שופטי בגץ

כנראה שאתה זה שלא קולט

בלי מתנחלים אין התנחלויות! מה קרה עכשיו? לא אמרת לי לא להשתמש במשפט "תפסיק לבלבל לי את המוח"? העיקר שאתה שמח להשתמש במילים כמו "צבוע" ו"ילדותי" כלפי אחרים.

One Echoe

New member
אתה יכול להגיד

שאני צבוע, או ילדותי, אם אתה חושב ככה. אבל לא להתעצבן, או להגיד לי אל תבלבל לי את המוח. זה דיון, וחלק מדיון זה גם לתאר את זה שכותב מולך. אבל לא להתעצבן עליו, זה חלק מהחוקים של דיון. בלי התנחלויות, אין מתנחלים. (עזוב את אלה שמקימים מאחזים לא חוקיים, לא עליהם אני מדבר).

"אל תבלבל לי את המוח"

את המשפט הזה גם אתה אמרת. נכון, אפשר גם לומר שבלי התנחלויות אין מתנחלים. בגלל זה האשמים הם גם מקימי ההתנחלויות וגם המתנחלים.

One Echoe

New member
צודק,

גם אני לא צריך להגיד את המשפטים האלה. הפורום פה לפעמים מתלהט ואתה לא שולט על המילים שלך, אז מנסים להשליט פה קצת סדר. עם זה אני מסכים.

GD5

New member
מה קשור?

הממשלה גם לא הכריחה אף אחד להתיישב בת"א. עוד פעם..הממשלה הקימה ישובים יהודיים ביש"ע מה שאומר שהממשלה חייבת להגן על הישובים האלה בדיוק כמו על שדרות. כך שההאשמה שמתים חיילים בגלל מתנחלים היא לא נכונה. צה"ל לא מגן על מתנחלים, הוא מגן על ישובים שהוקמו ע"י הממשלה. ואני לא מדבר על הפינוי.

מה קשור לת"א?

צודק, הממשלה הקימה התנחלויות, מה שאומר שהיא גם יכולה לפנות אותן. או או כמה שצה"ל מגן על מתנחלים, חיילים לא רק ישבו בעמדות שמירה על כל התנחלות והתנחלות, הם גם מלווים מתנחלים לכל חור.

כמה חיילים מתו בת"א

וכמה בגוש? הממשלה הקימה את גושי ההתנחלויות. אבל התתנחלות עצמה זכתה להכרה בכיבוש סבסטיה. זוכר את כיבוש סבסטיה? אם לא הייתי מבינה את המצב הייתי חושבת שהמתנחית הם עדר תמים של יצורים מסכנים שנקלע בהתנחלויות האלה לרצון המדינה. אבל די עם השטויות האלה. נכון הממשלה של אותה תקופה עודדה התנחלויות, באיזשהו שלב היא גם נכנעה למתנחלים. אבל המתנחלים לא היו לכלי שרת בידה אלא בדיוק להפך. הם היו קבוצה של אנשים שידעו בדיוק מה הם רוצים, איפה ומתי. והם השיגו את זה ובלי הרצון שלהם גוש קטיף לא היה קם מעולם. עכשיו בוא תראה משהו. בהחלטה לשים שם צבא היא בידי הממשלה, ואם חיילים נהרגים הם נהרגים בהגנה על המדינה ולא על המתנחלים. וכשהמדינה מחליטה להצויא אותם משם, זו החלטה שלה ולא של המתנחלים, בדיוק באותה מידה. ובוא לא נשכח את כל הדעות והפינות והרגשות וכל שאר הדברים שעשו את זה יותר מסובך אז אל תיתמם.

Rotema3

New member
לא מוסרי ולא אנושי

להשתמש בבני אדם חפים מפשע. טוב שביטלו את החוק.

AB17

New member
ככה זה במלחמה

לא תמיד הכל מוסרי. אני מעדיף שיחזיקו כמה זמן חף מפשע כדי לתפוס מחבל. במקום שימות חייל.

One Echoe

New member
לזה קוראים,

פשעי מלחמה. שמעת על זה? גם במלחמה יש חוקים.

AB17

New member
אז אין בעיה

נעשה מה שהאמריקאים עושים בעיראק, איפה שרק חושדים שיש מחבל ישר מפוצצים את כל הבניין עם מטוס. צה"ל מנסה עד כמה שאפשר להיות הומני, החוק נועד לצמצם כמה שאפשר נפגעים בקרב החיילים, בגלל זה אני בעד.

One Echoe

New member
מצטער,

אבל זה לא הומני לקחת שכן חף מפשע ולערב אותו בפשעים של מחבלים. איך אתה מסוגל להיות בעד זה, תגיד לי? למה השכן הזה צריך לסבול?!... זו מלחמה של צה"ל, לא של השכן. וארצות הברית לא מפוצצים כל בניין שיש עליו חשד למחבלים.

AB17

New member
במלחמה

אי אפשר להיות לגמרי הומניים. אבל צה"ל מנסה עד כמה שאפשר. שים כל צבא אחר במקום צה"ל ואז תראה מה היה נשאר מהפלסטינים. ארה"ב מפוצצים בניינים שיש חשד למחבלים. לא עכשיו אבל בתקופה שחיפשו את סאדם חוסיין ואנשיו.

One Echoe

New member
תחשוב, רק, לשנייה.

קודם כל, בקשר לארצות הברית, מצטער-אך אני לא מאמין לזה. אשמח להוכחות. זה נראה לי יותר מדי שחור ע"ג לבן, לא שאני יותר מדי תופס מהצבא של ארצות הברית כ"הומני", אבל אני לא מאמין שהוא עשה את הנ"ל. בקשר לצה"ל, נראה לך הגיוני שיקחו מישהו חף מפשע ויערבו אותו בדברים שלא קשורים אליו? זה כמו שעכשיו ילכו לתפוס פושע בישראל, ויקחו חף מפשע בשביל להגן על השוטרים. אבסורד.

Rotema3

New member
ומה מבטיח לך שאותו חף מפשע לא

יהפוך אח"כ למחבל? {דווקא בגלל היחס המכפיר הזה} באמת נראה לך שזה מועיל? אין בזה צדק.

אב שכול: מוסרי לדאוג לחיילינו ולא

אב שכול: מוסרי לדאוג לחיילינו ולא לאויב 17:42, 6 אוקטבר 2005 / ג' בתשרי תשס"ו בתגובה על החלטת בג"ץ לאסור ´נוהל שכן´ אומר אב שכול כי זו אינה מוסרית שכן היא מתחשבת באויב ולא בחיילי צה"ל. משה קינן אביו של אביהו קינן הי"ד שנהרג בלחימה ברצועת עזה לפני שנתיים, באל בורייג´, אומר בראיון לאמציה האיתן בערוץ 7 כי בנו נפגע כתוצאה מלחימה לא מוסרית של צה"ל וכי דאגת בג"ץ "וכל היפיופים וכל השמאל" היא למוסריותה של ישראל, אך היא אינה מוסרית משום שאינה דואגת לשלום בניה. קינן מספר כי בנו, אביהו הי"ד נהרג במהלך מעצר באל בורייג´ ´קן הצרעות של עזה´, כלשונו, של מחבל מהג´יהאד האיסלמי שהיה ´פצצה מתקתקת´. "הכוח הגיע ובני היה בכוח הפורץ של סיירת גבעתי. קודם כל הוציאו את האנשים מהבנין ושאלו את בני הבית אם אותו מחבל נמצא בבית והם אמרו: ´לא, מה פתאום´? ברור שהיה שם בבית, כי היה מודיעין. אז התחילו לטהר חדר, חדר. הבן שלי היה בזוג הראשון שטיהר חדרים. המחבל ארב להם מאחורי קיר גבס וכשבני פרץ לחדר, נבהל המחבל וריסס ופגע בבני ובבן זוגו ובמ"פ. היו שם 6 נפגעים, בהם בני שנהרג. אם היו משתמשים ב´נוהל שכן´ אולי בני היה בין החיים. ´אבל מה חשוב הבן שלי? מה שחשוב זה כמובן הטלויזיה, איך נשמע ואיך נראה בטלויזיה ובעולם, ואנחנו נראים בעולם טפשים ולא מוסריים´".

למעלה