שווי שימוש ברכב

מצב
הנושא נעול.
שווי שימוש ברכב

שווי שימוש ברכב
שלום לבעלי יש רכב צמוד מהעבודה. עד עכשיו הוא לא שילם עליו כלום. היות שמס הכנסה "עלה" על הבוס שלו בעניין רכבי החברה, הוא צריך להתחיל לשלם שווי שימוש על הרכב. רציתי לדעת אם לבעלי יש איזשהן זכויות בעקבות העובדה שהוא משלם שווי שימוש. לדוגמה: עד עכשיו כל פעם שמישהו היה צריך את הרכב שלו (אם רכב אחר התקלקל) יותר ממנו, הוא קיבל אותו. מדובר ברכבים לא חדשים שמשמשים לעבודה. מה שחשוב לי לדעת זה האם בעקבות התשלום, הרכב נשאר צמוד אליו גם בחופשות ובמילואים (הוא משרת חודש בשנה), אם חובה על המעביד להרשות לי כאישתו, לנהוג ברכב (מה שהוא אמר לו זה שאני יכולה לנהוג ואם חס וחלילה תהיה תאונה, הוא יעביר לחברת הביטוח הוראה לבטח אותי
אותי זה ממש לא מספק) ובכלל, האם יש איזה מקום שמפרט את הזכויות של מי שיש לו רכב צמוד כדי שנוכל לתת לבוס שלו סימוכין משפטיים? תודה שרון

שיר ורד

New member
אין חוק או תקנות בנושא

שווי שימוש ברכב
שלום לבעלי יש רכב צמוד מהעבודה. עד עכשיו הוא לא שילם עליו כלום. היות שמס הכנסה "עלה" על הבוס שלו בעניין רכבי החברה, הוא צריך להתחיל לשלם שווי שימוש על הרכב. רציתי לדעת אם לבעלי יש איזשהן זכויות בעקבות העובדה שהוא משלם שווי שימוש. לדוגמה: עד עכשיו כל פעם שמישהו היה צריך את הרכב שלו (אם רכב אחר התקלקל) יותר ממנו, הוא קיבל אותו. מדובר ברכבים לא חדשים שמשמשים לעבודה. מה שחשוב לי לדעת זה האם בעקבות התשלום, הרכב נשאר צמוד אליו גם בחופשות ובמילואים (הוא משרת חודש בשנה), אם חובה על המעביד להרשות לי כאישתו, לנהוג ברכב (מה שהוא אמר לו זה שאני יכולה לנהוג ואם חס וחלילה תהיה תאונה, הוא יעביר לחברת הביטוח הוראה לבטח אותי
אותי זה ממש לא מספק) ובכלל, האם יש איזה מקום שמפרט את הזכויות של מי שיש לו רכב צמוד כדי שנוכל לתת לבוס שלו סימוכין משפטיים? תודה שרון
אין חוק או תקנות בנושא
ומדובר בהסדרים הנקבעים בכל מקום עבודה בצורה שונה. מקובל שהרכב נשאר בידי העובד בחופשות בארץ , אך לא כשהוא בחופשות בחו"ל. לגבי רכב המשמש בעיקרו לצורכי עבודה (למשל רכב המוצמד לטכנאי שטח) , מקובל שהוא מוחזר למקום העבודה בתקופת מילואים, רכב צמוד הניתן כהטבת שכר (שבעקבותיה מפחיתים משכרו של העבוד, בנוסף לשווי שימוש) לא מקובל להחזיר בתקופת מילואים. במידה והרכב מוחזר למעביד , אין לחייב את העובד בשווי שימוש בתקופה זו (במקום עבודה קודם שעבדתי , החיוב בוטל רק אם הרכב הוחזר לשבועיים או יותר, לא מכיר סימוכין לכך בחוק או בתקנות). אין חובה על המעסיק להרשות לאנשים נוספים לנהוג ברכב, אבל מקובל שלפחות בני הזוג רשאים לנהוג ברכב. למעביד זכות למסור את הרכב לעובדים אחרים במשך שעות העבודה לצורכי העבודה. אך חובה שבעלך או גורם אחראי מטעם המעביד, יבצע רישום מדויק מי קבל את הרכב ומתי . במקרה של דו"ח תנועה (בעיקר מצלמות רמזור ומהירות), יחויב בעלך אוטומטית בקנס (ובנקודות) אם לא יהיה רישום מסודר המוכיח שהרכב ניתן לעובד אחר. אם ביטח החוזה לא תקף לגבייך, אל תנהגי ברכב. כנ"ל גם לגבי ביטוח צד ג. לא ברור לי למה אין לך ביטוח. מאחר והרכב ניתן לעובדים נוספים, אזי צריך להיות לו ביטוח ללא הגבלה של מספר ושמות הנהגים. אם אינך נהגת חדשה או צעירה (עד גיל 24) לא צריכה להיות הגבלה של חברת הביטוח לגביך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה