שוב התקף חרדה מה יהיה כל פעם שיקבל מכה זה יחזור ?

TikvaBonneh

New member
זה חדש או שתמיד היה ככה?

אני כבר לא זוכרת אם הוא לוקח תרופות ואיזה תרופות, אבל אצל הפידידונים שלי ריטאלין ונגזרותיו העלו מאוד את רמת החרדות, ואחרי שירדנו מהם אז רמת החרדות פחתה בהדרגה. גם טיפול ריגשי עוזר להם.

האבחון הראשוני היה בסוף כיתה ג'

מאז הוא מטופל תרופתית בפריזמה במינונים שונים .
בדיוק לפני שנה בכיתה ז' הוא חטף התקף חרדה ענק שנמשך כמעט חצי שנה
העלנו את הפריזמה ל40 מ"ג מ10 מ"ג לאט לאט , הוספנו קלונקס , הורדנו קלונקס מאז הקייץ הוא היה בסדר - נפיץ אבל מתפקד
מה שאנחנו רואים שאין לו אפשרות להכיל כאב , אתמול הוא שיחק כדורסל והיד נתקעה ונמשכה ע"י הרשת של הסל הוא חתף מכה בעיקר כואב מתחת לבית שחי .
שעה וחצי אחרי שהיינו במרפאה הוא התחיל לבכות ראינו שמתחיל התקף חרדה בזמן התקף הוא מקבל קלונקס (פעולה דומה לווליום מרפה שרירים ועצבים וקצת מרדים) ואח"כ היה בסדר ובערב כשחזרנו מהדלקת נרות אצל סבא וסבתא הוא שוב בכה - קיבל עוד קלונקס . היום הוא נסע לבי"ס עם סד על היד ( האחות נתנה לו ) . הוא מקבל אדרל במינון 10 מ"ג רק לבי"ס ושוב התקף החרדה היה אחרי 5 ימים ללא האדרל , אני מודעת לכך שרטלין מגביר חרדות וגם אדרל .
&nbsp
תודה .
&nbsp
מבחינת טיפול רגשי הוא ברכיבה טיפולית שעושה נפלאות ואני מחכה לתור לCBT רק שהפסיכולוגית הפסיקה לעבוד במכון הסדר ועברה ליחידת הטראומה בסורוקה שלחנו הפניה אבל כנראה שבסוף נלך אליה הביתה דרך המושלם .
&nbsp

TikvaBonneh

New member
את חושבת שאחרי שעה וחצי עדיין המכה כאבה לו?

לגבי ההשפעה של ריטאלין ונגזרותיו על החרדות, לפי מה שהפסיכיאטרים שלנו אמרו לנו, זה לא עובר אחרי כמה ימים בלי ריטאלין, ועלול גם לא לעבור בכלל בלי עזרת תרופה נגד חרדות. אצלנו כשהילד הגדול המשיך לקבל ריטאלין או אדרל שמגביר אצלו חרדות במקביל לפריזמה, אז החרדות המשיכו להתגבר למרות התרופה. גם הוא קיבל 40 מ"ג אבל הוא היה יותר גדול, בכיתה ט. לגבי קלונקס, אני לא מכירה. אני מכירה וליום כי אני קיבלתי וליום בתור ילדה. זו תרופה ממכרת וכמו כל תרופה ממכרת המוח בסופו של דבר מייצר את הסימפטום כדי לקבל את התרופה

מקווה שהCBT יעזור. אצלנו זה לא עזר כי זה דורש הרבה תעצומות נפש והמצב שלו לא היה מספיק טוב בשביל לשתף פעולה ולהצליח בטיפול.

yuliyuli1

New member
אני שמעתי מהורים שהחרדה עברה כשהורידו מינון

או הפסיקו את התרופה.
אולי יש ילדים שאצלם זה לא עובר אבל זה לא גורף.

TikvaBonneh

New member
נכון

הוא אמר שיש ילדים שזה לא עובר אצלם בלי טיפול תרופתי. אבל זה בטח לא עובר תוך חמישה ימים... אצל נדב זה עבר בלי טיפול תרופתי אבל לקח לפחות חודש. לעומת זאת דיברתי עם אמא שהבן שלה כבר שנה לא לוקח ריטאלין ועוד לא התאושש. כל ילד והרגישות שלו.

גם יום וחצי עדיין כואב

זה המשיך היום והאמת שיש שטף דם וקצת נפיחות מתחת לבית שחי אז אני מאמינה שכואב לו , הבעיה שהכאב משתלט עליו והמוח לא עובד כמו אצל ילד רגיל הוא משכנע את עצמו שמשהו נורא קרה .
&nbsp
מחר יש לנו פגישה בבית ספר עם המחנכת והיועצת שנקבעה מראש רק שכחו עד היום להודיע לנו ( אמרו שלא תפסו אותי לפני החג ) אני אנסה לברר אם אפשר לנסות בלי האדרל כמה ימים ???????
&nbsp
לגבי הקלונקס והווליום את צודקת בקשר להתמכרות ולכן בחצי שנה האחרונה הוא קיבל 10 כדורים בערך לא רציף כמובן . אז הם מצליחים לעבוד .
&nbsp
מינון הפריזמה תלוי גם במשקל וכיום הוא תואם למשקל של בן .
&nbsp
עד היום בן לא נחשב לילד שמשתף פעולה אני מקווה שהפסיכולוגית הזאת הספציפית תצליח , כבר חווינו כשלונות עם פסיכולוג שנחשב טוב ונחמד .

TikvaBonneh

New member
אני מרגישה שאני חוזרת על עצמי

אבל בכל זאת רוצה להדגיש כמה נקודות:
1. כמה ימים בלי אדרל לא ישנו כלום, לוקח הרבה יותר זמן למוח להתאזן בחזרה.
2. אם מורידים תרופה לקשב, צריך למצוא פיתרון אחר לא תרופתי לשיפור הקשב.
3. הילד לא משתף פעולה כי אין לו כוחות לשתף פעולה. לא בגלל שהפסיכולוג לא נחמד או לא יודע לטפל. במצב כזה CBT לא יהיה יעיל. צריך לפנות לשיטה שלא דורשת מהילד שיתוף פעולה כה מאסיבי.

תקראי טוב

גם בחופש הגדול חודשיים בלי אדרל היו התקפי חרדה . השבוע זה היה אחרי 5 ימים ללא אדרל .
&nbsp
ברור לי שצריך למצוא פיתרון אחר במקום תרופה אבל כרגע החרדה יותר משמעותית מהפרעת הקשב וריכוז יותר מפריעה לתפקוד היום יומי ואני חושבת שצריך לבדוק האם הוא יכול להסתדר , אני יודעת שהאחיינית שלי בגיל מסויים ( כיום בת 15) מצליחה לשלוט באיזה יום היא צריכה את הרטלין לפי מערכת ומבחנים ... ובאיזה יום היא מסתדרת ללא .
&nbsp
הטיפול הפסיכולוגי שנכשל היה בכיתה א' ולכן אני אתן צאנס לטיפול הCBT מכירה ילדים שמאוד עזר להם . אני לא יכולה לשלול מראש . הוא גם מקבל רכיבה טיפולית - טיפול רגשי שטוב לו .
&nbsp
מקווה שהובנתי יותר

TikvaBonneh

New member
אני כבר מבינה שהחרדות לא יעברו אצלכם בלי טיפול תרופתי

ככה היה אצל הבן הגדול שלי, יותם, הוא המשיך לקבל פריזמה המון זמן אחרי שהפסקנו את התרופות של הקשב. גם הטיקים לא עברו כשהפסקנו את הריטאלין, הוא היה צריך לקבל תרופה נגד טיקים. נראה לי לקח שנתיים-שלוש עד שסיימנו עם כל התרופות שתיקנו את הנזק שהריטאלין גרם לו.
CBT זו שיטה מצויינת שעוזרת להרבה אנשים. מחזיקה לכם אצבעות.

אצל בן היו טיקים מהקונצרטה

איומים לקח לו כמה שבועות אחרי שהפסקנו עד שעברו לו .
הוא לא קיבל תרופה נוגדת טיקים אני חושבת .
&nbsp
תודה היום הוא קם כמו חדש
אז הקטנה חולה

yuliyuli1

New member
ניסיתם פעם סטרטרה במקום נגזרות של ריטלין?

אנחנו לא ניסינו אותה עוד כי היא נחשבת לעוזרת באופן פחות דרמטי לקשב וריכוז ממשפחת הריטלין אבל מצד שני היא לא גורמת לחרדות.
לא הייתי מנסה אותה עכשיו לפני מטפלים בבעית החרדה אבל מעניין אותי אם ניסיתם אותה בעבר.

לא יכול לקבל אותה כי קיבל אדרונקס מאותה משפחה

ועשה לו שמות מבחינת תופעות הלוואי הוא הפסיק לאכול וירד 2.5 קילו בשבועיים . אמרו לנו שאם כך הסטרטרה לא תתאים לו .

TikvaBonneh

New member
אנחנו ניסינו

הגביר את אי השקט שלו. בכלל נראה לי שתרופות ופידידונים לא הולכים כל כך טוב יחד כמו שרופאים מסויימים אולי חושבים.

yuliyuli1

New member
אצלנו משפחת הריטלין עובדת טוב

יש כמובן את תופעות הלוואי של חוסר תיאבון וכו' - אבל כמו אצל ילדים שלא בספקטרום.

yuliyuli1

New member
סליחה על השאלה המטומטמת

אבל מה זה בדיוק התקף חרדה?
לפעמים הילד שלי שואל אותי הרבה שאלות בנושא שמפחיד אותו באותו זמן (טילים מעזה , גנבים וכו'). זה נקרא התקף חרדה או שהכוונה היא למשהו אחר?

למעלה