(שוב) שוקלת לידת בית

אמאדמא

New member
(שוב) שוקלת לידת בית

לאור סיפורים מזעזעים ששמעתי על "סורוקה" וסיפורי לידה ביתית מדהימים שקראתי ברצף. אני שוקלת ברצינות ללדת בבית. אני בשבוע 13 ,בריאה (טפו,טפו טפו...) בת 28 וזו תהיה לידתי הראשונה ואני גרה במרחק 5 ד' נסיעה מסורוקה. מה שהכי הפחיד אותי עד עכשיו היה שארצה אפידורל ולא תהיה לי אפשרות, בגלל שאני לא יודעת למה אני מצפה כי אף פעם לא חוויתי צירים,שמעתי מחברות שהן פירכסו מרוב כאבים או הפסיקו לנשום מרוב כאב ועד עכשיו זה מאוד הפחיד אותי, עכשיו זה מפחיד אותי אבל הרבה פחות. יש לי 3 שאלות - לבנות "המנוסות": 1. כמה בערך עולה מיילדת בית פרטית שמגיעה הבייתה? 2. מי מכיר מיילדתבייתית טובה באזור הדרום/שפלה? 3. אני ניתן ללדת בבית משותף שבו גרים משתי צדדי משפחות? (האם הצעקות והנשימות עוברות בין קירות ,עד היום ראיתי לידות רק בסרטים ואין לי מושג איך זה....)

ממש לא מנוסה אבל

ממליצה לך קודם כל ללמוד הרבה על לידה טבעית, איך ללדת, תנוחות לידה שונות, דרכים להקלת הכאב, דרכים לקידום הלידה וכו' יש חומר כאן בפורום, וכמובן ממליצה על הספר
"לידה פעילה" . עוד מעט יגיעו המומחיות המנוסות ויעזרו לך יותר.

אמאדמא

New member
כמובן ! ידע זה כוח

והספרים כבר בדרך אליי (הוזמנו או יושאלו),תודה!

mise

New member
שלום שלום.

תראי, לגבי סיפורי החברות, צריך לבדוק מה היה שם. אני לא רואה שום סיבה לפרכס או להפסיק לנשום בלידה פיזיולוגית ללא התערבויות ובסביבה נכונה ותומכת. אין ספק שלידה זה אחד הדברים הכואבים ביותר, עם זאת - הכאב מלווה בסיפוק, אושר, שמחה ותחושת התעלות. קשה לנו להבין מה פירוש להרגיש כאב ובו זמנית שמחה, לפני שחווינו לידה ראשונה, היות וכאב תמיד מתקשר לפחד מפני הלא נודע (אולי יש איזה חולי שיביא למשהו סופני?), לתחושת התקרבות למוות, לתחושת תלות ואי ודאות. לא כך הוא בלידה. בלידה הכאב הוא מעצים, מקרב, נכון, מביית, מכוון ומצביע. הכאב בלידה הוא וקטור שלופת אותך, קולט אותך, מביא אותך וממקד אותך במקום המדויק שבו את צריכה להיות. מכאן שהכאב בלידה הוא הכרחי ורצוי למירכוז היולדת והיילוד להבאת הלידה למקום האופטימלי שלה להשגת תוצאות (אם ויילוד בריאים) אידאליות. לשאלותייך: 1. הסכום נע בין 4,000-5,000 (נדמה לי שאיפושהו באמצע, אני כבר לא מעודכנת במדויק). יש מיילדת אחת שלוקחת חצי מהסכום הזה, אבל צריך לקחת בחשבון שאין לה רשיון מיילדות ישראלי ולפיכך ככל שזה נוגע לרשויות, זו נחשבת לידה ללא מיילדת, על כל הכרוך בזה (מבחינה בירוקרטית). 2. יש בקישורי הפורום רשימת מיילדות בית חברות אמה"י וקישור נוסף לכל העוסקים במיילדות בבית, כולל רופאים , מיילדות ללא רשיון וכו', מתוך אתר באופן_טבעי. את יכולה לבדוק מי מאזורך, להתקשר, להתרשם, לקבוע פגישות ולראות מי מתאימה לך. 3. בהחלט. אין שום סיבה שלא. אני מכירה נשים שילדו בקרוואן, שם הקירות "מנייר" ולא שמעו כלום. גם אם ישמעו משהו, מדובר בסך הכל בלידה שהיא ודאי לא דבר יומיומי (מזל באמת, שאנחנו לא תרנגולות..)

אמאדמא

New member
וואו! ממש עושה חשק ללדת התיאור שלך!

תודה על כל האינפורמציה החשובה, שמחתי גם לראות ברשימת מיילדות הבית מיילדת מהדרום ששמעתי עליה דברים טובים. אני שבוע 13, מתי בערך רצוי ליצור קשר ראשוני עם המיילדת ?

אשכר ש

New member
תלוי אם את רוצה גם מעקב הריון

אם את רוצה אצלה מעקב, תצרי קשר כבר מעכשיו. אם לא, את יכולה לחכות לשבוע 20 בערך. למרות, שאם בא לך כבר להפגש איתה ולראות אם יש כימיה, אין שום כללים ואת יכולה לעשות את זה גם בשבוע בו את נמצאת עכשיו. בהצלחה והריון קל ונעים

mise

New member
זה באמת כיף ללדת.

בעיקר משום שמעבר לתחושה המעצימה והאלוהית שבלידה, את נשארת עם שעור לכל החיים (וגם עם אדם חדש שבא לעולם..) שהוא נכס שלך ורק שלך, שאף אחד לעולם לא יוכל לקחת ממך. לדעתי רצוי ליצור קשר עם מיילדת כבר עכשיו, כדי להתרשם מהמתאימה ביותר ולשריין לעצמך מקום לתאריך הלידה שלך.

למה אני עדיין לא מסוגלת להתחבר

למשפט הזה
עברתי כבר כברת דרך ארוכה, (אני חושבת....) ובכל זאת מיד כשקראתי את המשפט הזה, צצה לה מחשבה מהעבר: "זה באמת כיף לעבור תאונת דרכים"...

כי לא ניסיתי לידה מהסוג הזה?

וגם לי קצת קשה לחבר לידה עם "כיף", הרבה דברים חיוביים, כן. כיף? גדול עלי

גם אני בשבוע 13

ומתכוונת כבר היום לקבוע עם המיילדת , מפני שאני חוששת שאם אחכה לא יהי לה אפשרות לקבל אותי. לידה ראשונה ילדתי בליס. עם אפידורל בלי שום בעיות תוך 5-6 לחיצות. בלי תפר אחד לידה חיובית לגמרה. בלידה שניה כבר ילדתי בבית וזה כאאאב!!!
אבל זה היה מדהים!!! והכיף שאחרי ,להכנס למקלחת שלי ולהתקרבל עם העוצר החדש והעוצר הישן ,ובעל שמכין במטבח אוכל לכולנו... איך אפשר לוותר על זה!

mise

New member
כיף? בהחלט לא.

לא הייתי מחברת לידה עם FUN. כל שעור בחיים, הולדה של דברים, הוא תהליך לא פשוט שדורש התמקדות ואנרגיה מצד הלומד. לידה היא מעצימה, אלוהית, חד פעמית (כל לידה והשעור שלה..), מספקת, מתסכלת, כואבת ועוד ועוד. אבל כיף? הממ. לא. כיף זה לאכול ספגטי ברוטב פסטו ולהתענג, כיף זה לרקוד, לצחוק, להיות עם אהובים, להקשיב למוסיקה טובה. לידה זה בטח לא כיף.

mise

New member
נכון. חוזרת בי.

רק עכשיו ראיתי. זה באמת לא כיף. אני צריכה לחפש מילת תיאור אחרת שתתאר את חוויית הלידה. זה בטח לא סבל, אבל כיף שייך לתחום הבידור והפנאי, לא קשור ללידה. סליחה. טעות, טועים, טעינו.

mise

New member
לא פליטת מקלדת.

פליטת mise
אולי הייתי צריכה לכתוב "זה באמת אושר ללדת".

ואני בהחלט נהניתי ללדת

בכל שלוש הלידות שלי (למרות ש-2 הראשונות היו בבי"ח) ובמיוחד מהשלישית, ולא רק מהלידה אלא מכל ההריון והמעקב ומה שאחרי הלידה - השקט שאחרי הסערה
. כיף זו דווקא מלה טובה.

למעלה