מודאגת חביבה.
אני מכירה המוני תינוקות בגיל של בנך שהתפתחותם תקינה ועדיין לא עושים חלק מהדברים שבנך עושה. חשוב שתביני שכשמדברים על התפתחות נורמטיבית, מתייחסים לממוצע, אבל בתוך הממוצע יש סטיות נרחבות ולפעמים אפילו של מספר חודשים. למשל חלק נכבד מהילדים מתחילים ללכת עצמאית סביב גיל שנה, אבל עדיין ילד שעושה זאת בגיל 9 חד' עדיין נחשב בטווח הנורמה, בדיוק כמו אחר שמתחיל לצעוד עצמאית בגיל שנה וחמישה חדשים. באופן דומה, בדרך כלל הסדר שבו ילדים מתחילים לבצע דברים ,דומה אצל רוב הילדים, אבל עדיין יש טווח נרחב של שונות וזה תקין. התמונה שנתת כאן של בנך, מתארת התפתחות תקינה לגילו. ולא כל הילדים בגילו מצביעים וזה לא בהכרח מראה על בעייתיות. עם זאת אני מכירה מקרים רבים של אמהות שטענו שמשהו לא כשורה עם הילד ואמרו להן שזו סתם היסטריה שלהן ובסוף הגיעו לאבחונים בגיל מאוחר יחסית. אז כדי לשלול בעיה, אני בעד אבחון מתאים וטוב עשית שפנית לאנשי המקצוע. ומאידך, אני מתרשמת שרמת החרדה שלך גבוהה מאוד והייתי מציעה לך במקביל לפנות לסיוע רגשי לעצמך בנושא, כי לחץ רב שמופעל הילד, לפעמים שלא במודע וזה שמעבירים לו תחושות שהוא במבחן תמידי עשויים לגרום לו לבעיות הן בתחום הרגשי והן בתחום ההתפתחותי.