שווקי העולם מעורבים היום

קרלטון

New member
וחוזי וול-סטריט שטוחים בינתיים

ללא כיוון החלטי. אולי צריך להוסיף עדכון על מטבע העתיד (...?), הביטקוין, ובכן, אלן גרינספן טוען שהוא בבועה.

יום חמישי, דצמבר 5

העולם הערב:
אסיה:
, Japan -1.5% to 15177. Hong Kong -0.1% to 23713. China -0.2% to 2247. India +1.2% to 20958.
אירופה, אמצע היום:
, London flat. Paris -0.1%. Frankfurt +0.1%. Futures at 6:20: Dow -0.1%. S&P flat. Nasdaq +0.1%. Crude +0.4% to $97.59. Gold -1.1% to $1233.60.

כותרות ראשיות
Apple, China Mobile sign iPhone deal.
http://www.marketwatch.com/story/apple-china-mobile-sign-deal-to-offer-iphone-2013-12-04-21103228
GM to scale down Chevy sales in Europe.
http://www.reuters.com/article/2013/12/05/us-generalmotors-chevy-idUSBRE9B407W20131205

מניות בכותרות
JPMorgan warns 465K card holders of data breach by hackers.
http://www.reuters.com/article/2013/12/05/us-jpmorgan-dataexposed-idUSBRE9B405R20131205
Siemens enjoys turnaround at infrastructure and cities ops.
http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303497804579239442392990768
AT&T eyes $2.75B Verizon spectrum.
http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303722104579238700793191362
Costco's FQ1 sales rise 5%.
http://seekingalpha.com/news-articl...r-fiscal-year-2014-and-november-sales-results
DOJ plans more mortgage fraud cases in New Year.
http://www.reuters.com/article/2013/12/04/us-usa-justice-interview-idUSBRE9B30RZ20131204
Ford could see halo effect from new Mustang.
http://www.reuters.com/article/2013/12/05/us-autos-ford-mustang-idUSBRE9B409020131205

כותרות נוספות
Japan OKs ¥18.6T stimulus package.
http://www.reuters.com/article/2013/12/05/us-japan-economy-stimulus-idUSBRE9B408J20131205
WTO credibility at stake as nations struggle to reach deal.
http://www.cnbc.com/id/101248096
China bank ban leads to Bitcoin selloff.
http://www.bloomberg.com/news/2013-...cial-companies-from-bitcoin-transactions.html
Moody's ups outlook on Spain to stable.
http://www.bloomberg.com/news/2013-...g-outlook-increased-by-moody-s-to-stable.html
OPEC maintains crude output cap at 30M bpd.
http://www.nytimes.com/2013/12/05/b...to-keep-oil-production-at-current-levels.html

פרסומי מאקרו להיום:

Chain Store Sales
7:30 Challenger Job-Cut Report
8:30 Initial Jobless Claims
8:30 GDP Q3
8:30 Corporate Profits
9:45 Bloomberg Consumer Comfort Index
10:00 Factory Orders
10:30 EIA Natural Gas Inventory
4:30 PM Money Supply
4:30 PM Fed Balance Sheet

ידווחו היום לפני הפתיחה: CONN, DG, FRAN, JOSB, KR, MEI, RY, SOL, TD, TITN

ידווחו היום אחרי הסגירה: AMBA, COO, DMND, FIVE, FNSR, PSUN, ULTA, ZUMZ


מקור: סיקינג אלפא http://seekingalpha.com/article/1879271-wall-street-breakfast-must-know-news
 

mnakash

New member
מה הערך הפנימי של הדולר?

בלי קשר לביטקוין בועה או לא, קצת אירוני לשמוע את הסיבות של גרינספאן בהתחשב במה שעושים לדולר בעשור שניים האחרונים. פיאט מאני לעומת מטבע קריפטוגרפי? לא יודע אם ביטקוין יהיה הבשורה ובטח יהיו כשלונות עד היציבות אבל נשמע לי לא מופרך שבעתיד ה"לקוחות" (כלומר האזרחים) יעדיפו מטבע קריפטוגרפי על פיאט מאני ובהעדר איסור חוקי על כך זה יכול לקרות.
 

קרלטון

New member
שאלה טובה

כיום בכל מקרה ברור שכיוון שהשימוש במכשיר הזה (אני אפילו לא יודע אם אפשר לקרוא לו ברצינות מטבע) כל כך שולי ביחס למטבעות קיימים, התנודתיות הדרסטית שיש בערכו עושה אותו בפני עצמה לא ראוי לשימוש כמטבע.
 

KobeRider

New member
עד שאי אפשר יהיה לצרוך איתו הכל

אז גם אף אחד לא יסכים לקבל אותו בתור משכורת. רק אחר כך הוא יהיה מטבע נפוץ. בינתיים הוא ספקולטיבי ופחות או יותר אנונימי. יש לזה את היתרונות שלו, אבל הוא עדיין לא שם.
 

KobeRider

New member
הערך הפנימי של הדולר

נובע מזה שאחת הממשלות/מדינות החזקות בעולם גובה איתו מסים, משלמת איתו משכורות ומנפיקה איתו אגרות חוב. האזרחים שלה בקושי צריכים להיות מוטרדים מהמחיר שלו לעומת מטבעות אחרים, כי הכלכלה שלהם יכולה להיות די עצמאית.
היכולת להדפיס עוד ממנו רק מחזקת את המעמד שלו, לא ההיפך.
 

mnakash

New member
זה עונה על ההגדרה של ערך פנימי?

בתקופות בהן הוא היה צמוד לזהב אפשר היה להגיד עליו שהערך הפנימי בו הוא הזהב במרתפים של הבנק המרכזי. היום שהוא פיאט מאני הוא לדעתי ללא ערך פנימי. זה לא הופך אותו למשהו אחר, הוא עדיין פיאט מאני ועדיין מטבע.
הנק׳ שציינת הופכות אותו למטבע. המטבע השימושי בעולם בהשוואה לפיאט מאני אחרים. אבל מבחינתי זהו לא ערך פנימי. אם מדברים על כסף בצורות אחרות אז מלח היה אפשר לאכול וזהב וודאי שימש למשהו גם בעת עתיקה יותר.
אני לא חושב שמישהו יכול לדעת אם בעתיד מטבע אחר שאינו פיאט מאני יחליף אותו או לא.
בקשר לחוזק שלו שציינת באפשרות ההדפסה הרי שזהו חוזק לממשלה ולבנק המרכזי ולא לציבור המחזיקים בו. אני בטוח שאלו שמחזיקים אג״ח לא צמוד או מזומן לא מעריכים את המס הסמוי שהם מקבלים איתו בצורת אינפלציה.
 

mnakash

New member
גם אם כן אפשר לעשות debasing לכסף שמגובה

בסחורה או במוצר זה צריך להיות מסובך הרבה יותר מלהוסיף מספרים במחשב. היום במשטרים דמוקרטיים זה עלול לעורר מחאות ואולי יהיה קשה להעביר את זה יותר מאשר הדפסת כסף.
לא קראתי את כל מה שבמסמך ולא הצלחתי להבין איך אפשר לעשות כזה debasing על סחורות ושירותים בלי לדלל נניח את כמות הזהב במטבע או לשנות משהו אחר שהוא ניתן לזיהוי ויגרום לתסיסה בקרב המשתמשים המקבלים. אולי אתה מסתמך על העבר שהיה פחות דמוקרטי והמידע והידע לא זרמו בצורה שהם זורמים היום.

זו לא נבואה על כך שכך וכך יהיה. אני רק לא פוסל את האופצייה של מטבע קריפטוגרפי כלשהו ונראה לי שאלא אם כן תהיה התערבות ממשלתית האימוץ של אחד כזה יתפוס תאוצה כשיהיה בשל מספיק לתמוך במסחר עולמי (ויונפק בכמות מספיקה בניגוד לכמות שלא מספיקה לעיר כמו הביטקוין) ובסופו של דבר יהפוך לסטנדרט דה פקטו כמטבע הרזרבה העולמי ( כי למה שבעלי הנכסים ימירו אותם לדולרים מדוללים כשיש מטבע לא מדולל).
 
אתה מתעלם מהנקודה המרכזית

אפשר לדבר על כמה קשה לדלל מטבע כזה או אחר, אבל הנקודה המרכזית כאן היא ההבנה ששורש הבעיה נעוץ בטבע האנושי, ולכן הנסיון לפתור אותה ע״י שימוש במטבע אחר משול לנסיון להפסיק את השימוש בסמים ע״י הוצאתם מחוץ לחוק או למנוע הפלות ע״י הוצאתן מחוץ לחוק.

מעבר לזה, אם תחשוב רגע על הרעיון של לעבור לשימוש במטבע ׳קשה׳ עד הסוף, די מהר תבין שזה לגמרי לא מעשי, ושהמחיר הוא עצום. בפועל, זה ייקח את הכלכלה העולמית מאות שנים אחורה, מכיוון שזה אומר לוותר על יתרונות נחוצים מאוד של הפיאט- הגמישות בהיצע הכסף, והאפשרות לסחר גלובלי מהיר מאוד ודינמי. חשבת למשל איך תבצע רכישה של מניות בעולם של ׳כסף קשה׳? זה אומר שאתה צריך להעביר לברוקר שלך זהב פיסי, לא?

בכל אופן, הנקודה המרכזית היא שגם אם זה היה מעשי, זה עדיין לא פותר כלום. במקום לנסות ולפתור את הבעיה באופן עקיף, אולי עדיף לחשוב איך מתמודדים איתה בצורה יותר ישירה. כלומר, איך אתה מונע מממשלות ללוות בלי סוף כסף שברור שהן לא יוכלו אף פעם להחזיר.
 

mnakash

New member
אתה מדבר על הטבע האנושי של הלווה

אבל מה עם המלווה או סתם מחזיק בכסף? האם בטבע האנושי שלו לא טבוע הדחף לשמור על נכסיו ולהגדיל או לפחות לא לפגוע בכוח הקניה שלו?
אתה מסתכל על זה במימד של הלווה מצד המדינה בלבד. אני ממש מופתע שאתה לא שוקל את החופש של המלוים להעמיד תנאים. אם לא טוב לי אג״ח מדינה אולי אעדיף אלטרנטיבות.

בקשר לנק׳ האחרת לא כתבתי שנעבור לסחר חליפין במקום מטבע אלא שלמי שמחזיק את המטבע עדיף שלא ידללו אותו. מטבע קריפטוגרפי כמו הביטקוין נותן את זה ואת הגמישות שדיברת עליה. כך גם היה אם הדולר היה מגובה בזהב. עדיין היה אפשר לסחור בו באופן אלקטרוני.

בשביל שמטבע קריפטוגרפי יתפוס מספיק שחלק מהאנשים יאמנו בו בתור מטבע. אם זה ייקרה הממשלות לא יצליחו לעצור את הסחף החוצה מהפיאט מאני אלא אם יאסרו על מסחר בו. זה ייקרה כי מבחינת האדם הפשוט או המלווה עדיף להחזיק מטבע שאינו מדולל מאשר מדולל וההיפך מבחינת הלווה.

הטיעון בקשר לגמישות בהיצע הכסף הוא נק׳ לטובת הפיאט מאני וכך גם הייתרון לממשלות אבל האינדבדואל מתעניין ברווחתו האישית לפני הכלל ולכן לא ייתנדב להיות מדולל כשתהיה אלטרנטיבה.
 
עדיף בהרבה להחזיק מטבע מדולל מאשר לא מדולל

אתה מתעקש לא להבין- ממשלה צריכה כסף, ממשלה משיגה כסף. השאלה היא רק איך. אפשרות אחת- היא גובה מיסים ומוכרת לציבור את האגח שלה, וכאשר החוב הופך גדול מאוד היא מדללת את המטבע ובכך יוצרת אינפלציה גבוהה ושוחקת את החוב. זה לא נעים, אבל זו האלטרנטיבה היותר טובה.

האפשרות השנייה היא הרבה יותר גרועה לציבור והרבה יותר טובה לממשלה (או לפחות נתפסת ע״י הממשלה ככזו), ולכן היא גם מה שבדרך כלל מתרחש בפועל. הממשלה מבינה שדילול יוביל בסופו של דבר לאובדן אמון במטבע ובחוב שלה, ולכן מעדיפה לגלגל את הנטל על הציבור באמצעות מיסים וגזירות דרקוניות.

אם נפח המסחר בביטקוין יהיה משמעותי הוא או יוצא מחוץ לחוק או יפוקח ע״י הממשלות שבסופו של דבר רוצות את הנתח שלהן. אז מה זה משנה בכלל אם תקרא לו דולר או ביטקוין?
 

mnakash

New member
בקשר לסיפא

הממשלות לא יוכלו לייצר אינפלציה בביטקוין ויהיו חייבות לגבות מיסים. זה קשה הרבה יותר כי זה שקוף ולא סמוי מהאזרח כמו ״מס האינפלציה״ ויעורר ויכוח פוליטי עם קשיים די גדולים (ראה ארה״ב לפני זמן לא רב) ולכן ייגרום לאחריות גדולה יותר בניהול החוב. כך תקבל גם אתה את מבוקשך אם אני מבין נכון.
אני לא שותף לדעתך שהממשלה יכולה לעשות מה שהיא רוצה והאזרחים יקבלו זאת בעולם דמוקרטי. ובתיאוריה ככל שנלך יותר רחוק לעתיד השקיפות והשיתוף של האזרח בממשל כנראה ייגדל. בכלל גם היום אני לא חושב שיש דבר כזה ממשלה רוצה ממשלה לוקחת. תראה חוסר יציבות פוליטית בעולם המערבי בגלל נושאי מיסוי וחוב מדינה (ארהב, יוון צרפת ועוד באירופה).
 

קרלטון

New member
תראה את ישראל בשנים האחרונות...

עלייה במיסוי רווחי הון
עלייה במס חברות
עלייה במע"מ
תחילת גביית מע"מ על מים
העלאת מס הבלו
עלייה במס הכנסה (בוטלה בינתיים אבל לא בלתי סביר שתוטל מחדש)

אז היה סיבוב של מחאות, אוהלים, הופעות, ממש כיף. מה עשה? עזר פוליטית ליישם את סעיפים א' + ב' ולא הוריד כלום ממסים עקיפים על האזרח. קשה? לא נראה לי.
 

קרלטון

New member
נק' נוספת - בעיות גוש היורו

מדגימות בין השאר את היתרון שיש למטבע של כלכלה מסוימת אשר ניתן למניפולציות על ידי הממשלה המקומית (לטובת אזרחיה) לעומת מטבע משותף לכלכלות שונות. בצורה דומה משחקי בנק ישראל עם קניית דולרים ויצירת סביבה טובה יותר לייצוא עם ההשלכות הנגזרות מכך לשוק העבודה בארץ. הדילול שאתה מזכיר עובד לא בהכרח לרעת האזרח אלא לכיוונים שונים.
 

KobeRider

New member
לדעתי זה לא נכון

השיטה המונטיארית הנוכחית הומצאה בגלל סיבות מאוד אנושיות.

כולם מעדיפים מטבע מדולל, גם אתה. נכון, אינפלציה זה קצת מעיק בהשקעות. אבל אף אחד לא רוצה בסוף השנה שיורידו לו את המשכורת.

חברות אפילו מעדיפות לפטר עובדים, כי הן יודעות שמבחינת מורל, עדיף לפטר 5% ולהשאיר 95% - מאשר להוריד לכולם את השכר ב-5%.

למטבע כמו הביטקוין יש דיפלציה מובנת בתוכו, וזה משהו מאוד לא מקובל.

את הנקודות כמו גביית חוב ממשלתי ושליטה עצמאית במטבע שלך בהתאם לצרכים של המדינה ציינו קרלטון ולייף. ולנקודה של קרלטון אני מוסיף ששליטה במטבע היא גם הבסיס ל-(ניסיון ה)השליטה במחזוריות, זה אומנם לא הכי מצליח, אבל זה נותן תחושה חשובה של שליטה.

בשורה התחתונה, אולי עולם שאינו מבוסס חוב, ודילול ואינפלציה הוא עולם "נכון יותר" ו-"מאוזן יותר" (נניח, למרות שגם על זה אפשר להתווכח), אבל זה עולם שגם יש בו הרבה אי-נעימות שאנשים מעדיפים להמנע ממנה, וזה עולם שצרכים פסילוגיים אנושיים לא מקבלים מענה (כמו למשל הגדלת חוב, גביית מסים, המנעות מפיטורים המוניים, עליית שכר קבועה כל שנה, ותחושת שליטה במחזור הכלכלי - אה, וגם יציאה למלחמות).
 

mnakash

New member
התייחסתי למה שכתבת בהתחלה

אני לא חושב אחרת, ברמת הכלל עדיף לאזרחים שהמטבע יהיה כזה שאפשר לדלל ולא שייקחו מהם מיסים. ברמה האינדבדואלית כל פרט יעדיף להחזיק מטבע שאי אפשר לדלל אותו בדיוק כמו שהוא יעדיף לא לשלם (או כמה שפחות) מיסים אם יש מסלול השקעה שכזה. אין יותר טבעי מזה. הוא גם יעדיף שכל השאר כן יחזיקו את הפיאט ויסבלו אינפלציה במקומו או לחילופין שישלמו מיסים והוא יישאר במסלול המוגן ממס. אז כן ברור שעדיף לו שיהיה פיאט מאני אבל עדיף לו גם שכל האחרים ישתמשו בו והוא לא.
אני לא אומר שלפיאט אין ייתרונות כמו שנדמה לי שלא הובנתי. התייחסתי לזה בפסקה האחרונה בהודעה שהגבת אליה וכבר הספקתי לשכוח אבל נדמה לי שכוונתי לדברים שציינתם.

נראה לי שכבר הבהרתי את הנק׳ שלי אבל רק אגיד שוב את הבוטם ליין. מכיון שהאינדבדואל שואף לשלם כמה שפחות ״מס אינפלציה״ בהינתן אלטרנטיבה הוא יזרום לשם. התהליך הזה יכול להיות בעל נק׳ שבירה שממנה חלק גדול מהאזרחים יעברו לשימוש במטבע האלקטרוני לרוב כספם וימירו לפיאט רק בשוטף וכך יימנעו מאינפלציה. לא חושב שהממשלות במערב ירצו לסגור את האופציה לביטקוין (או מה שיבוא אם יבוא)כמו שהם לא אוסרות על השקעה בזהב סחורות ומט״ח.
 
למעלה