תגובה
אסף ידידי המלומד... אתה לוקה בעיוורון חלקי ובהכחשה לא מודעת... כל גיבוריך משנות ה-70 שבשבחם אתה מרבה לדבר מחזיקים בדעה שלילית קשה על הומוסקסואליות. אין לזה שום קשר לגזע מכיוון שהומו יכול להיות כל שחור לבן סיני ופקיסטאני (אז חלאס עם האנלוגיה היהודית-שואתית). ג'מייקה היא מדינה מאוד דתית בראייה שלה, בעיקר בקרב המעמד הנמוך, בגטו ובכפרים. רגאיי (ובכלל זה גם דאנסהול) היא המוזיקה של אותם אנשים עניים מהגטו, היא נעשית על ידם ומשקפת את תפיסת עולמם ואת חייהם לטוב ולרע. כל תחום ההומוסקסואליות נתפס כמעשה לא מוסרי וכחטא גדול מבחינה דתית, בכל הדתות אגב. מכיוון שכך, ברור שמדינה עם זיקה דתית (במקרה הזה נוצרית) מאוד חזקה כמו ג'מייקה תתנגד לאורח חיים שכזה, דבר שישתקף גם במוזיקה שיוצאת משם. ואכן, עוד הרבה לפני שאתה ציטטת פה כל מיני שורות מכל מיני שירים של זמר מסוים (פרופגנדה זולה ומקוממת אגב), זמרי הרוטס שרו והזכירו את אותם דברים. הקטע המבלבל פה, הוא שכשבוב מארלי שר: " man to man is so unjust" אנשים יכולים לפרש את זה לכל מיני כיוונים, וכשזמרים אחרים שרים על saddom and gamorah, אנחנו (אתה, כאילו) מקבלים את זה. התשובה לשאלה למה כשדיג'יי שר את זה זה נוראי אבל כשראסטה מה-70' שר את זה זה אחלה טמונה בהתפתחות המוזיקה בג'מייקה לאורך שנות ה-80 עם ביסוס מעמד הדיג'יי כנותני הטון המרכזי ובדרכם הלא מתפשרת והשפה המאוד ברורה והישירה שבה השתמשו. אגב את אותה הקבלה אפשר לעשות גם פה אצלנו... פעם הכל היה מושר בשפה עשירה יותר ומרומזת יותר, היום כבר אין בעיה לשיר תמצצי לי ולהגיד את השורש ז.י.ן על הטיותיו השונות. לגבי זעקות ההסטה לרצח ומדורות, נכון שקשה לקבל את זה וזה נשמע די חולני אבל הם לא באמת מתכוונים לאסוף קרשים ולקשור אליהם בן אדם ולהדליק או לירות לו בראש. כל הביטויים האלה הם ביטויי סלידה מסגנון החיים ההומוסקסואלי. הרחוב בג'מייקה לא רוצה להפתח כמו שעשה המערב כלפי הנושא וההתנגדות הזאת שלהם ממשיכה להשתקף במוזיקה שיוצאת משם, ולכן אני לא רואה סתירה בין אדם שבשיר אחד מטיף לאהבה אחת לא משנה הצבע ולקץ האלימות ברחוב והמלחמות ונגד באבילון ובעד שלום, ובשיר אחר יוצא נגד אורח חיים שממנו הוא סולד. תנסו טיפה להסתכל מהזווית ההפוכה לדברים ולהבין מאיפה הם מגיעים ולמה הם יכולים להתיישב בקנה אחד. רק אחר כך תעשו את השיפוט שלכם ותחליטו עם אתם מתחברים או לא. אני מבטיח שמי שיעמיק חקר בהבנת האנטי-גייז ברגאיי ובדאנסהול יהיה לו קל יותר להקשיב לשירים האלה כי הוא יקבל אותם בקונטקסט השלם יותר, הקונטקסט שמבין מאיפה זה מגיע, ולא בקונטקסט המערבי האוטומטי שמתוכו אנשים כמוך וכמו רבים רבים אחרים מגיבים אליו. נ.ב - ואם מישהו מכם לקה בהנת הנקרא וחושב עכשיו שאני מעודד הומופוביה, אז אקדים תרופה. אמנם לעולם לא תראו אותי בשום מצעד גאווה... אבל אין לי בעיה עם שום בן אדם שאוהב את מינו, שיהיה לו לבריאות שיתחנגל לו בביתו. אחרי הכל, יהיה יותר פונאני בשבילנו.