שוטר של עוז, מסביר למה הוא אוהב את התפקיד:

פקודה בלתי חוקית בעליל...

הינה פקודה צבאית בלבד, משום שהצבא אינו פועל לפי המשפט הפלילי. מדיניות הגירוש הינה חוק פלילי שמן הסתם עבר בכנסת ובא לידי ביצוע על פי החלטת הממשלה. מכאן שיש לכוון את הגינוי הציבורי אל אלו.

גיל110

New member
לא רק בצבא אלא גם במשטרה

וחוקים שחלים על הצבא לרוב נחקקים בכנסת (כמו חוק שירות ביטחון ועוד הרבה חוקים) ולא במקומות אחרים. חוץ מזה, שאני לא דיברתי על מדיניות הגירוש אלא על הקטע שאותו משתמש דיבור אליו! קצת הבנה!

אל תיעלב...

אבל ניכר שאתה צעיר ומתבטא בצורה קצת מבולבלת, ולכן מקשה על אחרים להבין את כוונתייך. אתה גם לא ממש בקיא בבירוקרטיה הישראלית וביחס שבין הגופים במדינה. חבל סתם להטעות.

Gilgil1

New member
הוא אכן צעיר מבולבל ומבלבל אבל גם את טועה

החש"צ (חוק שיפוט צבאי) בחלט מעוגן בחוק "האזרחי" הישראלי ולמעשה הוא חלק ממנו. יש ברות למשל שיכולות להידון בבית דין צבאי או בבית משפט אזרחי. גם לענין פקודה בלתי חוקית בעליל, ההגיון אומר שגם גם שוטר יכול להתקל בפקודה כזו. למשל, לירות בנהג עברין תנועה בגלל שלא עצר בעצור (אני בכונה מקצין את הסיטואציה). מעבר לכך, את המקרה בכפר קאסם ביצע, בשנת 1956, משמר הגבול- דהינו, שוטרים, ולכן אפכא מסתברא (בשנת 1956 משמר הגבול כבר היה חלק מהמשטרה אחרי שב 1953 הוא עבר מסמכות הצבא אל המשטרה). מכל מקום, הדיון פה הוא לא פקודה בלתי חוקית בעליל שברור שלא היתה כאן, אלא המעצר המוצדק של השב"חית והנאתו הלא ראויה של השוטר ממעשה זה.

Gilgil1

New member
הגיע הזמן שנהיה מדינת חוק

ןהגיע הזמן לסלק את העובדים הזרים. הכתיבה בוטה, יש גם תחושה של הנאה לא מעטה מהמעשה, וזה חבל (כי הייתי מצפה שיעשה עבודתו מתוך בכי ולא מתוך צחוק והנאה), אבל המעשה לכשעצמו נכון מאד.

למעלה