שוכר דירה בבנין שעובר תמא 38

PorFavor1

New member
אתה לא רואה בזה אי סימטריה ?

למה רק בעלים של דירה שמשכיר את הדירה שלו לשוכרים, זכאי למן שיפוי שכזה ?
למה בעלים שאיננו משכיר את הדירה, אלא גר בה בעצמו, איננו זכאי לשיפוי / פיצוי הזה?
הרי זה מקבל מן שדרוג לנכס שלו, וגם זה מקבל את אותו השדרוג לנכס שלו.
אז למה האפליה?

כי זה שגר בדירה בכבודו ובעצמו, לא מפסיד כסף, אלא רק מפסיד איכות חיים....
אהה.... איזה ראש ...

srami

New member
הרבה יותר מזה!

למה שבעל הדירה לא יקבל פיצוי דומה שיאפשר לו לשכור דירה במקום אחר לתקופת הבניה ולהשאיר את דירתו ריקה. אין פה שום הבדל בין בעל דירה שגר בה או זה שמשכיר אותה.

גוורץ

New member
שוכר דירה בבנין שעובר תמא 38

שלום רב
אני שוכר דירה בננין שעובר תמא 38, כמובן שבעל הדירה יידע אותי בעניין. החוזה שלי עומד ליגמר והפרויקט רק התחיל עכשיו (גדרות בלבד אבל לא עבודה). אני מעוניין לדעת מה מקובל בשוק בעניין הורדת מחיר שכר הדירה בעת התמא ומה מקובל לבכם עם בעל הדירה.
בעניין אחר אשמח לשמוע מאנשים שחיים בתמא 38, תקופות קשות במיוחד, האם ניתן לגור ובאיזה מחיר ובכלל המלצות שאני שגר עם זוגתי עדיף שאדע למה נאי נכנס או שאצא כבר עכשיו, או שאעריך את החוזה רק לחצי שנה (כי טרם התחילה עבודה). תודה לעונים...

שכירות

במקרים בהם מתבצע תמ"א 38/2 בעל הדירה מקבל את דמי השכירות ויכול לעשות בהם כרצונו.
במקרים של מת"א 38/3 לא ניתן שיפוי של שכירות ועל כן זה לא רלוונטי אם הדירה שכורה או לא.

PorFavor1

New member
חשוב לי רק לא להטעות

היו כאן כמה שרשורים שלי די ארוכים בנושא הזה.
סיכמנו כבר שהחוק מדלג לעל ראשיהם של שוכרים, דיירי הדיור הציבורי, קשישים, חולים, נכים, חולי נפש, ניצולי שואה, תלמידים, סטודנטים, שכנים אחרים שרואים עצמם נפגעים, ובטח יש עוד כמה.
&nbsp
תמ"א 38, הנו תכנית מתאר ארצית ( לא חוק ).
בפועל- זה למעשה חוק.
החוק זכה גם לחקיקה משלימה, למשל בעניין הרוב הנדרש בוועד הבית וכיוב'.
&nbsp
עד כמה שאני יודע- הנושא של שוכרים ושכירות, נותר ללא פיתרון אחיד. במילים אחרות.... זה עניין למשא ומתן.
&nbsp
אבל אם מישהו יודע משהו של ממש, אשמח לשמוע על כך.
&nbsp
במקומך, הייתי בורח.... אבל זה רק אני.

וכרגיל גם בזה

בעלי דירות נפגעים, ויש בעלי דירות קשישים שההכנסה מהדירה שהם שוכרים זה קרש הצלה וגם כאן אף אחד לא רוצה להתחשב.
בתכלס מי ירצה לגור {בשכירות}באתר בניה לפחות שנתיים? שוכרים יכולים לבחור דירות במקומות שהם לא אתר בניה.

tabu38

New member
לאמא המודאגת

בוקר טוב,
הדאגה שלך מובנת, אך יש להתסכל על כל הכוס ולהשתדל על החלק המלא.
דירה שעוברת תמ"א משביחה את ערכה בכ עד 40 %.
ניתן תמיד להציע שיפוי לשוכרים אם זה בהורדת המחיר לתקופת השיפוץ או לחילופין להשאיר את המחיר לשנה נוספת לאחר השיפוץ ללא עליה, וזאת למרות שהנכס גדל ואיכות השימוש בדירה גדל.

קשה לי מאוד להאמין שניתן

למצוא שוכר לבניין שעומד לפני תמ"א, בני אדם לא פרימריים במיוחד שדמי השכירות בארץ גבוהים, והאמת
יש אנשים שאפילו חינם לא היו מתגוררים באתר בניה.
ושוב זכויות הקניין של המשכיר {בעל הדירה }נפגעים בצורה דרקונית!!

tabu38

New member
שכירות

אני לגמרי מבינה לליבך ומסכימה שגם אני לא הייתי בוחרת דירה באגור בתור אתר בניה.
לכן כדאי לשקול את האפשרות להשכיר את הדירה לטווח ארוך לפני התהליך ולא במטרה לרמות את השוכרים אלא להודיע מראש על התהליך ועל ההטבה שתוכלו לתת להם בתמורה לאי נעימות.
חשוב לזכור שתשואה כמו שתמ"א מניבה לנכס לא ניתן לקבל היום בשום השקעה.
אז נכון קשה אך שווה....
אורך רוח זה שם המשחק

אני כותבת כאן

על בעיות כלליות, לי אין שום נגיעה אישית בנושא,
ומה קשור לרמות שוכרים?
מה זה סוד? מה קשור לרמות שוכרים לעובדה שאף אדם שפוי לא ילך לגור בבית שעומד לעבור תמ"א!
מה קשור לרמות מי מרמה??????מה מרהמ מו מרמה??????????????
הנקודה היא שאף אדם לא יגור בדירה בתוך אתר בניה זו הנקודה!!
הנקודה היא שתמ"א זו פגיעה בזכויות קניין זו הנקודה!!!!!!!!!!!!!!!

PorFavor1

New member
להסביר לקשיש בן 90 שערך הדירה שלו עולה

מן מצב מוזר כזה...
יש בארץ קשישים עם רגל אחת בעולם הבא...
וצריך לבוא אליהם, לנקוש על הדלת, ולאמר לקשיש "בוא הנה, 'לא רוצה' זה לא סיבה. הרי ערך הדירה שלך צפוי לעלות ב 50 אחוז לאחר גמר הפרוייקט, ועכשיו תחתום כמו כולם, ואל תהיה סרבן".
&nbsp
רק בישראל...
ישראל שחרטה על דגלה להיות מקלט לאומי ליהודי כל העולם....

tabu38

New member
דירה בשכירות

בוקר טוב,

בעל הדירה אינו מקבל שיפוי מהיזם עבור הדירה שנמצאת בתהליך של תמ"א.
כך ששכר הדירה הינו משא ומתן שהינך יכול לבצע עם בעל הדירה למרות שכעיקרון אינו מחוייב להוריד את מחיר שכר הדירה.
התקופה של השיפוץ אינה חוויה נעימה במיוחד.
עליך לקחת בחשבון כי במידה ותמשיך את החוזה תעבור תקופה לא נעימה אך בסופו של דבר תקבל דירה גדולה יותר ואני מניחה שגם מעלית.
תוכל לשמר את מחיר שכר הדירה לתקופה שלאחר סיום הפרויקט וכך תרויח את שימור המחיר.

שתי אפשרויות שכיחות.

"הנחה" בשכר הדירה למשך כל תקופת הבנייה. בד"כ מדובר על שליש (הנחה) משכר הדירה.
אפשרות שנייה, שכר הדירה לא עולה אחרי סיום הבנייה, בד"כ תקופת זמן שזהה לתקופת הבנייה.

למעלה