שוויון בין המינים

PRETY GIRL

New member
שוויון בין המינים

שלום, רציתי לשמוע על דעתכם בקשר לשוויון במשפחה בין המינים. כל החיים שלי ראיתי כמעט בכל המשפחות (במשפחה שלי, אצל חברות...) שהנשים הן נשים עובדות בדיוק כמו הגבר אך כשהן חוזרות הביתה רוב הנטל של גידול הילדים ונקיון הבית הוא על האישה. אני החלטתי שאצלי במשפחה זה לא יקרה. כל החיים שלי תיכננתי שכאשר לי תהיה משפחה פשוט נכין רשימה של כל המטלות שיחולקו שווה בשווה-(וכן! זה גם כולל כביסה ובישול). השקפת העולם שלי היא שאם אישה עובדת בעבודה הכפולה הזאת, היא פשוט הופכת לאישה שחוקה, ממורמרת שלא בא לה סקס למשל. לדעתי אם יהיה שוויון בין המינים במשפחה האישה כמו הגבר יהיה לה יותר זמן פנוי, היא תהיה יותר מאושרת וכתוצאה מזה הזוגיות תהיה טובה ובריאה יותר. אבל, יש לי בעיה. יש לי חבר מזה 3 וחצי שנים. כבר התחלנו לדבר על העתיד שלנו ועל חתונה (בעתיד). תמיד ידעתי שבן זוגי חי במשפחה די פרימיטיבית: אבא שלו המפרנס היחיד. אמא שלו עקרת בית שעושה את כל עבודות הבית והסידורים. דיברתי עם בן זוגי על העניין והוא היה מתחשב והבין אותי ואמר לי שאם אעבוד כמובן שכל הנטל לא יפול רק עלי. אך השבוע דיברנו ממש ברצינות על העניין וכשהזכרתי לו את עניין הכביסה או הבישול או לשטוף כלים או כל מיני עבודות "נשיות" אחרות הוא גיחך ואמר (ברצינות): "מה פתאום! כביסה\בישול\... אני לא יכול לעשות". כששאלתי אותו מדוע הוא אמר שהוא פשוט לא מסוגל כי זה ממש נשי! הוא אמר שבשמחה הוא יוריד את הזבל או יתקן תקלות ומכשירים בדירה (עבודות " גבריות" מן הסתם), וזה באמת נחמד אבל מה לעשות שרוב עבודות הבית נחשבות לנשיות??? אני אובדת עצות. הסיבה שלו לדעתי מגוחכת וחסרת שום הגיון אבל הוא לא מבין ולא יבין (ובצדק, הוא גדל על הערכים האלה). מה דעתכם? לבנות שבפורום- איך אתן תנהלו את חיי המשפחה שלכן ( בעולם שבו מצופה על האישה לעבוד עבודה כפולה)? לגברים שבפורום- האם זה באמת כל כך קשה ופוגע בגבריות לעשות כביסה? ואולי רוב הגברים לא כמו בן זוגי? מה עלי לעשות? מקווה שהיה לכם כוח לקרוא.

bulb

New member
אבא עובד + אמא עקרת בית = משפחה

פרימיטיבית? לא בהכרח. תלוי בנסיבות. לענין: כנראה שבן זוגך לא גר לבד מעודו ,אחרת הוא היה מבצע הרבה עבודות "נשיות" - החל מנקיון ,דרך כביסה וכלה בבישול (חסרים טבחים/שפים גברים?). זה יפה ונחמד להגיד "אצלי במשפחה יהיה ככה וככה ,הבנות ישחקו במנוף והבנים יתפרו שמלות ,החתול ינקה לבד את החול והכלב יוריד את הזבל..." בפועל ,לאור מה שאני רואה אצל חברים והסביבה ,מרבית הזוגות נופלים לשבלונה המוכרת ,בעיקר בזכות העובדה שהאישה יולדת והזוג מעדיף שהיא תהיה בשנת חל"ת במקום לצאת לעבוד ,לשכור אומנת ולצאת מופסדים מבחינת זמן עם הילדים ופיננסית. מה את צריכה לעשות? לא הרבה. את תנסי לחנך את בן זוגך ואל תפתחי אשליות שהחתונה תפתור את כל הצרות. שני הפזוס ללילה זה נ.ב. תקראו לי כשיתחילו לשרוף חזיות ,הכנתי תפו"א על חוט

PRETY GIRL

New member
תגובה

קל לך לדבר. אתה גבר. שמברך כל יום "ברוך שלא עשני אישה". תנסה לחשוב מה היית עושה אם היית אישה. אתה פשוט אומר לי לקבל את זה שכל הנטל ייפול עלי. לא לעבוד לא בא בחשבון כי אני בחיים לא אהיה תלויה בגבר כלכלית גם אם יהיה לי ילד. בגלל השקפת העולם שלך יש הרבה נשים חד הוריות דוגמת ויקי קנפו במדינה שהיו תלויות בגבר מבחינה כלכלית וברגע שהוא זרק אותן, הן הפכו לאפסיות.

bulb

New member
קל לדבר אבל

אני גם עושה: מבשל ,מנקה ומשתדל לא להרוס את הכביסה. ככה זה כשגרים לבד - כדאי לך לנסות את זה פעם. אני אפיקורס מוחלט ,אז תסלחי לי מראש על כך שלא אברך "ברוך שלא עשני אישה/גבר (מחק את המיותר)" כל בוקר. ויקי כנפו היתה אפס מלכתחילה וזה ניכר בחינוך ובמורשת שהנחילה לביתה. עצוב אבל נכון. שני הפזוס לבוקר זה.

magenta73

New member
תגידי לו

שתלמדי אותו. כי זה מה זה פשוט... אם כל הכבוד לאיך הוא גדל ועם אילו ערכים. זה לא משנה. אני איתך במאת האחוזים. אם לא יותר. זוגיות=שיתוף=שיוויון. יש לי מספיק חברות שבני זוגן באו ממשפחות שכאלה והם עדיין עוזרים ונותנים יד בעבודות הבית "הנשיות". עוד מעט הוא יגיד שגם לטפל בילדים זו עבודה נשית. מה נסגר פה? אבל בגדול, אם זה הגבר שאת רואה בעתידך... תשבו. תעשו רשימה. זה אני מוכן/לא מוכן לעשות. לי למשל אין בעיה לבשל כול עוד הוא עושה כלים. אין לי בעיה לכבס, כל עוד הוא עושה ספונג'ה... וגם אין לי בעיה לעשות את הסקס הכי נפלא בעולם, כל עוד הוא מבין שאין ברירה אלא להביא עוזרת בית.. (שתנקה).

PRETY GIRL

New member
הוא אמר

לי שכשיגיע הגשר נחצה אותו אז הוא אולי הוא בסוף בכל זאת יעשה כביסה!
אבל לדעתי זה נושא חשוב ומה יקרה אם נעבור את כל הדרך הארוכה הזאת ואז נגיע לגשר ולא נצליח לחצות אותו? לא חבל על הזמן? השיחה שלנו נגמרה מגעיל, אמרתי לו שאם לא נתחלק בדיוק חצי חצי מצידי אני אעשה כביסה רק לעצמי וכל הכביסה שלו תישאר מלוכלכת. אז הוא אמר "טוב" בכעס ,הוא פשוט לא יכול לעשות כביסה או כל עבודה נשית אחרת (הכביסה היא רק דוגמה).

magenta73

New member
יקירתי

יש הבדל בין לדבר ללעשות. עצה שלי, קודם תגורו יחד. לפני שאתם מחליפים טבעות. ושם תקבעו או שתקבעי את הסטטוס. ואת הדינמיקה.

billc

New member
הצעת ייעול: תאמרי לו.......

או שאתה או שעוזרת...

PRETY GIRL

New member
גם אם תהיה עוזרת

זה לא רק שבשבילי יהיה יותר קל כפי שציינתי, חשוב לי העיקרון של שוויון. אני לא רוצה שוויון ביני לבין העוזרת, אני רוצה שוויון ביני ובין חברי.

billc

New member
אז אני מציע כמו מגנטה

תעברו לגור ביחד לפני החתונה, הקטע אני מבין ששניכם צעירים, כנראה שניכם גרים בבית ההורים והאמא שלו מפנקת אותו (זה בכלל לא קשור להורים פרמיטיבים) אפילו עם הוא יעבור לגור עם שותפים (ולאו דווקא איתך) הם כבר יטפלו ויחנכו אותו. לדעתי הבעיה שלך שאת רוצה להתחתן מהר, בלי הרבה ניסיון חיים. זה מתכון לכשלון. מאחל לך בהצלחה בכל מקרה

PRETY GIRL

New member
מצחיק שאתה אומר את זה

כי אתה ממש לא בכיוון. חבר שלי הוא זה שרוצה להתחתן אחרי שישתחרר מהצבא ואני זאת שתמיד אומרת לו:"אני לא מתכוונת להתחתן לפני גיל 28-9". כי זה הגיל שבו אני ארצה ילד. אני רואה את עניין החתונה כעיניין רשמי. אני לא רואה את ההבדל בין לחיות ביחד לבין להתחתן. אני תמיד אומרת לחברי:"מצידי נתחתן ב-30 שקל עם רב וההורים שלנו", רק בשבילו, אם הוא ירצה, נעשה חתונה מפוארת. בקטע שלא אמא שלו, אתה צודק לגמרי. היא מפנקת אותו יותר מדי! אפילו את התיק לצבא הוא לא מכין לבד, היא מגהצת לו את המדים, אוכל ישר לצלחת (וזה לא בגלל היותו חייל, גם לפני היא פינקה אותו). , מנקה לו את החדר, מחליפה מצעים... כנראה שהחשש שלי הוא להיות אמא שלו ולכן אני כל כך חוששת מהעיניין.

Vdrums

New member
זה לא נורא לעשות כביסה,

זה לא נורא לבשל, זה אפילו כיף לאללה. עד שלא תגורו ביחד לא תראי את הפרצוף האמיתי שלו.

את בצרה....

את באמת בצרה, יש לך כוונות טובות, את מנסה לבנות לך חיים כפי שאת רואה אותם, והם באמת מושתתים באופן הגיוני על שיוויון, זה לא יהיה לך עם הבחור הזה...... וזה יחריף עם הזמן, כשתישחק לה האהבה... השיחה הראשונה הרצינית ביניכם , בנושא הזה, הסתיימה לדברייך מגעיל..... כך ייסתיימו גם האחרות... "גבר נשי" הוא לא יהיה לעולם, הפשרה יכולה לבוא רק מצידך, ואת כל כך לא רוצה בזה... הבעייה היא, שאחוז מצומצם בין הגברים, מוכן לשיתוף שכזה, לכן לפרק את מה שיש לך איתו, זה לא פיתרון, תעשי רשימה, אבל רשימה כזו שהוא יוכל לחיות עמה, הרי הוא לא ייצפה ממך שתהרגי ג'וקים למשל, או שתצבעי את הדירה, וכ'ו.... הוא גם לא ייצפה ממך לעבוד בחוץ בעבודות גבריות, את תצפי, כשהמצב יהיה לחוץ חלילה, שהוא יעבוד בכל עבודה, כדי להתפרנס..... תעשי רשימה, רשימה מתחשבת, ואם הוא לא ייאשר גם אותה, אל תתחתני איתו! אני מאחל לך חיים מאושרים...עד כמה שאפשר.. בהצלחה!.....

PRETY GIRL

New member
תגובה

בקשר לרשימה זה מה שאני מתכוונת לעשות. ואין לי שום בעיה לצבוע, להרוג ג'וקים או כל עבודה גברית אחרת. אדרוש ממנו ללמד אותי. זה כל העיניין: נמאס לי שהכול מחולק לעבודות גבריות ונשיות, נכון, אני לא אשנה את העולם אבל לפחות אשנה בסביבה שלי משהו!

בטוחה שאת רק בת 20?

מאיפה ההחלטיות הזו? המוטיווציה? היגיון הברזל הזה? מרשים בהחלט.... יש סוג של נשים שאנחנו לא ראויים להן.....

PRETY GIRL

New member
זה לא כיף

להיות פמינסטית. מבחינת נשים- כשאני מספרת לחברות שלי שאין מצב שחבר שלי ישלם עלי במסעדה (אם הוא משלם בפעם הבאה אני אשלם וזה מתקזז) מביטות בי במבט מוזר...... מבחינת גברים- הם מפחדים מזה, את חבר שלי זה מעצבן, הוא רוצה לדאוג לי והוא לא מבין שאני יכולה לדאוג לי בעצמי אבל הוא התרגל אלי .
הלוואי והייתי יודעת מאיפה זה בא לי ולמה כל כך חשוב לי להיות שווה לגבר, בטח איזה פאק מהילדות! גם בסקס אותו דבר, אין מצב שהוא יגמור ואני לא! אבל את העיקרון הזה תודה לאל חבר שלי אוהב!

bulb

New member
עצם קיום הפמיניזם מחזק את ההבדל

בין המינים ויכול לגרום יותר נזק מתועלת. שיוויון לא יהיה בזמן הקרוב מסיבות הסטוריות: לרוב הגברים יהיו בעלי חוסן וכח פיזי יותר מאשר נשים ,גברים עדיין לא מסוגלים ללדת (לא ,ארנולד שוורצנגר לא נחשב) ובל נשכח תכונות גנטיות כגון "יצר אימהי" (יש חיה כזאת ,למורת רוחן של הפמיניסטיות) ועוד מכשלות... אבל אל תאמיני לי - את מוזמנת ללמוד פסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה ואל תשכחי לקחת את הקורס "הפסיכולוגיה של הפיסיולוגיה" (ניתן ללמוד גם דרך האו"פ ,להשיג במרכז הלימודים ברמת אביב). שני הפזוס לבוקר זה

PRETY GIRL

New member
זה לא קשור לחוזק או יצר אמהי

האם לתת לגבר לשלם עליך בגלל היותו גבר ועצם היותך אישה קשור לחוזק הפיזי שלו? לא. האם נשים שמפנות שולחן אחרי ארוחה משפחתית בעוד הגברים יושבים על הספה ומעשנים סיגריה -האם זה קשור לתכונות גנטיות? לא. ועוד ועוד.. הבעיה היא בחינוך למגדר.

האמת, עם זה שאני נפעם ממך...

..אני קצת מרחם על החבר שלך... יש דברים שחשובים לנו, מביך אותנו מאוד שבחורה משלמת עלינו במסעדה, למה את מתעקשת? תוותרי לנו כאן, אני מבטיח לך שאחרי הנישואין, יהיה לכם חשבון משותף, והוא ישמח שתשתתפי בהוצאות העצומות של החיים... לעומת זאת אני מסכים שצריך לפנות יחד את השולחן, וגם לשטוף את הכלים... את חייבת להתפשר קצת, את מלחיצה באותה מידה שאת מדהימה.

PRETY GIRL

New member
באיזשהו מקום

אתה צודק. ואכן לפעמים אני מתפשרת עם חבר שלי(באמת מתוך רחמים ומתוך ידיעה שזה מביך אותו),אחרי פעם אחת שהתעקשתי לשלם עליו בקולנוע או במסעדה, לא זוכרת...(זה היה בתחילת הקשר שלנו) ליד המוכרת וממש ראיתי שזה הביך אותו, מאז אני לא ממש מתעקשת ואם אני משלמת, עושה את זה בשקט...

למעלה