שוב מודם

lizard

New member
שוב מודם ../images/Emo13.gif

התקנתי,עובד סבבה. עכשיו איך אני דואג שהוא יחייג אוטומטית ? presistent לא קיים בpppd. ולdemand אני צריך IP קבוע (לפחות זה מה שהבנתי מהכתובים). רעיונות ? תודה מיכה

lizard

New member
עוד דבר קטן ממש פיצי

יש רעיונות איך לשפר מהירות בלינוקס (של המודם כמובן)?

bsdfireball

New member
תיקון קטן

אתה צודק, persistent לא קיים, הפקודה היא persist. שוב, ב- /etc/ppp/options man pppd היה מראה לך את זה
-כתריאל

lizard

New member
כשחושבים על זה

אני תמיד יכול לשים בip-down.local שורה שתריץ את הpppd מחדש
לא ?

bsdfireball

New member
מעולם לא ניסיתי את זה

מה שאני יודע לבטח זה ש persist עובד מצויין. כל התנתקות הוא מתקשר מחדש. אם יש לך אופציה מובנית, למה להתחיל עם כל מני hacks?

היי מיכה ..

מאיפה זה בא ?? "ולdemand אני צריך IP קבוע (לפחות זה מה שהבנתי מהכתובים" .. כי אם זה אכן כתוב שם יש לי הרגשה שאני הולך לחדש להם משהו .. (לכל כותבי הכתובים למינהם ..)

bsdfireball

New member
הוא צודק, זה אכן כתוב

מתוך man pppd: demand Initiate the link only on demand, i.e. when data traffic is present. With this option, the remote IP address must be specified by the user on the command line or in an options file. Pppd will ini- tially configure the interface and enable it for IP traffic without connecting to the peer. When traf- fic is available, pppd will connect to the peer and perform negotiation, authentication, etc. When this is completed, pppd will commence passing data packets (i.e., IP packets) across the link. יש לך משהו לחדש?

כנראה שכן ..

אני עבדתי עם זה .. בלי שום בעיה בלי ip קבוע .. אני יחפש את הקבצים הללו בגיבויים .. האמת שאני גם זוכר איך לעשות את זה .. (פלוס מינוס..) מי שכתב את ה man .. עוד יקבל ממני מכתב היום - כמבן אחרי שאני יוודא שאני צודק ..

רגע .. רגע ..

כדי שאני לא יצא טמבל .. בוא נוודא שאנחנו מתכוונים לאותו דבר. נניח שיש לי רשת יש בה 3 מחשבים , אין שרת דואר או משהו כזה, מחשב אחד עם לינוקס, שני האחרים לא ממש משנה לי .. על הלינוקס מותקן מודם . עכשיו נניח שכל תיבות הדואר נמצאות אצל ה ISP .. כלומר משתמש ברשת הפנימית מפעיל את ה outlook באופן אוטומטי הלינוקס מחייג לספק ונותן לו למשוך את הדואר .. לאחר מכן הלינוקס מתנתק.. אני מבין נכון את מה שאתם מתכוונים אליו?? דורון

היי .. תגובה ..

כבר הספקתי לעבור בכמה פרומים ולענות כמעט לכל השאלות .. עד שתהיה כאן תגובה , ולצערי עדיין אין .. האם הבנתי נכון את מה שאתם מתכוונים אליו ?? בכל אופן יוצא לחצי שעה (צריך לעבוד מידי פעם לא ? ) מקווה שכשאני יחזור תהיה תשובה ביי

הראל

New member
זה בדיוק מה שאני רוצה לעשות ../images/Emo8.gif

בזמנו היה לי שרת לינוקס שדרכו התקשרו יתר המחשבים בבית (יש לי רשת). כיום, לצערי אני צריך את הקו גם כ- FAX. מה שאני צריך זה מכונת לינוקס שתהיה חכמה (יותר מהרגיל). תשמש ערוץ-קישור לאינטרנט לכל יתר המחשבים ברשת. התקשורת הינה דרך מודם רגיל (לא ADSL, לא WOW ולא בטיח). אני חושב לנסות ליצור מעין שרת חכם, שכאשר מתקשרים לאינטרנט הוא יתקשר, ויקשר את המחשב לאינטרנט, גם יהיה PROXY
עם התנתקות התחנה מהרשת, יתנתק גם השרת משהרשת. עכשיו הדבר השני שהוא צריך לדעת לעשות - להיות שרת FAXים, כאשר מישהו שולח FAX השרת יתחבר (דרך אותו מודם כמובן) וישלח את ה-FAX. כמו כן הוא צריך לדעת כמובן גם לקבל FAXים ולשלוח אותם למחשב הנכון. האם יש דרך לבצע את זה ? האם מישהו יכול להסביר לי בפירוט מה אני צריך לעשות ? בתודה

bsdfireball

New member
אני לא יכול לענות בשם אחרים

אבל כן, זה מה שאני הייתי עושה עם ddial

אוקיי .. אז הבנתי נכון ..

מצטער אגב על העיכוב .. פשוט היה לי מבול של טלפונים .. בשלב הראשון לא הייתי מערבב אותו עם שרת fax בגלל שיש סיכויים לשגיאות .. בשביל שרת fax ניתן להשתמש ב - http://www.hylafax.org/ שיודע לעבוד גם עם לקוחות win . בשביל החיבור האוטו´ .. : /etc/ppp/options - שם משתמש וסיסמה של החשבון המתקשר(כלומר החשבון אצל ה isp ). /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ppp0 (בהנחה שהחיבור הוא ppp0 ): מעבר לפרמטרים הרגילים יש צורך להוסיף: USERCTL=true , על מנת שכל בקשה מכל משתמש שהוא תפעיל את החיבור. DEFROUTE=yes , על מנת שיהווה את נקודת הניתוב. DEMAND=yes , כדי שיופעל dmand d . כמובן ניתן להשתמש בפרמטרים כגון IDLETIMEOUT או peerdns (על פי הצורך והרצון..) *** אני לא מצליח להיזכר אם השתמשתי ב /etc/sysconfig/static-route לצורך העיניים או לא - אני חושב שלא , אבל כן צריך אז יש לקבוע את החוק של הניתוב בהתייחסות להתקן ולא ל IP כלשהוא כמובן יש צורך לקבוע NAT בהתייחסות להתקן ולא ל IP כלשהוא כלומר לצורך הדוגמה PPP0 . זהו. אצל כל התחנות לקבוע את הלינוקס כ gateway , כלומר כל פניה שלהם דרך האינטרנט עוברת דרכו, וכמובן שאם החיבור לא מופעל הוא יפעיל אותו , וכמובן שהוא יכסה עליהם עם ה nat .. עובד .. אחלה (חשבתי לכתוב "תותח" אבל סיכמנו שתותחים יורים..)

lizard

New member
היי

אני רוצה שהשרת יתפקד כשרת לכל דבר. פתחתי לי דומיין דינאמי בdns2go ועכשיו אני רק צריך לדאוג שהמחשב לא יתנתק. אמנם מהירות עבודה לא גדולה במיוחד אבל זה מה יש. הDEMAND לא מתאים לי כי אני רוצה שהוא יהיה 24/7. ויחי החופשי חודשי של בזק
. מיכה

הראל

New member
וואללה ... אתה צריך ללמד אותי איך ../images/Emo4.gif

אז ... לא אשתמש בו גם כשרת FAXים אלא רק כשרת וקישור יתר הרשת לאינטרנט. כמובן, אחרי שאתה תצליח (אני גם מקוה). ברור שאחרי שאתה "תזיע" על זה המון, אשמח לשמוע גם על "הדומיין הדינמי" ומה המשמעות שלו. מצפה בכליון עינים להצלחתך

כנס לאתר .. www.dns2go.com

אחרי שאתה רושם שם דומיין על שימך הם נותנים לך תוכנית שרצה כל הזמן ברקע , כאשר מתחלף לך ה ip הוא מתעדכן אוטו אצלהם .. וזהו .. אני גם עובד עם זה .. זה עובד מצויין

bsdfireball

New member
לא צריך להזיע

אני כבר מימשתי את כל העיניין בבית, עובד מצויין. לא השתמשתי ב - dns2go אלא ב dyndns.org, שמספק את אותו השרות. הנה פירוט קצר של מה שעשיתי: א. להוסיף את המלה persist ל- /etc/ppp/options. זה ידאג שאחרי כל ניתוק, pppd יתקשר שוב, אוטומאטית, ללא צורך בהתערבות משתמש. ב. פתחתי חשבון ב- dyndns.org. יש להם שם clients להורדה שמעדכנים את ה - DNS אוטומאטית. אני משתמש ב- client שנקרא ddclient. ג. אני השתמשתי ב- /etc/ppp/ip-up ן- ip-down כדי להריץ ולהרוג שרותים שאני רוצה להפעיל/להרוג. דוגמא אחת היא הפעלת ה- client של dyndns.org בזמן עליית הקשר, והריגתו בזמן ירידת הקשר. עוד דוגמא היא הפעלה/הפסקה של ה- Firewall. זה בערך מה שעשיתי. משתמש אותי יום יום כל היום (שוב, יחי החופשי חודשי של בזק). המחשב שלי מחובר כל היום, ואני נגש אליו מהעבודה. כאשר נזק מנתקים אותי, pppd פשוט מחייג מחדש, ddclient מעדכן את כתובת ה IP/FQDN שלי. אני מסודר. לגבי הדומיין הדינאמי. אז כמו שאמרתי, נגיד ורשמתי את linux.dyndns.org, א הסקריפט שני מריץ(אני משאר שה- dns2go יש אפשרות דומה) מעדכן את ה- IP שאליו מפנה שם הדומיין. ככה אני לא צריך לעקוב אחרי כתובות ה- IP המתחלפות שלי, ותמיד יכול להשתמש בשם שרשמתי, linux.dyndns.org אם אתה צריך עזרה בהקמת תצורה כזאת, אני אשמח לעזור, תשלח לי הודעה כאן בפורום

אם אני לא טועה ..

ב dyndns.org אתה נרשם רק תחת הdomain שלהם , כלומר נניח xxx.dyndns.org ב dns2go אין בעיה להרשם גם תחת דומיין אחר כלומר ophek.co.il (אל תנסה יותר מידי .. הוא לא מגיב לכלום חוץ מל - smtp ). אני לא חושב שראיתי ב dyndns.org אופתיה להרשם תחת domain שהוא שונה מהשם domain שלהם - תקן אותי אם אני טועה ..

למעלה