שוב זקוקה לעזרה מכם- תודה מראש.

imashelo

New member
הרשי לי לחזור על המלצתי משכבר -

והיא לשקול שמא את היא זו שצריכה יעוץ בנוגע לרמת החרדות שלך. ולמען הסר כל ספק - אני אומרת זאת ברוח טובה.

LeonardoDV

New member
נקודה בקשר לדיבור

לפחות בכל הנוגע לאספרגר, אחד האפיונים השכיחים הוא דווקא דיבור מוקדם מאוד, לדוגמה בני שהוא בן 5 כמעט החל להגות מילים ברורות בגיל 8 חודשים בלבד ועד גיל שנה וחצי הוא כבר ממש דיבר אם כי לא ממש לעניין מבחינתנו. לכך לנו זמן להבין את ההקשרים האסוציאטיבים שלו ולהבין למה הוא מתכוון. תראי אני ממליץ לך לא להתמקד כרגע באיבחון של איזו לקות או סינדרום כזה או אחר, תנסי לבודד את הבעיה הספציפית. מה באמת מפריע או מטריד אותך בהתנהגות של בנך? האם ברגע שהוא יצביע על דברים את תרגעי?

החורזת**

New member
מודאגת חביבה.

אני מכירה המוני תינוקות בגיל של בנך שהתפתחותם תקינה ועדיין לא עושים חלק מהדברים שבנך עושה. חשוב שתביני שכשמדברים על התפתחות נורמטיבית, מתייחסים לממוצע, אבל בתוך הממוצע יש סטיות נרחבות ולפעמים אפילו של מספר חודשים. למשל חלק נכבד מהילדים מתחילים ללכת עצמאית סביב גיל שנה, אבל עדיין ילד שעושה זאת בגיל 9 חד' עדיין נחשב בטווח הנורמה, בדיוק כמו אחר שמתחיל לצעוד עצמאית בגיל שנה וחמישה חדשים. באופן דומה, בדרך כלל הסדר שבו ילדים מתחילים לבצע דברים ,דומה אצל רוב הילדים, אבל עדיין יש טווח נרחב של שונות וזה תקין. התמונה שנתת כאן של בנך, מתארת התפתחות תקינה לגילו. ולא כל הילדים בגילו מצביעים וזה לא בהכרח מראה על בעייתיות. עם זאת אני מכירה מקרים רבים של אמהות שטענו שמשהו לא כשורה עם הילד ואמרו להן שזו סתם היסטריה שלהן ובסוף הגיעו לאבחונים בגיל מאוחר יחסית. אז כדי לשלול בעיה, אני בעד אבחון מתאים וטוב עשית שפנית לאנשי המקצוע. ומאידך, אני מתרשמת שרמת החרדה שלך גבוהה מאוד והייתי מציעה לך במקביל לפנות לסיוע רגשי לעצמך בנושא, כי לחץ רב שמופעל הילד, לפעמים שלא במודע וזה שמעבירים לו תחושות שהוא במבחן תמידי עשויים לגרום לו לבעיות הן בתחום הרגשי והן בתחום ההתפתחותי.

בשבילנו

New member
אל דאגה !!!!

קראתי והרגשתי את החרדות תשומת ליבך לכל פיפס של ילדך ובכך את עושה עבודתך נאמנה תשומת הלב וחדות העין קשה לאבחן כל דבר בגיל כזה אל תחשבי רחוק העתיד לא ברור לאף אחד תמיד ישנה התקדמות והכל שלב ואצלנו בא בגיל 6 האמיני שיכול להיות תמיד רק איחור וזה נפוץ הבן שלך יכול להיות מדלג שלבים ולא תמיד זה אומר שהוא בבעיה היי איתו למדי אותו המון תשומת לב ושמעתי איבחונים כל כך נוראיים שבסופו של דבר לא היו נכונים כך שילדך הכי חשוב ממש קטן והכל פתוח לפניו היי רגועה

nochi

New member
רק עכשיו ראיתי את השירשור ....../images/Emo45.gif

אני איתך באותו מקום, מזדהה ותומכת 100%, אין מפחיד מהלא נודע!!! גם אנחנו בין איבחונים, ואחרי שקראתי את דיברי 1* הזדעזעתי עוד יותר, כי בני גם מוקסם לחלוטין מכל דבר מסתובב /עגול
7771, תהי חזקה (מקווה שקיבלת את המסר). ותודה לאנשים המקסימים והתומכים כאן

77771

New member
ליואב [ הבנתי שהנך ביולוג- ביוכימיי

יואב שלום שוב אשמח באם תוכל ליצור עימי קשר במייל [email protected] הייתי מעוניינת לשמוע את גישתך [ אני יודעת שזה יהיה תמורת תשלום- בסדר מצידי] הבנתי שנתת הרצאה בנושא מהיפראקטיביות עד אוטיזם. תודה

למעלה