גזענות היא דבר שלילי לא משנה מי נגוע בה
אך בכל זאת ניתן להבין את אותם אנשים וישנו הבדל בינם לבין הגרמנים. חלק מערביי ישראל משתפים פעולה עם טרוריסטים ופוגעים בביטחון המדינה, לפני כשבוע היתה כאן רשימה מלאה של עשרות ערבים ישראלים ששיתפו פעולה ובמו ידיהם "תרמו" להצלחת פיגוע, או אפילו הוציאו פיגוע בעצמם. אני לא אומר שזו סיבה מספיק טובה לא לאהוב את כל ערביי ישראל אבל אפשר להבין את תושבי רקפת שאמרו שהם לא רוצים (ושוב אני לא מסכים איתם, אלא מבין אותם). עכשיו האנלוגיה לגרמניה היא דמגוגיה לא קשורה, כי עד כמה שזכור לי אף יהודי לא פוצץ שום מקום ולא הסיע מחבל מארגון טרור לבצע פיגוע בשום מקום. לכן הגזענות שם נוראית יותר. כי אין לה הסבר הגיוני. שם פשוט שונאים יהודים כי הם יהודים. כאן אף אחד לא שונא ערבים, אלא פשוט קבוצה מסויימת של מעדיפים להימנע ממגע לא הכרחי. ערבים ישראלים פגעו עד היום בביטחון ישראל רבות, ומצער הדבר הוא שלא רק ערביי ישראל המתגוררים בכפרי הגליל (שנחשבים "קיצוניים יותר") אלא אפילו אלו שמתגוררים בבת ים, תל אביב ואיפה לא. אני חושב שבשביל שייוצר כאן דו קיום נורמלי צריכים להתחיל בלקעקע את אותם נבלות שמכפישים את שם הערבים כולם. ברגע שערביי ישראל יבינו שזה אינטרס שלהם למנוע מהומות (ראה ערך פוגרום 2000) או פיגועים (כל הזמן מצליחים או רק מנסים, ואני מדבר על ערביי ישראל) ותהיה כאן רגיעה (לפחות מצידם של ערביי ישראל) אז נוכל לחיות לצידם בשלווה. אם אני הייתי יודע על שכן שלי שמתכנן לפוצץ מסגד או מסעדה בכפר ערבי, יש למישהו ספק אם הייתי מדווח עליו לרשויות? הרי ברור שכולם כאן היו מדווחים עליו. אז למה שתי ערביות יורדות מאוטובוס, לא מזהירות אף אחד (במשך 20 דקות עד הפיצוץ) ובהמשך עוד מתברר שקרובי משפחתם שיתפו פעולה עם המחבל.