שוב הי לכן

תמי1100

New member
שוב הי לכן

כתבתי למטה לפני כמה שבועות...
והנה אני שוב, שבוע 10+4- אפשר לומר שעברתי את השלב המסוכן??

אמנם יש עוד זמן לבדיקת מי שפיר אבל התחילו בי הרהורים....
אולי לא לעשות?? אם השקיפות עורפית תצא טוב , אז למה לעשות? אני בת 41...
אני תוהה אם התשגעתי הלוא כל הרופאים אורמים תעשי מי שפיר ברור, חובה. אבל הם קרים, לא אמוציונאלים, לא מבינים מה מתחולל בלב שלנו כשנאלצים להפסיק הריון...
ולגבי צ'יפ גנטי- האם תמיד תוצאות בבדיקה הזו זה או תקין או סיכוי ל... (ולא תשובה וודאית לאבחון משהו וודאי)- לא רוצה. יודעת שלא אהיה מסוגלת שוב להחליט על הפסקת הריון בגלל ממצא לא וודאי אלא סיכוי ל... זה היה מספיק נורא פעם 1, לא רואה את עצמי עוברת את הדילמה הזו שוב (מבחינה נפשית).

אספר לך על השיקולים שלי

הריון ראשון, דופק הפסיק בשבוע 7, עברתי גרידה.
הריון שני, גיל 34, כל הבדיקות תקינות. הרופא אומר שאין סיבה לעשות מי שפיר. עושה NIPT רק כדי להיות שקטה - מקבלת תוצאה חיובית.
ייעוץ גנטי, מי שפיר בדחיפות, שואלת את עצמי למה בעצם עשיתי בדיקה, היה עדיף לא לדעת...
במי שפיר הכל היה תקין ומאותו רגע מפלס החרדה ירד. לקבל תשובה חד משמעית, לדעת שאין צל של ספק, איזה ליקוי גנטי שאורב מעבר לפינה, השקיט מאוד את החששות שלי. בדיעבד הצטערתי שלא עשיתי גם צ'יפ כדי להיות עוד יותר שקטה (כי כמובן שבראשית ההורות כל דבר קטן ישר מכניס לחששות שאולי משהו לא תקין, אולי היא לא מתפתחת כמו שצריך וכו').
אין לי ספק שבהריון הבא אעשה מי שפיר ואתמודד עם החרדות של הציפיה לבדיקה, רק כדי להיות שקטה לאחריה.
לגבי צ'יפ - אפשר לבקש לקבל רק תוצאות חד משמעיות, או לוותר עליו בכלל.
&nbsp
ולגביך, השאלה היא כזו - האם את מסוגלת לגדל ילד פגוע? את מסוגלת לגדל ילד שיזדקק לתמיכה וטיפול כל החיים? המשפחה שלך, בן הזוג, יתר הילדים (אם יש, אני לא מכירה את הסיפור שלך) יכולים לשאת בעול הזה? יש לך משאבים נפשיים? כספיים?
לפי דבריך, אני מניחה שלא. ולכן, עם כל הקושי שדבר, לא הייתי מוותרת.

לי יצא להתמודד עם מחלות שאינן ניתנות לאבחון מוקדם

שלי ושל בני משפחתי. קצרה היריעה מלתאר את כמות המשאבים הנגזלת מן הסביבה התומכת באדם חולה. ואני לא מדברת על ילד חולה, שם לרוב התעצומות חזקות הרבה יותר. כמה דאגתי כי בכורתי לא מחזיקה נכון את העפרון וזקוקה לריפוי בעיסוק, כמה שיחות והתייעצויות סביב הנושא הפעוט הזה. אז ילד שאולי לא חושב היטב? קורא נכון את המציאות? שלא בהכרח יהיה עצמאי ושלא אהיה כאן לדאוג לו? שתחיה בי עד יום מותי הידיעה שיכולתי לדעת זאת מראש? אני עברתי דיקור בכל ההריונות שלי והייתי עושה זאת ללא קשר לגיל. זו כמובן אני ומערך שיקוליי. מבינה את ההתלבטות שלך (אם תרצי אחפש לך מחקרים שמראים שהסיכון להפלה הרבה יותר נמוך מ 1:200 שכולם מצטטים).

תמי1100

New member
אני לא מפחדת מהסיכון להפלה

מפחדת ששוב אעמוד בסיטואציה בה אצטרך להחליט אם להמשיך הריון או להפסיק, או שאצטרך להפסי קהריון. זו היתה ההחלטה הכי קשה ונוראית שעשיתי בחיי, וכנראה גם המעשה (הפסקת ההריון) הכי קשה שעברתי, אולי גם הכי נורא. לא חושבת שאוכל לעשות זאת שוב. קצת מבינה חרדיות שלא עוברות דיקור מי שפיר כי יודעות שלא יפסיקו הריון. מי שנאלצה פעם 1 להחליט ולבחור ולעבור את התהליך מבינה כמה זה קשה ונוראי.
אני לא יודעת אלו אובדני הריון אחרות עברו כאן. הפלות ספונטניות, החלטות שנעשו בשבילן. אבל נראה לי שמי שנאלצה לקבל החלטה כמו שאני קיבלתי תבין על מה אני מדברת.
ושוב- לא שוללת מי שפיר, יותר שוללת צ'יפ גנטי. חיינו טוב בלעדיו.
אם תצא לי תוצאה טובה בשקיפות- למה לעשות מי שפיר?

כי יש המון סוגי מומים שמתגלים רק בבדיקה כרומוזומלית

ואין להם נראות בא"ס. ויש עוד יותר סוגי מומים שמתגלים בצ'יפ (גם אם תבקשי רק תוצאות מובהקות). אם הפחד שלך מאובדן הריון עולה על הפחד שלך מלגדל ילד פגוע חס וחלילה - התשובה בידייך.

למה לעשות מי שפיר? כי לפעמים תוצאות הסקר כל כך טובות

שאפילו הגנטיקאי מס׳ 1 בארץ אומר לך שאין לך מה לדאוג, אבל אז מגיעה שיחת הטלפון הזאת...
ואחר כך מגיע הריון הקשת ואת יודעת שלא משנה מה יקרה את הבדיקה הזאת את עושה שוב כי את פשוט חייבת לדעת שהפעם באמת הכל יהיה בסדר.

תעשי מי שפיר ותשמרי תאים לצ׳יפ. תקבלי את ההחלטה אחר כך.

אני אגיד לך מה אני הייתי עושה

קודם כל בשעה טובה!
דבר שני, הייתי עושה עכשיו גם ניפט, וגם מי שפיר עם צ'יפ גנטי.
לא רוצה לבאס אבל בגלל הגיל.
אני אחת שנפלה בסטטיסטיקה בגיל 29... ולמרות זאת בשני ההריונות הבאים לא עשיתי מי שפיר כי הייתי בת 30 ו31...
אבל הגיל הוא פקטור משמעותי. זה גם חינם...
בהצלחה ובבריאות

שירהד1

Member
מנהל
אין פה ממש תשובה חד משמעית-

בסופו של דבר, כל אחת צריכה להחליט על עצמה ועל ההריון שלה.
אני לא עשיתי בדיקת מי שפיר.
אני כן סומכת על בדיקת הניפטי.
לי, עם הסיפור האישי שלי, שלושה רופאים המליצו לא לעשות בדיקת מי שפיר בהריון האחרון שלי שממנו נולדה ביתי בגיל 41. זאת לאור ההסטוריה הרפואית ובעיקר לאור הבדיקות הכל כך טובות שהיו לאורך כל ההריון, כולל בדיקת ניפט תקינה.

העצה שלי אלייך היא להישמע לאינטואיציות שלך. זה בכלל לא חשוב מה אחרות עשו או לא עשו. כל אחת והסיפור שלה ומערכת השיקולים שלה. את צריכה לעשות מה שמרגיש לך נכון, ולעשות בדיקות שאת באופן אישי סומכת עליהן.

שירה דוד

ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

תמי1100

New member
שירה תודה תוכלי לפרט יותר

מה זה הסיפור האישי שלך שבגללו המליצו לך לא לעשות מי שפיר?

תמי1100

New member

גם לי יש היסטוריה של 3 הפלות (לא רצופות, עברתי בירור. לא נמצאה סיבה) ועוד הפסקת הריון בשבוע 24. באותו הריון עשיתי מי שפיר וצ'יפ גנטי (שבו ממצאו את הממצא הנורא), ולפני הבדיקה ישבתי עם ד"ר מושונוב שממש ניסה לשכנע אותי לא לעבור את הבדיקה כי השקיפות היתה טובה כ"כ. אבל אמר לי שאם אני עושה מי שפיר אז כבר שאעשה צ'יפ גנטי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

תמי1100

New member
שירה אפשר לשאול

מה היתה התוצאה של בדיקת השקיפות העורפית שלך?

גלי377

New member
יש את הבדיקת דם המורחבת של וורפי שמעתי על זה...עדיף מדיקור

עדיף מאיזו בחינה?

דיקור מי שפיר זוהי בדיקה אבחנתית, שהתוצאות שלה ודאיות.
וריפיי, גם מורחבת, היא בדיקה סטטיסטית. בעיקר החלק המורחב שלה, שהוא חדש יחסית ואין מספיק נתונים כדי לדעת עד כמה (אם בכלל) הוא מדויק. מכירה כמה מקרים של טעות בבדיקות ניפט, אני אחד מהם.

למעלה