שופטי בגץ

שופטי בגץ

הוציאו עכשיו פסק ש`נוהל שכן` אסור בצהל. למי שלא יודע, `נוהל שכן` זה נוהל שלפני שחיילים נכנסים לבית של מבוקש כדי לעצור אותו הם לוקחים שכן, ערבי, יחד איתם כדי שהמבוקש לא יוכל לירות עליהם. עכשיו בגץ אמרו שאסור לעשות את זה. אחר כך תגידו שהמתנחלים מסכנים תחיילים ובגללם חיילים מתים...

One Echoe

New member
ברור שאסור לעשות את זה.

זה לא מוסרי. ובאיזו זכות? מה השכן עשה שצריך לקחת אותו לתוך קנה של רובה?

מה קשור?

קודם כל שיהיה ברור אני מסכים עם נוהל שכן, כדי להוריד מהסכנה שבה נמצאים החיילים. אבל בלי שום קשר, בלי המתנחלים, החיילים היו בתוך הגבולות.

One Echoe

New member
איך אתה מסוגל להסכים עם הנוהל הזה?!

זה לקחת אנשים חפים מפשע!

כי זה העניין

במקום שהחיילים יהיו בסכנה מול אותו מחבל אז משתמשים בשכן כדי שהוא לא הפגע בחיילים עכשיו למחבל לא יהיה אכפת לפגוע בחיילים ויפגעו הרבה מאוד חיילים בגלל שמישהו בבג"ץ "היה יותר מדי חכם על גבי המחבלים"

GD5

New member
להזכירך

לא המתנחלים החליטו לכבוש את יש"ע. וגם לא המתנחלים החליטו להקים שם ישובים. את הטענות האלה תפנה לממשלה(של אותם ימים).

הממשלה

לא הכריחה אנשים להתנחל שם, הממשלה לא עברה על כל חוק אפשרי כשהחלטת הפינוי התקבלה בכנסת, אלו היו המתנחלים עצמם.

One Echoe

New member
אוי, תעשה לי טובה.

הממשלה עודדה אנשים להתיישב. הממשלה של אז הייתה בעד התנחלויות.

כרגע בראשון לציון

ובקרוב עובר לקיבוץ גינוסר. בכל מקרה, אם אתה מתכוון לומר לי שגם הבית שלי כבוש, אז חבל לך על הזמן. איזור גוש דן ואיזור הכנרת, הוכרו כחלק ממדינת ישראל על ידי האו"ם.

One Echoe

New member
מז"א מה אני קשור?

לא הבנתי. ו...אם היא נתנה הטבות למתנחלים, ועודדה אנשים להתיישב, וגם הקימה ישובים, סימן שזו החלטה של הממשלה. או כמו שאתה כ"כ כ"כ אוהב להגיד, זה היה חוקי. אני מסכים איתך רק במשהו אחד, אם הממשלה הקימה, היא גם יכולה כמובן לפנות. וזה שהמתנחלים לא קיבלו את החוק, זה מה שדפוק בהם.

One Echoe

New member
אמרת שבגלל המתנחלים,

החיילים לא בגבולות. וזה לא נכון, זה בגלל הממשלה.

זה בהחלט בגלל המתנחלים

שוב, הממשלה לא הכריחה אף אחד להתנחל. כמובן שגם הממשלה של התקופה ההיא אשמה, אבל גם המתנחלים.

One Echoe

New member
המתנחלים אשמים,

בשביל ההתנהגות שלהם. לא בגלל שחיילים מגנים עליהם. זו החלטה של הממשלה. זה כמו שאני אגיד, שאם עכשיו נופל פצמ"ר על שדרות, ואיזשהו שוטר נפגע כתוצאה מהגנה על איזשהו אזרח, אז האזרח אשם. כי מבחינתי אם מסתכלים על זה מהראות של הממשלה, הממשלה החשיבה את ניצרים כדין ת"א, כמו שאריאל שרון אמר אז.

לא

המתנחלים אשמים גם בעצם הגנתם של החיילים. כי אם ה לא היו מתנחלים שם, לא היה צורך בהיות החיילים שם. שדרות נמצאת בתוך גבולות המדינה, ולכן ההשוואה לא השוואה.

One Echoe

New member
אבל הממשלה הקימה את הישובים,

אתה לא קולט? לפי הממשלה, גוש קטיף היה בדיוק כמו שדרות, עד לפני ההתנתקות. אז תפסיק לבלבל לי את המוח. היו צריכים להביא להם הגנה. זה שהכיבוש שם היה מיותר, זה אני מסכים. כמובן, גם אני חושב ככה. אבל אם יש פה אשמים, זה רק הממשלה.

למעלה