(שוב) הגדרות לחנונים

WTF?!

מה זה הפורום המוזר הזה?! הגעתי לפה במקרה דרך כרטיס אישי של מישהו, ותכלס אני ממש מופתע. זה לא שחסר פורומים איזוטרים בתפוז, אדרבה-יש מספיר מהם, כמו 'החלפת מפיות', 'פיסול בזבל אורגני' ו'ציורים בחול רטוב למתחילים'. אבל מה, בכל הפורומים האלה, יש בדיוק גולש וחצי שזה המנהל והחבר שלו שעונים אחד לשני על שאלות, ופה לעומת זאת אני רואה פורום כ"כ מגוחך ובמקביל כ"כ תוסס. אבל לשאלתי- מה גרם לכם להגדיר את עצמכם כחנונים? ועוד להתגאות בזה? או שזה איך שהחברה הגדירה אתכם ואתם פשוט "זרמתם" עם זה? שלא תבינו אותי לא נכון, אין לי שום דבר נגד חנונים, פשוט המושג הזה, בעיני לפחות, נתפס כהגדרה עם קונוטציות שליליות שמאפיינת איזשהו פלג חברתי נורא מנודה. וכל פעם שאני שומע משהו כזה ,אחד הדברים שעולים לי בראש זה 'נקמת היורמים' סטייל ריסוס חברים לכיתה כמו שנפוץ מאד לאחרונה בארה"ב ובחלקים מסוימים במערב אירופה..

RichardSmith

New member
תראה...

היו כל כך הרבה דיונים על הנקודות הללו... כמו הרבה פורומים אחרים, העיקר כאן זה סוג של עזרה. לא קבוצת תמיכה... אנשים נכנסים ומחליפים מידע. טווח סוגי המידע הוא מעולם החנונים. כן, לצערנו לקרוא ספרים, לחשוב, לתכנת, מתמטיקה ועוד כמה דברים, נחשבים באוכלוסיה הכללית כשליליים, לא מגניבים. (מלבד במקצת תכנות שאז יש עניין של -כסף- ואז מתלווה "וואו!") אז זה מעשינו כאן.

mantrix

New member
פלג חברתי מנודה?

מנודה אומר שכאילו רק אנחנו פה, וכל השאר שם (בשאר הפורומים), מה שלא נכון, אז כבר לא הייתי אומר מנודים. לגבי מה שמייחד - על ההגדרות של עצמנו תוכל לראות בשרשורים בארכיון שעסקו רק בזה. מה שכן - יש נושאים שאנחנו עוסקים בהם, שיזכו לזלזול או חוסר הבנה בקבוצות חברתיות אחרות, בין אם פורומים או מחוץ לאינטרנט, ופה אפשר לדבר על זה בחופשיות. אפשר לשחק עם ידע כללי, ושזה לא באמת יימאס. אפשר להגיד בדיחות מתוחכמות ולצפות שרוב האנשים יבינו, והאחרים לפחות ישאפו להבין. אפשר לדבר על מה שמעניין אותנו. ולהבדיל מחנונים, הכיוון ההפוך בדיוק, לפי הפורומים פה אולי פאקצות, לא נראה לך כמו הגדרה עם קונוטציות שליליות שנראה מוזר שיש לה פורום?

פרה פרה

לגבי הפרוש של המילה מנודה לא התכוונתי לשום דבר מיוחד או חריג, אלא לאינטרפרטציה הבסיסית ביותר שלה (אם היה לי אבן שושן בהשג יד, הייתי מעתיק משם את הערך המתאים). לגבי העיסוקים היחודיים שלכם שלדברך יזכו ללעג ולבוז בקבוצות חברתיות אחרות- אז אני מניח שתחת הקטגוריה הזאת את מכליל את העיסוקים שמנה ריצ'ארד-סמיט', כמו קריאת ספרים, תכנות, חשיבה (רחמנא ליצלן..), מתמטיקה (לא עלינו) וכו'. אז אני אמנם לא יודע על איזה קבוצות אתה מדבר, אבל ממה שאני מכיר (צבא, ביה"ס, קבוצת כדורגל, סתם חבר'ה), קריאת ספרים תמיד נחשבה למעלה חיובית כמו גם ה'חשיבה' לדוגמא. רק אולי מתמטיקה ומחשבים נקשרו באמת יותר ל"עולם החנונים", וגם לזה לא זכורות לי אי פעם קונוטציות שלילית, כפי שאמרת. ולגבי פורום פקאצות- אני לא חושב שאיזשהו אדם בר דעת יכול להתייחס ברצינות לפורום כזה.

sagima

New member
סתם התרשמות כללית

אבל נראה לי שאתה שייך לכאן לא פחות מכל השאר, כל מה שנשאר לך זה להבין שאין שום דבר שלילי ב"חנון", כנראה שההפך הוא הנכון.

לא נראה לי שההבנה שלי לוקה בחסר,

לכן אני בספק עד כמה עליי להבין את המושג לאשורו, מאשר עליכם להסביר ואולי לשנות משהו בנדון. ןלגבי החלק הראשון- אני די בספק. כי דברים ש"אצלכם" נחשבים לנורמטיביים כמו להיות תלמידים מצטיינים, להגיע לשעורים, להתעניין במחשבים וכו', אני לא ממש עשיתי. יתרה מזאת, בתחום המחשבים אני מבין בערך כמו שאת מבינה בבלט, וסיימתי תיכון הרבה בזכות חוק חינוך חובה, אחרת הייתי נושר מהביה"ס כבר בסוף כיתה ח'.

sagima-עמך הסליחה../images/Emo140.gif

ולשאלתך-לא בהרבה דברים, באמת. אמנם יש לי כמה תחומי עניין, אבל אני לא מתקרב ללהקיף אפילו עשירית מהמידע הקיים בנושאים הללו.

RichardSmith

New member
הצעד הראשון לקראת חוכמה...

הוא להבין עוד כמה עליך ללמוד... אתה נכנס לספרית המתמטיקה בעברית, די צנועה מצד אחד, 30 מטר על 10 מטר של מדפים בערך בצורה מרובעת ובאמצע שולחנות. אבל כל ספר דורש שעות כדי לאכל... אתה מוכן להיות יותר ספציפי בקשר לתחומי עיניינך?

למה זה כ"כ חשוב? אבל, כן-

קודם כל, כדורגל (משהו שמתקבל לרוב בנגטיביות נוראה בקרבכם), הסטוריה בקטנה (לא הזבל שמלמדים בביה"ס. יותר לכיוון ברה"מ הקומוניסטית, מלחמה"ע ה2 מנקודות מבט אובייקטיביות יותר וכו'), פסיכולוגיה בקטנה. בעבר הייתי מתעניין גם בפילוסופיה ואסטרונומיה. אבל הכל, בסופו של דבר, ברמה נורא שטחית, כך ש..

כדורגל באופן כללי או יותר ספציפי

קבוצה מסוימת בארץ או בחו"ל. רק המשחק עצמו או גם ההיסטוריה שסביבו. ושיהיה לנו בהצלחה מחר.

אם . = ? אז:

כדורגל- בכל אופן אפשרי, גם ההסטוריה של המשחק וגם דברים יותר פרטניים. קבוצה ספציפית? דינמו קייב הגדולה!

RichardSmith

New member
אני משחק כדורגל באופן חובבני

ושבועי. אובייקטיבית? הצחקת אותי. לא שמעת על הפתגם שאומר שהמנצח קובע את ההיסטוריה? אסטרונומיה זה תחום בעייתי. מצד אחד חקר החלל הביא ברכה לאנושות (כנראה). מצד שני, זה די מנותק מהחיים, בשורה התחתונה. יש היגידו שזה תחום נהדר עבור חנונים אסקפים כמונו.

שמעתי

ואני מסכים איתו. עם זאת, אני מסרב בכל תוקף להביט על ארועים הסטורים כפי שמנסים להציג אותם מקורות אינטרסנטים כאלה ואחרים, ולעיתים צריך לדעת בעצמך לברור את המוץ מהתבן כי אין בררה אחרת. (רוצה דוגמא ספציפית יותר? קרא את הספר "האוליגרכים" של דיוויד הופמן, ספר שפשוט מכפיש כל מה שקשור לקומוניזם ומעלה על נס כל הבעת חזירות קפיטליסטית באשר היא. עכשיו, רבים מספרי הלימוד הבית ספריים כתובים ברוח דומה, ואם אינך מנסה להטיל ספק במה שמלמדים אותך, לא פעם יכולה להווצר לך נקודת מבט מאד מעוותת כלפי דברים וארועים כאלה ואחרים). אסטרונומיה- התחום שמעניין אותי זה לא מעבורות חלל ושאר החרטא, אלא יותר בכיוון של חורים שחורים, המפץ הגדול, בזמנו גם התעניינתי ברמה תאורטית פשוטה בתורת היחסות (שתראה עד כמה אני לא מבין בתחום כי אני לא יודע אפילו אם מדובר בכללית או בפרטית). וזה שזה מנותק מהמציאות לא מהווה אינדיקציה לכלום. האמן לי שפילוסופיה מנותקת מהמציאות לא פחות מהאסטרונומיה.

RichardSmith

New member
יש לי סיפור משעשע בקשר לזה...

באחד מספרי ההיסטוריה שלמדנו בתיכון מצויינת העובדה! שהתוכנית הכלכלית של קברניטי המשק בשנות ה 50 היתה להתחיל עם משק סוציאלי ואז להפריט לקבלת משק קפיטליסטי. לא היה ולא נברא, הרעיון של השמאל בזמנו היה משק סוציאליסטי טהור לכל הזמנים. אנשי ימין כתבו את השקר בספר כדי לשנות את דעת הקהל! אבל אין דבר כזה נקודת מבט אובייקטיבית... במדע הישן היתה תפישה לפיה העולם פועל והמדען חוקר בלי להתערב. בא שרדינגר ואמר: "לא!" ומאז המדען הוא חלק מהניסוי (כלומר הוא תמיד היה אבל עכשיו אנחנו גם יודעים זאת). אי אפשר להביא את הדעות והמאורעות ההיסטורים ב 100% של שני הצדדים. צריך פשוט להתחשב בעובדה הזו. מעבורות חלל זה נושא קצת יותר רלוונטי מהמפץ הגדול... אם היה או לא היה מפץ, זה משנה למישהו כרגע? מעבורות יכולות לקדם את המין האנושי לכוכבים. אני מתעניין בפילוסופיה. תודה אבל אני לא צריך להאמין לך... פילוסופיה זאת אהבת הידע, אין התאמה בינה לבין המציאות מהבחינה של "פילוסופיה מנותקת מהמציאות לא פחות מהאסטרונומיה." - הפילוסופיה היא המציאות. "הבעת חזירות קפיטליסטית" - ניסוח משעשע... ואחר כך טוען לאובייקטיביות... מה הבעיה בקפיטליזם?! שיטה בהרבה יותר טובה מקומוניזם... וזאת היתה דעה שכמובן סובייקטיבית.

חחחח

מעבורות חלל- אתה אומר בדיוק מה שאומרת לי ידידה שלי-"אבל למי זה עוזר?". למי זה צריך לעזור בדיוק? אם הייתי רוצה לעזור לאנשים הייתי הולך ללמוד רפואה, אין בין תחומי העניין שלי ל'עזרה לזולת' או ל'תרומה פוטנציאלית לאנושות' לא כלום. הפילוסופיה אולי, על פניה, היא המציאות ה'טהורה', אבל תכלס לא מצאתי יותר מדי קשר בין פילוסופיה "אמיתית" (בוא נקרא ככה לספרות הטיפה יותר מקצועית, שמובן שלא נכללים בה כל מיני מדריכי אושר פסאדו-פילוסופיים ושאר החרטא) למציאות של היומיום. אני לא טוען לאובייקטיביות. לאובייקטיביות צריכים לטעון ספרי לימוד, מורים, מרצים וכו'. וחוץ מזה, הפעם לא מדובר על הבעת דעה אלא על ניסוח מדויק להפליא של מעשי האוליגרכים בתחילת שנות ה90. וגם אם אתה תומך נלהב של הקפיטליזם, לא תוכל להתעלם מההגזמה הברוטלית של האוליגרכים ביישום ה'שוק החופשי' ה'תחרות' ובלה בלה.

RichardSmith

New member
הגזמה ברוטלית?

מזכיר לי משהו חביב... אני מלמד פר"ח. עזרתי לבחור היום באנגלית והיסטוריה. באנגלית קראנו קטע על כך שבחור מתענג על כך שהוא הולך לעבוד בקיץ באילת! בהחלט שיעשע אותי הפסיכולוגיה הזו על המוחות הצעירים... בהיסטוריה למדנו על עליית הקומוניזם ברוסיה - גם מתקשר קצת לנושא. מכיוון שהרבה פעמים במדע, גילויים קרו כתוצאה מחקר בתחום אחר, אפשר להגיד שזה בסדר לחקור משהו שלא יתרום ובסוף אולי תצא תרומה לאנושות... אצל ניטשה מצאתי רעיונות שתואמים ליום יום. אני מגדיר המון רעיונות במד"ב כרעיונות פילוסופים מטבעם.

אני מקווה שדאגת להעמיד

את הדברים על דיוקם בכל מה שקשור לשני הנושאים הראשונים..
אני לא מבין מה הקטע שלכם עם ה"תרומה". אם הייתי חוקר בתחום מסוים, נאמר אסטרונומיה לצורך העניין, התרומה של המחקר שלי לאנושות לא הייתה מהווה, מבחנתי לפחות, לא קריטריון ולא מטרה. מצדי שהגילוי שלי היה אפילו בעל פוטנציאל הרסני לאנושות (כמו פצצת אטום לדוגמא), לא חושב שזה היה מדיר שינה מעיניי (תראה איזה אנטיפט אני
). ניטשה? יומיום? "כה אמר זרתוסטרא", מכיר? אני מניח שמכיר. זה לא יותר מחפירות של אדם ששוכב על ערש דווי, מתוסכל ומיואש מהחיים ופלוס חולה באיזו מחלה נפשית. זה שיצא לו ספר גאוני שבעזרתו הנדיבה של אבן שושן אפשר לדלות ממנו המון רעיונות כללים, שניתנים גם ל"הלבשה" על ארועים יומיומים יותר, זה לאו דווקא מעיד על זיקה כלשהי בין כל החירטוטים האלה למציאות, בדיוק כמו רעיונות במד"ב שאתה רואה איך ניתן ליישמם בחיי היומיום, לכל היותר זה מעיד על יכולות לוגיות ואסוציאטיטביות נהדרות שיש לך ואולי גם היו לפרידריך.

למעלה