים ממותקים ושאר גאנק פוד.

קרן משם

New member
ההודעה בדף הקהילות הראשי של../images/Emo43.gif

נשבעת [שהפעם] שאין לי יד ורגל בדבר! לידיעתכם...

מיכל @

New member
תודה לכל המעודדים והמרגיעים

אני באמת מקווה שהעניין יסתדר עם הזמן. אני חושבת שבכל מקרה אני אתייעץ עם דיאטנית, למרות שאני מאוד עיקשת בדעתי לא להפסיק לו את הבקבוקים באופן אקטיבי.

שי99

New member
זה מזכיר לי איזה מיקה אחת ../images/Emo3.gif

מאתמול אני מנסה למצוא זמן לענות לך... חזרנו אתמול מהולנד אחרי 8 ימים, וגם ככה אני כמעט ולא כותבת, אבל זה נושא ששגע אותי כשמיקה היתה תינוקת. מיקה היתה ע-נ-ק-י-ת. לא היתה בכלל עקומה בשבילה. חוצמזה, לא אכלה מוצקים טוב כ"כ. בהתחלה אמרו שכשתזחל זה ירד, אח"כ אמרו שכשתלך זה ירד, ובערך בגיל שנה וחצי התחילו לעקם פרצופים. מכיוון שגם אני וגם בעלי היינו תינוקות שמנים, והיום אין לזה זכר, לא היתה לי שום כוונה לעשות משהו בנידון. בגיל שנתיים היא היתה 15 קילו. היום היא בת 3, והיא עדיין 15 קילו. איפושהו בשנה האחרונה היא רק התארכה, ופתאם גיליתי שיש לי ילדה ולא תינוקת. זה פשוט נעלם והיא רזונת היום. בכלל הבנתי שעד גיל 4 אין דבר כזה "ילד שמן", ולא עושים שום דבר בנידון. אמא שלי ספרה לי (כשמיקה היתה תינוקת) שלי עשו דיאטה בגיל שנה וזה היה מזעזע (הם היו הורים מאד צעירים). בכיתי רוב היום, הפסקתי לישון בלילות והייתי עצבנית. אחרי שבועיים אבא שלי החליט שזהו. לקח עוד שבועיים שלושה לתקן את הלילות. כשמיקה היתה שמנמנה, אבא שלי היה מאד אגרסיבי בתגובה על המלצות דיאטה שקבלתי. אני רואה בילד בריא יתרון גדול. אני רואה את כל החברות שלי מנסות לדחוף אוכל. אני בחיים לא רודפת אחריהם עם אוכל. אם הם לא יאכלו, מקסימום הם ירדו 2 גרם. ד"א - גם אביגיל שמנמנה (12היא היתה קילו בגיל 9 חודשים). גם אביגיל לא בעניין של מוצקים. תני לה רק בקבוקים, והיא מסודרת. יובל אוכל מכל הבא ליד (ואם לא נותנים לו הוא צועק) ונשאר רזה. בקיצור, מיכל, תעזבי את השטויות הללו. אין שום סיבה לענות אותו עכשיו. עד גיל 3-4 תמחקי את זה מסדר היום. היום אני לא מבינה איך נתתי לזה להטריד אותי. וחוצמזה, לא היה לי צ'אנס לברך, אז סחתיין על המינוי. מגיע לך, ואת אחד האנשים הכי מתאימים לתפקיד. מקוה שתהני. שי

מיכל @

New member
שי תודה רבה! ../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif

הרגעת אותי מאוד. אכן זה ככה. יובל שוקל המון וקופץ הרבה מעל כל העקומות (אבל זה כבר מגיל 3-4 חודשים). פשוט הוא גדל וגדל ואני לא רואה את הסוף...
תודה!

למעלה