בכל מה שקשור לטעם
חוץ מאשר לחריפות, אפשר להתרגל לפחות. ואחרי תקופת התרגלות קצרה, תחושת הטעם מתקבלת עם הרבה פחות סוכר/מלח. כלומר, אם תאכל פחות מלח, בהחלה האוכל יהיה לא מלוח ותפל, אבל אחרי זמן מה הרגישות לטעם המלוח תחזור אליך, ופתאום אתה תרגיש מליחות ברגישות גבוהה יותר. אנשים שהתרגלו לאכול בלי מלח, מרגישים את המליחות הטבעית של הירקות בסלט, ועבורם יש הבדלים עצומים בטעם בין מים מינרלים של חברה אחת לשל אחרת. כנ"ל עם סוכר. בעבר הרחוק הייתי שותה קפה הפוך עם שתי כפיות סוכר. היום מספיקה לי המתיקות הטבעית שבחלב שבקפה. אם אשים כפית סוכר זה יהיה לי מתוק מדי. זה ממש "יבער" מרוב מתיקות. הבנתי שגם חמיצות היא סיפור דומה. חריפות היא שונה כיוון שהטעם הוא בעצם לא באמת מגיע מבלוטות הטעם, אלא מצריבה של עצבים, וכאן איבוד רגישות הוא לתמיד. אפשר להתרגל לאכול פחות חריף אבל תחושת החריפות לא תחזור למאכלים פחות חריפים, אחרי תקופת התרגלות.