שוב ירידות ביפן, אירופה ירוקה

mnakash

New member
החברות שיחליפו את החברות הישנות

הן חברות שצומחות מהר לעומת חברות שדועכות מהר.
אני לא יודע לגבי 30B$ זה בכ"ז הרבה כסף אבל MLNX למשל צמחה ועפה לשווי שוק של כמה מיליארדי דולרים ואני יכול לראות הרבה חברות מהסוג הזה של טכנולוגיה או תעשייה עתירת ידע אחרת (ביוטכנולוגיה, תרופות וכד') שתצמח ותחליף חברות דועכות.

אולי הן כבר לא רשומות בישראל אבל נייס וצ'קפוינט בעברן הן דוגמא, נשמע לי סביר שיהיו כאלו בעתיד בהנחה שהכלכלה העולמית תמשיך לצמוח.

כל זה בלי שהגז שיכול להפוך (בסיכוי כלשהו) לחלק גדול מאד מהתוצר או הייצוא בישראל וזה ייתבטא גם בחברות\שותפויות שעוסקות\מושקעות בתחום.

ואגב, טבע לא הולכת להעלם. ייתכן שהצמיחה שלה תדעך אבל היא עדיין תהיה שווה כמה עשרות מיליארדי דולרים.
 

קרלטון

New member
צ'קפוינט לא נרשמה בארץ גם בעבר

וזאת לאחר, ולמרות, חיזורים בלתי פוסקים של אותו ברונפלד מהולל.
כרגע נראה שהמגמה היא של ירידת ההתעניינות בהנפקות בארץ וגם בשוק המשני. מה יכול לשנות את המגמה הזאת, לא ברור.
 

KobeRider

New member
מלאנוקס היא דווקא דוגמא מצויינת

הצטרפה למדד לפני שנה וחצי, עשתה 40% תשואה עד היום מאז שהיא הצטרפה ועכשיו היא עפה ממנו כי היא מרגישה שהבורסה בישראל מגבילה אותה. גם הצמיחה וגם הגודל האבסולוטי משנים. הצמיחה משפיעה על המדד, והגודל האבסולוטי משפיעה על הסחירות ועל התעניינות משקיעים.


הבעיה עם רוב חברות הטכנולוגיה זה שהן עפות או נמכרות מהר לחברות אחרות. אני אומר בעיה רק בהקשר הזה כמובן, מבחינתן אני בטוח שהן עושות את ההחלטות הנכונות.


בקשר לגז, באמת יש סיכוי לתעשייה גדולה כזו. אתה צריך לשאוף לחברות מקומיות שייצאו לחו"ל. היי טק זו ברירת המחדל כמובן של השוק, אבל המכירות בו מאוד מהירות (ראה למשל את WAZW כדוגמא עדכנית). חברות תעשייה כמו ישקר הן מאוד קשות לשכפול. חברות מחצבים הן אפשרות לא רעה, רק שאין הרבה מחצבים בארץ, אולי הגז יכול לשנות קצת את המצב.
 

קרלטון

New member
כמו שסם ברונפלד אוהב להגיד בהרצאות שלו

"אמא וטבע יש רק אחת". היא יוצאת דופן לא רק בבורסה ככלל, אלא גם מבין מניות המעו"ף יש את טבע, ויש את כל השאר (הצעתי בעבר שתיכלל במדד ת"א 1 ולא בת"א 25...).

מבחינת מבנה החברה, קשה כבר לקרוא לה חברה ישראלית. המכירות בישראל זניחות, פעילות הפיתוח והייצור בישראל אמנם לא זניחה אבל קטנה יחסית, במיוחד כאשר לוקחים בחשבון את כל הרכישות שביצעה במהלך השנים. רוב בעלי המניות אמריקאים ואפילו ההנהלה הבכירה כבר אמריקאית, לא נשאר הרבה.

מבחינת צמיחה / תשואה, טבע עברה בשנים האחרונות לפאזה אחרת. בתחום הג'נרי היא הגיעה לגודל מסוים שממנו קשה לצפות לצמיחה דרמטית. בתחום האתי נראה ברור ליותר ויותר משקיעים שאי אפשר לבנות על קופקסון חדש כל עשור או משהו כזה, בשביל טבע בלוקבאסטר כמו הקופקסון הוא הצלחה יוצאת דופן, אולי "פעם בחיים", ולא משהו שאפשר לצפות שיחזור עם איזושהי סבירות ברורה ולתמחר אותו לתוך מחיר המנייה.

כל זה אומר, שאם מנסים להסיק מנתוני העבר לעתיד, שווה לדעתי להסתכל גם על התמונה של בלי טבע ולראות איך המספרים משתנים.
 
ביום שעברנו

מגוש המתפתחות לגוש המפותחות נגמר העבר והתחיל העתיד והם לא דומים זה לזה
 
למעלה