שוחחתי על הפורום היום

shershku

New member
שוחחתי על הפורום היום

התחוור לי שהוא בן יותר מעשר. פורום ששורד כל כך הרבה שנים פה בתפוז מראה כמה מלוכדת הקבוצה הזו.

הייזל

New member
הפורום קיים כבר 14 שנה

הוא הצטרף לתפוז יחד איתי

או שהוא עוסק בנושא כל כך כללי, שמשתלם להחזיק

אותו.

חבלי לי שאנחנו עוסקים בהישרדות של פורומים ( כתבו לי עכשיו שגם משחקי הכס עלול להסגר)

subatoi

New member
הפייסבוק נוגס בכל ומשאיר ריק, בדיוק כמו ב"הסיפור שלא נגמר"

פלטפורמות שמאפשרות דיונים בעלי צורה ברורה דועכות, לטובת הפלטפורמה שבה דיון הוא חסר צורה, רדוד או לא קיים.

subatoi

New member
במידה מסוימת הוואטסאפ זו הקצנה של הפייסבוק.

בפייסבוק עוד יש מראית עין של מקום מפגש מסודר, בוואטסאפ נשאר רק המלל באוויר בלי שום צורה. וכנ"ל, אין צורה, אין "פתיליזציה", אין דיון.

בנוסף, בפייסבוק התחושה היא אישית. כל אחד כותב במרחב האישי שלו, בדף שלו (גם אם הוא מגיב אצל מישהו אחר, הסביבה עדיין מרגישה אישית). ואין תחושה של מחויבות להמשך. כל אחד מקשקש מה שבא לו וממשיך הלאה בחייו, חוזר ל"דיון" הזה או לא חוזר בכלל.
הפורום הוא מקום ספציפי במרחב, שכולם "עולים אליו לרגל" ומתכנסים בו, כדי לכתוב משהו בפומבי. כולם כותבים באותו מקום, מקום קבוע שנשאר מיום ליום ולא נעלם בשטף האינסופי של הפיד. נכנסים לראות מה אחרים כתבו, וכותבים בעצמם בהתאם. רב שיח.

אפשר לקשר את זה למה שנכתב למטה?

אני מסכימה איתך שהפלטפרמות שונות לחלטין עם התאמות שונות לחלוטין, אבל משעשע אותי ההגדרה של פורום כמקום ספציפי במרחב

subatoi

New member
במידה מסוימת הוא באמת כזה.

דף הפייסבוק הוא "שלי", הוא מרגיש שלי כשאני כותב משהו אצלי וגם כשאני כותב משהו אצל אחרים, זה די דומה. אני יכול להשאר כל החיים בדף שלי (בבית שלי) בלי לצאת החוצה, לכתוב דברים על הקיר שלי, מי שרוצה יבוא ויגיב, מי שלא - לא. לא בהכרח אכפת לי מה אחרים כותבים.
כשמדובר בפורום, אני יוצא במיוחד מהבית שלי למקום ציבורי, מקום מסוים ומיוחד שעוסק בנושא X ומתדיין שם עם אחרים על מה שיש לי לומר. זה מקום פתוח וציבורי שהוא לא רק שלי, הוא של כולם. וכשאני כותב שם אני עושה את זה בכוונה תחילה לשמוע גם את דעתם של אחרים.

ניימן3

New member
מסכים עם כל מה שכתבת ומוסיף

אחת הבעיות הגדולה עם הפייסבוק היא שהתוכן לא מאונדקס. כך דיונים עשירים הולכים לאיבוד (אלא אם כן מישהו ממש טורח לשמור לינק ספציפי לדיון - אבל זה בקושי קורה). כאילו הלכנו עשרים שנה אחורה ביכולת שלנו לשמור ולארגן מידע.

נכון, כי אנשים משתמשים בפייסבוק

- שנועד להתמקד באנשים וב "כאן ועכשיו" ואנשים בשביל דיונים על רעיונות - שזה בדיוק כמו לאכול מרק במזלג.

subatoi

New member
וכשאתה אוכל מרק במזלג, אתה נשאר רעב והמרק מתקלקל.

מתעקשים להשאר בפייסבוק בשביל "דיונים", ובפועל נשארים עם העיסוק השטחי (לפעמים, לא תמיד) ב"כאן ועכשיו", והדיונים נכחדים. איפה ההעמקה? איפה החשיבה? איפה ההתדיינות הפילוסופית? רק דאחקות, ארבעים ומשהו תווים, סטטוסים מצייצים וממים. זה מה שנשאר.

כבר ציינתי קודם -כמה שזה הולך יד ביד עם תרבות הדיון הישראלית.

זה נורא קל להאשים את התרבות הישראלית.

בעיקר כי זה מאפשר לך לנפנף בידיים ולצעוק שזה בגלל התרבות, ולא בגלל שגיאות של בית סוהר, אתם יודעים

subatoi

New member
זה לא מה שכתבתי. הישראלים לא המציאו את הפייסבוק.

לרשת יש דינמיקה משלה, ולתרבות הדיון הישראלית יש דינמיקה משלה.

במקרה (או שלא, אולי הפייסבוק מדרדר אותה יותר, לא יודע), במקרה הזה שתיהן הולכות יד ביד.

pix37

New member
חשבתי שרק אני משתגע מזה שאי אפשר לאתר לאתר כלום ב- FB

אולי בגלל שאני נורא
אבל חוסר הסדר של הפייסבוק מטריף אותי.
אי אפשר למצוא דיוני עבר והתייחסויות - קשה לשרשר להודעות ספציפיות ובכלל זו סוג של מערכת כאוטית שפשוט שוברת כל מבנה של שיחה אליו התרגלנו.

אני בכל זאת מקווה שהפורומים ישרדו - כי בסך הכל הם מייצרים גוף של ידע ופלטפורמה נורמאלית לשיחה בין אנשים שאחרת לא היו נפגשים או משוחחים.

Y. Welis

New member
+ יש שם שיטת טעינה לפי תנועה: ככל שיורדים בעמוד, כך העמוד

נטען ומתארך. כך שחיפוש רגיל לא ימצא בעמוד מה שרצית, עד שלא תרד מספיק עמוק... בהנחה שיש תחתית לעמוד, כמובן. ועם כל גלילה למטה הדפדפן מואט משמעותית.
&nbsp
ואגב בפייסבוק עוד מתלוננים ש-PHP לא מספיק עשירה עבורם, ולכן הם מפתחים גירסה משלהם; למרות שלא ניצלו אפילו רבע ממה שיש לה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא בפייסבוק אבל מדי פעם יוצא לי להיכנס לאיזשהו דף

(רק כדי לקרוא) ואני לא מצליחה להתרגל לשיטה, פשוט לא. מבולבל ולא נוח לי.
&nbsp
אני שונאת בעיקר תופעה של עסקים שיש להם עמוד פייסבוק בלי אתר מסודר. זה אמנם נוח וזול אבל לא באמת תחליף...

מיכאל ג

New member
ממש ממש ממש ממש לא נכון

האתר הכי משפיע בעולם כיום הוא לא פייסבוק אלא reddit. ורדיט הוא מערכת פורומים "קלאסית". הסיבה היחידה שאני לא שורץ שם היא שרדיט פשוט גדול מדי.

למעלה