שוויון בנטל

איזה שטויות אתה מקשקש. אתה רק מותח את

החבל בין אנשים שתורמים דרך הצבא לבין אנשים שלא הצליחו דרך הצבא ונותנים את כל מה שיש להם בשביל לעשות שירות לאומי. ככה בדיוק גורמים לעוצמה של המילה "השתמטות" לגדול ולכלול בתוכה אנשים שלא קשורים אליה. שירות לאומי הוא שירות לכל דבר וגם הוא קשור בעקיפין לבטחון ולתמיכה במדינה. שירות לאומי זה לא "עוד עבודה בשכר נמוך" אלא זה תקופה שבה אתה מקדיש את חייך למדינה בסכום סמלי והעבודה היא לא כזאת חופשית אלא היא מתבצעת רק במוסדות ממשלתיים! מה למשל מורה חיילת תורמת לבטחון המדינה? לא חבל ? זה בזבוז. נשלח אותה להיות מדריכת חי"ר זה יותר חשוב.

vinney

Well-known member
שירות לאומי זאת התנדבות נטו

מי שרוצה - עושה, מי שלא רוצה - לא. באותה המידה כל משטמת יכול לתרום 20 שקל לאגודה למען החייל ולהגיד שהוא תרם למדינה. לא מדובר בעבודות פרך בכפיה, כמו שירות צבאי, אלא התנדבות למען השקטת המצפון של המתנדבים (מתנדבות בעיקר) כדי להצדיק את אי שירותם בצבא. תכל'ס - אותם המשתמטים לשיטתכם, רק שהם בחרו לעבוד בלי שכר (בדגש על בחרו), אז ויתרתם להם. נועה, שגם בחרה לא לקבל שכר באותן השנים, משום מה לא יוצאת פטורה אצלכם, לא ברור לי מדוע.

שוויון בנטל

בוא נראה אם קיים בפורום אדם שיכול להגיב לי ובאותה העת לא לצאת שימפנזה. אתם מודעים לכך שאין ולעולם לא יהיה שוויון בנטל, כן? הרי, מי שמסכן את חייו מסכן את חייו, ודבר שמשתמט זה או אחר יעשה בשירות לאומי לא ישתווה או יתקרב לזה. לא נראה לכם שלתת למי שעשה שירות לאומי או שירות צבאי בתפקיד עציץ שמשקה עציצים אחרים (כל הזכויות שמורות לאתי) את האוקי על שוויון בנטל קצת מבזה את מי שאכן לחם?

renegade21

New member
אם הוא אחד שהלך לקב"ן סתם בשביל חיים קלים

אז הוא מבזה וזה הגדרה של השתמטות במדים אבל אם הוא עוסק בתפקיד בגלל שיבוצים של הצבא או בגלל סיבות רפואיות אמיתיות(!!!!) או בעיות ת"ש אז הוא שותף מלא בנטל והוא לא מבזה את הלוחמים

../images/Emo94.gif עוד מישהו רוצה לנסות?

אכן לא הוא מבזה את הלוחמים, אלא מי שנותן לו גושפנקא של שוויון בנטל של הלוחמים הוא זה שמבזה.

renegade21

New member
אני לא אתקוף אותך אישית אבל...

בתור אחת שלא עשתה צבא עשית שרות לאומי או משהו לטובת מדינת ישראל ולא לטובת פלסטין? השתתפת איכשהו בהליך חלוקת הנטל?

ק ד ו ש

New member
דבר ראשון, אין שיוויון

לוחם מקבל משכורת גבוהה יותר, ומקבל מענק שחרור ופקדון גבוהים יותר. הוא מקבל עוד כמה הטבות שלדעתי עדיין לא מספיקות. אבל אם את שואלת אותי? אני למשל הייתי לוחם, ואני לא חושב שהקצין מודיעין שהיה לנו שהוא לא לוחם כביכול, פחות חשוב. הוא היה דואג למפות לפני פעילויות, ולסקירה מודיעינית. גם הטבחים כשהיינו חוזרים מפעילות היו משקיעים בארוחה למופת. איך שכחתי לרגע את המש"קית ת"ש שדאגה לחיילים בודדים כדי שהעניינים מחוץ לצבא לא יעסיקו אותם. יש עוד מיליון דוגמאות, אבל לא, אני לא חושב שזה מבזה לוחמים, להיפך. אדם ששירת בתפקיד עורפי לפעמים לא פחות חשוב מהלוחם הכי דגול בצה"ל.

כולכם מפספסים את הנקודה

לא דיברתי על מי תורם או מי חשוב יותר. גם לא אמרתי שהג'ובניקים או המשרתים בשירות לאומי מבזים - אמרתי שמי שמבחינתו שירות לאומי או עצם לבישת מדים במשך שנתיים או שלוש מאפשרת סימון וי על שוויון בנטל הוא זה שהתייחסותו מבזה את אלה שהנטל שלהם כרוך בסיכון חיים.

אם כל בני האדם במדינה היו שווים לחלוטין

בגוף, בנפש ובמצב הכלכלי אז אפשר היה להגיד שאת צודקת. אבל בגלל שכולנו שונים יש אנשים שבשבילם לעשות שירות לאומי זה הישג מדהים ויש אנשים שבשילם פחות מלוחם נחשב לבזבוז ועציץ

respecta1

New member
כל אחד תורם בדרך שהוא יכול

לא כולם יכולים להיות לוחמים.. בסופו של יום כולם תורמים שלוש שנים אם תורמים יותר או תורמים פחות אבל כולם ממלאים את הנטל.

חמודה

קודם כל מי שעושה שירות לאומי הוא לא משתמט,וברוב המקרים מי שעושה שירות לאומי עושה משהו לא פחות חשוב ותורם לאנשים חלשים. חוץ מזה את רוצה שיוויון? סבבה! אז בוא נהרוג את אמא שלך ונכרות לך רגליים וכו וכו.. (רצית שיוויון לא?) יופי,אז אל תבלבלי את השכל,שיוויון אף פעם לא יהיה,ויש אנשים עם בעיות יותר קשות ממה שיש לך בחיים והם עדיין מתנדבים,אז תגידי תודה על מה שיש לך ותפסיקי להתבכיין כמו ילדה קטנה.

slashon1

New member
הגיע הזמן לצבא מקצועי ונורמלי

בסופו של דבר ראינו שברית המועצות קרסה בשל תפיסות קומוניסטיות כאלה של שיתופיות וכל הבולשיט הזה. הפתרון היחידי לכך שישראל לא תקרוס היא צבא מקצועי.

YO222

New member
קפיפה קטנה. .

מי הוא זה ואיזה הוא שנותן את האוקי על שוויון בנטל? אינני סבור שיש מי שמתכחש לעובדה הכ"כ ברורה שחייל קרבי מסכן עצמו יותר ממשקה העציצים הנ"ל. . א"כ אינני מבין מדוע כה תמהה את? אם את אכן מדברת על תרומה למדינה אכן גודל התרומה הוא שווה בדיוק כמו שחייל מחיל האוויר שווה לחייל קרבי. . יווווו נאווווו?

golesh2299

New member
לא!

הטענה שכל מי שמתגייס לצה"ל מסכן את חייו אינה נכונה! כמה אחוז מהמתגייסים לצה"ל מסתכנים את חייהם בפועל? אפשר אותו דבר לדאול למה זה צודק שאחד מתגייס לגולני ואחד מוכר מסטיקים בשקם? כך שאיני רואה הבדל בין אדם שמשקה עציצים בשירות לאומי לבין אדם שהוא נהג גיפ בצבא.

vinney

Well-known member
ובין אדם שמשלם 2000 שקל מסים בחודש

לנהג ג'יפ בצבא שעולה למדינה את אותו הסכום, בזמן שהוא יושב במועדון ורואה טלויזיה כי יש 3 נהגים על כל ג'יפ?

למעלה