שופטת עם ביצ_ם!!

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
נראה לי שהגיע הזמן

שיענישו בחומרה על עדות שקר בבית המשפט (לא על טעויות או שכחה אלא על שקר ממש).

be_roo

New member
בשביל זה צריך ביצים?

איך בדיוק סיכנה השופטת את עצמה או את מעמדה בעולם המשפט במתן פסק דין שכזה?
מהכותרת אפשר לחשוב שמדובר בשופט זוטר שהלך נגד המוסכמות וקיבל החלטה אמיצה שיכולה להשפיע על קידום הקריירה שלו.

be_roo

New member
שאלתי כיצד פסק הדין מסכן את מעמדה של השופטת

מספיק כדי שיוגדר ככזה שמצריך ביצים.

גבע אבי

New member
הקביעה "..עם ביצים" מתקשרת אצלך לסיכון

אצלי לעומת זאת ההקשר הוא להחלטה קשה.
לא עשיתי סטטיסטיקה אבל בתחושה ראשונית נראה כי שופטי ישראל הם רחמנים בני רחמנים וקל בעיניהם לפסוק לקולא.

mr dish

New member
מר גבע כיוון...לכך שכבוד השופטת עלולה לסכן את

מעמדה בעיניי....

אני מחזק את דעתו של ברזילי, לשני הכיוונים. בבית המשפט חייבת לשרור אוירת מורא האמת, בכל עדות ועדות.

פסיקה

קולעת וענינית
אין קשר משפחתי....
רק הכרות בת כארבעים שנה עוד בהיות השופטת פרקליטה בפרקליטות מחוז מרכז ואני עדיין עם בלורית.....

גבע אבי

New member
שוב הבנת לא נכון

במבט לאחור:
הכוונה הייתה לביצים של הנאשם
:

ללא כוונת זדון

IgalR

New member
פסק דין קל ופשוט

שתי שוטרות חצי גיבורות שנתנו קוהרנטית ואמינה
מול עבריין צעצוע ושני חברים שיצאו לדרך

אחת הטענות של עבריין הצעצוע היתה שהשוטרות לא זכרו חלק מהארוע בחלוף זמן , השופטת עונה לו :
"כמו כן כאשר נשאלה השוטרת סלינס על פרט שלא זכרה ציינה זאת במפורש, נתון שמחזק את אמינותה"

http://elyon1.court.gov.il/files/12/210/084/b02/12084210.b02.htm

gady18

New member
באופן כללי בערעור לא בודקים מהימנות

ואותו אדם בסך הכל טען שזה לא הוא
הבעיה היא בחוק שבעל הרכב אחראי לכל עברה ברכב אלא אם כן הוכיח מי נהג ברכב.
לפי תאור המקרה נראה מוזר שניתן היה לזהות את הנהג זיהוי ודאי, ולכן אם בעל הרכב
לא אומר מי נהג ברכב הרי האחריות עליו.
בכל משפט יש ספק סביר שצריך להיות במקרה הכי קטן של ספק , ולכן למרות שכנראה זה מה שקרה עדיין יש בעיה
בכל מקרה מכיוון שזה היה ערעור אז יש בעיות להוכיח חוסר אשמה.
בקשר לעם ביצים לא בדיוק היתה פה הליכה נגד הזרם השופט שבזמנו זיכה מאשמת שיכרות, הוא שופט עם ביצים.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
יש דרכים לזהות ...

סיפור מהחיים
משאית עוברת עבירת תנועה, ניידת עם זוג מתנדבים מורה לנהג לעצור, הוא פונה לכביש צדדי במטרה להתחמק אבל הניידת מצליחה להיכנס אחריו, נשמר קשר עין לאורך כל הדרך .... המתנדבים מגיעים למשאית, יושבים בתוכה שניים על שני מושבי הנוסעים, מושב הנהג פנוי ... מבקשים רשיונות ... השניים אומרים שהיה נהג ברכב, שהם לא מכירים אותו וברגע שעצר את המשאית - ברח - מאחר שהיה קשר עין לא נראה איש בורח מהמשאית, הגיע עוד זוג מתנדבים לסייע, השניים שברכב הופרדו ותושאלו, תוך 10 דקות אחד מהם הצביע על השני כנהג והשני אמר שהוא נהג, הנהג היה פסול והנוסע חסר רשיון, בינתיים הגיע בעל הרכב ונשאל בקשר למי נהג - בעל הרכב אמר שהיו 3 ברכב והנהג אינו אחד מהשניים שעומדים בצד, כשנשאל מי נהג הוא השיב שהוא יודע רק את שמו הפרטי ... - סופר לו במקום כל מה שידוע כבר והובהר לו שבמידה וימשיך לשקר יובל מיד לחדר מעצר על הכשלת שוטר.
בסופו של דבר - הנהג נענש כחוק ולשניים ששיקרו וחזרו בהם נסלח.
-
כל שרציתי להגיד בזה שלשוטרים יש לעיתים דרכים לזהות את הנהג זיהוי ודאי וחוקי גם אם חבורת ליצים מנסה לעבוד עליהם

gady18

New member
קשה להבין

לפי מה שהבנתי אם הבנתי נכון בעל הרכב אמר בסוף מי הנהג מאיפה הוא יודע.
ומי אמר שהוא לא שיקר בגלל איומי השוטרים .
בפרט שפה המקרה שונה הואשם זה שאין לו רשיון כלל בגלל זיהוי. הבעיה היא שקשה מאד לזהות נהג בצורה כזאת ,ותתכן טעות.
בקשר לעבודה בעיניים זה קורה נניח שמישהו נדרס בפגע ברח , הנהג ברח לרחוב צדדי
ושניהם יצאו מהרכב , כל אחד מאשים את השני בנהיגה יש בעיה, נניח שמשהו לקח אותי ברכב לא שלו דרס מישהו ברח מהרכב ובל הרכב אומר שאני לקחתי את הרכב אז אני בבעיה, כלומר בלי זהוי ודאי עי צד שלישי תמיד יש בעיה.
נוסף לכל היה מקרה שבחורה גינגית דרסה מישהו בצומת וברחה , בעל הרכב כשל
מלזהות אותה והואשם בפגע וברח , למרות שהיה ידוע בודאות שזה לא הוא.
כלומר חוקי התנועה לפעמים מפורשים בצורה לא נכונה.

mr dish

New member
מה שלא מקובל זה שבעלי המשאית, אשר ידע כי נעבר

ה עבירה חמורה, בידי הנהג, נהיגה בעת פסילה, או נהיגה ללא רישיון, אבל המתנדבים הקלו עליו וויתרו לו..למרות העבירה החמורה מאד שלו.

מדוע?

למעלה