שונאת את העולם הזה ובעיקר את עצמי

שונאת את העולם הזה ובעיקר את עצמי

יש לי עודף משקל. די גדול, 15-20 קילו, תלוי את מי שואלים.
אם שואלים את המשפחה של בעלי, 20 קילו לפחות. לא פעם העירו לי על כך, כאילו שאני לא יודעת לבד. לרוב הגבתי מאד לא טוב, אז אפשר לומר שהם נזהרים בלשונם, רוב הזמן.
היום, באמצע בילוי משפחתי נחמד (רק בעלי, אני והילדים), הוא נזכר לומר לי שהוועדה, המורכבת משני אחיו, קטלה את הלבוש שלי בערב החג, באומרה שהוא מאד לא מתאים לגזרתי המורחבת.
הלוואי והיו לי כוחות להתמיד בדיאטה.
הלוואי והייתי יכולה להיות מספיק שלמה עם עצמי כדי לומר שמשקל זה רק מספר, הוא לא קובע את המהות שלי. שבכלל, אני לא נשפטת על פי קריטריונים חיצוניים.
אבל זה כואב נורא.
אני משתדלת להתלבש יפה, לפי הטעם שלי. לסדר את השיער, להתאפר, לטפח את הצפרניים
וכששניהם קוטלים אותי ככה, ובעלי מסכים עם הביקורת שלהם וטורח להעביר לי אותה כי"מישהו צריך לומר לך את האמת" אני נפגעת במקום עמוק ושוכחת הכל. את כל התכונות הטובות שלי, את כל העבודה הפנימית המאומצת. כל מה שטוב הצטמצם עד שנעלם ונשארה רק חצאית קצרה מדי וישבן גדול מדי.

כשאני נפגעת ככה, אני חוזרת לגיל ארבע ומגיבה בהתאם. התפרצתי עליו בזעם, כיניתי את המשפחה שלו "מכוערת" (מבפנים) אמרתי שאני שונאת אותם ולא מתכוונת לבוא למפגשים משפחתיים יותר לעולם.
כמובן שזה היה ליד הילדים, וכמובן שהבן שלי קם להגן עלי ולתבוע את עלבוני. וכמובן שכעסתי על עצמי שלא נשארתי מבוגר אחראי ונתתי לו להתנהג כמו ילד הורי.
אז עכשיו אני מתנהגת כמו ילדה בת ארבע, שונאת את כל העולם ובעיקר את עצמי. הילדה הקטנה והמעצבנת יצאה מקבוצת הואטסאפ המשפחתית וכמעט מחקה את הגיסים מהפייסבוק
(בסוף הסתפקתי ב-unfollow)
אוףףףף

לאורה101

New member

אוי, מלכה יקרה
כל כך מבינה לליבך.
גם אני כל חיי מתמודדת עם עודף משקל וההערות תמיד צורבות וכואבות ובעיקר מאלו הקרובים לנו ביותר.
הייתי אומרת לך להתעלם אבל יודעת שזה מאד מסובך ולא קל, בלשון המעטה, ודיבורים הם מצד אחד קלים ומצד שני גם פוגעים.
מסכימה איתך שהלוואי והיית יותר שלמה עם עצמך וגופך כדי ל'נפנף' מעלייך את הדברים בנושא אבל זה לוקח זמן וכוחות והתפתחות עד שמגיעים לשם.
לצערח אין לי פתרונות קסם למצב הזה.
רק הבנה והשתתפות בכאב.
מחבקת

&nbsp

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
גם אני מתמודד עם עודף משקל

ואני אדיש להערות. אבל לא לועגים לי אלא רק רוצים שאהיה בריא..
בסך הכל הורדתי 15 קילו- כי רופא החליף תרופה- אבל אני עדין בעודף של 30 קילו.
ומקבל את עצמי איך שאני- לא שלא מנסה להוריד משקל- אלא משתדל לא להעלב בקלות מהערות.
&nbsp
&nbsp

טוב שלא לועגים לך

דאגה לבריאות בהחלט מובנת.
בריאותי מעניינת את גיסיי וגיסותיי כקליפת השום. מה גם שעודף המשקל שלי אסטתי בלבד ואינו פוגע בבריאותי(כל עוד לא אשמין עוד...) הם מתפקדים נטו כמשטרת השומן והאופנה. כאילו שאם אני שמנה אני אמורה ללבוש שקים.

גם אני מנסה לרדת במשקל והביקורת המכוערת שלהם בהחלט השפיעה על התאבון. אבל מניסיון, זה לא מחזיק מעמד. דיאטות מוצלחות מגיעות אצלי ממקום של אהבה וכבוד לגוף שלי שלי, שלא באמת צריך עוד עוגיה, ולא ממקום של שנאה עצמית "תסגרי כבר את הפה, תראי איך את נראית!"
מקווה להגיע פעם למצב של אדישות להערות הדוחות. כפי שלאורה כתבה, זה תהליך ארוך וצתמשך...

תודה על ההבנה והתמיכה שלך

ומצטערת שאת מבינה ממקור ראשון... בעולם מושלם מקבלים כל אחד כפי שהוא, כל עוד הוא לא פוגע באחרים אבל לצערי זה לא המצב כאן.
אם בעלי היה תומך בי, הייתי מרגישה טוב יותר. אבל הוא לא מבין איפה הבעיה "בסך הכל אמרו לך את האמת"
אני לא גאה בעצמי שהתנהגתי כמו ילדה קטנה מול הילדים, אבל מילא. היה ונגמר. אני צריכה לדבר איתם ולהסביר להם. אם יגדלו להיות מכילים ומקבלים את כל בני האדם באשר הם, ולעולם לא ישפטו אדם על פי גזרתו או בגדיו, יצא מזה משהו טוב.
תודה על התגובה שלך.
חג שמח ומועדים לשמחה

לאורה101

New member
אני בטוחה בכך

שהם יגדלו ויגיבו אחרת בגלל שהם היו חשופים לפגיעה בך ולכיעור שמסביב.
אני יכולה להעיד ממקור ראשון איך הבת שלי, כמעט בת 17, מעירה לי על גודלי.
היא אומרת לי :" אמא, אני לא רוצה לפגוע בך, אבל את שמנה..."
אז היום אני גם במקום אחר שבו אני כבר לא נפגעת, מקבלת, מתעלמת כשצריך וגם עושה משהו בנידון.
מאחלת לך להגיע למקומי וזה יגיע מתישהו, אל דאגה.
לשמחתי בעלי תמיד תמך בי והחיצים באו בדכ מהוריי וכמובן מהמשפחה המורחבת ומזרים.
מסכימה איתך שהירידה במשקל באה ותבוא רק מהמקום הנפשי שטוב לך בו, כשתרגישי חזקה ושלמה ,גם אצלי זה תמיד היה ככה.
ד.א. לפני כמה זמן היתה בתכנית של פאולה וליאון בטלוויזיה סיסמא שאמרה:
" אני לא חתיכה אני שלמה"!!!
זה בא כתגובה לזה שירדו על קרין גורן והם ביקשו שנשים יצטלמו וישלחו להם בפייס עם הסיסמא הזו.
בעיניי זה ממש גאוני.

אני לא מבינה למה זה עניין

של הגיסים שלך.
לדעתי בעלך צריך לגונן עלייך מפניהם ולתמוך בך בין אם הוא חושב "שזו האמת" ובין שלו.
אני כן חושבת שכדאי לנסות להבהיר לבעלך למה את כל כך נפגעת.
ניתן גם לדבר עם הילדים ממקום רגוע (לא בזמן ההתפרצות) ולהסביר ולנסות להפוך את מה שקרה לחוויה מלמדת.

אופירA

New member
מנהל
מלכה יפה שלי

אנחנו בני אדם, וכל אדם נורמלי יישבר כשפוגעים בו בנקודה הרגישה שלו.
הילדים שלך ילמדו שזה לא אסון טראגי שמדי פעם יוצא מאיתנו הילד הקטן שבנו, ושבכלל, בכל אחד מאיתנו יש ילד קטן ופגיע. שזה נורמלי.
כמובן שמאוד יעזור להם ללמוד זאת אם את תלמדי את זה, שזה לא אסון כל כך טראגי ושזו לא סיבה לשנוא את עצמך כלל וכלל. אולי זו סיבה לא להיות מרוצה כ"כ, אבל לא סיבה לראות את זה כל כך גרוע ולשנוא את עצמך! תיזהרי שלא תדגימי לילדים שלך איך לשנוא את עצמך ברגע שהילד הקטן יצא החוצה לאחר שדרכו לו על המקום הכואב (באופן מכוער ביותר!). שלא תמחישי להם שהילד הקטן הזה לא נורמלי בעליל, ושצריך לפחד ממנו חס וחלילה.
הוא נורמלי ולא צריך לפחד ממנו.
והוא נורמלי מאוד כאשר הוא יוצא בנסיבות מכוערות אלו.

בעלך והגיסים שלך הם בדיוק מה שאמר סוףסוף. גועליים וחסרי רגש. צריך לרחם עליהם, זה הרבה יותר גרוע מכל עודף משקל שהוא. הלוואי שיכולת להפנים את זה.
ככלל, בן אדם נורמלי לא אומר לזולתו שהוא לא נראה טוב (בעיניו). או שהוא שותק, או שהוא אומר לו במה הוא נראה טוב. מדברים לזולת באופן חיובי, ולא באופן שלילי. מי שרוצה באמת לעזור לך לרדת במשקל, צריך לעשות את זה בדיבור אופרטיבי ומעשי, ולא בעלבונות. וגם זה, רק אם הזמנת אותו לעזור לך בתחום זה.
כל אדם אחר הוא פשוט גועלי שאוהב להעליב ולפגוע, לא נורמלי, ובעל רמה נפשית של ילד בן 6 - שזה לא מחמאה.

לכן את בהחלט יכולה להסיט את נושא השיחה, כאשר עולה נושא כזה, להתנהגותם של גיסייך (וגם של בעלך), ולהסביר לו שיש דרכים נורמליות יותר להציע לך ללבוש דברים אחרים במקום מה שבחרת ללבוש. ואם לו מה שלבשת לא הפריע, בוודאי שאין לו מה להתייחס לכך שזה לא לטעמם של אחיו. אין להם שום זכות לומר לו שלבושך לא לטעמם. הם ממש אידיוטים - לסכסך בין אח שלהם לאשתו? יש רוע וטמטום גדולים מזה? מה יוצא להם מזה?

אגב, גם לי יש עודף משקל של 20-25 ק"ג. גם לי זה מאוד מפריע, אבל הסובבים אותי מפרגנים לי מאוד את עודף המשקל הזה, וטוענים שאני נראית נפלא.
מי שזה לא הטעם שלו מבין (או נזהר לנפשו...) שאין לו מה להעיר לי. זה לא עסקו וחסר תועלת, ואין שום אינטליגנציה בלפגוע בזולת.
את אלו שלא מבינים את זה הרחקתי מסביבתי כבר לפני שנים רבות, לא לפני שתקפתי אותם על התנהגותם הגועלית כאשר זה כאב לי, או שהתעלמתי מהם ברחמים כאשר הצלחתי ביני לבין עצמי להוריד אותם לרמת חשיבות של אבק רחוב דליל.

בהצלחה בשיפור הקשר שלך עם עצמך. טוב מאוד שאת מנתחת סיטואציה שקשה לך איתה, ולומדת להגדיר את הדברים כדי שתהיי בשלה להתמודד איתם לשביעות רצונך בפעם הבאה.

אופירה יקרה ונהדרת

תודה על התגובה המקסימה שלך.
אני מרגישה טוב יותר עכשיו, הרבה בזכות כל התגובות התומכות.

אני הרבה פחות כועסת על עצמי ועל התגובה שלי, ומשתדלת גם לא לכעוס כל כך הרבה על בעלי ואחיו, לא כי לא מגיע להם, פשוט כי זה טוחן אותי מבפנים. הכי מגעיל, כמו שכתבת, זו הסכסכנות הזאת בין בעל לאשתו, ואם יורשה לי להוסיף, גם הפטרונות. להעיר על המראה שלי לבעלי, כאילו אני רכוש שלו, שלא מתוחזק כמו שצריך. בלהט המריבה אמרתי לו שמרגיש שהוא גודל ע"י זאבים.

הלואי והיה לי מספיק ביטחון, הלואי והייתי יותר שלמה עם עצמי. אני בוחרת את לבושי בתשומת לב, מתאפרת, מסדרת את השיער, מרגישה טוב... ואז עומדת בפני ועדת הביקורת וההרגשה הטובה נעלמת.
מעניין אם אי פעם אהיה מסוגלת פשוט לרחם על אנשים כאלה. מבטיחה לעבוד על זה, כי בראש אני יודעת שאתם צודקים, הם אידיוטים, שטחיים, סכסכנים, גסי רוח ושמוקים מוחלטים.
בינתיים אני נוצרת את המילים הטובות שלכם, הן מאד עוזרות להתחזק נגד הביקורת המקטינה והמכאיבה.
תודה

מישהי1631

New member
אופירה, אנשים אוהבים להעיר

כבר "עדכנו" אותי בריקודי עם. "את לא שומרת על עצמך", ו"כמה חבל, רזית כל-כך יפה, קלקלת את הקיצור קיבה (לא עשיתי)".
ואלמנתו של אבא שלי - איך התנפחת, את צריכה לשמור.
כאילו שאין לי מראה בבית.
עשרה ק"ג בחצי שנה?
איך אפשר???

gal028

New member
הי

אפשר להבין את העלבון שלך, ולמה את מרגישה שאת 'מתנהגת כמו ילדה בת ארבע'. כבוגרת בעולם הבוגרים, את לא באמת מצפה להערות אינפנטיליות אודות המשקל שלך- ברצינות, התייחסות שטחית כזו למראה החיצוני של האחר מאפיינת ילדים, ולא בן אדם מבוגר- ולכן תגובתך לחלוטין בהתאם. שני הרכלנים הללו הם פשוט אנשים קטנים וקטנוניים, אני לא יודעת מאיפה הרוע והתעוזה (חודש הרחמים והסליחות, לא?) לדבר ככה מאחורי גבה של בת משפחה. מגעיל ומרגיז מאד.

לגבייך- כי את החשובה פה: אני לא חושבת שאת ראויה לשנאה העצמית הזאת. לא נראה לי שיש אישה בעולם שאין לה איזה עניין עם המשקל שלה, או לכל הפחות עם גורם מסוים אחר במראה שלה. אני מבינה שאת מתמודדת עם נושא המשקל מזה זמן, ולכן הנ"ל נגעו בנקודה כואבת במיוחד. זה בסדר להיפגע, וזה טבעי לגמרי. נראה לי שכמו ברוב הפעמים בהן פוגעים בנו, העלבון מורגש בצורה חדה ב'זמן אפס' ובהמשך עוצמתו מתקהה בהדרגה. התכונות הטובות שלך עוד שם, והעבודה הפנימית המאומצת בוודאי שלא נעלמה- ואני בטוחה היא תעזור לך לצלוח את המשברון הזה בצורה האופטימלית עבורך (ואולי, בעוד זמן מה, גם תוכלי להרהר מול עצמך האם לפני X שנים היית מוכנה ומסוגלת לעלבון הזה כמו היום).

אל תשפטי את עצמך כל כך, באמת. את בסדר, והתגובה שלך בסדר, גם אם הבן שלך קצת נחשף לצד 'הילדי' שבך- כנראה שבסוף זה עוד אחד מאותם רגעים שבהם הורה מבין שלעולם הוא לא יהיה 'הורה מושלם'. תמשיכי לטפח את עצמך, ע"פ הגדרתך וראות עינייך, וקודם כל עבור עצמך. קלישאה-קלישאה, אבל אנחנו נראים במיטבנו כשאנחנו מרגישים במיטבנו, ונראה לי שזה מה שהיית רוצה שהסביבה שלך תקלוט- שטוב לך כמות שאת. כמו שאת עצמך כתבת למעלה- הדיאטה, אם תעשי או לא, כדאי שהיא תגיע ממקום של אהבה עצמית, ולא שיפוט או שנאה עצמיים.

תרגישי טוב

תודה, גל

העלבון באמת קהה, כמו שכתבת, ותחושת הביטחון השתקמה מעט. אי אפשר למצוא חן בעיני כולם, אי אפשר שכולם יחשבו עלי טובות. אני לא יכולה להתאים את עצמי לסטנדרטים של כל אחד. משתדלת להתלבש הכי יפה שאני יכולה וזהו.
בגלל שאני עדיין מתערערת ונפגעת בקלות, אר ני חושבת שטוב אעשה אם אשהה בחברת הגיסים שלי כמה שפחות. לשמחתי המשפחה לא מרבה להתכנס בהרכב מלא, כך שבמקרה האופטימי יש לי חצי שנה שקט(עד פסח)אם יהיה מפגש לפני כן, אתחמק בתירוץ כלשהו (נראה לי שהמטרה - שמירה על שלוות נפש, מקדשת את האמצעים - שקר לבן/אפור או אפילו צבעוני)

תודה על תגובתך, היא עזרה לי מאוד

gal028

New member
אני איתך.

החיים מזמנים לנו מפגשים וסיטואציות מכאיבות ופוגעות באופן יומיומי ולא צפוי, אז אם אנחנו יכולים למנוע עלבונות ופגיעויות כאלו מראש- למה לא לעשות את זה? וכן, במקרה הזה, המטרה לגמרי מקדשת את האמצעים.

שמחה לשמוע שאת מרגישה קצת טוב יותר

למעלה