שוויון בנטל

tkamin

New member
תגובה קצרה וענינית

אם אתה חושב שיש יותר מדי נהגי ג'יפים בצבא - אתה טועה. ובגדול.

baudrate

New member
אני מניח שהסיכון הוא בערך פי 10

לנהג ג'יפ מאשר לאזרח.

אם בשירות לאומי עסקינן

במיוחד של בנות,אני חושבת שמדובר בהשתמטות לשמה.מעטות הבנות שבאמת מטעמים דתיים לא יכולות לשרת בצבא,ובשביל הרוב זו פשוט דרך קלה לצאת החוצה.ברור שכמו בכל דבר יש יוצאות מן הכלל,אבל כן הכלל מעיד על כולן ולא להיפך. אני שירתתי בקרקל.קיבלתי 750 ש"ח בחודש,הן מקבלות 1000.אני רק אחרי שנה וחצי קיבלתי תעודת לוחם שאיתה יכולתי לנסוע על אזרחי,הן יכולות מהיום הראשון.והרשימה נמשכת.... ואת כל זה אני אומרת ממבט ראשון,מכיוון שאחותו של חבר שלי בשירות לאומי,כי לדבריה צבא זה בזבוז זמן.בזמן הזה היא יכולה לשפר בגרויות,לעשות פסיכומטרי וכו'...הזמן שלי ושל עוד רבים יותר זול כנראה...

ailag

New member
זה לא אומר שש"ל זה השתמטות

זה אומר שבש"ל אפשר לתרום יותר (אם נסכים לרגע אוטומטית על כל מה שאמרת וכל מה שהתכוונת לפרט) ואם זה נכון אז זה אומר שעל יותר אנשים בש"ל מפילים תפקידים שדומים לתפקידים הקלים בצה"ל. אז תנו להם עוד שעות שבועיות, תנו לחיילים עוד כסף / כרטיסי אוטובוס ונסגור עניין. זה שמישהו לא שירת בצבא והלך לאלטרנטיבה הכי קרובה שמצא לא אומר שהוא משתמט. אבל אם מישהו הלך לש"ל מעצלנות, אולי צריך לעשות שש"ל לא יהיה ידידותי לעצלנים.

אני מסכימה במחלט

הנקודה שלי הייתה,שכמו הרבה דברים טובים,שירות לאומי הפך מעין מחסה לאנשים שלא רוצים לשרת,או שרוצים לשרת בתנאי בית. העניין פספס את הכוונות הטובות שלו לדעתי...

יש גם טעמים רפואתים להזכירך

וגם בשירותלאומי עושים עבודה,ובהרבה פעמים עושים בשירות לאומי עבודה יותר קשה מכל הגובניקים שיושבים במשרד ועושים קפה למפקד,אבל להם העיקר לא יגידו כלום. ובשירות לאומי גם מקבלים פחות זכויות/תנאים או איך שלא קוראים לזה מבשירות צבאי. ודי לבוא בטענות לאנשים שהצבא שיחרר אותם,לא כולם משתמטים,זה לא מובן?

פספת את הנקודה בגדוללל

ןלכן,מכיוון שלא טרחת לקרוא את ההודעה ולהפנים את הכתוב בה בצורה בוגרת ורצינית,אני לא מתכוונת להגיב. יום טוב

little boy blue

New member
אני עדיין טוען

שלא משנה מה עושים בצבאץצבא רק לעשות צבא ,אפילו אם זה בתתפקיד של מש"ק ממטרות או וואט אבר. יש שמירות,יש תורנויות-חיילים עושים מה שמבקשים מהם.עדיף מלא לעשות כלום . אני עשיתי שירות קרבי מלא(כולל שירות במלחמה האחרונה).ועדיין טוען שכל בורג קטן הבמערכת תורם ולא משנה באיזה צורה ואיך.

GentlyWeeps

New member
כפרה עלייך

תאמיני לי שלא חסר אנשים בשירות לאומי שעשו פי מיליון ותרמו פי מיליון מאשר חיילים בשירות סדיר

golesh2299

New member
שאלה

במה יותר טוב אדם שמוכר בזוקה בשקם מאדם שעוזר לקשישים וחולים בשירות לאומי?

ori239

New member
יש שיוויון בנטל

מבחינתי שוויון בנטל הוא שגבר יתרום 3 שנים, לצבא או לשירות לאומי, ואישה תתרום שנתיים.. אלו שלא תורמים כלל, מלבד לעצמם, הם הצרה האמיתית.. אני הולך להיות קרבי, ובעיני כל ההשוואה קרביים-ג'ובניקים והקטע של 'קרביים עושים יותר' הוא מטומטם.. כולנו תורמים, כל אחד בדרכו.. אני רק דבר אחד לא מבין - איך כל המשתמטים למיניהם מדברים על מה שעושה הצבא, אם הם לא היו דקה אחת בצבא?

ailag

New member
אני בעד שוויון בסף הנטל

לקבוע סף תחתון מסוים שקובע שבאמת עשית את חלקך בהתמודדות שלנו עם הנטל. הסף שלי הוא שנתיים (שנה וחצי?) של שירות בצה"ל או ש"ל, עם עדיפות כלשהי לצה"ל (כי צריך צבא.. כלשהו..) ובתנאים דומים "סטטיסטית". (אותו אחוז אנשים תורם אותו מספר שעות שבועיות באותה משכורת) כלומר במינימום כולם ג'ובניקים - של הצבא או של ש"ל. אז נכון שיש אנשים על תקן עציץ, אבל אני לא רואה שיטה טובה יותר לטפל בבעיה שיש כמות עבודה שמישהו צריך לעשות. חוץ, כמובן, מצבא שכירים אבל זה כבר נושא אחר לגמרי, כי זה דורש לשנות את הקביעה המאוד עמוקה שאומרת שיש צורך להתנדב כך (למדינה ולחיילים/בני שירות), וזה כבר מגדיל את ה"פרוייקט" בהרבה. עניין העציצים זה כמו שאצלי בעבודה חייבים לעבוד לפחות שעתיים ביום בימים שאי אפשר לתת את השעות הרגילות. זה מעיק, מה אם השעתיים שלי היום לא יעילות בכלל? לא עדיף שהן יעברו ליום אחר והיום אהיה בחופש? כן, אבל אם נתחיל מזה נאבד שליטה ויהיו יותר מדי ימי חופש על פחות מדי עבודה יעילה. אה, ובקשר לסיכון החיים, אני לא חושבת שזה מדד לתרומה - בצבא האידיאלי שלי יש מודיעין כל כך טוב ושמירה אוטומטית על גבולות שמטפלת בבעיות כל כך יפה כך שמעט מאוד אנשים מסכנים את חייהם (חייל פה ושם איפה שצריך בגבולות) אבל ההגנה על הארץ הרבה יותר טובה. וכולם מתפעלים אותה בשלט רחוק ובלי לחץ מבסיס של מפונקים באמצע תל אביב. במודל הזה יש הרבה יותר תרומה למדינה והרבה פחות סכנה לחיים. כמובן שבאידיאל גם לא צריך לשמור על הגבולות כי אין בהם בעיות, אבל פרה פרה :)

צר לי לשבור את הפנטזיה, אבל לצה"ל לא מתנדבים

לצה"ל מגויסים בכפייה, זה הדבר הראשון שאנו צריכים לשנות

אבל זה מגוחך

הרי אי אפשר להשוות בכלל בין הנטל של חייל קרבי (לא מדברת דווקא על תרומה נטו) לנטל של מי שאולי מקריב מנוחותו וקידומו האישי (וגם כאן, משמעות הדבר היא ממש לאו דווקא שאותו אחד תורם יותר) אך איננו מסכן את בטחונו האישי בצורה כזו. אין שוויון בנטל, לא יכול להיות שוויון בנטל, אז למה להכנס לזה בכלל?

למעלה