שווים יותר, שווים פחות.

כחלחל

New member
אשרי המאמין SOFTY

כאמור "אין ספק" "בכל הנוגע להצלת חיים" וכו' וכו' נכון אבל פרט לחיה אחת (זברה) החיים זה לא שחור או לבן ואיש לא יודה ואיש לא יספר. רק מי שהיה שם, רק מי שחווה את היחס המתנשא והמשפיל והשאננות עד כדי אדישות, ולא מעט רשלנות שמגיעה לעיתים עד ל "כמעט אסון" של חלק גדול לצערנו של הצוותים הרפואיים, יודע מה המציאות לצערי בשנה האחרונה צברתי אני ומשפחתי הקרובה מיילים רבים ב"מערכת" ואנחנו בעלי תואר "נוסע מתמיד" של קבע. לא נפתח כאן פנקס דוגמאות ודוגמאות שכנגד אבל אני מאחל לך שתמשיך להחזיק בדעתך / אמונתך זו עד 120 בבריאות באושר ובשורות טובות. הערה: כמובן שאין להכליל ותמיד יש נקודות אור שחשוב להדגישן ולברך עליהן והן אינן "מכפרות" על העוולות.

softy

New member
באמת לא כדאי

להשוות למי יש "גדול" יותר כי נראה לי שתפסיד. מה שאתה מנסה להגיד לי הוא שנתקלת בחלאות אדם שבמקרה מסתובבים שם עם תג של רופא או אחות או אחות ראשית על הבגד כשלמעשה הם חושבים שעל התג שלהם רשום "אלוהים". אני מדבר על המנגנון שמטפל על מנת להחיות כל חולה שמגיע למצב של כמעט מוות. אין שום מסננת במנגנון הזה שקובעת מי לחיים ומי למוות ועל פי זה מדרגת את רמת אמצעי ההחיאה המונפקים. שאננות, אדישות, עצלנות, התנשאות, עייפות, מרירות, בקרב הסגל הרפואי כל אלה אכן מוכרים לי מקרוב מאוד, אבל לא זאת הייתה השאלה.

השאלה האמיתית היא

מה יקרה אם לאחר ששרון יתעורר (מחר מתחילים להעיר אותו) יגלו שהנזק שנגרם לו הוא בלתי הפיך והוא ישאר (במקרה הטוב) בכסא גלגלים לא שולט בצרכיו ומזיל ריר. איזה חיים יהיו לו? והאם הוא יודה לרופאים שהצילו את חייו? רק מי שחווה מקרים דומים יודע שלפעמים טיפול טוב מדי אינו מטיב עם החולה.

softy

New member
כאן את נכנסת כבר

לתחום של המתות החסד, אני אישית בעד, אבל כמו שאמרת, קודם צריכים להעיר אותו ולראות מה מידת הנזק שנגרם לו, ואם יעירו אותו ויתברר שנגרם לו נזק גדול, הרי שלא יוכלו להמית אותו בחזרה. אגב, זה קורה הרבה גם עם צעירים שהגיעו לבית החולים במצב אנוש והרפואה המודרנית הצילה אותם אמנם ממוות אבל השאירה אותם למות מוות נוסף בכל יום מחדש. גם אז יכולה להשאל השאלה למה בכלל היה צריך להציל אותם, רק על מנת להנציח את סבלם לעוד שנים רבות אחר כך.

כחלחל

New member
הרבה בריאות ל SOFTY

לקריאת השורות הראשונות של תשובתך "באמת לא כדאי להשוות למי יש "גדול" יותר כי נראה לי שתפסיד. מה שאתה מנסה להגיד לי הוא ש......" אין לי אלא להרים ידיים לסיכום הדו שיח שלנו בנושא - ולצרף לאיחולי הבריאות שכבר איחלתי לך גם המלצה לאיבחון והוראה מתקנת בתחום הבנת הנקרא.

למעלה