שוויון בין המינים

bulb

New member
שני דברים:

להתפשר מותר וכדאי ,אבל לרחם?!?אם הגעת למצב במערכת יחסים בו את מרחמת על בן הזוג (או להיפך) ,אז כדאי לעשות בדק בית. פרונטו. שנית ,מה רע אם הוא משלם במסעדה? זה עושה אותך פחות נשית (או להיפך)? ישנן דרכים רבות להראות אהבה והערכה לבן/ת זוג ואחת מהן היא ארוחה טובה או בילוי (צימר/קולנוע/ספר/תכשיט...). אם תתיחסי לארוחה בתור מתנה ,אז השד לא יהיה כל כך נורא. בינינו ,איך היית מרגישה אם היית נותנת מתנה למישהו והוא היה מתעקש לשלם עליה או לחלוק בעלות? זה די מביך/משפיל/פוגע/לא מנומס (מחקי את המיותר). סליחה מראש שאני לא נדהם מה"פמניסטיות" המתפרצת. שני הפזוס לצהריים

PRETY GIRL

New member
תגובה

יש הבדל בין לקבל מתנה ולהתעקש לשלם עליה (זה הרי מגוחך..) לבין בילוי משותף שבו באופן תמידי רק הגבר משלם. לזה התכוונתי וצר לי אם חשבת אחרת. אני רק חושבת שהנורמה שהגבר משלם בבילוי משותף (וכן, גם בדייט הראשון) היא נורמה מוטעית שהלוואי שתחלוף מהעולם שלנו... ובקשר לרחמים- אני לא התכוונתי שאני כל הזמן מרחמת עליו שהוא צריך לסבול את הדעות שלי. התכוונתי לכך שמאחר ואני מכירה כל כך טוב את חבר שלי ובמבט אחד עליו אני כבר יודעת איך הוא מרגיש, וראיתי את המבוכה שלו כשהתעקשתי לשלם עליו(ליד המוכרת) הבנתי שעשיתי טעות וכן, קצת ריחמתי עליו שהוא היה צריך לעבור את המבוכה הזאת רק בגלל הדעות המוצקות שלי בנוגע לעיניין. ודבר נוסף-אני לא חושבת שזה משפיל\פוגע\לא מנומס לשלם על חבר שלי בבילוי משותף וגם לחבר שלי לא איכפת, ההיפך-זה מקל עליו....
והוא כבר רואה את זה כמובן מאליו שאנו מתחלקים חצי חצי ... מקווה שהבהרתי את דבריי

שכנה

New member
יש ספר

קוראים אותו "הדרך לחתונה רצופה כוונות טובות" מאת אוהד מקסימוב, שהוא אדם דתי ועיתונאי שעבר הרבה דייטים עד שהוא התחתן, ובדיוק על זה הספר. הספר מורכב מסיפורים קצרים, ואחד מהם הוא על 2 אחים, אחד מהם עכשיו מתחיל לצאת לדייטים, ואחיו שכבר עבר איזה 100 בחורות, נותן לו המלצות איך ומה לעשות. אחת ההמלצות היא, "אתה משלם. אבל מה - אם הבחורה מתעקשת לשלם את חלקה, איתה אתה יכול להמשיך לדייט נוסף. אם היא נותנת לך לשלם הכל - אל תמשיך". איך שהוא, עד הדיון הזה תמיד היה לי רושם שזו הנורמה: הגבר צריך להציע (ואוי לו אם לא, זה יציג אותו קמצן), אבל האשה צריכה לשלם את חלקה.

Kingeh

New member
יש כאלה שאומרים

שהפמיניסטיות הרגה את הרומנטיקה. המנהג שגבר משלם על האישה נתפס כרומנטי בהמון מקומות. הוא מפנק את בת זוגתו וואג שיהיה לה נוח ונעים בלי שתצטרך להחזיר. כי זו הדרך הרומנטית. לדעתי המנהג מיותר בהחלט. אני אנטי פמיניזם לחלוטין אבל בעד שיוויון.

Kingeh

New member
יש כאלה שאומרים

שהפמיניסטיות הרגה את הרומנטיקה. המנהג שגבר משלם על האישה נתפס כרומנטי בהמון מקומות. הוא מפנק את בת זוגתו וואג שיהיה לה נוח ונעים בלי שתצטרך להחזיר. כי זו הדרך הרומנטית. לדעתי המנהג מיותר בהחלט. אני אנטי פמיניזם לחלוטין אבל בעד שיוויון.

magenta73

New member
יפתי...

יש הבדל בין לדרוש שהגבר שאיתך יתחלק איתך בעבודות הבית, כי מדובר כאן בשיוויון, לבין עמידה בעקרונות הפמינזם. וההבדל הוא כזה - הראשון מאפשר גמישות, שיתוף פעולה ושיוויון והשני, באיזה שהוא מקום מבקש נקמה, מסגרת נוקשה, חוקים וכן הלאה. את צריכה ללכת עם הלב שלך. לא עם שום דבר אחר. לא עם הפינוק שהוא גדל בו בבית הוריו ולא עם הטפות הפמינזם ושריפת החזיות.

שי אלון

New member
צודקות

על תהיו תלויות בנו משום בחינה תהיו תלויות בעצמכן,ואם אתן רוצות שויון אז לא רק במה שנוח לכן אלה בכל התחומים כמו :

PRETY GIRL

New member
אתה צודק

יש בנות שרוצות שוויון אבל זה נראה להן ברור שהגבר אמור לשלם בדייט הראשון, או שהגבר אמור לפתוח עבורן את דלת המכונית, או שהגבר אמור רק הוא ליזום במיטה וכו' וכו'

שי אלון

New member
בדיוק !!!

בדיוק ואם אתן רוצות שויון אתן צריכות להוביל אותו ועד שלא תשנו את הדברים שאמרת יקירתי למעלה לא תקבלו שויון בשום דבר שאתן רוצות(ואם כולכן תחשבו על זה לעומק זה רק מעיד על חולשה שצריך לעשות בשבילכן את כל הדברים האלו=אתן לא מתקדמות בעבודה או מרוויחות כמונו ,או הסיכוי שאישה תיבחר לראשות ממשלה קטנים ביותר כי מה הסיכוי שאישה תחליט על עומה שלמה אם היא מתנהגת בכזאת תלותיות שצריכים לשלם עליה או לעשות לה-הרי זה כמו לגדל ילד קטן שצריך שישלמו עליו וכדומה-אז מי בדיוק יפקיר את גורלו בידי אישה אם אתן עדיין חושבות בכזאת צורה פרימטיבית-כמו שאמרתי אתן צריכות להוביל את השינוי(ולהפסיק עם המנהגים המטופשים והפרימטיבים שציינתי למעלה) הזה אם אתן רוצות שויון ואם לא פשוט לא תקבלו כלום.

lironbi

New member
לא יודעת נראה לי שאם הוא אוהב

אותך אז הוא יעזור לך ותמצאו את עמק השווה. אח שלי הכי עצלן ומפונק בעולם והוא תמיד עוזר לאישתו ב"עבודות נשיות", אפשר לשנות גבר, זה לא סוף העולם.

שי אלון

New member
אפשר???

אפשר אולי לשנות אחד פה אחד שם,אבל אם אתן רוצות שזה יהיה שווה לגמרי וברור מאליו שכולם עושים עבודות בית וכל מה שקשור לזה בצורה שווה ,אז אתן צריכות להראות גם שוות לנו בדברים אחרים(כמו שציינתי)ואז לא תיהיה סיבה לטעון ש עבודות בית זה לנשים(למרות שאתן כבר עובדות מחוץ לבית)ושטויות של לשלם ודברים מטופשים אחרים זה של גברים-ואז כולם היו יותר מרוצים אבל זה לא עובד רק בכיוון אחד.בואו נסיים כולנו יחדיו(גברים ונשים)את מנהגי תקופת הבניים,הרי כולנו בני אדם הגיוניים שיודעים שהחוקים הפרימטיביים האלה לא גורמים לאף אחד מהמינים להרגיש בנוח. בואו נשתנה יחדיו וכולם ירוויחו והיו מאושרים יותר.

ororim

New member
כנראה שהתחתנתן עם הגבר הלא נכון !

אני מקווה שיהיה שיוויון , כי אני (גבר) עושה כביסה , מבשל, כמובן מוריד את הזבל, מנקים יחד את הבית, מטפל בילדים הקטנים 0משתדל להיות האבא והבעל הכי טוב בעולם). לידיעתכן בנות ישראל ....

wintera

New member
../images/Emo46.gif

כל כך מציק לי כשגברים רואים את הדברים בדרך זו.... "שאני אשפשף?? מה פתאום!!!!" הרי מאיפה מלכתחילה הגיע הרעיון שאישה עושה את מלאכת הבית כולל גידול ילדים? היות ובעבר נשים לא נהגו לצאת מהבית ולהביא פרנסה. אז.. ניוז פלאש: דברים השתנו. איך לעזעזל אתם מצפים מאיתנו לעבוד יום עבודה מלא ואח"כ להגיע הביתה כדי לנקות לבשל ולסדר - כי יש לנו רחם?!?!?!? נמאס לי!

bulb

New member
צודקת!

באמת לא יפה לחזור הביתה אחרי 12 שעות עבודה + 2 שעות בדרכים ולצפות ליותר ממנה קפואה בפריזר. דברים השתנו? לא ממש. עד אז ,רוב הגברים נושאים בעול העיקרי (אם לא היחידי) בפרנסת הבית. אז תבלי עוד שעה במטבח ופחות שעתיים מול הטלנובלה. נו ביג דיל ,גברת ניוז פלאש היקרה (ולמאותגרות אפשר לארגן טלויזיה במטבח). אבל אני לא דוגמא (ע"ע עדות מרשיעה המצורפת להודעה). שני הפזוס לצהריים. נ.ב. כן ,יש לכן רחם וכל הגברים סובלים מ"קנאת רחם" (הגרסא המטרוסקסואלית ל"קנאת פין")

wintera

New member
פחות שעתיים מול הטלנובלה??!!?!?

בדיוק על סוג כזה של בורות אני מדברת! למה מי אמר שאנחנו עובדות פחות שעות ביום או פחות קשה מכם??!?!?!?!? למה לעזעזל ההנחה שכולנו באות הביתה בשתיים בצהריים ומתיישבות מול הטלוויזיה עד שהגיע השעה לארוחת ערב ואז אנחנו רוטנות ועושות טובה שחותכת סלט?!? תתעוררו.

PRETY GIRL

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

תזאורוס

New member
זה מה שקורה שנמצאים בקשר עם גבר

שנראה טוב:)...עכשיו לכי תביאי גרעינים שחורים ! אני קופץ רגע לשכנה להביא כפית סוכר.....

לחבר של...

היי תגידי לחבר שלך. שאין כל יום תקלות במכשיר זה או אחר בבית. ואם חיים ביחד שיושיט יד בכל מה שקשור לביית....זה דעתי ובלי סיפורים. כי עלייך זה לא עובד?גבר אישה היי נוח...

למעלה