שווקי העולם מעורבים היום

KobeRider

New member
מאוד פשוט, אין דבר כזה "ערך פנימי". לשום דבר.

לכל נכס יש איזשהו "מחיר רצפה" שנובע ממסוכמות חברתיות כלשהן ומהרגלים ואילוצים אנושיים שתקפים לאותו רגע - ואותו רגע בלבד. לא משנה אם אנחנו מדברים על זהב, אג"ח, אורז, בית בנס ציונה, מניה של GE או הדולר.

הנקודות שציינתי הן אלו שנותנים לו את הערך ברגע זה. וגיבוי ממשלתי לא שונה במאומה ממבטע שמגובה ע"י זהב או נדל"ן. כי כל גיבוי הוא חזק רק בהתאם לתנאים ולמוסכמות האנושיות באותה תקופה.

ואגב, דווקא הסיפור עם הזהב והאורז ממחישים כמה גיבוי ממשלתי הרבה יותר חזק מכל ערך פנימי אחר, כי ברצותן, הן החרימו את כל הזהב והוציאו אותו מחוץ לחוק. מה שבא להראות לך כמה הגיבוי הוא אשליה.

mnakash

New member
אנחנו אולי לא בהסכמה על כמה דברים אבל דווקא

בנושא בו התחלתי לפי ההגדרות שלך ביטקוין הוא נכס לכל דבר לא פחות מהדולר ואם אנשים מאמינים בו כמטבע הרי שהרמזים של גרינספאן על היותו בעל ערך פנימי אפס לא נכונים פחות לדולר.

בקשר לשאר לא נראה לי שנסכים על משהו אם אנחנו לא מסכימים על קיומו של ערך פנימי גם אם סובייקטיבי לסחורות ושירותים. ועל כך שהפיאט מאני אינו בעל ערך פנימי שכזה.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_money

KobeRider

New member
הביטקוין אכן יכול להיות בדיוק כמו הדולר

בינתיים הוא לא שם. אולי בעתיד כן.

תן לי לשאול אותך משוה אחר על ערך פנימי. מה המשמעות של ערך פנימי, אם בסיטואציה מסויימת או בנתאים אחרים הוא יכול להתאפס?

Money or your life

אם חושבים על זה, ישנם אפילו זמנים ונסיבות שבהם גם ערכם של חיי אדם - שבדרך כלל נתפסים כבעלי ערך שנמצא במדרגה אחרת מזו של רכוש פיסי כזה או אחר - מתאפס.

זה רק ממחיש לנו עד כמה ׳ערך פנימי׳ הוא עניין שתלוי בזמן, בתרבות ובנסיבות.

KobeRider

New member
הויקס סוגר למעלה כבר שבוע רצוף

תבנית יחסית נדירה, לא ממש קרתה הרבה בעבר, ובדרך כלל נתנה תוצאות טובות לאחר מכן. מחר נתוני תעסוקה. ככל שזה נראה ב-10 דקות הקרובות, כנראה שאקח גם לונג ליילי.

יופי של טרייד

KobeRider

New member
כמובן שזה עשה עוד 10 נקודות מאז הסגירה שלי

אבל זה כבר לא אוברנייט, אז אסור להרגיש רע.

קרלטון

New member
אני תמיד מתנחם בזה

שביציאה שלי מהפוזיציה, "נתתי גם למישהו אחר להרוויח"

קרלטון

New member
השבוע

ההורים שלי ביקשו שאקפוץ אליהם לבית כשמגיעים המובילים של תנור חדש שקנו. החבר'ה הגיעו בזמן, הכניסו את התנור בדקה וחצי ומיהרו לבקש טיפ לפני שיעזבו. לא היה עלי כסף
אז הצעתי להם תפוח מסלסלת פירות שעמדה בסמוך
, הם עיקמו את האף והעדיפו חפיסת שוקולד מריר שהיתה מונחת על השולחן. לבריאות

השף מ

New member
העסק עובד בנתיים כמו שצריך

רק יש תחושה מטרידה שבסוף זה לא יעבוד ..

למעלה