שוב זה קורה...

hope_29

New member
שוב זה קורה...

רק לסיכום, זה היה שבוע קשה... שוב מרגישה כי המצב מתחיל להדרדר ובאופק השקיעה מופיעה. שוב זה קרה, אותם המעברים החדים מתקופת אושר עילאי לדכדוך רציני שמשתלט ללא סיבה ומנקר ומכאיב. מצבי רוח מתחלפים לסירוגין תוך דקות או שעות ספורות. חוסר יציבות ואיזון. שוב תוהה האם אני לוקה במניה - דיפרסיה.. שוחחתי על כך היום עם חברה לעבודה, לא היה מנוס משיחה על כך, מצבי הגיע לידי כך שאני מסתובבת במקום עבודתי כול היום עם דמעות בעיניים...יושבת עם חברים לעבודה ותוך כדי שמיעת בדיחה התחלתי לצחוק ולבכות לסירוגין...למזלי, היושבים לצידי חשבו כי אילו דמעות מתוך צחוק מתגלגל אבל האמת היא שזה היה מתוך בכי על המצב הפתטי בו אני מצויה. רוב הזמן מהלכת עם עיניים דומעות.. נראה לי שפשוט אנשים התרגלו לתופעה או שאני כנראה גם התרגלתי לכך... לא מסוגלת לפתור את כול בעיותי או לפחות להיות כנה עם עצמי. לטפל בעצמי ולנסות לאהוב את עצמי, את מי שאני ולא לבצע "טיפולי כיבוי שריפות" כדוגמת "מסע קניות", בריחה באמצעות עבודה וכו´. אני יודעת שאני זקוקה נואשות ובדחיפות לטיפול עצמי או מקצועי מעמיק ויסודי על מנת לטפל בבעיות מהשורש, אך לא מסוגלת. זה המצב כבר זמן רב, והשנים חולפות וכלום לא קורה. מחפשת את האושר, האיזון והשלווה. אך מהו האושר? מהם איזון ויציבות? למה שום דבר בחיי לא משתנה? אני יודעת שכדי שדברים יקרו אני צריכה להביא אותם לידי כך, אבל כנראה שאין לי את הכוחות הללו או אולי אני לא מספיק רוצה? פוחדת להתמודד ואולי להכשל? סביר להניח.. ערב קשה... יודעת שהנה הגיע סוף השבוע, כנראה שאני בין העובדים הבודדים הנכנסים לדיכאון בכול פעם שמגיע סוף שבוע...פשוט כי נגמר שבוע העבודה ואין אל מה לברוח יותר. עוד סוף שבוע ארוך של בדידות ומחשבות. וזה נמאס ולא מוביל לשום מקום. לא מצליחה להגיע לרמות גבוהות של התמודדות אמיתית עם עצמי. פשוט ריק. תחושת ריק וריקנות קשה. hope _29 (בעצם, במחשבה על ה"שם" שבחרתי בו - למה להשלות את עצמי בתקווה שדברים ישתנו? יקרו? הרי שנים שכלום לא קורה...סוג של אשליה עצמית...) לפחות לו לא הייתי בודדה כל כך... לפחות יכולתי לצאת לבלות קצת ולשבור את השגרה, אבל אין עם מי. מזל שלפחות יש לי מחשב ואינטרנט...ממש "הומצא" עבור אנשים כמוני...להתחפר בתוכו... גם כן סוג של בריחה

joeblack

New member
סופשבוע זה באמת הזמן הכי נורא בעולם

(זה זמן מה שאני עוקב אחרי הפורום בלי להשתתף, אבל הפעם הרגשתי צורך להגיב) מיום חמישי בערב מתחיל מחול האימה של הזמן שלא זז, כמו לשבת בחדר המתנה ריק ורק לחכות שהזמן יעבור וסוףסוף יקרה משהו... רק שיגיע כבר יום ראשון ונצטרך ללכת לעבודה, לראות אנשים, לעשות משהו, כל דבר. רק לא לשבת חסר מעש בחדר. לבהות בקיר הלבן ולחשוב על כל הדברים שהייתי יכול לעשות, אם רק הייתי אחר. והזמן לא זז. ובגלל שאני לא לבד (אלא רק בודד), אני נאלץ לראות גם איך אפשר אחרת. ואיך הם נהנים, ועושים ויוצאים ומבלים. ואת האינטרנט אני לא אוהב כ"כ, אז רוב הזמן אני מבזבז בשינה. נשכב על המיטה, בוהה בתקרה ונרדם - בשמונה בערב. מתעורר בארבע בבוקר וכועס על הזמן שבוזבז, וחוזר לישון. אני ישן כבר בערך 5 שנים. הופ29 - את ממש לא לבד (no pun intended) ב´קטע´ הזה.

hope_29

New member
כמה מוכר...

שלום לך כמה מוכר... כל כך מזדהה עמך... גם אני ישנה כבר 6 שנים מתוך בריחה... רק שאצלי זה קורה החל מיום שישי בערב. ימי השישי שלי מוקדשים לסוג אחר של בריחה מהמציאות - קניות מוטרפות בחנויות או מאידך עבודה (אני חוזרת למשרד לעבוד או עובדת מהבית). לפעמים פשוט יוצאת לנהיגה חסרת יעד מסויים....העקר "לשרוף" את הזמן, להיות בחוץ, להרגיש שאני "עם" אנשים/אנושות...לשקר לעצמי שהכול בסדר ולבסוף לפנות שבת לשוב הביתה ממוטטת מעייפות ולישון! מתבודדת בחדרי, בוהה בתקרה, חולמת, חושבת ובעקר מעייפת את עצמי

joeblack

New member
פעם עוד הייתי יוצא לטיולים רגליים

ברחבי העיר. הולך והולך והולך, כמה שעות טובות. בלי כיוון או יעד קבוע. אבל בטיולים האלו הייתי רואה אנשים ברחוב, צוחקים ונהנים, חבורות ילדים נערים נערות יושבים על ספסל...זוגות הולכים מחובקים ברחוב, מתנשקים בפינה חשוכה... אני לא כועס עליהם - שיבושם להם. שיהנו. אבל אני כן מקנא, ואני כן קצת מריר, ואני כן כועס על עצמי, על הזמן שביזבזתי (ועדיין מבזבז). בסוף נמאס לי מהטיולים, זה רק גרם לי לחזור הביתה יותר עצוב משיצאתי. הגעתי למצב שבו אני מחפש עבודה לסופשבוע. כמעט כל עבודה, בכלל לא חשוב השכר, או התחום, רק שתהיה קצת מעניינת. רק לא להיות כל כך לבד ופאסיבי בסוף השבוע. אבל בגלל שאני מאוד לא עצמאי, ולא יודע להסתדר לבד, אז עוד לא מצאתי עבודה כזו.

hope_29

New member
ל- joeblack

כל כך מבינה אותך...לא ממש יכוה לייעץ לך כי אני עמוק בתוך הביצה הזו... רק אציין שאני עדיין עושה זאת עצם ההליכה קצת מקלה...החלפת אנרגיות. בכול אופן, עדיין עצוב לי לשמוע זאת...מה עושים עם המצב המזופת הזה?? למה נדמה לי שלרוב האנשים יש מסגרת חברתית וכי רק בודדים לא מצאו את עצמם? האם ניתן לרכוש חברים בגיל מבוגר? בן כמה אתה?

joeblack

New member
לא ביקשתי עצות...

רק לספר את הצד שלי... (אני לא מתכוון להישמע בוטה, פשוט כבר שמעתי המון עצות). לגבי "מה עושים?", אני מסכים עם מה שכתבה Santi למטה: זה אינדובידואלי ושונה עבור כל אחד, ואת/ה צריך/ה למצוא בעצמך את הפתרון שמתאים לך. אני מאמין שהצעד הכי חשוב זה להגיע למסקנה שהמצב לא טוב ויש רצון אמיתי לשנות. (אני כמובן פה-גדול כי עצות אני יודע לתת אבל אני עמוק בפנים בדיוק כמוך
) פסיכודרמה לדוגמא, או כל דבר שדורש להיפגש עם קבוצה של אנשים זה לא בשבילי. לא ניסיתי ולא מתכוון לנסות. אני חושב שלרוב האנשים יש מסגרת חברתית ´תקינה´, והמצב שלי (אפשר להגיד ´שלנו´?) אינו נורמלי, למרות שהוא יותר נפוץ ממה שנהוג לחשוב (צרת רבים... וגו´). אני מגיל צעיר לא מצליח לרכוש חברים חדשים, ובקושי לשמור על הקיימים, אז אני לא יכול להעיד על רכישת חברים בגיל מבוגר. ולשאלתך, אני בתחום העשרים-פלוס, כמו שנהוג לומר.

hope_29

New member
שייגמר כבר...

פשוט שייגמר סוף השבוע הזה... מקווה שיחלוף ויגיע כבר יום ראשון- שאוכל לחזור לפחות לעבודה. שיהיה לכולם סןף שבוע טוב.

Santi

New member
הרהורים וסתם כזה ../images/Emo13.gif

אוי וי יש המון אנשים שחווים בדידות, וככל שעובר יום אני מבינה שיש עוד ועוד. רבים מכם מספרים שביום יום הם חיים חיים נורמלים ורגילים, ובסופי שבוע מתחילות החרדות, לכן נראה לי שעוד ועוד אנשים מצטרפים למעגל הבדידות. עצוב לי לשמוע ועוד יותר עצוב לי לדעת שהתופעה כל כך נפוצה. זה גורם לי לשבת ולחשוב מדוע זה קורה ומי חשוף יותר או פחות. ואני חושבת שכשאנשים לא נמצאים בזוגיות כל שהיא וככל שהזמן חולף והם אינם מוצאים, מתחילים המשברים לכרסם קצת ועוד קצת ועוד קצת מהביטחון העצמי. באשר אלי , גם לי ישנם עליות וירידות וגם אני חווה רגעי בדידות ויאוש, ואני חושבת שזה מאוד טבעי,וזה בסדר ואף לגיטימי. אני לא נוהגת להילחם במצבי היאוש, אני זורמת איתם ונותת לעצמי לחוות ולהרגיש כי זה בסדר וזה לגיטימי. פעם הייתי נלחמת בזה בחרוף נפש, ולבסוף רק מרגישה רע יותר ובמשך זמן ארוך יותר. היום לדעתי כל הקידמה גרמה לאנשים בין השאר להתבצר במחילות שלהם, היא גרמה לבריחה להיות יותר קלה. בקיצור אנשים שיהיה לכם שבת שלום והמון המון אושר

הבודדה

New member
שאלת הביצה והתרנגולת

סנטי, עברה לי בראש מחשבה בקשר להערה שלך על כך שכשאין בן-זוג מרגישים בודדים בגלל זה. ואני שואלת (את עצמי כמובן. ורק משתפת אתכם בשאלה הזאת) האם אני בודדה מפני שאין לי בן-זוג, או האם אין לי בן-זוג כי אני יותר מדי מתרכזת בעצמי ובורחת אל הקונכיה שלי, כלומר אל הבדידות שלי. מה אתם אומרים?

הבודדה

New member
שאלת הביצה והתרנגולת

סנטי, עברה לי בראש מחשבה בקשר להערה שלך על כך שכשאין בן-זוג מרגישים בודדים בגלל זה. ואני שואלת (את עצמי כמובן. ורק משתפת אתכם בשאלה הזאת) האם אני בודדה מפני שאין לי בן-זוג, או האם אין לי בן-זוג כי אני יותר מדי מתרכזת בעצמי ובורחת אל הקונכיה שלי, כלומר אל הבדידות שלי. מה אתם אומרים? איך זה אצלכם?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
הבדידות ובן-הזוג

כתבנו כאן כבר על ההבדל בין לבדיות לבין בדידות . אפשר לחוות בדידות, אפילו בדידות קשה מאד, גם כשנמצאים בחברת אנשים, אפילו עם בן-(בת-)זוג. תחושת הבדידות קשורה למשהו נפשי פנימי, ולא בהכרח למציאות שמסביב. יש אנשים שנמצאים לבד, אפילו זמן ממושך, ולא חשים בודדים. ולהיפך, יש אנשים המוקפים באנשים, אפילו עם בן-(בת-)זוג באותו בית, וחשים בודדים מאד... נכון?

Santi

New member
../images/Emo4.gif דרוש מחשבה נוספת

אני מניחה שאנשים שנמצאים מוקפים באנשים או בפעילויות שונות ועדיין חשים בדידות, כנראה אינם מסופקים. אולי החברה היא לא בדיוק מה שהם מחפשים, אולי העבודה היא ממש לא מה שאוהבים, ועוד. כמובן שדיברתי מהמקום ממנו אני באה ואני יודעת שיש עוד מקומות רבים ומגוונים של אנשים רבים אחרים. ובאשר לשאלת הביצה והתרנגולת, אני מניחה שכשלא מרגישים טוב עם עצמנו , זה מה שאנחנו משדרים החוצה. כך בכל אופן זה אצלי.

Santi

New member
דבר נוסף

בקשר לביצה והתרנגולת (אהבתי) האם אנחנו בודדים בגלל חוסר בבן זוג? האם בגלל שאנחנו בודדים לא נמצא בן זוג? אני חושבת שזה פועל יוצא אחד מהשני. ושורה תחתונה - אנחנו בודדים מדוע?

Santi

New member
אני עוד אלמד איך להדגיש פה דגשים ../images/Emo7.gif

לא התכוונתי להדגיש את המדוע אלא 2 מילים לפני

הבודדה

New member
כן, גם אני עוד לא למדתי

וזה די חבל, בהודעות האחרונות שלי, רציתי לשים דגשים, אבל גם אני מסתבכת עם זה וכשאני מנסה להשתמש בזה, אני לא בטוחה איזו מילה באמת תודגש. טוב, שווה לנסות

מעגלי קסם..

santi היקרה.. אכן אלו מעגלי קסם.. אחד גורם לשני אשר גורם לראשון וחוזר חלילה.. אני מרגיש רע, אני משדר את זה לסביבה, הסביבה מתרחקת, אני מרגיש עוד יותר רע, אני משדר את זה וכו´ וכו´ וכו´.. זה ממש כמו מעגל הקסם של השיעמום... זה מתחיל בעצלנות קלילה, ואז מחשבה שאין מה לעשות, שמשעמם, אולי נקרא ספר? - אין לי כוח, אולי טלויזיה? -אין שום כלום שיעניין אותי עכשיו, אוף משעמם ואין לי כוח לעשות כלום, ולא רק שאין לי כוח, אין לי חשק לעשות כלום... הלוואי שהייתי עושה משהו מעניין חוץ מלהשתעמם... אבל משעמם מדי לעשות משהו.. וכו´ וכו´ וכו´ וכו´... ואחת הדרכים היחידות שאני מכיר היום בכדי לשבור את מעגלי הקסם הללו היא פשוט לעשות משהו בכוח, אף על פי שלא בא לי, ומשעמם לי... אז אני מתחיל לנקות את הבית, או לסדר איזה מדף, או מתקשר לחבר ואומר לו.. צ´מע, משעמם לי, בוא נעשה משהו, תעזור לי לצאת מהשיעמום.. נעשה צחוקים.. או כל דבר אחר שהוא לא מה שאני עושה בזה הרגע!!! ואז כשאני רק מתחיל לעשות משהו, ולא משנה מה, העיקר שזו עשיה, אני נכנס לתוך העשיה הזו, שמושכת עשיה נוספת ועוד אחת, ואז אני נכנס למעגל קסם אחר, אחד של עשיה, ומרוב עשיה נגמר לי היום.. ואז כמובן אני כל כך עייף שאין לי כוח להיות משועמם שוב, ואז אני הולך לישון.. זו דרך אחת .. יש עוד.. בהצלחה בשבירת מעגלי הקסם השליליים ויצירת מעגלי קסם חיוביים.. אשמח לשמוע/לקרוא/ללמוד על עוד שיטות ודרכים או חוויות של אחרים בנושא מעגלי הקסם. רוח

הבודדה

New member
וואלה, נכון!

כן, גם אני מבינה היטב את ההבדל שבין להיות לבד לבין להיות בודד/ה וגם אני כבר כתבתי על זה כאן. אבל לא זאת היתה השאלה שלי. השאלה שלי היתה, האם דווקא ההסתגרות שלי והבריחה אל הבדידות היא שמשאירה אותי לבד, בלי בן זוג ובלי חברים וחברות או שמא אני מרגישה בודדה בגלל המצב הזה של לבדיות? (אני יודעת שזה נשמע קצת מסובך, פשוט לא ידעתי איך לנסח את השאלה הזאת אחרת) אגב: השאלה הזאת פונה גם אל כל שאר הבודדים והבודדות כאן, איך זה אצלכם?

התשובה בהחלט כן -והסיפור מסביר יפה

הבדידות גורמת ללבד ולא הלבד גורם לבדידות. אם תקראי את הסיפור המדהים תביני

איך אפשר בלי סיפור מדהים ../images/Emo13.gif

כמובן מהספר שהכניס חיוך ואושר לחיי. תקראו בספר בעמוד 357-360 "בוחרים להרגיש טוב"-סיפור מדהים שיעזור לכם להבין את ההבדל , בצורה הכי פשוטה , בדוגמא יומיומית את ההבדל בין-לבד ובדידות. רציתי להעתיק לכאן את הסיפור-אבל מסיבות משפטיות של פירסום וכו ויתרתי. רחל-נשמה

Santi

New member
הסתקרנתי ../images/Emo9.gif

אני חושבת שאת יכולה להוסיף חלק כציטוט, ובציון המקור למטה

למעלה