שוב גזענות בגליל

לא קידמתי את הפתרון, מה אני יכול לעשות

נגד גזענות? אני מקווה שמה שכן הצלחתי זה לפחות להראות קצת פרופורציות בנן לאומיות על גזענות/אנטישמיות לאלה מהקוראים פה שהם גזענים. אולי לגרום להם לחשוב פעם נוספת על העניין

aviadbarel

New member
גזענות היא דבר שלילי לא משנה מי נגוע בה

אך בכל זאת ניתן להבין את אותם אנשים וישנו הבדל בינם לבין הגרמנים. חלק מערביי ישראל משתפים פעולה עם טרוריסטים ופוגעים בביטחון המדינה, לפני כשבוע היתה כאן רשימה מלאה של עשרות ערבים ישראלים ששיתפו פעולה ובמו ידיהם "תרמו" להצלחת פיגוע, או אפילו הוציאו פיגוע בעצמם. אני לא אומר שזו סיבה מספיק טובה לא לאהוב את כל ערביי ישראל אבל אפשר להבין את תושבי רקפת שאמרו שהם לא רוצים (ושוב אני לא מסכים איתם, אלא מבין אותם). עכשיו האנלוגיה לגרמניה היא דמגוגיה לא קשורה, כי עד כמה שזכור לי אף יהודי לא פוצץ שום מקום ולא הסיע מחבל מארגון טרור לבצע פיגוע בשום מקום. לכן הגזענות שם נוראית יותר. כי אין לה הסבר הגיוני. שם פשוט שונאים יהודים כי הם יהודים. כאן אף אחד לא שונא ערבים, אלא פשוט קבוצה מסויימת של מעדיפים להימנע ממגע לא הכרחי. ערבים ישראלים פגעו עד היום בביטחון ישראל רבות, ומצער הדבר הוא שלא רק ערביי ישראל המתגוררים בכפרי הגליל (שנחשבים "קיצוניים יותר") אלא אפילו אלו שמתגוררים בבת ים, תל אביב ואיפה לא. אני חושב שבשביל שייוצר כאן דו קיום נורמלי צריכים להתחיל בלקעקע את אותם נבלות שמכפישים את שם הערבים כולם. ברגע שערביי ישראל יבינו שזה אינטרס שלהם למנוע מהומות (ראה ערך פוגרום 2000) או פיגועים (כל הזמן מצליחים או רק מנסים, ואני מדבר על ערביי ישראל) ותהיה כאן רגיעה (לפחות מצידם של ערביי ישראל) אז נוכל לחיות לצידם בשלווה. אם אני הייתי יודע על שכן שלי שמתכנן לפוצץ מסגד או מסעדה בכפר ערבי, יש למישהו ספק אם הייתי מדווח עליו לרשויות? הרי ברור שכולם כאן היו מדווחים עליו. אז למה שתי ערביות יורדות מאוטובוס, לא מזהירות אף אחד (במשך 20 דקות עד הפיצוץ) ובהמשך עוד מתברר שקרובי משפחתם שיתפו פעולה עם המחבל.

אושרי 7

New member
היהודים הם אזרחים נאמנים בגרמניה.

הערבים הם האוייבים שלנו, הם רוצים בחיסולנו, שנאה כלפי האויב איננה גזענות, היא טהעית ומוצדקת.

בחייך אתה באמת חושב שאנשי רקפת פוחדים

ממשפחה שהם יבדקו את הרקע שלה ושתראה להם מתאימה "חוץ מעניין המוצא"? הסיבה היא לא פחד מפיגוע (וגם אם זה כן היה רציני, למה שמחבל ירצה לעשות פיגוע דווקא בישוב שהוא גר בו? בשביל לעשות חיים קלים לאשתו ולילדיו בגן? ולק תחשוב ברצינות). הסיבה היא דחיה תרבותית. חלק גדול מאד מהיהודים במדינה הזאת מרגישים דחיה תרבותית כלפי הערבים, ופשוט לא רוצים אותם לידם בשכונה. לפעמים מצטרף לזה גם עניין הכסף (ירידת ערך הדירה שלהם)

aviadbarel

New member
כמה דברים

ראשית לא הבנת את כוונתי, אז אסביר שנית. לא אמרתי שתושבי רקפת מפחדים מאותם ערבים שרצו לגור בישוב, אלא אמרתי שההשוואה בינם לבין הגרמנים היא מגוחכת, כי את גזענותם (שאחזור ואומר שאיני מסכים איתה) ניתן להבין (מדגיש להבין לא להסכים) בשונה מהגרמנים שלגזענותם אין הסבר ריאלי פרט לשינאה. אני לא חושב שיש ציבור גדול שמרגיש דחיה חברותית כלפי הערבים, אלא לדעתי מדובר במעט אנשים בעלי השקפת עולם צרה ואופי עלוב. אני לא מאמין שיש ירידה בערך הדירה בגלל שכן כזה או אחר, אבל שוב גם אם יש מדובר באנשים מפגרים. ולגבי העניין של אם הבחור כן יתגלה להיות מחבל - הוא לא חייב לנסות לעשות פיגוע ביישוב כדי לפגוע ברמת החיים - רא ערך המעצר שהיה בבת ים. ואם הוא מחבל אז חברים עם השקפת עולם דומה יבואו לבקרו בביתו והם עלולים לעשות מעשה ביישוב. לכן עדיף לנו לצאת מנקודת הנחה שמדובר באזרח ישראלי נאמן למדינה ואדם שומר חוק.

כן, פוחדים - סיפור רצח מעין בן חורין מיובלים

"רצח הנערה מיובלים כמעט שלא סוקר בתקשורת הערבית המקומית ונותר סיפור יהודי בלבד. חומסקי-פורת מספרת, שבאחת הפעילויות שערכה עם קבוצת נערות ערביות לאחר הרצח התברר שכלל לא שמעו עליו. כשסיפרה להן, בעיקר מתחו ביקורת על כך שנערה צעירה מסתובבת לבד. "אני מבין את אי-הרצון של התקשורת הערבית לדווח על הרצח", אומר מנהל מחלקת הרווחה בעיריית סחנין, פתחי אבו-יונס, "מה יעשו אם יתברר שהרוצח הוא ערבי? אבל עצם הדיבור על זה מקומם אותי. אולי הוא יהודי סוטה שמאיים על הילדים שלי לא פחות מאשר על ילדי משגב?"" http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?more=1&itemNo=815170&contrassID=2&subContrassID=4&sbSubContrassID=0 "שוטרי המחוז הצפוני השקיעו משאבים רבים כדי לפענח את הרצח שהביאה לבהלה גדולה ולזעזוע רב בקרב תושבי הגליל, ובעיקר בקרב תושבי גוש שגב, שהכירו מקרוב את מעיין ואת משפחתה המתגוררת ביישוב יובלים. בשל הרגישות של הפרשה הורה מפקד המחוז הצפוני, ניצב דן רונן, לשוטריו ולקציניו להיות בקשר רציף עם משפחת בן-חורין ולעדכן אותם בכל פרט חדש על הרצח." http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/546/614.html

contrapunkt1

New member
באיזה עיר או עיירה ערבית בעולם

יכולה להגיע קהילה יהודית ישראלית ולהתיישב בה באופן חופשי? באיזה עיר ערבית בארץ יכולים יהודים ישראלים בעלי אורינטציה מערבית לגור ללא התנגדות? ואל תתן לי דוגמאות בודדות של זוגות מעורבים וכו ... הבידול הזה שייך גם ליהודים וגם לערבים , הערבים רוצים בידול ברמה לאומית כלומר פלסטין (בתחומי הרשות) נקייה מיהודים אבל הם מתעקשים על זה שהלאומיות היהודית לא יכולה להיות נקייה מערבים והמיעוט הערבי בה מתקשה לחיות עם כל סמל או ערך ציוני או לאומי יהודי... הדברים קשורים אחד בשני

זה לא עיר בעולם שפתאום יבואו אליה זרים מארץ

אחרת. מדובר בזכות של אזרח במדינה לבחור היכן הוא יגור בתוך אותה המדינה, בלי שיהיה נתון להפלייה על רקע גזעני. ואגב יש משפחה יהודית שגרה במרכז נצרת ומשפחה יהודית שגרה בסכנין, וגם כל מיני צעירים ששוכרים דירות בדאליה. אין שום בעיה בדרישה שהלאומיות היהודית לא תהיה נקייה מערבים, זה דרישה אנטי גזענית ודמוקרטית. לא פחות דמוקרטי מאלה שנאבקו נגד היחס הגזעני ליהודים במצריים בשנים שלאחר מהפכת הקצינים ועלייתו של נאס'ר. אבל המאבק הזה לא זהה למאבק של המיעוט הערבי בסמלים הציונים, כי המאבק הוא שהסמלים של המדינה הזאת מתעלמים מנוכחותם וזכותם של ערביי 48 על הארץ. למעשה המאבק הזה הוא הצד השני של המטבע של המאבק הראשון, כי הסמלים זה עוד ניסיון של המדינה ושל האידאולוגיה הציונית להכחיד את הערבים מהסמלים של המדינה.

מוחמד5

New member
יהודים עדיין גרים במדינות ערביות

זה שהרוב בחר לא לחיות שם , זו כבר סוגיה אחרת.

mike00

New member
"בחר לא לחיות שם",תגובה תמימה מאוד../images/Emo8.gif

ואם היו בחורים לחיות שם קרוב לוודאי שלא היו בכלל...

הרוב בחר לא להישחט אחרי שהמיעוט נשחט

וברח כל עוד נפשו בו. בטח היית רוצה להתחלף עם יהודי דמשק וביירות......... בזכויותיהם ובחופש שלהם...........

למעלה