שוב מודם

"תרומה" זה תמיד חשוב ..

ובטח הם מעברים את הכסף למשהו חיובי כמו למלחמה ברעב באפריקה .. או משהו כזה .. אגב, הקטע עם dmand d ברור?

lizard

New member
נמאססססססססססס לי

טוב,הצלחתי לבנות את השרת עובד יופי. אבל אני לא מצליח להפעיל את הRULE של הPORT FORWARDING. לשרת יש כתובת X אני רוצה שמי שעושה http://x:81 יכנס למחשב האישי שלי שמריץ IIS שמקונפג לפורט 81. אבל לאאאאא למה לא ? ככה אחרי 700 מדריכים ואין ספור תצורות הגעתי למסקנה שאין לי מושג למה זה לא עובד. HELP PLSSSS מיכה

bsdfireball

New member
קצת יותר פרטים

אולי תכתוב לנו את הפקודה שהשתמשת בה? זה ייתן קצת אור. משום מה איפשהוא נרשם אצלי ש - DNAT עובד רק עם IP קבוע...

lizard

New member
אוקי

אני משתמש ב: iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -d 212.150.96.112 --dport 81 -j DNAT --to 192.168.0.128:81 iptables -A FORWARD -p tcp -d 192.168.0.128 --dport 81 -j ACCEPT iptables -A FORWARD -p tcp -s 192.168.0.128 --sport 81 -j ACCEPT iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j SNAT --to 212.150.96.112 זה לא ממש עוזר לי. אם יש לך משהו אחר אני אשמח. תודה מיכה

lizard

New member
houston we have a chicken

טוב
הPort forwarding עובד ,אבל רק מרשת חיצונית. לא מספק בעליל. יש רעיונות איך גם מהרשת הפנימית זה יעבוד ? מיכה

תראה ..

בהגדרת התפקיד של DNAT הוא להוות מיסוך ופניה למחשב יחיד - בתצורה כמו שלך אתה מפזר את הקריאות לכמה מחשבים. האמת היא שניתן לבנות עוד מעך חוקים שיתייחס גם אל הרשת הפנימית וימסך גם כלפיה - כלומר כל קריאה שתגיע מהרשת הפנימית ל port מסויים תופנה אל מחשב אחר .. אבל עדיין יוכלו ברשת הפנימית לפנות ישירות אל אותו port ולקבל מענה .. כך שאין בזה יותר מידי טעם , אלא אם כן : 1. תיקח את אותו מחשב פנימי עם האתר , תפרוש עוד רגל ב pirewall ותחבר אותו שם ואז יש לך מה שקרוי 3 homes firewall ובכך אתה מונע גישה ישירה של 2 הרשתות אל המחשב - באופן ישיר , כל התנועה אליהם תועבר דרך ה firewall . 2. הקמת מערך firewall על המחשב שסוחב על עצמו את האתר ולמעשה פתיחת ה port שעליו עובד האתר רק כלפי ה firewal הראשי כך שמשום רשת לא יוכלו לגשת בצורה ישירה אל האתר על מחשב היעד .. הדבר הכי חשוב ... למה למען השם אתה משתמש ב IIS ??? בא לך לחטוף איזה נימדה או איזשהו משהו אחר ??? הרי מיעוטם של שרתי ה web הינם IIS ובכל זאת תראה כמה מדברים על "ווירוסים שפוגעים בשרתי ה web .." - אני לא ממש מכיר ווירוס שפוגע לי ב apache - כך שבטח הכוונה לכל אותם אלפי ווירוסים רשעים שמחפשים את אלו שעדיין משתמשים ב IIS .. * אגב מרבית הארגונים עובדים עם IIS כי הם לא ממש מכירים את ה APACHE --- אצלך ככל שאני מכיר , התירוץ הזה ממש לא יעבוד .. (בקיצור אל תגיד לי שאתה לא מכיר את הלינוקס כדי לעבוד איתו ..)

lizard

New member
תשובה

הIIS זה דרישת הלקוח (צריך להריץ ASP) אני צריך שזה יעבוד גם מהרשת הפנימית על מנת לראות איך האתר נראה מבחוץ. טפשי לחייג לאינטרנט רק כדי לראות את port forwarding. אם יש לך רעיון איזה מערך חוקים אני צריך (שלא יפגע בNAT הקיים) אני אשמח. תודה רבה מיכה

אותו דבר רק הפוך ..

כלומר שכל פניה מהרשת הפנימית ל IP הפנימי ל port מסויים תופנה אל המחשב עם האתר. אני דווקא לא ממש ממליץ לך לעשות את זה מכוון שהכי טוב לבדוק את הדברים כמו שהם אמורים להיות באמת, כלומר אם המשתמשים יגיעו בנתיב מסויים - דרך שם תעשה את הבדיקה .. ועוד משהו אני מעביר לך כמסר (תסלחו לי ..)(אבטחה , אין מה לעשות ..)

ezaton

New member
ככה זה אצלי (ויש רק IP יחיד שמיצג

אותי) $IPTABLES -t nat -A PREROUTING -p TCP --dport 25 -i ppp0 -j DNAT --to 10.100.1.5:25 Works only from the outside. I could do the same, on the other side, but why? Ez.

lizard

New member
איך לעשות את זה מהצד השני ?

אני רוצה שגם המשתמש החיצוני וגם הפנימי יראו אותו דבר. תודה מיכה

ezaton

New member
הייתי עושה את זה עם הפניות DNS

כלומר, רמאות, ועדיף כך. הגדרות זהות עבור משתמשים שלך יכולות להיות בעייתיות. אתה יכול להגדיר כללים שמאפשרים ניתוב לפורט, מהממשק הפנימי, אבל אני לא הייתי עושה את זה... Ez

lizard

New member
למה ?

האמת זה לא מאוד קריטי. כל עוד זה עובד מבחוץ הכול טוב. מיכה

ezaton

New member
יותר אלגנטי

ופחות מתפשר לגבי אבטחה. אפשר לרמות מערכת פיירוול לחשוב שאתה בא מבפנים, ואז מערך ההרשאות שלך עלול להיות מאוד שונה. לא שווה להכנס לזה אפילו... Ez

ezaton

New member
Masq הוא סוג של fw

פשוט, אבל מונע הרבה סוגי התקפות מבחוץ. Ez

lizard

New member
גם נכון

התקנתי היום FW בסיסי ונחמד על השרת הביתי שלי עוד צריך לבדוק אותו לעומק אבל בגדול זה גם מה שאני אתקין אצל הלקוח. טוב כמו שאמרתי, אם זה באלגן אז מספיק שהPOT FORWARDING עובד מבחוץ גם ככה אנילא רוצה לתת להם לעבוד על הIIS. מיכה

ezaton

New member
שאלתי אותך אם אתה רוצה עותק

של הסקריפט שלי. אתה תמצא שהוא מעניין
אבל לא בפומבי, לשם כך. Ez

lizard

New member
שלחתי לך הודעה במסרים

יש שם את הסקריפטון שלי. תגיד לי מה אתה חושב מיכה

ezaton

New member
שאלתי אותך אם אתה רוצה עותק