שונא את עצמי על מה שעשיתי..

Sefy

New member
הוא כבר הפסיד אותה...

אם הוא היה מסוגל לבגוד... הוא יודע בפנים שהוא לא ראוי לה אחרת הוא לא היה בא לכאן עם כאב בלב. אם זה לא היה מטריד אותו, הוא לא היה מבקש עצה.

אתה יכול להגדיר מה זה נורמלי?

אתה יכול להגיד מה נורמלי בשבילך, אבל האם אתה יכול להגיד מה נורמלי גם בשביל אחרים? מהי אחריות בתוך מערכת-יחסים? לדעתי, האחריות היא לא לפגוע זה בזה, להקשיב זה לזה וכו'. אף אחד פה לא מעודד לבגידה, אף אחד פה לא מעודד לפגוע. אנשים בסך הכל מנסים מביעים את דעותיהם, ומנסים לתת לו דרכים לפיתרון התחושות הקשות. יש אנשים, שלא מסוגלים לשלוט בדחפים שלהם, ויש כאלה שכן. יש אנשים, שהנאה רגעית שלהם, היא דווקא עם מאהבת ולא עם זונה, ויש כאלה, שכן, ילכו לזונה. יש אנשים, שבשבילהם דבר כזה הוא לא כזה ביג דיל, ויש אנשים, שבשבילהם, זה סוף העולם! אין פה דרך אחת לראות את הדברים, כל אדם בתוך ההשקפה שלו!

d19511

New member
השגעון והאהבה....

....צריך לסיים ב..ומאז אומרים שאהבה עיוורת והשיגעון מלווה אותה(שלמה ארצי)

Sefy ולצלמוות

אם הוא ידע לגשת אליה בגישה נכונה, להסביר את עצמו ואת המעשה, בלי תירוצים, ואם הוא ידע לאפשר לה מלכתחילה את חופש הבחירה של איך לקבל את הדברים, אם קיימת אהבה באמת, אין סיכוי, שהוא יפסיד אותה... היא אולי תכעס מאוד, היא אולי תתרחק, אבל היא גם תדע לסלוח, כשהכעס ירגע. טעות, טועים, טעינו - אין אדם, שלא עושה טעויות, אפילו אלוהים עשה כמה טעויות בעצמו. יש גם טעויות של הטבע. זה לא סוף העולם. אני באופן אישי, הייתי רוצה לשמוע על דבר כזה מהאדם עצמו. אדם, שיודע לאהוב, הוא גם אדם, שיודע להקשיב, ומי שיודע להקשיב, גם מגיע להבנה את הצד השני, ולא מתרכז רק בתחושת הפגיעה של עצמו. צלמוות, זה לא סוף העולם, לא נגמרו פה הסיכויים שלך לאהוב ולהיות נאהב, גם אם היא לא תסכים להבין, יהיו לך עוד הזדמנויות בחיים. אם לא טועים, לא לומדים. אבל... יש טעות של פעם אחת, שאפשר לסלוח, ויש טעויות של הרגל מגונה, שעליהן תבוא הסליחה רק בשינוי הרגלים. קח בחשבון, שתצטרך גם להוכיח, שלא תהייה המשכיות לטעות.

צלמוות

New member
שונא את עצמי על מה שעשיתי..

בגדתי בחברה שלי עם מישהי שהכרתי ביום אחד, ממש,באותו יום שהכרנו בגדתי בחברה שלי שאני כ"כ נורא אוהב וכ"כ מצטער.... מה אני עושה??? המתבייש.

shellush

New member
שום מספר ושום בטיח!! נכון שעדיף היה

להיות נאמן, מן הסתם. אבל אם כבר נעשה החטא, ואם אתה רוצה שהקשר יישמר ביניכם אז תשתוק רק רצוי מאוד מאוד לא לבגוד שוב, הא? המקרה היחיד שאני מעודדת כן לספר לה, זה אם יש קשר ולו הקטן ביותר בין החברה שלך לבחורה ההיא? גרות באותה שכונה, לומדות באותו קורס באוניברסיטה וכו'... אם אין סיבה שהן יכירו זו את זו, אז עדיף לא לספר כי אז הלכה הזוגיות. ולא בגלל זיון אחד שווה להרוס קשר טוב. וכן, גם אם זה היה בן זוגי שמעד חד-פעמית, עדיף לי לא לדעת על זה, זה מידע מיותר שרק גורם לכאב.

Sefy

New member
ועדיף לך לגלות ממישהו אחר ?

אז לא רק שזה יהיה גרוע יותר, זה גם יהיה כואב יותר, כי לא מספיק שהוא בגד בך, הוא גם החזיק את זה בפנים הרבה זמן. מה זה אומר על הקשר שלך ? זו לא אהבה, זו תלות על יחסי שקר.

shellush

New member
תראה ספי

אני לא יכולה להעיד על עצמי כי אני לא רואה את עצמי בוגדת בבן זוג. בחיים לא!! לא רק מתוך כבוד אליו והרצון לא לפגוע בו אלא גם מבחינה אגואיסטית כשאני אוהבת אני אפילו לא רוצה לשכב עם אף גבר אחר.

shellush

יש אגואיזם ויש דחפים טבעיים, ואת די מבלבלת בין השניים, מה שיוצר קיצוניות. את לא רואה את עצמך בוגדת, אבל חשבת פעם, איך תתייחסי, לעניין, של הנאה זמנית עם גבר, גם כשיש לך אהבה וזה מישהו אחר? כשאוהבים באמת, צריך גם לדעת את החופש והמרחב ולהבדיל, בין דבר זמני וחולף לבין הדבר האמיתי. זה שאת לא רוצה לשכב עם אף גבר, כשיש לך אהבה, זה מפני שמעולם לא התנסית במקרה של לאהוב אדם, שלא נמצא קרוב אלייך, או לא מביא אותך לסיפוק משך זמן רב מאוד. אם נושא האהבה שלך נמצא קרוב אלייך, ויש לך את הסיפוק המיני, נכון, לא יהיה צורך ולא יהיה הרצון, אבל אם תתנסי באהבה מרחוק, או בחוסר-סיפוק, מה יקרה אז? - תחשבי את זה.

shellush

New member
אני בהחלט לא פוסלת את מה שאת אומרת

כי אין לי מספיק ניסיון בתחום. ואני למדתי לא לשפוט מצב שלא הייתי בו. זה לא יהיה הוגן.

Sefy

New member
לא מאמין ב"דחפים טבעיים" האלו!

אנחנו לא חיות, אנחנו בני-אדם, וזה אחד ההבדלים ביניהם! אנחנו אלו שנחליט מה יקרה! וזה אומר שכאשר אנחנו עם מישהו שאנחנו אוהבים והם אוהבים בחזרה ויש אמון, ברגע שאנחנו בוגדים באמון ועוד בשביל מה ? בשביל איזה חצי שעה של הנאה שיכולנו לקבל באהבה גם ככה ? מצטער, זה לא מקובל! למה לא ? כי אנחנו לא כלבים שדופקים (ותסלחי לי על הגסות פה) כל דבר שזז בלי מחשבה תחילה. הייתי רוצה לחשוב שיש לנו שכל שיודע לחשוב. ואם אין סיפוק מיני ? אז מדברים עם הבן/בת זוג ורואים מה קרה. ודרך אגב אני התנסיתי באהבה מרחוק ולא בגדתי! האקסית אפילו ניסתה להעמיד אותי גם במבחן וראתה שאני לא בוגד, בסוף היא זו שבגדה בי. אז אני יודע איך מרגיש הצד הנבגד.

אתה יכול להחליט מה לעשות עם זה

זה בדיוק מה שמבדיל אותנו מהחיות, אבל זה קיים, זה טבוע בבסיס שלנו, ועם זה אנחנו צריכים להתמודד, ולבחור מה אנחנו עושים איתם! כמו שאתה יכול להחליט, שלא לאכול, כשאתה רעב, ככה אתה יכול להחליט, שלא להגיע לסיפוק המיני, למרות שאתה מאוד רוצה! גם אני הייתי פעם הצד הנבגד, אני יודעת טוב מאוד איך זה מרגיש!

Sefy

New member
מה זאת אומרת "סיפוק מיני" ?

סליחה, אבל שיעשה ביד! הוא יגיע לאותו "סיפוק מיני" רק בלי כל המחלות שלזו שפתאום הוא החליט "להתפרק" אצלה עלולים להיות! אין דבר כזה טבוע בבסיס שלנו, כל זמן שאנחנו יכולים להחליט מה לעשות, זה לא טבוע בכלום אם תאמרי לי להפסיק את הלב, אני אומר שאני לא יכול, כי זה טבוע בפנים אבל כל פעולה שאני יכול לעשות ותלויה בהחלטה שלי זה לא טבוע. כי שוב! ההחלטה היא שלי! ואלו שמחליטים לבגוד, עושים זאת בידיעה מלאה לחלוטין

shellush

אני לא מבינה דבר קטן, למה אין לאדם את זכות הבחירה שלו, לעשות את מה שהוא רואה, כנכון ביותר בשבילו? על מה ולמה הקביעה: "שום מספר ושום בטיח!!"? - זהו, אסור לו לבחור באפשרות של לספר, כשאלה החיים שלו? מי החליט, שזהו המציאות המחייבת, שאם היא תדע, אז הזוגיות נגמרה? למה לא להתמודד? - למה לברוח, להסתיר ולשקר? לא היית רוצה את האפשרות לבחון גם את עצמך? ואם תכאבי, לא תדעי לסלוח ולהפיח חיים חדשים באהבה? - או שבתוך הכאב, תקבר האהבה שהייתה לך, רק בגלל הנאה זמנית שלו?! חמודה, באופן אישי, אם הייתה בי אהבה אמיתית כלפי גבר בוגד, כשאני יודעת, שאותי הוא אוהב, איתי הוא חי ומבלה הרבה מעבר להנאות של רגע... שיבלה, שיהנה, רק שישמור על עצמו ולא יביא לי מחלות!

למעלה