שוחחתי על הפורום היום

subatoi

New member
אולי. לא מכיר. אז אני חוזר בי חלקית ובכל זאת, רוב האנשים

שאני מכיר יודעים היטב מה זה פייסבוק ושורצים שם לא מעט, והשם רדיט לא יגיד להם כלום.

subatoi

New member
בדיוק לאחרונה נזכרתי איך מישהו, אני חושב נדב אייל, אמר פעם

משהו בסגנון - אין לו מחשב על השולחן. כמה אנשים אתם מכירים שאין להם מחשב במקום העבודה?

Y. Welis

New member
לא הייתי קונה את זה. אלא אם הוא טלפאת.

אגב אורן נהרי מפרשן חדשות חוץ גם טוב, ויש לו סימפטיה למד"ב ופנטסיה (הכין בזמנו כתבה על שרה"ט והסרטים).

מיכאל ג

New member
אולי יש לו טאבלט?

בכל מקרה, לביבי יהיה מחשב על השולחן אם צוות יחסי הציבור שלו יחליט שמחשב על השולחן יתרום לאחוז התמיכה בו. כל דבר בחזית הציבורית של נתניהו מחושב ביותר.

subatoi

New member
זה היה לפני כמה שנים, לפני פריצת הטבאלט לחיינו.

ובכל מקרה, לגבי היח"צ אתה כמובן צודק.

Y. Welis

New member
הבעיה במערכת המקומית, שנוטה לסגור מה שלא מצליח (לדעתה)

למשל רק לאחרונה פתחו פורום ל'צביעה בהתזה' (!), אבל את פורומי 'דרקונים', 'עליסה', 'ארץ עוץ' ועוד, סגרו. תרבות - יוק.
&nbsp
כך שמערכת שאינה תלויה בשיקולי רייטינג תתאים יותר לאכסן פורומים וקהילות. אולי מתישהו גם ה'קבוצות' בפייסבוק יהפכו לפורומים (הם כבר, רק ללא הפתילים).

subatoi

New member
קבוצה ללא פתילים לא יכולה להיות פורום. זה כמו לסגור 40 איש

בחדר קטן ולתת להם לנבוח אחד על השני, כמו בבורסה של פעם. אף אחד לא מבין למי השני פונה, אף אחד לא מקשיב לאחר, לא מתפתח שם שום דיון. כמו להקה של כלבים שרצים במעגל ונובחים בלי לדעת למה.
וזה הפייסבוק של היום. לשם ברחו כל המתדיינים. והדיון נכחד.

יכול להיות משל טוב מזה לתרבות הדיון הישראלית הנכחדת פנים אל פנים?

Y. Welis

New member
קשה לומר. מצד שני אנשים שמעולם לא היו בפורום, כותבים בפייס'

מבנה הקהילה קיים שם בפונטציה - יש בקבוצות שונות (בעיקר של נשים - ענייני הריון, שופינג ועוד), אבל לא מהודק מספיק.
&nbsp
בסוף יהיה משהו באמצע. או לפחות כדאי שיהיה, אחרת האתר הזה לא יחזיק הרבה (והחשש הזה עומד באויר כבר שנתיים, מאז צניחת המניה של 'תפוז'). אתגר למתכנתים...

subatoi

New member
נו, אז הם כותבים שם. אז מה?

לאיזה עומק זה מגיע? לאיזה עומק זה יכול להגיע, במקסימום?

Y. Welis

New member
גם כאן יש פורומים רוויי אמוטיקונים, חחחחח ו-OMG-יות

לא כל פורום מרכז את מיטב המוחות. דווקא קבוצות הדיון ברשת (הוותיקות, חלקן עוד במייל-ליסט), עדיין כוללות כמה שמות ידועים.
&nbsp
הכל תלוי במה שזאקרברג יחשוב שטוב לו. לדעתי צריך פילוח של הפייס' לפי רמות של משתמשים (מקצועיים, עסקיים ועוד). זה יוסיף כלים שחסרים כרגע (אולי יש דרך לבנות תוסף). אבל זה כמובן תלוי בו.
&nbsp
לדעתי, כמו שכתבתי בפורום הצעות השיפור (שאגב קיימות במאותיהן בפורום מנהלים... אבל כנראה שאיש לא קרא אותן; בעיה בהנהלת תפוז לדורותיה), הפורום צריך להיות מחובר לאתר - כך שמאמר למשל יהיה בסיס לדיון (כמו במערכת 'האייל הקורא' זצ"ל או 'אימאגו'). כך יהיה קל יותר לרכז את מי שמגלים עניין בתחום מסויים. אולי כבר אין מקום לאתר שכולו פורומים בלבד.
&nbsp
&nbsp

subatoi

New member
יש פורומים כאלה ויש פורומים כאלה. וזה תמיד יהיה נכון, אבל

לפחות יש תשתית לדיון. אני לא מסתובב הרבה בפייסבוק, אבל קשה לי להזכר בדיון אמיתי שראיתי שם. מהר מאוד זה מדרדר לבליל של תגובות חסרות קשר והקשר. מבחינה טכנית, מבנית, זה בלתי אפשרי לנהל שם דיון. אין תשתית לזה. בלי קשר לאמוטיקנים כאלה ואחרים.

מצאתי דוגמה טובה. זה כמו ההבדל בין לנהל דיון של אנשים סביב שולחן עגול לעומת דיון של אנשים שיושבים על הבר, כשכל אחד יכול לראות רק את זה שיושב לצידו. טור של אנשים לא יכול לדבר זה עם זה. וככה התגובות בפייסבוק בנויות.

Y. Welis

New member
לדעתי הבעיה היא במישור הטכני, לא האינטלקטואלי

ברגע שיופיע פיתוח שישלב את המיטב מכל הצדדים, הוא יקח את הקופה.
&nbsp
אבל אולי זה משהו שנכון לזמנו. מי יודע.

אני מסכימה עם מה שהבחור השני כתב :

פייסבוק לא יהפוך לפורומים כי אין לו את הכלים הרלוונטיים, תוסיף לזה את האנונימיות שמאפשרת לנו שימוש בפורומים מצד אחד, ואת ההתנהגות הלא צפוייה של פייסבוק מצד שני ותקבל מצב שלא מאפשר דיון גולש ( כמו זה עכשיו).

אני כן מסכימה איתך שיש כמה דברים די מעיקים בבחירה של תפוז לסגור פורומים מסויימים ולדחוף בצורה בוטה פורומים אחרים,או בלוגים.

subatoi

New member
בדיוק, דיון *כזה* לא יכול להתקיים טכנית בפייסבוק.

למעלה