שוקולד באגדות

Idan91

New member
תחרות שוקולד באגדות!

הפורומים "שוקולד" ו"אגדות/אגדות אורבניות" גאים להכריז על תחרות משותפת שעיקרה מוטיב השוקולד באגדות ילדים. מה שאתם מתבקשים לעשות הוא לבחור אגדת ילדים כלשהי. אם מופיע באגדה חלק שוקולדי (למשל: בית הממתקים של המכשפה מעמי ותמי), קחו את החלק הזה מתוך האגדה ועיבדוהו בצורה הכי מקורית ושוקולדית, עפ"י דמיונכם הפרוע, כישרונכם ויכולת יצירתכם. זה יכול להופיע כסיפור משוכתב, קריקטורה, איור, מצגת או כל דבר אחר העולה על רוחכם. תוכלו גם לבחור באגדה בה לא מופיעים ממתקים או שוקולדים, אך להוסיף את השוקולד לאגדה (למשל: מה הלכה כיפה אדומה להביא לסבתהּ? כמובן, סל מלא בונבוניירות... או - בדרך לנשף, ביקשה סינדרלה לעצור את כרכרת הדלעת בפיצוצייה כדי לקנות כיף כף).. את יצירותיכם פרסמו לשרשור הזה, עד ה-20.12 דרך הבחירה של היצירות המוצלחות ביותר תעשה באמצעות הצבעה שלכם שתישלח ישירות לתיבות מסרינו, פרטים ברורים על אופן ההצבעה יפורסמו עם סיום שלב פרסום היצירות בפורומים. בהצלחה! נ.ב. פרסים מובטחים! (לא, אלה לא יהיו חפיסות שוקולד של עלית, אלא אם מ-מ-ש תתעקשו

Idan91

New member
הערה: ../images/Emo187.gif

אני לא יודעת אם זה היה מספיק ברור, אבל "לעבד" לא אומר רק בצורה של כתיבה. אתם יכולים לציירשלהכין מצגת/לצייר במחשב.. כל מה שעולה על רוחכם!

טוב..הנה סיפור../images/Emo4.gif../images/Emo42.gif

תהיו עדינים במוטטה ממכם,זה הסיפור הראשון שלי...אז בלאט..אל תהרגו אותי
ואל תצחקו
זאת תחרות? וול...מקום אחרון,היר איי קאם...

Idan91

New member
אני לא מצליחה לפתוח את הקובץ...

יש לי לפעמים בעיה כזאת עם קבצי וורד כאן. אודה לך אם תפרסמי את הסיפור כהודעה (או שתיים, או שלוש, אם זה יהיה ארוך מידי...)

ד ג י

New member
הסיפור של סטוש

הנה זה הסיפור של סטוש למי שלא מצליח לפתוח את הקובץ (סטוש אני מקווה שלא אכפת לך היו היה פעם איש זקן שחי בכפר קטן. לאיש היה בן צעיר יפה תואר. האיש הזקן היה מפורסם בכפרו בזכות השוקולד המשובח שהיה מכין,ובכפר לא היה מישהו אחד שלא אהב את השוקולד של האיש הזקן. יום אחד נגמר לאיש הזקן ובנו הצעיר הכסף,הם היו נואשים לא היה לו אוכל! רק שוקולד,ולא משנה כמה טעים מתוק ומשובח השוקולד,זה בילתי אפשרי לאכול כל הזמן שוקולד,אז בן הציע לצאת לממלכה הגדולה שנמצאת במרחק של כמה ימי הליכה מין הכפר, לצאת לחפש עבודה ולשלוח לאביו הזקן כסף . לאבא אין בררה אחרת,אז הוא מסכים ושולח את בנו היחיד למסע לבדו מחוץ לכפר. הבן הבטיח שהוא ישלח לו מכתב כל יום ושיכסוך מספיק כסף יחזור אל הכפר. הבן ארז את חפציו והתכונן לצאת , אביו הזקן הגיש לו שק מלא שוקולד משובך שינסה למכור בעיר ולקבל קצת כסף... הבן יצא אל העיר ,לאחר כמה ימי הליכה הגיעה הבן אל העיר והתחיל לחפש עבודה. הוא מצא עבודה בטבח של ארמון המלוכה. באותו יום שהתקבל הבן לעבודה,התקיימה סעודה חגיגית לכבוד יום ההולדת של הנסיכה. כל השפים עמלו קשה להכין מבחר מעדנים שימצאו חן בעיני משפחת המלוכה. אפילו הכינו עוגה ענקית עם שמה של הנסיכה. לאחר הסעודה,שהגיעה הזמן להגיש קינוחים,ביקש השף מהבן לקחת את העוגה אל השולחן,וכך עשה הבן אבל בדרך הוא החליק ונפל וכל העוגה נהרסה... הוא ידע שעם השף יגלה יפטרו אותו ולא יהיה לו כסף לשלוח לאביו ,אז במקום העוגה הוא החליט להגיש את השוקולד שאביו נתן לו..הוא רץ להביא את הסק ,סידר אותו יפה על מגש, והגיש את השוקולד המשובח לאורחים וחיכה לתגובה, קודם לקחה הנסיכה חתיכת שוקולד,נגסה בה...כולם חיכו בציפייה לתגובה של הנסיכה,לפתע היא צרחה! "זה השוקולד הכי טעים שאי פעם טעמתי!!" המלך,אביה של הנסיכה והמלכה שמחו כ´´כ שהנסיכה שמחה כ"´כ היום הולדת ודרשו לפגוש את מין שהכין את השוקולד המשובח. הבן ניגש אליהם ואמר להם... "עם תביאו לי סוס ארכב בחזרה לכפר שלי ואביא את מי שהכין את השוקולד שהנסיכה כל כך אוהבת" וכמובן שהמלך והמלכה יעשהו הכל כדי לשמח את ביתם,ומיד נתנו לו סוס והבן יצא בחזרה לכפר להביא את אביו הזקן שיכין לנסיכה עוד שוקולד. שהגיעו הכין הזקן שוקולד לנסיכה והמלך והמלכה נתנו לזקן ובנו לגור בארמון כל עוד הוא יכין להם כמה שוקולד שירצה... וכך היה...לאחר כמה חודשים התאהבו הבן והנסיכה . והבן הציעה נישואים לנסיכה...היא הסכימה והם התחתנו.. בחתונה הכין להם האב ארמון קטן...משוקולד...

nuni bomb

New member
../images/Emo2.gifרונה!

זה סיפור |ממש||ממש| חמוד!! וואי יש תחרות? נשמע כיף...

כתבתי סיפור../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif../images/Emo42.gif

אני מקווה שיצא יותר טוב.... היו הייתה ילדה קטנה ונחמדה,כולם קראו לה "כיפה אדומה" משום שלבשה כל הזמן כיפה אדומה שקיבלה מתנה מסבתא שלה. אמא של כיפה אדומה הייתה בעלת חנות שוקולד ,והסבתא של כיפה אדומה אהבה שוקולד יותר מכל! כל פעם שהסבתא הייתה באה לבקר,היא וכיפה אדומה היו יושבות בגינה וזוללות שוקולד להנאתן. יום אחד חלתה הסבתא מאוד...! וכיפה אדומה נהייתה עצובה והחליטה ללכת לבקרה. היא הלכה אל החנות של אמה ,לקחה שני ´בלוקים´ של שוקולד חלב עם אגוזים (הסוג שסבתא הכי אוהבת!),ויצאה לדרך...היא החלטיה שתלך דרך היער משום שדרך שם הדרך יותר קצרה. היא התחילה ללכת לאחר הליכה של כחצי שעה הבחינה בזאב אפור שבא לקראת מין העצים. הזאב שאל אותה לאן היא הולכת וכיפ´לה ענתה לו "סבתא שלי מאוד חולה אז אני הולכת לבקר אותה! ויש לי ת´שוקולד שהיא הכי אוהבת בעולם,אני בטוחה שזה ישמח אותה!" . "נחמד",ענה לה הזאב..."אני מאוד אוהב שוקולד ,אפשר קצת?" "לא ולא! זה לסבתא" הזאב התרגז והחליט שירוץ לבית של סבתא ויתחפש לסבתא ואז הוא יקבל שוקולד! הזאב אמר לכיפה אדומה להתראות ופנה לדרכו. כיפה אדומה המשיכה ללכת ופיתאום ראתה פרחים נפלאים והחליטה לקטוף לסבתא קצת,היא קטפה זר ענק! והמשיכה בדרכה.... בניתים הזאב כבר הגיעה ,סימם ת´סבתא השכיב אותה בארון נעול...התלבש כמוה ונשכב במיטה... ולאחר כמה דקות כיפ´לה הגיעה ,דפקה בדלת ונכנסה בלי לחכות לתושבה... "סבתא´לה! איך את מרגישה סבתא? את בסדר? יש לך חום?! סתבא! למה העניים שלך כל כך גדולות?!!" "הכל כדי לראות אותך יפתי" ענה הזאב "וסתבא למה העיניים שלך כ"כ גדולות?!" "הכל כדי שלא יפול לי השוקולד שאני זוללת כל הזמן" "וסבתא..." "די!!!!כמה שאלות אני כולה רוצה שוקולד !! ביס !יא קמצנית!!!ביס!" "טוב קח ביס ועוף מפה יא חוצפן! אבל איפה סבתא שלי?!" "היא בארון,היא תקום עוד שלוש שעות..." "אוף...מה אני יעשה עד אז..." "רוצה לצאת לשתות משהו?" שאל הזאב... "אחלה"...והם יוצאים קבוע עד היום הזה...והסבתא?! אוי שיט הסבתא...!

זה יכול להכנס לתחרות../images/Emo35.gif../images/Emo42.gif

עם כבר שלחתי הודעה עם כזאת שאלה,סורי.... זנתקע לי המחשב....

דן צ

New member
והנה ההגדה שלי עם המון שוקולד

אגדת השלום בגבעת השוקולד היו הייתה גבעה , הגבעה לא הייתה גבעה רגילה אלה גבעה שעשויה כולה משוקולד ולא סתם שוקולד , אלה שוקולד בלגי טהור. המון אנשים ואוהבי שוקולד מכל קצוות העולם היו נוהגים להגיע לגבעה ,להביט בפלא הזה ואף לטעום מאותו שוקולד בלגי טהור שלפעמים היה עם קרמל מתוק, יש כאלה שאומרים אפילו , שאם מסתובבים שלוש פעמים סביב הגבעה וטועמים מהשוקולד יש לו טעם של רום עם שוקולד. וכך מידי יום אלפי אנשים היום מסתובבים סביב ההר באין מפריע וזוכים מטעמו של השוקולד במגוון טעמים ונהנים ביופייה של הגבעה. בסופי שבוע היו מגיעות משפחות שלמות למרגלות הגבעה ועושות פיקניק שוקולד , היו שם עוגות שוקולד , כדורי שוקולד , מילקשייק שוקולד וכל דבר העולה ברוחכם משוקולד. אתם בטח שואלים איך הגבעה לא נגמרת מרוב טועמים , אז ששששש........ אל תגלו לאף אחד , אבל מידי לילה הייתה מגיעה פיית השוקולד ועם מטה הקסמים שבידה היא מקישה שלוש פעמים על הגבעה והגבעה מתמלאת שוב שוקולד, בימי החורף הפייה מוסיפה קצת שוקולד לבן משובח בראש הגבעה ובקיץ קצת עדשים מתוקים מסביב לגבעה. אבל זהו לא עיקר סיפורנו , עיקר סיפורנו מסופר על שני עמים , שני עמים שמתגוררים משני קצוות הגבעה , שני העמים חיו בידידות ושכנות טובה זה מצידה האחד של הגבעה וזה מצידה השני של הגבעה , חלקו את הגבעה בניהם חצי לעם הזה וחצי לעם השני וכך הם חיו בשלום , הרמוניה ושיתוף . אבל לפני זמן לא רב במיוחד קמו מנהיגים אחרים לעמים , מנהיגים אשר לא ידעו ולא רצו לדעת את הידידות ששררה בין שני העמים , אותם המנהיגים שלהבו את עמם ודרשו בתוקף ובמיידי לספח את הגבעה למדינתם, אותם המנהיגים לא בחלו בשום דרך כדי להשיג את מטרתם כל מנהיג הסיט את עמו כנגד העם השני. וכך החלו שני העמים באדרלמוסייה לריב על הגבעה, כל צד רצה את הגבעה לעצמו , כל צד רצה את אלפי אוהבי השוקולד אצלו במדינתו, השמועה על הריב עשתה לה כנפיים ומכל קצוות תבל ניסו לגשר ולפשר בין שני העמים והכול כדי להמשיך וליהנות מגבעת השוקולד המתוקה והמדהימה. ארצות רבות שלחו את נציגיהם למען השלום , מוסדות רבים הגיעו כדי לפשר בין הניצים אולם שני העמים היו כמרקחה , אף צד לא היה מוכן לחזור לימי קדם של שלום שלווה ואחווה , אף צד לא היה מוכן להיפגש עם הצד השני כדי להגיע לנוסחה כל שהיא כדי להתחלק בהר. אולם , לפתע ביום בהיר החליטו שני המנהיגים להיפגש כדי להסדיר את עניין השוקולד , הפגישה נערכה במדינה אחרת , נערכו בין שני המנהיגים פגישות רבות באותה ארץ , רצו שניהם להגיע להסכם ולסיים את זה מיד , שניהם הבינו לפתע כי הסכסוך הוא אינו הפתרון המושלם לגבעת השוקולד וכי ישנם דרכים אחרות לפתור את הבעיה . ואכן , לאחר מספר לא קטן של פגישות ועדכונים לרוב הוחלט על הסכם פשרה, כל צד יקבל שליש מהגבעה ועל השליש השלישי ידונו מאוחר יותר , יראו קודם איך חיים ביחד עם שליש לכל מדינה ורק לאחר מכן ידונו מה לעשות עם השליש שנותר ולמי הוא מגיע. וכך חזרו המנהיגים למדינתם עם ההסכם בכיסם והציגו אותו לעמם אפשר להמשיך ליהנות מהשוקולד , מיותר לציין כי לאחר כל ההסטות למיניהם לא קיבל קומץ קטן מהעם את ההסכם ובשני המדינות פרצו הפגנות ועימותים, המנהיגים הצליחו להעביר את המסר לרוב העם אבל ההפגנות והעימותים רק גדלו והלכו , היו עימותים רבים בין קומץ המתנגדים בין שני העמים . המלחמה הייתה בלתי נמנעת , שני העמים כעסו על פעולות הקומץ המתנגדים ויצאו למלחמה , מלחמה כואבת ועכובה מדם , שני הצדדים דיברו על שלום ושיחות שלום אבל דם רב מאוד המשיך להישפך בשני המחנות. כאשר היה נשפך דם באחד המחנות הלכו אמהות , יתומים והאלמנות לבכות למרגלות גבעת השוקולד , שם הם הזילו דמעות לרוב על מות יקיריהם, משני קצוות הגבעה ומשני העמים הגיעו לבכות ולהוזיל דמעה . אוהבי השוקולד רבים וסתם אנשים נחמדים הפסיקו להגיע ולבקר בגבעת השוקולד ," הגבעה היא גבעה מקוללת " אמרו האנשים " גבעה מלאה דם ודמעות, אין לנו מה לחפש כאן יותר". ואכן מרוב דם ודמעות החלה הגבעה להנמס , כל השוקולד נמס וחילחל לאדמה , השוקולד היה מהול בבכי של ילדים, ביגון של אלמנות ובצער של אמהות, וכך החלה הגבעה להעלם עד לסופה המר והכואב , אפילו פיית השוקולד לא יכלה להקיש עם מטה הקסמים שלה על הגבעה מרוב דמעות וצער . וכך נותרו שני העמים ללא גבעת השוקולד ועם המלחמה שאף אחד לא יודע מתי סופה ומה יהיה סופה.

Idan91

New member
עצוב, אבל ../images/Emo187.gif

מקסים!!! משל נהדר וכתוב היטב!

למעלה