שוב סוף שבוע כבר כאן

1me too1

New member
שוב סוף שבוע כבר כאן

אז איך עבר עליכן השבוע?

מה היה טוב ועל מה הייתן רוצות לקטר?

קראתן ספר? ראיתן סרט או תוכנית מעניינת?

יש איזו תוכנית מעניינת לסוף השבוע?

סוף שבוע נעים

** מה דעתכן אם במקום הפינה הנ'ל אני אפתח פינת הטוב, הרע והלא נורא לסיכום השבוע?

עונה לשם שינוי

אחרי תקופה מאוד קשה בבית, יצאנו, אני ובוני לחופשת קיץ של חודש בישראל. בעלי נשאר בסקוטלנד ואני מקוה שהוא לא יהרוג את עצמו

הטמפרטורות אצלנו בסקוטלנד הן בסביבות ה-15 מעלות. נחתנו בארץ ל-30-35 מעלות ואנחנו נמסות
.

הפעם החלטתי שכאשר בוני רוצה משהוא שלא מתאים לי, כמו ללכת למגרש משחקים בשעה 13:00, בשיא החום, אני מסבירה פעם אחת למה לא מתאים לי. לא קיבלה, בואי נלך, ואז תביני לבד למה לא, ובא לציון גואל. זה לא אני מולה יותר. ביומיים שאנחנו כאן זה עבד נפלא. שתלמד על בשרה

האם יתכן שיש לי ג'ט לג בין אירופה לישראל? אני לא מצליחה לישון פה. שוכבת
ערה עד 3-4 לפנות בוקר. אני, שבבית שנכנסת למיטה בסביבות 22:00, לא מצליחה להרדם פה. המזגן עובד, הבית שקט, וכלום. אולי יש יותר מידי מכשירי חשמל בחדר שינה (מזגן עיילי, טלביזיה על הקיר, שעון דיגיטלי שכל הזמן מראה לי כמה זמן עבר ואני עדין ערה, איזה עצבים
הבוקר סובבתי אותו שלא יהיה מולי

לקחתי את השליטה על הבית של אבא שלי. ניקיתי אותו לסטנדרטים שלי (אצלנו אין כמעט אבק, פה לא חסר כמו שאתם יודעים, אני לא יכולה לחיות עם זה) הלכנו לסופר ועשינו קניה של יותר מ-800 ₪, עם דברים שאני רגילה שיש לי בשביל להכין ארוחות. 800 ₪, לא האמנתי. יש לי מזל שאבא שלי הוא הבן אדם הכי נדיב בעולם
ועדין, לכי תכיני ארוחה שפה חסר תבלין, מוצר שלא חשבתי אליו, שם אין לי כלי הגשה, הסירים הם לא אותו דבר והמאכלים לא יוצאים אותו דבר. מכירים את זה? נו, מה אני מתבכיינת

יאלה, היום ארוחת ערב שישי בנמל ת"א
אני אוהבת את המקום הזה.

שבת שלום ולכל מי שחוגג, Happy 4/7.

1me too1

New member
תהנו בארץ

מקווה שבעלך ישרוד ושתדעו תקופות טובות יותר!
תהנו בנמל, אני לא חושבת שהייתי שם מאז שעברנו לכאן, אבל תמיד אני קוראת על המקום והואנ נשמע כיפי!!

סופסוף סופשבוע

היה שבוע די מתיש:
הרבה עבודה, הרבה עומס רגשי ופיזי.
עברתי בדיקות דם ואפילו קיבלתי זריקת טטנוס שבגללה כואבת לי הזרוע

התקדמנו הרבה במכירת הציוד ואפילו מכרנו כבר את האוטו-משתמשים באוטו של הסבתא של בעלי.

ביליתי לאחרונה הרבה עם האחיינים שנמצאים בביקור ומחר חוזרים
, מתנחמת בעובדה שבקרוב אתקרב אליהם ונתראה בתדירות גבוהה.

בעיקרון, התוכניות לסופ"ש זה למיין,למיין, למיין...
אני חופשי מעיפה דברים,מוסרת,תורמת,מוכרת...ממש ערוץ הקניות

noaronen1

New member
מעולה! למיין לפני מעבר זה הדבר הכי טוב

אחר כך בפריקה פשוט מוציאים ושמים איפה שרוצים.
אני מאוד אוהבת למיין לפני מעבר - עושה את החיים מאוד פשוטים.

לגמרי! האמת שזה ממש נחמד ואני עוד נפטרת מרוב

הדברים כי לא אוהבת את הקטע של לשמור. יש רק כמה קופסאות בודדות של דברים שרוצה שישמרו לי והרוב יישלח אלינו בהמשך פשוט.

מבחינתי-רק מה שיכול להיכנס למזוודות -נוסע איתנו.

לבעלי קצת יותר קשה להיפרד מדברים- אבל כל עוד זה תקוע אצל החמים שלי, מה איכפת לי

forglemmigej

New member
שוב הוא כאן השבוע החולף

שבוע קשה עבר על כוחותינו ,חשבתי על מה זה להיות אמא בישראל, אמא של ילד שעלה לטרמפ והוא לא חזר הביתה כי ירו בו למוות

אבל כמו שאומרים מוכרחים להמשיך לנגן ואפילו שאני רחוקה מנסה להתמקד בצורה נואשת בחיים שלי כאן ועכשו אז הנה משהו משעשע לשבת, ערוץ טלויזיה מקומי עושה תוכנית ריאלטי על זיווגים ובתור קידום מכירות שלחו דוגמנית כשציירו לה חולצה על הגוף והיא הולכת ככה ברחובות העיר ואנשים די מופתעים , מה ששמתי לב זה שבניגוד לארץ נהדרת אף אחד/ת לא מניח את הרגל על הכסא ממול
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=d1xCmHtOXho[/URL]

הטוב, הרע והלא נורא בשבוע שלי

היה שבוע מטורף, רק התחיל וכבר נגמר והיו בו כל כך הרבה דברים שיש לי סחרחורת רק מלחשוב עליהם. לא עוזר שהשבוע הבא יהיה עוד יותר עמוס....

אמא שלי באה לביקור ביום שני באמצע הלילה.
לפני כן הכנו את הבית בהיסטריה, שיפוצים אחרונים שלא הספקנו לעשות מאז המעבר וכו'. באמצע הסופ"ש קרסתי עם וירוס קלקול קיבה נוראי. ואז חזרתי לשייף קירות...

בלילה של יום שני הקטנה התרגשה נורא, התעוררה לקראת שתיים בלילה ולא הצליחה להירדם עד 4 ומשהו - מה שאומר שגם אני לא... למחרת היה לה טיול שנתי והיא שוב התרגשה נורא והתעוררה בחמש בבוקר - מה שאומר שגם אני...
אז אחרי שני לילות עם מעט מאוד שינה וכל ההתרגשות של אמא שלי, יצאתי ללוות את הטיול השנתי שלה.

מה היה טוב ועל מה הייתן רוצות לקטר?
כיף שאמא שלי פה עם הנכדים.
קשה לי שהקטנה מדברת עם סבתא באנגלית, היו לי תקוות שהיא תדבר איתה בעברית.
אבל הכי קשה: בטיול השנתי גיליתי שהבת שלי לא ממש משתלבת חברתית בכיתה לאחרונה, יש לה חברה טובה אחת והן מאוד קרובות אבל כשהן לא ביחד היא די אבודה. היא היתה ממש כבויה ועצובה שלא כהרגלה, הלב נחמץ.

יש איזו תוכנית מעניינת לסוף השבוע?
מחר הטור דה פראנס יוצא מהעיר שלנו ונלך לראות את רוכבי האופניים, כמה חבל שצפוי גשם (נו טוב, זאת אנגליה). כולם מתרגשים ומתכוננים לזה כבר חודשים, מודה שלי זה ממש לא מזיז.
ביום ראשון נלך לראות הצגה של שיקספיר תחת כיפת השמים בטירה ישנה + פיקניק עם חברים. מקווה שמזג האוויר יהיה יותר ידידותי לפיקניקים..

noaronen1

New member
אם אני יכולה להציע משהו

לבת שלי גם היתה תקופה כזו.
כשאני הייתי ילדה היתה לי רק חברה אחת וגם אני הייתי מאוד אומללה כשהיא לא באה כי היא היתה חולה או אם היא החליטה לשחק עם ילדה אחרת. סיפרתי את זה לבת שלי והצעתי שנזמין עוד בנות אלינו הביתה כדי שהיא תייצר חברויות גם עם ילדות אחרות. שאלתי אותה את מי היא רוצה להזמין, או אפילו רק קצת רוצה להזמין. לוקח זמן למצוא עוד ילדה או שתיים, אבל זה עשה פלאים במקום הקודם וגם כאן. שתי הבנות שהזמנו אלינו נעשו החברות הכי טובות של האמצעית.
ספרי איך שייקספיר היה.

תודה רבה! זה מה שהחלטנו לעשות

עכשיו אני מרגישה שדי הזנחתי את חייה החברתיים מאז שעברנו לשכונה יותר רחוקה מבית הספר, שכבר לא נמצאת במרחק הליכה. מכל מיני סיבות, בעיקר כי אני כבר לא הולכת איתה לביה"ס אלא בן זוגי מסיע רק חלק מהדרך ואז היא הולכת בwalking school bus, ובדרך חזרה הוא אוסף ואין לו ממש נטייה לסמול טוק הכל כך חיוני הזה עם האמהות האחרות. אבל גם כי אני בעצמי קצת ביישנית, זה מביך אותי לקבוע פגישות עם אמהות שאני לא מכירה.
לפני שבועיים דיברתי על זה עם המורה והיא אמרה שיש הורים ששולחים פתקים בתיקים של הילדים והיא מעבירה אותם לתיק הנכון. אז היום שלחתי פתק לילדה שרוצה להיפגש עם לילה ואני מקווה זה יסתדר - זאת דווקא ילדה שקצת קשה לי עם אמא שלה, היא תמיד נראית לי מין טיפוס נורא מתוקתק ואופנתי (היא בנקאית) ואני מניחה בלי שום ביסוס שהיא לא מתלהבת להתחבר למשפחה קצת זרוקה כמו שלנו. בקיצור, עכשיו אני מנסה לטפל בהפרעות שלי כדי לעזור לילדה
.
מקווה שיסתדר, זה כל כך עצוב. ובמיוחד קשה לי שהיא חוזרת מבי"ס ומספרת שהיה כיף. איך אני אמורה לדעת?!

מצד שני, שייקספיר היה פשוט קסום ומזג האוויר היה מושלם.
ההצגה לא היתה על במה אחת, אלא כל סצינה או שתיים עברנו למקום אחר ביער ובגנים היפהפיים של האחוזה, וזה היה כמו כניסה לעולם הדמיון של "חלום ליל קיץ". השחקנים היו מעולים, הבימוי אדיר והתפאורה שהם יצרו ממעט מאוד דברים בנוף הטבעי היתה עוצרת נשימה. המעברים בין הבמות השונות נעשה בשירה וריקודים ובעיקר עם הרבה תופים. כולנו נהננו מאוד. די מדהים איך שיקספיר כל כך על זמני.
וזה הלינק לאתר של הלהקה:
http://www.spriteproductions.co.uk/

noaronen1

New member
לשאלתך לגבי "היה כיף" וגם על פתקים

למדתי שצריך לשאול את הילדים את השאלות קצת אחרת
וגם משהו שאנחנו עושים אצלנו בבית בארוחת הערב: כל אחד מאיתנו כולל ההורים מספר את ה- highs & lows של היום וגם what I am looking forward tomorrow.
זה מאפשר ללמוד המון על מה קורה אצל הילדים וגם לדעת מה יקרה מחר כדי לעשות follow up.
לגבי שאלות, במקום לשאול איך היה היום...
תנסי: המון שאלות שמזכירות את השאלות שהילדים שואלים אותך - שאלות סקרנות הכי בסיסיות:
מה הצחיק אותך היום?
מה גרם לך להיות עצובה?
מה היה הדבר הכי כייפי שעשית היום?
מה הדבר הכי מעניין שלמדת היום?
על מה היית מוותרת היום בבית ספר?
מה אתם משחקים בבית ספר בהפסקות?
איך משחקים את המשחק הזה? גם היום שיחקתם את המשחק הזה? מתוך התשובות תמשיכי לשאול עוד שאלות על הנושא.
מקווה שזה עוזר. מתוך השאלות הללו תשמעי המון דברים חדשים.

לגבי פתקים - בשנה שעברה גם אני הייתי בסיטואציה הזו ושלחתי card בתוך מעטפה לאחת הבנות בכתה של הבת שלי. האמא הזו נעשתה אחת החברות הכי טובות שלי והבת שלי והבת שלה חברות מאוד קרובות ודרכה גם הכרנו עוד אמא ובת מקסימות מהכתה. שיהיה בהצלחה. נשמח לשמוע עדכונים (גם בשביל לתת השראה לעוד אמהות ביישניות שאולי קוראות ולא מגיבות כאן).

שבוע מלא

היה הרבה אקשן השבוע. ראשית סיום אבחון לבכורה והמסקנה החד משמעית שיש לה הפרעת קשב - מה שקצת מעודד וקצת מכניס אותנו לסחרור חדש של טיפול בבעיה.
שנית יומיים מלחיצים בין רגע הגילוי בבדיקה עצמית של גוש בשד ועד האולטראסאונד אצל הרופאה בה נשמתי לרווחה כי זה לא גידול.
שלישית יום הולדת 4 לקטנטונת הבית שיחגג מחר.

בין לבין קראתי את "עולם ללא קץ" (קן פולט) , מומלץ מאוד!

1me too1

New member
ואו!

שמחה לשמוע שאת בסדר!
ואני מניחה שטוב שיש אבחון לגדולה, יכולה להגיד לך שאחרי שהאחיין שלי אובחן והתחיל טיפול הכל השתנה לו לטובה, גם אחי הגדול אובחן בעיקבותיו, בגיל 40, וגם שם נהיה יותר טיב עם טיפול נכון.
מזל טוב לקטנה.
בריאות!

mumfor4

New member
איזה שבוע יאוו

רק בריאות , לא מתארת לעצמי איזה פחד זה לגלות גוש בשד. כול דקה נראית כמו נצח בעיניי .
לגבי הילדה , עכשיו יהיה יותר קל .

בהצלחה .

noaronen1

New member
בהחלט! רק בריאות

מה שלום הרגל שלך?
כיף לראות אותך כאן - התגעגנו.

Mottek

New member
השם לפינה קליט ונחמד.אהבתי!

היה שבוע נחמד בסך הכל. אחותי הקטנה עזבה אחרי שהיתה אצלי בביקור של שבוע עם בעלה והילד בן שנה וחצי. היה נחמד, אבל יותר מזה. אין לי על מה לדבר איתה, היא לא נפתחת בפני וסגנון ההורות שלנו מאוד שונה. חבל, וזה נורא מתסכל אותי. היינו כל-כך קרובות פעם וגם פיזית היא יותר קרובה מאחותי השניה שגרה בארץ.
חוץ מזה, החופש הגדול התחיל באופן רשמי. הגדול אמנם סיים את הבי"ס באמצע השבוע שעבר, אך בגלל שאחותי היתה כאן, לא הרגשנו את זה בכלל. יום שני היה יום משעמם וארוך שהילד קרא המון וראה יותר מידי טלויזיה, אז אחרי ארוחת צהריים ישבתי ביחד עם הילד והכנו רשימה של דברים שאנחנו (בעיקר אני) רוצים לעשות במשך השבוע והכנו לעצמנו לו"ז. עכשיו הוא יודע מה הוא צריך לעשות ואני לא צריכה לצעוק עליו. בינתיים הוא דבר בזה כל השבוע וזה עובד נהדר!
אחד מהדברים שאני הכנסתי לרשימה זה שאני רוצה ללכת להתעמל בY פעמיים בשבוע. נתתי לגדול אפשרות של להשאר בבית בזמן שאני מתעמלת ואז הוא יכול לעשות את החוברת עבודה לקיץ או דברים אחרים שברשימה שלנו. הוא החליט לבוא איתי והסכימו לתת לו להשתמש בtreadmill. הוא רץ ביחד איתי ל20 דקות. הייתי מאוד גאה בו. אחר כך כאשר השתמשתי במשקולות הוא רצה להשאר איתי. אז הוא עזר לי לספור כמה פעמים אני עושה כל דבר וכאשר היה לי קצת קשה הוא עודד אותי: "אמא, עוד שלוש... עוד שתיים את יכולה!... עוד אחד... זהו סיימת! מאוד חמוד מצדו.
שאר השבוע היה נחמד. רצינו ללכת לראות זיקוקים אבל זה בוטל בגלל מזג האוויר. היתה כאן סופת רעמים וברקים. היה כאן גם כל-כך חם ולח שהתחדשנו במזגנים חדשים.

איזה מקסים שהוא עוזר לך בספורט, למד מאמא

לעודד ולתת מוטיבציה.

ד"ש מהקיבוץ שלך, עברתי ליד אתמול

למעלה