שונאת את אמב"י

marlen

New member
שונאת את אמב"י

אני ממש שונאת את ארגון המגמגמים אמב"י. ואתם?

elanc10

New member
מעולם לא היה לי קשר איתם ואני מבין

שמטרתם לעזור, להפנות לתת הרצאות וכדמ'. מדוע לשנוא אותם? לדעתי הם עושים עבודה חשובה מאד. מקסימום אל תשתמשי בשירותיהם.

סאמיה

New member
מגמגם לא יכול להיות מורה

אני חשבתי על זה וזה נכון אני לא אהיה מורה טובה אני לא אעביר חומר טוב. אל לאיזה מקצוע אחר אני יכולה לפנות? רואת חשבון: זה מעניין כי אני אעבוד עם מספרים ואין צורך לשוחח עם מספרים. ואני ארוויח יותר כסף מאשר מורה. ולא יהיה לי צורך לעמוד מול ככיתה ולחשוף את הגמגום שלי. אף אחד לא ידע שאני מגמגמת. יהיו לי חיי עושר שמחה אין צורך להיות בקשר עם אנשים כל כך. ואולי גם אתחתן עם רואה חשבון כמוני ויהיה אחלה. אני מאוד מודה לך שאתה מעיר לי על זה. אדון נכבד, אתה אדם יש לך ראש גדול על הראש. מגמגמים צריכים תמיד לחשוב שהם נכים, וצריכים להמנע מדיבור. הם יש להם מגבלות וצריכים לחפש מקצועות קלות, לא צריך להתאמץ כל כך רוצים דברים כי מורים, מגמגמים לא יכולים להיות. צריך לקבל את זה. אני חוזרת ואומרת אני כסטודנטית באוניברסיטה, מבחינה במרצים (5) שהם מצליחים ויש להם גמגום, הם מגמגמים בשיעור וממשיכים הלאה. רק אנחנו עושים מגבלות לעצמנו, אם אגיד שהוראה לא טובה בשבילי אז אולי מקצוע אחר שדורש דיבור גם הוא לא טוב בשבילי ואני אפחד מכל מקצוע.אם לכמה האנשים לא מצליחים להעביר 3 רפרטים באוניברסיטה זה לא אומר שמגמגמים לא יכולים להיות מורים. זה מאד טפשי לשפוט דברים לפני שמתנסים איתם. יהיה לי תמיד ספק אם אצליח לעבור את ההוראה, אך אני חושבת שאני אלך עם זה עד הסוף אני יודעת שיהיה לי כואב וסיוטים אך אני חושבת שאני מוכנה לזה. אין אמת אחת בעולם, כל אחד והאמת שלו. וכמו שאחותי אומרת: מה שנכון בשבילך לא בהכרח נכון בשבילי.

elanc10

New member
את לא הבנת אותי וחבל,יש מגמגמים בכל

מקום ובכל מקצוע. גם צרצייל היה מגמגם ויש זמרים מעולים (פוליקר) המגמגמים ואינם פוחדים להתראיין לרדיו. הבעיה היא שלך ושלך בלבד כי מי שיצטרך להתמודד כל יום עם כיתה של 40 תלמידים, עם הורים מנוולים שיאשימו אותך בפני משרד החינוך כי ילדם המתוק נכשל בגלל שקשה לו להבין את המורה המגמגמת. אם את מוכנה למאבק שימשך כל חייך, מאחר וגימגום במידה זו או אחרת נשאר לכל החיים(זאת האמת,כל השאר סיפורים). את תשתלמי בחיי משפחה ובטיפול בילדיך מאחר והמתח ירדוף אותך. איני מנסה להרפות את ידיך.את בפרשת דרכים, את בחורה עם רצון חזק מאד ועם אתגר קשה,אני משוכנע שתצליחי אבל כפי שכתבתי,תשלמי,לבדך, בעצמך,את המחיר כל יום כל ימי חייך. ומה הוכחת? שאת מורה? האם זה שווה? למה את מזלזלת בראיית חשבון? את תהיי רואת חשבון מוצלחת ותקבלי לטיפול משרדים ומפעלים גדולים שירצו אותך כי את טובה!!! האין זו הצלחה? כרואת חשבון מוצלחת תוכלי לאפשר לעצמך רמת חיים גבוהה פי 100 מאשר מורה!! הסטאטוס החברתי שלך יכול להיות גבוה יותר!!! גם כרואת חשבון תהיה זקוקה ליכולת דיבור, אולם הדיבור לא יהיה המוטיב הראשי והעיקרי כמדד להצלחתך. ד"א, כיום רואי חשבון לומדים גם משפטים ואז בכלל השמים הם הגבול. אבל אם האתגר שלך בחיים לדלקם לכיתת ילדים צעקנים שירים של סופר או פרק בהיסטוריה זכותך. כאמור, אלה הם חייך, אני כותב לך רק בגלל שרצונך העז הוא חיה נדירה בימינו ומצאתי לנכון להגיב. תשמעי דעות ממספר אנשים, תחשבי הרבה ואז תחליטי. מה שלא תחליטי,אני משוכנע שתצליחי.

marlen

New member
כח רצון

אני חושבת שהכל תלוי בכח רצון. ובהחלט אפשר להיות מורה אם רוצים מספיק חזק. הגמגום זה לא הכל בחיים !!!!!!!! אם את/ה מורה טוב/ה לגמגום אין ערך בכלל. העיקר החומר שמועבר ואיך הוא מועבר ! מורה מגמגם יכול להיות פי 100 יותר טוב ממורה לא מגמגם. תפסיקו למצוא תרוצים ותעשו מה שאתם רוצים.

סאמיה

New member
אני לומדת בחוג אחר חדש ביחד עם

חוג אחר ובכך אני לא מפסידה. תראה אני לא משקרת, יש לי פחד שאולי אני אפסיד והמרצים ויעצרו בפני ויגידו את לא יכולה להיות מורה. אך בזמן הנוכחי אני רוצה את התעודת ההוראה בכיס שלי, אני רוצה לחסוך כסף ולהמשיך ללמוד. אני צריכה לעבוד ומורה אני חושבת היא הדרך כרגע. במגזר הערבי אין המון אפשרויות ולבחורות יש מעט אפשרויות.ולכן אני ממשיכה בהוראה. אני פותחת לי דלתות חדשים ולא סוגרת אותם בהוראה. אני פותחת עוד דלת תראה: אתה אמרת שבאינטרנט יש אנשים שמוכנים לעזור לבחור מקצוע אז אם זה לא קשה לך אתה יכול להגיד באיזה פורם או כיצד נכנסים ומחפשים. אם לא אז פשוט דלת נסגרה ואני אולי אמצא עוד דלת לפתוח בעתיד.

shuky63

New member
את חייבת לנמק ולהסביר למה

את לא יכולה להכנס לכאן ולהשמיץ אירגון שלם בלי להסביר. אם עד יום ראשון אני לא יראה הסבר מנומק שלך להודעה שרשמת,ההודעה תמחק!

marlen

New member
הסבר

אני מתפלאת שאני צריכה להסביר למה אני שונאת את אמב"י אמב"י הופכת את המגמגמים לאנשים מסכנים שצריכים תמיכה, היא שמה את כולם באותה קטגוריה : "מגמגמים" המגמגם הוא קודם כל אדם פרטי ורק אח"כ מגמגם, למה אנחנו צריכים ארגון כזה? כדי עוד יותר להבדיל אותנו מהחברה? כדי עוד יותר להגיד: "אנחנו דפוקים אז הקמנו ארגון שיגן עלינו"? אני מאוד מתנגדת לזה, לפי דעתי זה רק מזיק ומונע מהמגמגם להשתלב בחברה כאחד האדם. אבל אם טוב לך ללכת לשם ולהעזר בהם, אז כנראה שאתה באמת מסכנ/ה אני מתמודדת לבד, וזה מה שחשוב

ממש ממש ../images/Emo31.gif

א. גם בבית חולים אתה אדם מסכן ושם מטפלים בך והופ אתה מרגיש יותר טוב ... אז מה, אז לכן אתה לא תלך לבית חולים??? ב. שוב תסמונת ה"אני בסדר" לא צריכה עזרה"! אני לא מגמגמת לשים את הראש בחול וזהו, ככה זה לא יעבוד. ג. אני היום בגיל 30 , ועד היום אני לא שוכח את זה להורים שלי שלא חשבו על טיפול ועל תמיכה מתאימה בגיל צעיר יותר כי זה מעודד, מלמד טכניקות נוספות, ומגביר את הביטחון העצמי שמאוד חשוב! ותחשבי על זה..

marlen

New member
הסבר נוסף

זהו בדיוק 1. בית חולים זה לחולים. אבל אנחנו לא חולים, גמגום לא הופך אותך לפגום, אלה אם אתה מרשה לו. ואמב"י זה אישור שהמגמגם דפוק וצריך עמותה. 2. אני בת 28 והלווי שהיו לי ההורים שלך ! התחלתי לגמגם בגיל 6, ומהרגע הראשון ההורים שלי לקחו אותי לטיפולים (בינהם ברברה דם) ועוד טיפולים קבוצתיים וכל דבר שלא עולה על דעתך. אתה חושב שזה עזר? לפי דעתי זה רק הזיק. בתור ילדה קטנה שלקחו אותי לטיפולים האלה, קיבלתי את הרושם שאני דפוקה, שמשהו לא בסדר איתי. אם היו עוזבים אותי לנפשי לגמגם בכייף אני בטוחה שזה היה עובר מעצמו. אז על תכעס על ההורים שלך, ותבין שאתה לא דפוק ובטח שאמב"י לא יתרמו לך דבר.

elanc10

New member
למרלן, אני בשנות הארבעים,במשך שנים

ארוכות חשבתי שרק אני חש את הקשיים האדירים לפני ראיון,הצגת פרויקט ללקוחות, החלפת מילים ופעולות של הסחה. רק כשנכנסתי לפורום הבנתי שיש עוד עשרות אלפים בארץ שחשים אותם תחושות,הבנתי שאין חדש תחת השמש. אינך חייבת להשתלב באתר או באמבי. גמגום הוא מיגבלה שרובנו הגדול מנסה להסתיר ובד"כ נכשל, באמבי ניתן ללמוד על טיפולים וכד'. אמבי לא נועד להשיג לך תעודת נכה ואינך צריכה להזדהות איתו. אחת הבעיות של המגמגם זו הבדידות. אנו מסתירים את הגימגום ואיננו רוצים לדבר עליו (לפחות רובנו),בפורום כזה ובאמצעות אמבי ניתן ללמוד המון על הגימגום מבלי להחשף. ד"א תגובה "אני שונאת" לאירגון, היא תגובה לא בוגרת בלשון המעטה. אני לא פניתי לאמבי ומניח שלא אפנה,אולם אני שמח מאד שהוא קיים.

marlen

New member
אולי טעיתי

אני אמנם מגמגמת, אבל אני גם אמיצה ועשיתי דברים שלא יאומנו עם הגמגום. אני לא רוצה לפרט כדי לא לחשוף את עצמי. קראתי את דבריך, ואני אולי טעיתי ,אני מודה. אולי לא כל המגמגמים אמיצים כמוני ויכולים להתמודד עם זה לבד, ויכולים להודות בגמגום ולדבר עליו ואפילו לצחוק עליו, ותמיד לשאוף קדימה. אולי אמב"י עצבן אותי בקטע שזה משאיר אותנו תקועים - תרתי משמע כי אם נזדקק לאמב"י, זה אומר שאין לנו כח להתמודד לבד ובגאווה. אני בעד שכל מגמגם ידאג לעצמו ולא שאמב"י ידאג לו, כי ככה הוא תמיד ישאר כבול ולא עצמאי. אני מודה שבעבר הייתי שם בהרצאה, אבל עברתי את השלב הזה. אולי טעיתי ויש כאלה שעדיין בשלב של אמב"י, אני רק מאחלת להם לעבור את זה.

elanc10

New member
כפי שכתבתי, איני ילד כבר (לצערי),

מעולם לא היתי בטיפול כי הורי לא הבינו, לא רצו להבין,על אמבי שמעתי לראשונה דרך האתר שנתקלתי בו במקרה בשיטוט באינטרנט. כפי שכתבתי,לאתר תפקיד חשוב מאד מהסיבות שציינתי. הגימגום לא הגביל אותי מבחינת הישגים. הייתי קצין חובשים בצבא, גמרתי תואר שני בהנדסה ואני מוביל פרויקט רציני גם כספי ובעיקר טכנולוגי. מאחר ואני נכנס ויוצא במפעלים רבים:רפא"ל,אלביט והתעשיות הבטחוניות,אני נתקל במגמגמים רבים בעמדות מפתח,חלקם בתפקידים שמחייבים הצגת פרויקט. השימוש במצגת POWER POINT,ממש מקל על חיי המגמגם מאחר ואין חשש להתקע במילה "קשה" תמיד ניתן לרשמה במצגת ולהצביע עליה בסמן הלייזר! אם הלא מגמגמים היו יודעים כמה אנרגיה משקיעים המגמגמים במצגת,כיצד להכינה בצורה שתחפה על כל מילה ורעיון שנסתבך איתו! טוב חרגתי מהנושא. כוונתי היתה שלדעתי אמבי יכול לעזור למגמגם למצוא חומר,לקבל הפניות וכך הלאה. איני רואה באמבי אירגון כמו אירגון הנכים,רובנו איננו זקוקים לא במשמעות זאת אלא כארגון אינפורמטיבי. ד"א למרות שאני נתקל במגמגמים במהלך עבודתי ואני משער שגם הם מזהים אותי, מעולם לא דיברתי עם איש על כך, ואם היתה פניה,היתי חש שנפגעה פרטיותי.

marlen

New member
פלישה לפרטיות?

אני לא מבינה? אתה אומר שאתה מתבייש לדבר על הגמגום? בכלל? או רק עם מגמגמים? זו טעות ! אין מה להפגע, אתה לא מצורע, זו לא פלישה לפרטיות, למה לא לדבר על זה? זה יכול להוריד הרבה מתח. דוקא אדם מלומד כמוך... אני מתפלאת...

תמיכה זה לחוד ופתרון זה לחוד

אני דיברתי על "תמיכה" על "הדרכה" על נתינת ייעוץ. ואני חושב שאכן זה מה שתורמים כל המקומות האלה. גם אני הגעתי למרות הגמגום למקומות שלא חלמתי בגיל צעיר להגיע אלייהם, אבל אולי את התסכולים, את הדמעות בלילה על הכר, את הפנים האדומות אחרי כל גמגום, ועוד ועוד אולי הייתי חוסך עם קצת תמיכה ועם מישהו לדבר על זה. ושוב גמגום אינה מחלה ואף אחד לא שם עלייך תווית או טלאי

marlen

New member
אז תדבר על זה

זה כל כך יקל עליך, אם לפני כל הרצאה שלך תגיד "אני מגמגם, אז צפו ללכת הביתה רק ב -1 בלילה"........... כולם יצחקו, המתח ירד, ויהיה לך הרבה יותר קל. אין מה לפחד לדבר על זה, זה פה, וצריך להראות לכולם שאתה יודע שזה פה ושאתה חי עם זה בשלום. אני מדברת על זה אפילו עם אנשים זרים, וזה ממש סבבה. תנסה, להתבדח על זה בהרצאות וזה יהיה נהדר !

elanc10

New member
את ממש צודקת, רציתי לעשות זאת

אולם אני מדחיק את זה.

על מה את מדברת ???

מה הקשר תדבר על זה, ...תגיד לפני ההרצאה שאתה מגמגם ושזה ייקח קצת זמן את פעם נתת העברת הרצאה במסגרת סמינריון? מה ציפית שאני אומר להם? כבוד הפרופסור והחברים הנכבדים שמעו חבר'ה זה הולך להיות מז'ה מצחיק אני הולך להוסיף לכם כמה דקות ספאר.. אז בואו נתחיל: ההההההההההההההההה נושששששששששששששא ששששששששששלנו תהיי קצת רצינית, אנשים מודדים אותך כל שניה וכל הגה שיוצא לך מהפה החוכמה זה לבוא מוכן לאחר שדברת על כך עם איש מקצוע שיכוון אותך כמה שפחות להיתקע! ותאמיני או לא רק ככה אני מצליח ישבתי עם איש מקצוע ועם קצת "מילים נרדפות"" העסק רץ.

elanc10

New member
איני יודע באיזה מסגרת אתה מרצה

אני עובד עם POWER POINT ומכין עבודה מפורטת עם ראשי פרקים קריאים ממרחק בנוסף אני נכנס גם לפרטים מלאים בתצוגה. הנקודה היא שניתן להבין את הנושא כמעט במלואו רק מהשקפים. זה דורש מצידי עבודה רבה אולם משחרר אותי מהלחץ. איני חושש להתקע מאחר ותמיד אוכל להצביע על המילה, המשפט,הרעיון. עובדות אלה,כלומר שחרור מפחד ההתקעות מעניק לי בטחון כי תמיד אוכל להשלים את המצגת. מאחר ותמיד ישנם שאלות במהלך המצגת,ואני מניח מה תהינה השאלות: מדוע לא בחרת באופציות אחרות? מה הם היתרונות והחסרונות וכדמ' אני מכין נספחים עם התיחסות לשאלות אופציונליות. כאמור זה דורש ממני זמן רב להכנת מצגת אולם אני מעדיף זאת על פני המבוכה.

למעלה